'Ik rij net weg bij een cursusdag en ik zie dat mijn berichtenbox is ontploft'
Woensdag, 14 februari 2018 om 21:30

FC Groningen bracht woensdag het nieuws naar buiten dat Danny Buijs vanaf volgend seizoen de touwtjes in handen heeft bij de Eredivisionist. De voormalig middenvelder van de Trots van het Noorden zegt tegenover RTV Noord trots en blij te zijn met de aanstelling voor de komende twee jaar.

Buijs verliet Groningen in 2006 voor Feyenoord, maar de transfer liep destijds niet op rolletjes: "Ik ben toen wat vervelend weggegaan, midden in het seizoen, maar ik heb een ontzettend goed gevoel overhouden aan die periode bij FC Groningen. Ik heb ook veel contact gehouden met de mensen", vertelt de 35-jarige Buijs, die zal worden geassisteerd door Hennie Spijkerman.

Al weken deed het verhaal de ronde dat Buijs Ernest Faber zou gaan opvolgen en Groningen maakte het nieuws woensdagmiddag wereldkundig. Sindsdien staat de telefoon van Buijs roodgloeiend: "Ik rij net weg bij een cursusdag en ik zie dat mijn berichtenbox is ontploft", aldus de huidige trainer van Kozakken Boys, die nu nog een cursus 'coach betaald voetbal' volgt. "De planning is dat we eind april of begin mei het afronden."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
0
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
10
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Robertfcg
 
2
14 februari 2018 om 21:44
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Prima dat hij de kans krijgt maar met de selectie die er nu staat valt er weinig eer te behalen. Met veel strijd 3 kwart van de wedstrijden verliezen gaat ook snel vervelen vrees ik. Maar goed wie weet valt het allemaal een keertje goed
 
InkeMontana
 
0
14 februari 2018 om 21:45
Opvallende/gedurfde aanstelling. 35 jaar, 2 jaar ervaring bij een 2e divisionist, aanstellen als hoofdcoach. Denk dat Spijkerman veel van met zijn ervaring moet bijspringen, en die staat nou niet om de meest gedurfde tactiek bekend. Trouwens van opvallend veel hoofdcoaches in de eredivisie bekend dat ze einde seizoen er mee stoppen.
 
RuudOss
 
5
14 februari 2018 om 21:47
Goede combi... jong en verfrissend VS ouder en ervaren. Ik geef ze een goede kans
 
atleticofc
 
0
14 februari 2018 om 22:42
Waarmee? Met deze selectie wordt plaats tussen plaats 12 en 15 de doelstelling denk ik. Want de selectie van een pakweg Heracles of vvv is minimaal gelijkwaardig.
 
RamonDore
 
1
14 februari 2018 om 23:03
Weet niet wat ik hiervan moet denken... vind wel dat Groningen om hem een kans te geven een kwaliteitsinjectie nodig heeft en weet niet of Groningen die middelen heeft. Misschien is wel de afweging dat het voetballend allemaal niet zo vlot en er meer op inzet moet gevoetbald en dat kan ik mij herinneren past wel bij de voetballer Danny buys we gaan het beleven naar hou mijn hart vast voor deze mooie club!
 
SpeedyAFC
 
0
15 februari 2018 om 01:21
Het zit niet alleen in de middelen, hierboven worden heracles en VVV genoemd die met minder middelen een betere selectie bij elkaar hebben gesprokkeld. Groningen zou met dat stadino en hun achterland toch echt een betere seelctie behoren te hebben.