Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
Zaterdag, 27 april 2024 om 13:24

Mark van Bommel wordt niet de nieuwe hoofdcoach van AC Milan. Het heeft er alle schijn van dat i Rossoneri na het lopende seizoen verder gaan zonder trainer Stefano Pioli. De oefenmeester heeft in Italië een contract tot medio 2025, maar Milan is volgens Fabrizio Romano al in onderhandeling met een opvolger.

De Italiaanse transfermarktspecialist meldde een week geleden al dat de Italianen na het einde van het huidige seizoen afscheid nemen van Pioli.

Tuttosport berichtte vervolgens dat Van Bommel in beeld zou zijn om hem bij Milan op te volgen. Van Bommel, oud-speler van de Milanezen en huidig trainer van Royal Antwerp, zou op de nominatie staan om het stokje van Pioli over te nemen.

Romano meldt nu echter dat Milan in vergevorderde onderhandelingen met Julen Lopetegui is om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De Spaanse oefenmeester heeft zijn zinnen gezet op een dienstverband bij Milan, dat de voorkeur krijgt boven West Ham United en andere Europese clubs.

Na dienstverbanden bij de Spaanse nationale ploeg en Real Madrid tekende Lopetegui in de zomer van 2019 een contract bij Sevilla, de club waarmee hij later de Europa League zou winnen ten koste van Internazionale.

Meest recentelijk stond hij aan het roer bij Wolverhampton Wanderers. Ondanks goede prestaties besloot Lopetegui vorig jaar augustus plots te stoppen na onenigheid met de clubleiding van the Wolves.

Bij Milan wacht de dankbare taak om vanaf volgend seizoen weer mee te strijden om de prijzen. Met een achterstand van liefst zeventien punten moest de landstitel dit seizoen aan stadgenoot en aartsrivaal Inter worden gelaten, terwijl het in de kwartfinale van de Europa League over twee duels werd uitgeschakeld door AS Roma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:56
17:56
Vertrekt Veerman bij PSV? 'Dan komt er een goed moment om verder te kijken'
8
   
17:23
17:23
Union Sint-Gillis verslaat Van Bommels Antwerp en wint eerste beker sinds 1914
18
   
17:00
17:00
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
9
   
17:00
17:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
26
   
16:52
16:52
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
halamadrid_n
 
7
27 april 2024 om 13:30
Van Bommel is niet goed genoeg voor een Milan. Ik geloof oprecht dat de Eredivisie en Belgium Pro League zijn plafond is... Zelfs dit jaar loopt het niet bepaald lekker.. 18 punten achter de 1e plaats..
 
FapTheRooster
 
1
27 april 2024 om 14:03
Is het spel onder Van Bommel dan ook nog zo slecht in België?
 
Lierse1997
 
2
27 april 2024 om 14:09
Ik geloof dat jij de Belgische competitie niet echt volgt dit jaar, of gewoon in het algemeen. Van Bommel valt er niet zoveel te verwijten. Die is het niveau Antwerp eerder ontgroeid.
 
halamadrid_n
 
3
27 april 2024 om 14:41
Ik volg de Belgische competitie. Na het vertrek van Pacho en Stengs zijn ze er echter niet in geslaagd om waardige vervangers binnen te halen. Met Vermeeren kan ik begrijpen dat het niet makkelijk is om een 1-op-1 vervanger te vinden in een korte transferperiode .... Maar dan nog denk ik dat van Bommel tactisch niet de sterkste is. Het spel is soms niet te volgen en dat ligt echt aan zijn tactische keuzes. Vind hem niet slecht maar zeker niet goed genoeg voor de top.... Wel ben ik van mening dat hij een goede people manager is.
 
Lierse1997
 
2
27 april 2024 om 15:08
Eigenlijk hadden ze toch al vorig seizoen totaal geen selectie om kampioen mee te worden? Dat was gewoon een grote verrassing. Play-off 1 halen was toen gewoon de doelstelling met Europees voetbal erbij lijkt me. Als je dan die selectie hebt en die eigenlijk gewoon verzwakt ziet worden gedurende de zomer (en dan nog eens extra in de winter) dan lijkt dit seizoen me zeker geen slecht seizoen. Play-off 1 uiteindelijk redelijk comfortabel gehaald, opnieuw in de bekerfinale en de CL was uiteindelijk best teleurstellend maar eigenlijk waren een aantal van die wedstrijden individueel bekeken helemaal niet zo slecht.
 
Lierse1997
 
0
27 april 2024 om 15:09
En dan hebben we het nog niet eens over de financiële problemen bij Antwerp. Er gaan geruchten over niet betaalde premies en dat er afgelopen maand niet meer gegeten kon worden op de club.
 
halamadrid_n
 
0
27 april 2024 om 15:58
Nee inderdaad ze zijn ook mooi 3e. Alleen nogal teleurstellend om met 3-0 verslagen te worden door Club Brugge en voor dat.... te verliezen van Genk. Ik las het ook op Hln... Koks in staking... Ik ben geen econoom, maar heeft dit ook niet deels te maken met het feit dat ze al jaren zonder Tribune 2 spelen? Dat zijn toch inkomsten die ze elk jaar mislopen.... Ondanks hun financiële problemen gaan ze Tribune 2 blijkbaar toch renoveren? En dan hebben we het nog niet eens over de belastingen in België... tsjongejonge wat een bedrijf allemaal aan belastingen moet betalen voor zijn werknemers....
 
Lierse1997
 
0
27 april 2024 om 16:07
De problemen zijn vooral een gevolg van de financiële problemen bij Ghelamco (het bedrijf van Paul Gheyssens). Daar is blijkbaar een cashflowprobleem. Die nieuwe tribune willen ze bekostigen door Illikhena te verkopen. Ze verwachten daar meer dan 30 miljoen voor te krijgen. Wat me heel ambitieus lijkt.
 
Maximus2702
 
1
27 april 2024 om 13:42
Het zou me ook niet verbazen als Feyenoord bij Van Bommel uit komt. Weet niet zo goed wat ik ervan zou vinden. Heeft het niet slecht gedaan, maar lijkt me geen tactisch wonder.
 
Sirius
 
1
27 april 2024 om 14:26
Ik zou Ron Jans willen zien. In mijn optiek de juiste man voor Feyenoord. Wellicht heeft hij niet de uitstraling die je bij een topclub verwacht, maar dat maakt hij op sportief vlak meer dan goed.
 
Rochester
 
4
27 april 2024 om 13:43
Dramatische keuze van AC Milan. Vind Lopetegui een ontzettend matige trainer. Ergens vind ik dat je dit ook niet kan maken tegenover Pioli. Hij doet het al een paar jaar top met AC Milan en is toch wel een belangrijke factor geweest in de opmars van Milan de afgelopen jaren, en ergens snap ik het dan ook wel dat je Pioli wilt vervangen en de volgende stap wilt zetten. Maar dan is Lopetegui absoluut niet de juiste persoon, dan moet je Pioli gewoon houden. Met Lopetegui val je vrijwel zeker terug, met Pioli zal je waarschijnlijk niet heel veel meer stijgen qua prestaties maar als hij blijft blijf je in ieder geval stabiel. Voor een volgende stap in de ontwikkeling moesten ze gewoon voor Gasperini, Conte, Farioli of wachten op bijvoorbeeld ten Hag die misschien ontslagen zal worden. Ook Potter zou ik zelfs overwegen (oud-Chelsea, dat is de afgelopen jaren sowieso al een goede match bij Milan). Baal hier wel van als AC Milan-supporter.
 
R9Neymar
 
0
27 april 2024 om 17:22
Pioli is ook wel klaar toch? Zeker mooie kampioenschap binnen gehaald, en indd een x ver gekomen in de cl, maar tijd voor de volgende stap. Geloof daarom ook niet zo in conte, ook in engeland 2 x geen potten kunnen breken. Maar wie wel? Koning slot maken ze geen kans meer op
 
khalid3073wx
 
2
27 april 2024 om 14:01
Tjahh bij Loptequi krijg ik het zelfde gevoel als bij Pioli. Pioli heeft het uiteindelijk goed gedaan, maar als Pioli laat gaan wat ik kan snappen ga je toch voor een betere trainer dan Lopetqui? Motta was ideaal geweest.
 
oigatinha
 
0
27 april 2024 om 15:43
Dus niet Francesco Farioli en dus een concurrent minder voor Ajax (al zie ik die man niet van de 5de naar de 6de competitie verkassen). Waarom moet Pioli eigenlijk weg? Milan doet eindelijk weer mee in Europa.
 
S.Snape
 
0
27 april 2024 om 16:42
Pioli is een tactisch matige coach en gebruikt geen jonge spelers. Deze maand was belangrijk voor de evaluatie van zijn prestaties en tegen AS Roma (2x) en Inter was het bedroevend slecht.