'Ik vind dat Ajax en PSV hebben zitten slapen, Feyenoord heeft een beleid'
Zondag, 3 september 2017 om 12:17

Rick van Drongelen maakte deze zomer een transfer van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV. De achttienjarige verdediger maakt vooralsnog indruk bij de Bundesliga-club, terwijl clubs als PSV en Ajax volgens veel analisten een linksback goed hadden kunnen gebruiken. Hans Kraay jr. zegt dat de Nederlandse topclubs hun kans hebben gemist.

"Ik vind dat Ajax en PSV hebben zitten slapen", vertelde Kraay jr. zondagochtend bij FOX Sports. "Feyenoord heeft Ridgeciano Haps 34 keer gezien in de Eredivisie (namens AZ, red.) en die vinden Haps een uitstekende vervanger voor Terence Kongolo (die deze zomer is vertrokken naar AS Monaco, red.). Dat is een beleid."

"Als je bij PSV geen linksback hebt en je weet dat Jetro Willems weggaat (inmiddels vertrokken naar Eintracht Frankfurt, red.)… Van Drongelen speelt linksback en links in het centrum. Hij heeft onder Alex Pastoor 31 keer gespeeld en dat is ook geen dommerik. PSV en Ajax hebben allebei iemand nodig die op allebei de plekken kan spelen. Hoe makkelijk was het geweest om hem te nemen?"

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
3
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
8
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
50
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
25
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (81)

 
JasonRhijn
 
45
3 september 2017 om 12:33
Wat een kortzichtigheid allemaal. Feyenoord is kampioen geworden omdat ze een stabiele ploeg hebben. Maar ook mede door dat Ajax de finale heeft gehaald wat ook een deel in heeft. Dat Ajax en PSV het dit seizoen af laten weten qua transfergebied zit wel wat in. Maar misschien kan je als Nederlandse club niet zo maar gokken. Ik vind Dijks bij Ajax echt de meest slechtste back ooit en volgens mij hoort hij helemaal niet thuis op de Nederlandse velden. Maar we moeten ook niet doen of Feyenoord het allemaal zo goed voor elkaar heeft. Toen PSV 3 jaar achter elkaar kampioen werd zeiden we je moet de Guardados halen van deze wereld. Toen Ajax 4 jaar achter elkaar kampioen werd zeiden we allemaal je moet de jeugd de toekomst geven.
 
hellimond
 
113
3 september 2017 om 12:38
Haha, feyenoord kampioen mede omdat ajax de finale heeft gehaald... Even ter herinnering, we stonden van ronde 1 tot en met ronde 34 bovenaan. Maar we zullen dit jaar zien of teen Europees voetbal Ajax de titel bezorgt... Of ligt het dan aan feit dat Feyenoord minimaal 6 Europese wedstrijden moest spelen?
 
Futures
 
41
3 september 2017 om 12:40
Het wel degelijk effect gehad op Ajax. De prestaties van Feyenoord hebben daar verder niets mee te maken. Feyenoord heeft het gewoon goed gedaan.
 
Psv-er!
 
74
3 september 2017 om 12:42
Ja en Ajax heeft die finale gehaald door het teleurstellen van ploegen zoals Liverpool, Roma en Valencia? Of dat dan weer niet?
 
Tornado72
 
33
3 september 2017 om 12:43
Feyenoord is natuurlijk gewoon op eigen kracht kampioen geworden. Ajax heeft het in de wedstrijden thuis tegen Willem II en Roda laten liggen, dat waren de eerste thuiswedstrijden van het seizoen dan kan natuurlijk geen sprake zijn van invloed van een zwaar Europees programma.
 
Master D
 
9
3 september 2017 om 12:59
Feitelijk gezien speelde Ajax rond die eerste twee thuiswedstrijden ook gewoon voorrondes CL, waar Feyenoord geen voorrondes hoefde te spelen. Nu wil ik het puntverlies daar niet aan het Europese programma te wijten, maar verschil was er natuurlijk wel. Overigens heeft Feyenoord gewoon terecht de titel gewonnen, dus dat staat wat mij betreft niet ter discussie. Maar Ajax heeft wel vanaf de eerste speelronde een zwaarder programma gehad door Europees voetbal. Maar of dat dan de titel kostte, dat niet. Vlak voor de winterstop kreeg de vaste basis rust in de EL en werd er in het weekend alsnog verloren in Enschede bijvoorbeeld.
 
Damsko1103
 
8
3 september 2017 om 13:07
Fey heeft het goed gedaan afgeloprn jaar. Laat dat duidelijk wezen. Dat Ajax een drukker programma had, daar ga ik niet eens over klagen. Dat is voetbal nou eenmaal. Ga alleen niet dan alsof jullie domineerde want dat is totaal niet het geval. Het is een punt verschil he en geen 20 wat jij doet blijken. En die doelsaldo valt ook wel reuze mee. Dat hadden jullie in een van die wedstrijden (volgens mij GAE) ff opgekrikt. Ik weet en begrijp dat je reuze blij ben met je prestatie van je club. Alleen moet je wel precies de feiten op een rij zetten. En in jullie kampioensjaar hebben wij thuis verloren van Willem ll wat een bijzondere uitzondering was. Evenals Excelsior uit. Dit is alleen ter herrinnering he. Een van de oorzaken van jullie kampioenschap. #ReminderMaar no stress zo gaat dat. But keep the reality in mind dont forget that!!!
 
goodold11
 
4
3 september 2017 om 13:09
Tornado, Ajax was zowat uit het vliegtuig gestapt toen ze weer met nagenoeg dezelfde spelers tegen PSV speelde. Die had je gewoon moeten winnen als Ajax zijnde, dus geen excuses. Na 120 minuten slijtageslag, uit verslagen positie met 10 man terugkomen en dan in Eindhoven laten zien dat je tenminste een beetje kunt voetballen. Kom nou, zoveel is er toch niet gevraagd. Maar goed deze discussie is wel gedateerd. Feyenoord is de terechte kampioen, hier en daar fans die blijven janken om waarom wel en niet terecht, doet er niet meer toe. Gewoon nieuw seizoen, nieuwe kansen en kijken hoe ploegen zich gaan ontwikkelen de komende wedstrijden.
 
MelvinPlatje
 
21
3 september 2017 om 13:20
@goodold11 Nee inderdaad, Feyenoord kon ook niet uit van psv winnen na een zware wedstrijd, vooral mentaal, tegen manchester united. Onzin excuses altijd. Gelukkig wordt Feyenoord dit jaar geen kampioen, want die spelen wel Europees en dan kan je geen kampioen worden ??
 
RenatoFly
 
1
3 september 2017 om 13:21
Dat zul je nooit weten PSV-er.. met peter bosz als trainer ben ik ook niet echt bang voor Roma,Liverpool en valencia. Met marcel keizer is het een ander verhaal
 
cabinessence
 
5
3 september 2017 om 13:29
@hellimond: "haha, feyenoord kampioen mede omdat ajax de finale heeft gehaald..." Misschien wel, ja. Ajax heeft vorig seizoen 17 competitiewedstrijden gespeeld die direct volgden op een midweekse Europese wedstrijd. Daarin hebben ze 10 punten minder gehaald dan in de andere 17 competitiewedstrijden.
 
Baardgrasmus
 
17
3 september 2017 om 13:30
Precies, klinkklare onzin, Ajax heeft na de winterstop meer punten gehaald dan Feyenoord in de eredivisie, terwijl pas na de winterstop dat verschil in Europese verplichtingen ontstond.
 
Willem410
 
2
3 september 2017 om 13:48
De 19 europese wedstrijden die Ajax vorig seizoen speelde is wel van een wat andere orde als de 6 die Feyenoord er waarschijnlijk gaat spelen dit seizoen. Overigens heb Ajax er dit seizoen ook nog 4 gespeeld, waarna het verloor van Heracles.
 
Finalvoetbal
 
4
3 september 2017 om 13:52
@ Baardgrasmus, Laat ik voorop stellen dat Feyenoord terecht kampioen is. Maar het is toch gewoon een feit dat je na een Europese wedstrijd op donderdag de kans op puntverlies in het weekend groter is. Dit is gewoon een statisch feitje. Ik snap niet dat Feyenoorders meteen op de kast zitten als dit wordt aangehaald. Dat Ajax na de winterstop meer punten heeft gehaald dan Feyenoord is omdat Bosz een tijdje nodig heeft gehad om zijn tactiek er helemaal in te slijpen en dat kwam er toen pas uit. Maar ik denk dat iedereen met voetbalverstand het toch wel met eens is dat je op een donderdagavond niet graag 120 minuten in de benen hebt als je op zondag de lastigste uitwedstrijd van het jaar krijgt.
 
Thamike
 
4
3 september 2017 om 13:53
Oh nu is het klinkklare onzin? Met de Boer 4x kampioen geworden omdat PSV en Feyenoord het laten liggen en nu met 1 punt verschil zware Europese wedstrijden spelen en vlak daarna bv een PSV treffen heeft geen enkele invloed? Al jaren wordt er bewezen dat Europees voetbal invloed heeft op de reguliere competitie maar nu Feyenoord eens kampioen wordt is het klinkklare onzin? Kom op zeg dat is gewoon een feit. Verder staat het.los van de discussie of iemand wel dan niet terecht.kampioen is want dat is namelijk altijd zo. On topic: deze verdediger moet eerst nog maar eens bewijzen of hij het niveau aankan. Zoals Mis terecht zei maakte hij bij Jong ook nog wat fouten en mist hij de snelheid die ze bij Ajax en PSV graag zien op de flanken. Zo n jongen is een groot risico omdat hij het alleen bij Sparta heeft laten zien.
 
FR12Jules
 
14
3 september 2017 om 14:44
@finalvoetbal Alsof PSV - Ajax de doorslag heeft gegeven. Feyenoord speelde op donderdag anders ook gewoon een Europese wedstrijd waarna ze in Eindhoven ook de drie punten haalde. Dat terwijl Feyenoord niet eens een brede selectie had. Ajax kwam kwalitatief gewoon te kort voor de titel, simpel.
 
Thamike
 
3
3 september 2017 om 15:00
Kwalitatief te kort voor de titel in het jaar dat ze finale EL halen? Was het.leven maar zo simpel hahaha.
 
Baardgrasmus
 
11
3 september 2017 om 15:03
Ja, het blijft klinkklare onzin. Vanaf het moment dat Ajax wel Europese verplichtingen had en Feyenoord niet haalde Ajax meer punten dan Feyenoord. Ik kan net zo goed zeggen, Ajax was in het voordeel met die extra Europese wedstrijden, want ze behielden daardoor ritme en deden vertrouwen op. Ik geloof er ook niet in, maar ik heb de cijfers wel aan mijn kant, in tegenstelling tot degene die de Europese verplichtingen aandraagt als reden voor het mislopen van te titel.
 
Willem410
 
2
3 september 2017 om 15:11
Feyenoord had het geluk van de kampioen, ik kan 2 handen voorbeelden opnoemen waar het kwartje precies goed viel voor ze en bij Ajax juist precies andersom. Daar is verder niks mis mee, dat is achteraf gezien vaak zo bij een kampioen maar ga niet zeggen dat Ajax kwalitatief simpelweg tekort kwam. Uiteindelijk was het een combinatie van factoren dat Feyenoord met 1 miezerig puntje voorsprong de titel nog kan pakken maar dat had niet zoveel meer met kwaliteit te maken.
 
Baardgrasmus
 
10
3 september 2017 om 15:24
Dat Feyenoord met 1 puntje voorsprong kampioen werd mag het zichzelf aanrekening. Hadden ze die week ervoor van Excelsior gewonnen waren het gewoon 4 punten geweest, had de krachtverhouding ook beter weergegeven. Het lijkt echt heel sterk te leven dat Ajax zonder Europese wedstrijden kampioen was geworden, tenminste, bij ajacieden leeft dat waanbeeld. Die zullen wel de horlepiep dansen nu Ajax uit Europa ligt, niets staat een titel in de weg. Of ga je aan het eind van de rit naar die twee voorrondes wijzen en dat je toen ook tegen Heracles verloor?
 
Steef71
 
0
3 september 2017 om 17:34
@masterd. Ajax heeft de aansluiting na dat baggerbegin gekocht voor 11 miljoen. Dat was het verschil. Ajax heeft geen last van europees gehad vorig seizoen, aangezien ze tijdens de competitie amper een verre uitwedstrijd hadden. Dat heeft volgens mij meer invloed dan een midweekse wedstrijd.
 
Thamike
 
0
3 september 2017 om 18:01
@Baardgrasmus, zo ken ik er ook nog wel een paar Ajax heeft aan zichzelf te danken dat ze punten verloren tegen een Roda. Dan hadden ze kampioen geworden en had de machtsverhouding beter weer gegeven pfff. Zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Maar jij hebt de cijfers helemaal niet aan jou kant. Dat Ajax na de winter meer punten pakt had te maken met het inspelen en slijpen van het nieuwe systeem en nieuwe coach en nieuwe spelers. Maar Engelse clubs en in het verleden PSV llhadden EL niet zo
 
Thamike
 
0
3 september 2017 om 18:02
@Baardgrasmus, zo ken ik er ook nog wel een paar Ajax heeft aan zichzelf te danken dat ze punten verloren tegen een Roda. Dan hadden ze kampioen geworden en had de machtsverhouding beter weer gegeven pfff. Zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Maar jij hebt de cijfers helemaal niet aan jou kant. Dat Ajax na de winter meer punten pakt had te maken met het inspelen en slijpen van het nieuwe systeem en nieuwe coach en nieuwe spelers. Maar Engelse clubs en in het verleden PSV hadden EL niet zo hoog op hun lijstje ivm titel kansen maar jij denkt dat 120 min in je benen op tip niveau spelen en reizen niets doet. Yeah right.
 
KirkHammster
 
6
3 september 2017 om 12:40
Psv werd 2 keer achter elkaar kampioen met Guardado. Just sayin'
 
RenatoFly
 
3
3 september 2017 om 13:42
Omdat het spel niet beter was.. het was constanter dat is het en meer niet @FCBakkerUnited. Terechte kampioen maar ga niet doen alsof jullie domineren net zoals real madrid in La Liga. Niet van ajax kunnen winnen terwijl feyenoord kwalitatief "gewoon beter" was volgens velen hier op dit forum.. hmm oke
 
Cartmann
 
1
3 september 2017 om 13:58
Nationaal zijn ze beter gebleken, Europees was Ajax de betere. Het is ook niet voor niets dat bepaalde spelers van Ajax deze zomer zo gewild waren en clubs bereid waren diep in de buidel te willen gaan voor bepaalde Ajax spelers (dat viel bij Feyenoord als kampioen wel mee ) Ondanks het verliezen van de el finale lijken clubs meer waarde te hechten aan de Europese prestaties omdat t gewoon een hoger niveau is. Daarbij zijn ze tot op de laatste speeldag mee blijven doen voor t kampioenschap . Voor mij is Ajax daarom Nederlands beste team van afgelopen seizoen ondanks dat ze niks tastbaars hebben gewonnen. Vind Feyenoord overigens wel de terechte kampioen .
 
mallepietje
 
10
3 september 2017 om 12:54
@jasonrhijn: Wat een kortzichtig antwoord. Daarnaast gaat het hier alleen om de positie van linksback. Hans Kraay jr heeft hier gewoon helemaal gelijk. Als je als club weet dat de positie van linksback een "probleem" is dan moet je daar op anticiperen. Van de top 3 heeft alleen Feyenoord dat gedaan. De rest van je verhaal is totaal off topic en ik proef hierbij dat je nog steeds moeilijk vind dat Feyenoord kampioen is geworden.
 
Bartvan der Veen
 
2
3 september 2017 om 13:06
We werden 2 jaar achter elkaar kampioen.
 
RedouanDardour
 
10
3 september 2017 om 14:18
Als als als, Als Vilhena zn moeder niet overleden was + een geblesseerde El ahmadi won Feyenoord ook bij gae uit, als Feyenoord de kansen afmaakte tegen ajax en Heerenveen thuis hadden we 4 punten meer gepakt, zo kunnen we blijven doorgaan.
 
FR12Jules
 
7
3 september 2017 om 14:46
Precies, dan krijg je ook nog die reacties van dat als er geen doellijntechnologie had gehangen had Feyenoord niet van PSV in eigen huis gewonnen. Tja, als er wel overal doellijntechnologie had gehangen hadden we ook niet verloren bij Sparta.
 
ninjakai
 
0
3 september 2017 om 15:50
Zorg nu maar gewoon dat he dit seizoen weer kampioen wordt anders stel je niet veel meer voor dan een AZ of Twente. Die werden ook eens in de tig jaar kampioen. Rotterdam was echt toe aan een kampioenschap maar als je nu dat geblèr hoort van Feyenoord supporters niet normaal. Precies hetzelfde met de onzin die kraay uitkraamt. PSV en Ajax hebben seizoenen lang de subtop leeggeshopped. Heeft ze meer ellende gebracht dan goeds. Nu doet Feyenoord het en dan is dat goed beleid. Er is een reden dat Ajax en in mindere mate PSV steeds minder gaan voor spelers uit eigen competitie. Zelfde met die van Drongelen. Leuk dat hij het goed doet bij HSV. Is dat met 30 meter in zijn rug, of mag die tegen de 16 aanhangen. Moet hij 10 goede voorzetten geven per pot of mag hij zich vooral consentreren op verdedigen.....
 
PeterVermeuIen
 
6
3 september 2017 om 12:33
Ajax heeft genoeg talentvolle verdedigers dus Van Drongelen is niet echt nodig maar zou goed zijn voor PSV, die waarschijnlijk niet veel geld meer in de kas heeft staan.Feyenoord heeft zeker goed gedaan maar de vraag is of het wel goed is voor de langere termijn want er spelen weinig jonge talentvolle spelers. Ze moeten kampioen worden, goed voor inkomen.Wordt Feyenoord geen kampioen dan vrees ik dat ze dan moeilijk krijgen. Ajax heeft een goede selectie ook in de breedte... ze kunnen veel geld opleveren.Maar het is aan de trainer te laten zien.
 
Tornado72
 
11
3 september 2017 om 12:39
Ajax heeft genoeg jonge talenten, alleen geen linksback anders stel je Dijks natuurlijk niet op. Feyenoord heeft toch genoeg jonge talentvolle spelers? Het hoeft geen jeugd 11-tal te worden toch?
 
FcNeutraliteit
 
1
3 september 2017 om 13:02
Ze hebben wel een jong talent als linksback, alleen is die misschien nog iets te jong.
 
Tornado72
 
6
3 september 2017 om 13:09
Groot talent van een jaar of 12? Ajax had er verstandig aan gedaan een linker vleugelverdediger aan te trekken of dat nou van Drongelen is maakt niet uit. Misschien wordt die Oostenrijkse jongen wel de revelatie van het seizoen, in dat geval heb ik niets gezegd ??
 
mayarood
 
0
3 september 2017 om 22:43
Dijks wordt tijdelijk opgesteld omdat: Sinkgraven geblesseerd is; Wober pas kort bij Ajax is en mogelijk ook nog als cv gaat spelen, waardoor Viergever weer back wordt; er een nieuwe linksback gahaald is die misschien gaat spelen waardoor Veltman en de Ligt cv`s worden en Wober of Viergever de linksback wordt het geen zin heeft een extra back te halen als je toch niet Europees speelt, kost transfersom en salaris. Met andere woorden: Ajax heeft genoeg mogelijkheden om deze positie goed op te vullen. Ajax had geen belangstelling voor Haps omdat hij 5 of 6 miljoen kost die je af moet schrijven, want gezien zijn leeftijd is hij geen interessante speler voor buitenlandse clubs.
 
Psv-er!
 
7
3 september 2017 om 12:39
Ajax heeft een brede selectie met veel talentvolle verdedigers? Volgens mij zijn de goede verdedigers op een hand te tellen. Zelfde geld overigens voor PSV. Feyenoord heeft idd het beste ingekocht. Toch vind ik het team van Feye niet echt sprankelen. En hebben ze geen speler ala Ziyech of Lozano voorin.
 
Tornado72
 
7
3 september 2017 om 12:45
Om kampioen te worden kan je beter een dergelijk team hebben dan een 11-tal dat afhankelijk is van 1 topspeler. Misschien is het minder sprankelend maar wel effectief.
 
Psv-er!
 
3
3 september 2017 om 12:51
Klopt zeker en dat heeft Feyenoord vorig jaar ook bewezen. Maat de hinger naar de titel was wel erg groot het laatste jaar. Dat kan een flinke boost gegeven hebben. Ze zijn voor mij nog steeds kandidaat nummer 1 maar er zit weinig verschil tussen de top 3 denk ik. Vooral omdat Feyenoord CL speelt (al kan dat natuurlijk ook positief werken zie PSV 2 jaar terug)
 
RenatoFly
 
0
3 september 2017 om 13:53
Een topspeler kan je dat laatste zetje geven op een onverwacht moment. Dat maakt voetbal magisch voor mij.. de artiesten in een hardwerkend elftal. Hierom werd er bij de voetbaltalkshows eind vorig seizoen veel over het vuurwerkspel van ajax gesproken en iets minder over de koploper van de eredvsie. Zelfs toen feyenoord kampioen was en ajax de finale nog moest spelen van de europa league moest kees zijn gastem bij de tafel van kees vragen of het nu over feyenoord kon gaan want men sprak teveel over ajax terwijl feyenoord kampioen was..feyenoord heeft harde voetballers en ajax heeft mooie voetballers, mijn voorkeur gaat uit naar de artiest.
 
RedouanDardour
 
6
3 september 2017 om 14:14
Van mij mogen ze zoveel lullen over ajax als ze willen, zolang Feyenoord alle prijzen maar binnenhaalt.
 
-NEC-
 
0
3 september 2017 om 17:23
Inderdaad, ze hadden zo veel talentvolle verdedigers dat ze toch maar een of andere 19 jarige Oostenrijker kochten voor bijna 8 miljoen. Of dat ze de afgekeurde Dijks maar even linksback zetten. Sorry, maar ik vind dat totaal geen beleid. Maar misschien blijkt Wober een topper te zijn, maar ik geloof er inmiddels niet meer zo in... Ajax heeft gefaald deze transfer periode, de selectie lijkt een stuk zwakker en dat kan ook liggen aan meneer Keizer. Maar ach, vele Ajacieden waren zeer lovend over Keizer, hoor je alleen helemaal niemand meer over.
 
PeterVermeuIen
 
0
3 september 2017 om 17:53
Viergever gaat naar linksback dab kan Wober op LCV. En nog komt Sinkgraven terug van blessure. Dijks dus derde optie op LB.PSV heeft ook naar LB gezocht en kon ook niet vinden. Ajax heeft in de jeugd vast een goede LB die nog moet groeien andere kant hebben we goede optie.
 
Chelmeur
 
3
3 september 2017 om 12:34
Eens.. Als Ajax zijnde weet je dat er aan je spelers getrokken word, dan mag je voor de transferperiode al een lijstje klaar hebben liggen met opvolgers voor elke speler die eventueel verkocht worden...
 
TheGoalgetter!
 
3
3 september 2017 om 12:34
Beetje te makkelijk om dit achteraf te gaan roepen. Heb hem daar aan het einde van vorig jaar niet over gehoord. Ik begrijp het wel dat Ajax en psv hem niet gelijk gehaald hebben, hij speelt toch bij een degradatiekandidaat en om dan opeens de overstap te maken naar een kampioenskandidaat.. Dan kan je hem beter over 1 of 2 jaar overnemen als hij nog een constant jaar hij gehad, al blijf ik persoonlijk die stap te groot vinden.
 
memphisdepay
 
1
3 september 2017 om 13:09
Ik had hem zeker wel gehaald een linksbenige talentvolle verdediger is nooit verkeerd om er bij te hebben en zo duur was hij nou ook weer niet.
 
Dante
 
4
3 september 2017 om 13:12
Ja hij komt van een degradatiekandidaat, maar bij Ajax worden er ook volop spelers uit de 1e divisie doorgeschoven. Dat zou dus op zich geen argument hoeven zijn.
 
TheGoalgetter!
 
1
3 september 2017 om 13:30
Klopt, maar dat maakt de stap niet minder groot. Van elke wedstrijd proberen niet te verliezen naar elke wedstrijd moeten winnen is echt een verandering hoor. Als je bij Sparta 2 wedstrijden achter elkaar niet echt geweldig speelt hoor je daar een enkeling over, bij Ajax krijg je alle supporters over je heen (kijk naar de Ligt).
 
Tornado72
 
8
3 september 2017 om 12:35
Een gemiste kans zo lijkt het. Hij doet het tot nu toe uitstekend in een competitie die een stuk hoger staat aangeschreven dan de eredivisie. Als van Drongelen bij Hsv in de basis kan spelen zou hij dat ook in de top van de eredivisie moeten kunnen.
 
UitNistelrooy
 
2
3 september 2017 om 12:54
Aan een back bij HSV worden andere eisen gesteld dan aan backs van de Top 3. Bij HSV zal het verdedigende werk relevanter zijn, terwijl een speler als Haps vooral gehaald is omdat hij ook aanvallend veel toevoegt. Dat zie ik Van Drongelen veel minder doen. De stelling dat hij het goed doet bij HSV en dus geschikt zou zijn voor de top 3 (als linksback!) vind ik dan ook wel heel kort door de bocht.
 
Tornado72
 
3
3 september 2017 om 13:03
Rotter dan Dijks kan bijna niet. Ook met een gemaakte back al Sinkgraven is het behelpen. Bij Psv wordt je als supporter ook niet blij van Brenet het is zelfs zo erg dat Paal wat toch een aanvallende middenvelder is nu links achterin staat, misschien hopen ze bij Psv op het "Karsdorp effect" ? Zowel bij Psv als Ajax had van Drongelen waarschijnlijk gewoon een basisplaats gehad.
 
Thamike
 
0
3 september 2017 om 13:57
Ach et wordt nu net gedaan of Dijks helemaal niets jan omdat heel veel mensen dat blijven roepen en dat valt wel mee. Daarnaast hebben we Sinkgraven en Viergever nog als optie. Een langzame back is ook helemaal niet wat bij Ajax past. Bij elke foute pass had v Drongelen gezeik gehad bij Ajax kijk maar eens naar de Ligt. Hij moet zich eerst maar eens bewijzen.
 
Tornado72
 
3
3 september 2017 om 14:17
Van Drongelen is niet traag hoor niet trager dan Sinkgraven wel meer verdedigen. Dijks is gewoon erg beperkt hij zat niet voor niets op de bank bij Heerenveen. Dijks komt gewoon te kort Sinkgraven is een middenvelder en verdedigend zwak. Van Drongelen had niet misstaan bij zowel Ajax als Psv.
 
afcasander
 
0
3 september 2017 om 15:30
Van drongelen had wel misstaan als linksback. Bij ajax en psv hebben ze backs nodig die kunnen aanvallen. Dat is de hele reden dat sinkgraven back werd gezet en dat veltman boven tete werd verkozen door bosz. Als lcv had van drongelen misschien wel wat kunnen zijn, maar het is sowieso geen linksback voor clubs die een voetballend overwicht willen hebben.
 
Tornado72
 
0
3 september 2017 om 16:19
Aanvallende backs zijn leuk maar de essentie van een verdediger is verdedigen en daar hebben Ajax en Psv een gebrek aan. Dijks wordt dolgedraaid door buitenspelers van degradatiekandidaten maar gelukkig kan hij aanvallen.
 
Berrinator007
 
3
3 september 2017 om 12:36
Ajax had de kans om dit jaar de selectie naar een nog hoger niveau te brengen met dat geld in de kas, mja ondertussen zit prutser Marc netto op de jetski en dat op de belangrijkste tijd van de transferperiode.
 
Rochester
 
7
3 september 2017 om 12:37
Ajax en PSV hebben inderdaad geen goede transferperiode achter de rug, terwijl Feyenoord gewoon prima heeft ingekocht, zowel voor de basis als in de breedte. Van de traditionele top 3, is Ajax in mijn ogen het zwakst en dat zeg ik als Ajacied. Persoonlijk zie ik Feyenoord als grote kanshebber voor de titel en ik weet dat Feyenoord Champions League speelt, terwijl PSV en Ajax geen Europees spelen, maar toch zie ik Feyenoord als titelkandidaat en dat is ook omdat ze gewoon een vrij brede selectie met genoeg mogelijkheden hebben. PSV schat ik ook hoger in dan Ajax en natuurlijk is PSV verzwakt en hebben ze geen echte linksback, maar ik schat PSV mede door de inbreng van Lozano hoger in als Ajax en ik denk dat Lozano dit seizoen echt nog wel van grote waarde zal zijn voor Psv, als het gaat om wedstrijden winnen en dus de strijd om de titelrace en als Ajacied ben ik echt wel jaloers op het feit dat PSV Lozano heeft. Ajax schat ik echt gewoon het minst van de top 3. Vooral verdedigend ben ik niet overtuigd van Ajax en daarbij heeft Ajax met Keizer een coach in wie ik geen vertrouwen heb. Het zal mij i ieder geval niets verbazen als Keizer dit seizoen ontslagen zal worden, maar als dat gebeurd, dan zal dat wel weer te laat gebeuren.
 
Thamike
 
0
3 september 2017 om 14:00
Hahaha Ajax is ineens niets meer. Feyenoord heeft goed ingekocht roept iedereen maar. Haps ben ik niet zo weg van. St.Juste is een aardig talent en Diks vind ik helemaal niets. PSV heeft geen vervanger voor Willems en zit met 2 matige spitsen en hebben Guardado en Moreno verloren. Ajax heeft KJH, en verliest alleen Sanchez tov vorig jaar. Siem erbij met extra ervaring. Zo slecht is de selectie van Ajax helemaal niet.
 
RedouanDardour
 
2
3 september 2017 om 14:22
Haps heeft nog een aandeel gehad in de overwinningen van Feyenoord, diks is voor de breedte gehaald en het wachten is op Nieuwkoop die niets onder deed dan Karsdorp.
 
mayarood
 
0
3 september 2017 om 22:59
Ik heb toch mijn twijfels over het goede transferbeleid van Feyenoord. Haps is al 25, zal niet beter worden en kun je niet met winst verkopen. Boetius heb ik mijn twijfels over, want eerst is hij niet goed genoeg en nu wel? Mislukt bij Basel en toen verhuurd naar Belgie. Larsson is een overschatte speler die af en toe een aardige actie heeft. Amrabat en Stjuste zijn voor de toekomst gekocht, maar worden nu in de reservescompetitie gezet, waar het niveau niet zo hoog is. Daar worden ze niet beter van. Berghuis is leuk voor de eredivisie, maar niet meer dan dat. Als je een schatting maakt van de waarde van de Feyenoorders dan krijg je geen geweldig bedrag, want ook Botteghin en van der Heyden gaan geen grote transfers meer maken op hun leeftijd. Ik schat alleen Vilhena op een bedrag van meer dan 10 miljoen euro, de rest zit daar allemaal onder. Er lopen bij Feyenoord ook nog een Tapia en een Bacircoglu rond, regelrechte miskopen, die je kennelijk aan de straatstenen niet meer kwijt kunt.
 
Gaudi
 
2
3 september 2017 om 12:39
Maare Hans als Van Drongelen zo goed is volgens jou, waarom hoor ik je er nu pas over dan? Jij als analist zou dat dan natuurlijk ook afgelopen seizoen hebben moeten roepen. En laat dat nou net even niet het geval zijn. Achteraf is dit natuurlijk heel makkelijk. Feit blijft wel dat ik nu van Drongelen er best bij wilde hebben, al is het eigenlijk geen volbloed linksback. Maarja dingen lopen wel eens anders in het voetbal dan je vantevoren incalculeert. Als de Jong was verkocht, liep Douglas in Eindhoven rond en was dit gezever niet nodig geweest. Nu moeten ze het doen met de selectie die er staat en ik vind die voor de Eredivisie afdoende. In de winterstop verwacht ik wel een defensieve versterking.
 
Tornado72
 
5
3 september 2017 om 13:05
Ik heb Kraay vorig seizoen regelmatig erg positief over van Drongelen horen praten hoor. Het is in dit geval niet achteraf makkelijk lullen.
 
afcasander
 
0
3 september 2017 om 15:40
Riep hij toen dat het een goede back was die aanvallend zijn mannetje stond en een geweldige voorzet in de benen had? Zo niet is het nogal zinloos dat hij er over begint. En als ik het zo bekijk heeft hij aanvallend niet zoveel klaar gespeeld als linksback tot nu toe...
 
m1ch43ll
 
0
3 september 2017 om 16:19
Het is dan eigenlijk ook geen back, maar meer een centrale verdediger. Je kan het wel redelijk met Kongolo of Viergever vergelijken. Kan prima op de back spelen maar is in het centrum gewoon beter en daar sluiten zijn kwaliteiten ook meer op aan.
 
binkie010
 
0
3 september 2017 om 16:31
Hansie Hansie heeft deze zeer talentvolle voetballer zeer vaak genoemd vorig seizoen. Heb deze jongen zelf met regelmaat zien voetballen, maar ja Sparta he ... Als je bij de grote clubs speelt val je beter op natuurlijk. HSV super aankoop gedaan, let maar op over 2 jaar naar de top in Duitsland voor 25 / 35 miljoen
 
CalafellSpanjeTon
 
4
3 september 2017 om 12:44
Prachtig. Als er commentaar komt op het beleid bij Ajax , deugt dit nooit. Degene die dit doet moet z'n mond houden. Vreemd want als je alle commentaren, reacties en beoordelingen van de Ajax supporters hier op een rijtje zou zetten dan geeft Hans hier zeer redelijk zijn mening. Of je van Drongelen nu wel, of niet moet nemen. Het blijkt dat ze bij Feyenoord Haps tig keer bekeken hebben en dat ze bij Psv, ondanks het feit dat ze wisten dat ze in de problemen kwamen geen haalbare speler op de korrel hadden. Maar zelf je club (ajax) afbranden tot op de grond, maar kwaad zijn als een buitenstaander een beetje kritiek heeft.
 
Pieter Peet
 
2
3 september 2017 om 12:53
Tsja, haalt PSV een linksback dan krijg je kritiek omdat de jeugd geen kans krijgt, haalt PSV geen linksback en geven ze met Paal de jeugd de kans dan krijg je kritiek omdat ze een slechte transferperiode zouden hebben... Brands heeft in interviews duidelijk aangegeven dat ze niet al te ver wilden gaan voor een linksback omdat ze de jeugd ook graag de kans willen geven. Opzich vind ik het niet zo erg om het een seizoenshelft met Paal te proberen. Je speelt niet Europees in in de Eredivisie komt hij vooralsnog prima mee.
 
Dante
 
0
3 september 2017 om 13:16
Dus op zich wilden ze best de jeugd in de weg zitten, als het maar niet teveel kost?
 
cabinessence
 
1
3 september 2017 om 13:36
@pieter Peet: Ik heb op zich Marcel Brands best hoog zitten, maar ik vind dat hij in deze transferperiode echt heeft geblunderd met dat linksback-verhaal. PSV is nooit van plan geweest om Paal zomaar de kans te geven. Ze hebben tot op de laatste dag van de transferperiode geroepen dat er echt nog een linksback gehaald zou worden. En terecht, denk ik. Paal is nou eenmaal geen linksback en stond vorig seizoen ook niet te boek als een van de betere spelers van Jong Psv. Ik denk dat PSV er gewoon veel te licht over gedacht heeft. Ze hebben veel te lang geloofd dat het met Douglas Santos wel goed zou komen en zo niet, dat dan plan B, C of D wel zou lukken. Uiteindelijk is alles gewoon mislukt. Dus ja, nu moeten ze wel gaan zeggen dat ze vertrouwen hebben in Paal. Ze kunnen niet anders. Maar ze hebben hier echt niet bewust voor gekozen.
 
hectormoreno
 
4
3 september 2017 om 13:46
Als eerste wil ik even aangeven dat toen PSV een paar jaar geleden 25 miljoen had uitgegeven in 1 transferzomer (Oa Wijnaldum en Strootman), er werd gezegd dat het een ordinaire koopclub is. Feyenoord geeft deze zomer 27 miljoen uit en je hoort iedereen over het beleid dat er gevoerd wordt. Verder ben ik het er ook wel mee eens dat PSV en Ajax hebben zitten slapen. Vooral op het gebied van tactiek. Ze hadden allebei een probleem met vertrekkende spelers en een teleurstellend jaar achter de rug. Er moest dus iets veranderen maar allebei kozen ze uit naïviteit om maar te wachten met het roer om te gooien, 2 Europese uitschakelingen tot gevolg. Bij PSV hebben ze de hele voorbereiding getraind met Luuk de Jong, om er tegen Osijek achter te komen dat Locadia toch wel in de spits moet en enkele wedstrijden later kwam Cocu er pas achter dat Pereiro achter de spits goed zou zijn.
 
RedouanDardour
 
1
3 september 2017 om 14:24
Feyenoord geeft 27 miljoen uit, mag het na al die jaren wanbeleid? dat is nog niets vergeleken met de uitgaven van ajax en psv de afgelopen 10 jaar.
 
afcasander
 
0
3 september 2017 om 15:43
Nee... de transferuitgaven van 1 club in 1 transferperiode vergelijken met de uitgaven van 2 clubs in 10 jaar... logisch dat het dan niets is in die vergelijking...
 
Yoda
 
1
3 september 2017 om 13:56
Vorig seizoen vond men dat Ajax een goed beleid had. Daarvoor PSV en nu Feijenoord. Het niet kunnen vinden van een geschikte speler heeft niks met beleid te maken. Besluiten om niet zomaar een speler te halen, maar pas de portemonnee trekken als je toegevoegde waarde zit is wel beleid.
 
Gabstra
 
1
3 september 2017 om 14:57
Mij benieuwen welke club er tegen de winterstop het zogenaamd beste beleid heeft volgens Hansie. Opportunistische blabla, PSV en Ajax zijn ongetwijfeld niks minder dan Feyenoord.
 
Zwarte Maan
 
3
3 september 2017 om 15:28
Op dit moment vind ik dat Hansie volkomen gelijk heeft,maar in de opportune voetbalwereld is het slechts een momentopname,en kan het over tien wedstrijden weer geheel anders zijn. Vervolgens krijg je daarna al weer de winterstop en zal het transfercaroussel opnieuw volop in werking treden,met alle gevolgen van dien.
 
m1ch43ll
 
0
3 september 2017 om 16:25
Wat een onzin deze discussie zeg. Van Drongelen is een talentvolle centrale verdediger, geen back. Hij kan er wel spelen net zoals dat een Kongolo en Viergever dat ook wel kunnen, maar dat betekent nog niet dat het zijn positie is. Hij heeft vorig jaar 28x in het centrum gespeeld bij Sparta en 7x op de back positie. Dat is meer uit nood dan dat het echt zijn positie is. Hij staat er nu bij HSV om te wennen en vooral om te verdedigen. Bij de Nederlandse topclubs moeten de backs meer aanvallen dan verdedigen en dat is niet het sterkste punt van deze jongen. Je zou op links dan hetzelfde probleem creeëren als je op rechts al met Veltman hebt en daar zit niemand op te wachten lijkt me.
 
gomes1psv
 
0
3 september 2017 om 16:35
Het argument Van Drongelen vind ik wel wat op zichzelf staan. Ajax en PSV kregen kritiek nadat HSV hem vastlegde en ook gelijk minuten gaf; daarvoor was er niemand van de zogenaamde experts die van die jongen gehoord had, laat staan hem tipte voor de Nederlandse top. Neemt niet weg dat met name PSV heeft zitten slapen. Vorig jaar al wist men dat Willems zijn laatste seizoen bij PSV ging spelen. Hoe bestaat het dan dat je tot ver in de zomertransferperiode niet verder komt met opties dan wekenlang wachten op een uitgerangeerde linksback van HSV en op 31 augustus met lege handen staat? Bizar bovendien, dat die transfer afhankelijk was van een vertrek van Luuk de Jong. Niet alleen omdat PSV Santos al wilde vastleggen vóórdat er überhaupt interesse van De Jong was, maar vooral omdat Brands verklaarde dat de transfer van Pröpper helemaal los stond van het wegvallen van de Europese miljoenen dit seizoen. Even kort door de bocht betekent dat dus dat de verdiende vijftien miljoen tenminste voor een groot deel beschikbaar zou moeten zijn voor transfers toch? Bij PSV zitten Cocu, Brands en Gerbrands aan een tafel te knikken dat iedereen het zo goed doet. Maar al het gelul over topsportklimaat en geen club van excuses willen zijn ten spijt, slaat het beleid van PSV als een lul op een drumstel. Zelfs op het dieptepunt, toen alle zgn. steunpilaren hem in de steek lieten qua prestaties, twijfelde Cocu er niet aan om eens een jeugdspeler de kans te geven (twee wedstrijden van Lammers noem ik geen kans, dat is mosterd na de maaltijd). De lat lag erg hoog om bij PSV 1 minuten te mogen maken, aldus de clubleiding, en Cocu kon rustig doormodderen met zijn gebruikelijke voorzichtigheid. En wat schetst nu de verbazing! Bijna halve selectie bestaat ineens uit de jeugdspelers waar toen op gedoeld werd: Yannick van Osch, Luuk Koopmans, Pascal Ramon Ljunqvist, Dante Rigo, Pablo Rosario, Sam Lammers, Albert Gudmundson, Kenneth Paal en zelfs Armando Obispo, Joel Piroe en Mauro Junior mogen regelmatig meetrainen. Nu juich ik doorstroom van jeugd van harte toe, maar met de verklaring van Cocu vorig jaar komt dit verdacht geforceerd over.