'Ik vind het ook fascinerend dat die twee nog altijd bij Ajax spelen'
Maandag, 9 december 2019 om 19:31

Petri Pasanen stond tussen 2000 en 2004 onder contract bij Ajax en de oud-verdediger uit Finland volgt zijn voormalige werkgever nog steeds op de voet. De tegenwoordig als analist werkzame voormalige Ajacied is onder de indruk van het elftal van trainer Erik ten Hag, die volgens Pasanen een groot aandeel heeft in het succes van de Amsterdamse club op Europees niveau.

"Ik ben echt onder de indruk van de groei die de club de laatste jaren doormaakt", stelt Pasanen maandag in een onderhoud met Voetbal International. De voormalige mandekker ziet verschillen tussen het Ajax uit zijn tijd en het elftal anno 2019. "Wij hadden een team met veel topspelers, maar de teams van afgelopen seizoen én dit seizoen maken echt veel indruk en stralen zoveel voetbalplezier uit."

"Ik vind het ook fascinerend dat spelers als Hakim Ziyech en Donny van de Beek nog altijd bij Ajax spelen. Dat zegt ook iets over de saamhorigheid en professionaliteit binnen de ploeg. Jongens willen er echt bijhoren", deelt Pasanen, die ook voor onder meer Werder Bremen en Red Bull Salzburg uitkwam, complimenten uit. Volgens de gewezen verdediger verdient met name Ten Hag alle lof. "Het lijkt wel of vorig seizoen gewoon doorloopt bij Ajax ondanks het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt."

Pasanen, die het Champions League-duel met Valencia als analist zal volgen, heeft geen contact meer met zijn voormalige ploeggenoten van Ajax. "Ik heb ook geen social media. Daarom vond ik het leuk om vorig jaar als analist bij de Finse tv even terug te zijn bij Ajax, rond de wedstrijd tegen Bayern München", aldus de 39-jarige Scandinaviër. "Een dag na de wedstrijd was ik op Sporpark De Toekomst. Toen kwam ik Cedric van der Gun en Richard Knopper tegen. Leuk om dan even bij te praten."

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
2
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
20
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
DieGelbeReds
 
13
9 december 2019 om 19:40
Natuurlijk wil iedereen momenteel bij Ajax horen, maar ik wil daar wel één kanttekening bij plaatsen. Ajax betaalt inmiddels gewoon hartstikke goed, anders was de kans denk ik groot geweest dat bijvoorbeeld Ziyech toch was verkast na afgelopen seizoen. Saamhorigheid speelt vast een rol, maar het salarisniveau doet die saamhorigheid dan vast veel goeds.
 
marieke90
 
45
9 december 2019 om 19:53
Donny en hakim in een adem genoemd worden moet verboden worden,alleen mensen die donny kennen van zijn goals in de cl scharen hem in het zelfde rijtje als hakim...
 
BlackieChan
 
105
9 december 2019 om 20:24
Het enige wat verboden moet worden is dat jij mag reageren op VZ. Wat kan jij zaniken zeg. Hij zegt toch niets fouts? Er was duidelijke belangstelling voor Donny afgelopen zomer. Dat hij dan nog voor Ajax speelt is fascinerend inderdaad. Dat Ziyech nog speelt voor Ajax is juist begrijpelijker. Hij wil Ajax alleen inruilen voor de absolute top.
 
Sanderr
 
14
9 december 2019 om 22:52
Ras pessimist inderdaad die Marieke.. Pasanen stelt ook nergens dat Ziyech en Van de Beek van eenzelfde niveau zijn, hij verwondert zich enkel dat ze beide nog altijd bij Ajax spelen. Hoezo Marieke dan komt met 'in het zelfde rijtje scharen' is mij een compleet raadsel.
 
wesbrink
 
26
9 december 2019 om 20:34
Hakim is een weergaloze voetballer die wat mij betreft zeker bij de 30 beste ter wereld hoort en op dit moment nog wel net een tandje beter is dan Donny.maar het blijft me toch verbazen hoeveel mensen niet zien hoe goed van de Beek wel niet is, en het soms zelfs in hun hoofd halen hem een "soort Davy Klaassen" te noemen. Die jongen is technisch geweldig, niet van de bal te krijgen, ontzettend intelligent, heeft een groot loopvermogen en ook nog eens een hoog scorend vermogen. Hij zou op dit moment bij elke club ter wereld in de basis mee kunnen draaien en gaat in de komende jaren zeker bij de 5 beste middenvelders ter wereld horen.
 
HFCHaarlem23
 
19
9 december 2019 om 21:13
Wat een onbenullige vergelijking, alsof de beste spelers van een competitie altijd hetzelfde niveau aan elkaar hebben. Donny is twee klassen beter dan Klaassen was, ook al is hij niet de beste speler van de eredivisie
 
binny
 
9
9 december 2019 om 20:51
Wat ik niet begrijp is dat er een paar hier zijn die een hekel hebben aan Donny en dat begrijp ik niet zo goed. Ik weet niet wat er zo ergelijk is aan die jongen. Ja Donny word een beetje overschat door zijn rol tegen Juventus en Tottenham, maar zo werkt t voetbal. Renato Sanches word ook na een EK voor hartstikke veel gekocht en die kan er ook niks van, zo werkt voetbal. Ook zijn ze beiden andere spelers en mensen, ik ga ook liever voor Hakim maar dat doe ik al sinds zijn eerste jaar, maar Donny is zo belangrijk voor Ajax. Het simpele snel kaatsen is Donny bijvoorbeeld veel beter in waar Hakim hem soms te lang aan z'n poten wilt hebben.donny is een belangrijk deel van t kaartenhuis, als hij weg valt valt de rest om ver.
 
Feelingood
 
3
9 december 2019 om 22:55
Wat een onzin.. Twee teamgenoten, beide middenvelders bij Ajax 1 en beide belangrijk in de CL campagnes. Hoe niet 1 adem mogen opnoemen. Dat 1 van de 2 beter is prima, lijkt me ook wel duidelijk. Ziyech is momenteel de man bij Ajax, maar hij zit dan ook in zijn 'prime-jaren'. Die moeten voor vd Beek nog komen.het zou mij overigens niets verbazen als vd Beek over 10 jaar een rijkere carrière heeft gehad dan Ziyech.
 
Andonis
 
1
9 december 2019 om 23:30
Deze spelers hebben perfect aansluitende kwaliteiten. Van de Beek is minder virtuoos, maar kwalitatief zeker niet minder. Als ik zou moeten gokken welke ploeg er wint, 11 Donny’s tegen 11 Hakim’s, dan zet ik mijn geld op 11 Donny’s. Ondanks dat Ziyech een prachtige voetballer is.
 
Becksss
 
9
9 december 2019 om 19:55
Wat een heerlijke speler vond ik die Pasanen toen bij Ajax.samen met : Trabelsi,chivu,maxwell,galasek , Bergdolmo en Vieklau.achteraf een uitstekende verdediging wat een spelers allemaal.
 
Karl_Heinz
 
8
9 december 2019 om 20:57
Ik zou Vierklau toch niet in dezelfde zin noemen als met name Trabelsi, Chivu en Maxwell. Maar je hebt gelijk dat Ajax toen een mooie ploeg had
 
straatvoetbal
 
3
9 december 2019 om 22:50
Trabelsi was zo sterk, snel en gecontentreerd. ik snap niet waar het is fout gegaan na ajax bij hem
 
Feelingood
 
1
9 december 2019 om 23:00
Trabelsi was al relatief oud toen hij vertrok bij bij Ajax. Na Ajax nog een jaartje Premier League en daarna nog een jaar in 'de zandbak'. Kapotte knie en op 30jarige leeftijd was het klaar.