'Ik was iets te gespierd en moest van AZ tijdelijk stoppen met krachttrainen'
Maandag, 6 februari 2017 om 08:00

Fred Friday werd afgelopen zomer voor anderhalf miljoen euro overgenomen door AZ van Lilleström SK. In zijn eerste seizoen in Alkmaar heeft hij het niet makkelijk. De twee doelpunten die hij zaterdag maakte tegen PSV, waren dan ook meer dan welkom. De Nigeriaanse spits begint zich beter op zijn plek te voelen in de Eredivisie en zegt 'aardig gewend' te zijn.

Friday heeft in Nederland een nieuw leven moeten opbouwen. "Toen ik in 2013 vanuit Nigeria naar Noorwegen verhuisde, heb ik het niet makkelijk gehad. Dat was hier in Nederland opnieuw het geval", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik moest wennen aan een nieuwe manier van leven en spelen, maar ook aan de mensen. Daar heb ik een weg in moeten vinden. Inmiddels ben ik aardig gewend en zie ik deze plek als m'n nieuwe thuis."

Lichamelijk gezien staat hij er ook beter voor dan toen hij zich afgelopen zomer in Alkmaar meldde. "Ik was gewend om ontzettend veel te trainen in de sportschool. Daardoor was ik iets te gespierd geworden en moest ik van AZ tijdelijk stoppen met krachttrainen. Daar pluk ik nu de vruchten van."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Last Scout
 
3
6 februari 2017 om 09:05
Tja wat moet je daar van vinden? Ik zou zeggen dat het probleem meer bij AZ ligt als hij met die spiermassa zo niet aan het scoren kwam. Zou Friday nog zich verder ontwikkelen en doorverkocht worden naar een hogere competitie moet hij die spiermassa weer terugwinnen, zo zie je wat trainigsmethoden met een speler kunnen doen, hij is dus uit zijn natural flow gehaald.
 
Gbeg
 
26
6 februari 2017 om 09:17
Nogal een vreemde conclusie als nu blijkt dat hij met minder spiermassa beter tot zijn recht komt. Kan onder andere in de wendbaarheid zitten.
 
Last Scout
 
3
6 februari 2017 om 09:35
De vraag is waarom hij eerder wel tot zijn recht kwam, uitermate technisch en snel ogend voor hij bij AZ aankwam, ik heb daadwerkelijk naar Friday gekeken voor hij bij AZ kwam, sterker nog toen ik nog op de fanfora aanwezig was heb ik hem aangedragen, nu leek ik daarbij een beetje de schlemiel gezien zijn prestaties in de eerste seizoenshelft maar toch (svensson en Jahanbaksh zijn ook spelers waar ik enorm voor was voor hun transfer om maar eens wat te noemen). De Friday van Lillestrom en de Friday die bij AZ aantrad leken twee compleet verschillende personen alsof hij ondanks zijn glimlach in een depressie zat.
 
@Osthoved89
 
9
6 februari 2017 om 09:44
Ik heb eerder al eens in het wedstrijdboekje van AZ (AZ speelt) een interview met hem gelezen. Hij zei daar al dat hij moest stoppen met trainen en niet alleen omdat hij te breed was maar ook omdat hij te breed werd. Friday gaf aan dat hij als hij in de sportschool traint binnen no time spieren kweekt. Hij hoeft eigenlijk niet eens zo heel hard zn best ervoor te doen. Dus ik vind het logisch dat AZ dan eventjes zegt dat hij afstand moet doen van de sportschool.
 
Last Scout
 
3
6 februari 2017 om 09:50
Ja dat begrijp ik dan weer wel maar dat verklaard niet waarom hij in zijn geheel niet uit de verf kwam met de fysieke staat die hij bij zijn oude club had, tenzij hij in zijn vakantie doorgetraind heeft voor hij naar AZ kwam?
 
Golradir
 
2
6 februari 2017 om 10:18
Het seizoen in noorwegen was nog bezig toen hij kwam, die loopt vanaf maart
 
RobinGroot Roessink
 
4
6 februari 2017 om 10:12
Te gespierd?? Altidore was 2 x zo gespierd
 
1AZ1
 
17
6 februari 2017 om 10:28
Nee man Fred was opweg naar wk bodybuilding
 
Ryan1990
 
0
6 februari 2017 om 13:04
Wat zal dat een duo zijn alrudore en Friday in de spits haha 2 bodybuilders maar altidore was een andere type spits hij moest het van zijn kracht hebben en Friday van snelheid en techniek
 
Ryan1990
 
2
6 februari 2017 om 13:02
Je zag ook in het begin van het seizoen dat hij ook vermoeid was omdat hij geen zomerstop heeft gehad. Dat in combinatie met zijn spiermassa koste gewoon zijn snelheid en flexibiliteit. En nu legt hij meer energie in de wedstrijd en dan zie je zijn talent naar boven komen. Volgend seizoen word hij topscorer
 
afanofz
 
0
6 februari 2017 om 16:48
Ondanks de matige start van Friday de qua goals prima start van Weghorst hoop ik dat er binnenkort een omslagpunt gaat komen en Friday de nummer 1 spits wordt. Ik zie aanzienlijk meer potentie bij Friday dan Weghorst. Ook lijkt mij Friday een veel chillere gozer, naast de geweldige inzet van Weghorst blijft hij toch altijd hele nare trekkjes houden.