'Ik wil voor mijn kansen bij PSV gaan, je moet ook niet te snel hier weggaan'
Dinsdag, 22 augustus 2017 om 08:00

Jordy de Wijs kwam deze zomer na een succesvol half jaar bij Excelsior terug naar PSV om te knokken voor een plek in het eerste team. De verdediger moet voorlopig nog steeds spelers als Nicolas Isimat-Mirin, Daniel Schwaab en Derrick Luckassen voor zich dulden en dus lijkt Jong PSV op dit moment wederom het hoogst haalbare.

Zijn ambities liggen evenwel niet bij Jong PSV. "Nee. Ik wil zoveel mogelijk spelen in PSV 1. Ik wil druk zetten om daar aan bod te komen, daar zijn deze wedstrijden ook voor", zo benadrukte De Wijs in gesprek met Omroep Brabant. De verdediger verscheen maandagavond in de basis tegen De Graafschap (2-2) en nam uit een heerlijke vrije trap een van de twee Eindhovense doelpunten voor zijn rekening.

Een nieuwe verhuurperiode zit er niet in. "PSV is gewoon mijn club. Ik ben blij om terug te zijn. Ik wil eerst voor mijn kansen gaan hier, je moet ook niet te snel bij deze club weggaan", zo benadrukte De Wijs. De 22-jarige verdediger maakte in oktober 2015 zijn debuut in de hoofdmacht, in het Champions League-duel met VfL Wolfsburg. In totaal kwam hij niet verder dan vier optredens in het eerste. Zijn contract loopt medio 2019 ten einde.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
1
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
PerPSV
 
11
22 augustus 2017 om 08:22
Prima verdediger, in mijn ogen iig beter dan Schwaab. Had gehoopt dat hij de kans zou krijgen dit seizoen. Fysiek sterk, speelde bij Excelsior goed en heeft bij Jong laten zien over uitstekende vrije trappen te beschikken. Iets wat altijd lekker is om in je te team te hebben
 
baradona
 
11
22 augustus 2017 om 10:06
Beter dan Schwaab is geen graadmeter, dan geldt voor heel veel spelers. Ik zie in de Wijs geen PSV materiaal, zwaar, traag en geen wendbaarheid. Maar zal wel minuten krijgen bij gebrek aan beter , net als Dijks bij Ajax. 10 jaar geleden speelde dit soort jongens gewoon op hun eigen niveau bij clubs als Roda JC, zorgelijke ontwikkeling.
 
Ajaxied4eva
 
9
22 augustus 2017 om 08:25
Ben bang dat dit het volgend jeugd product is die gebukt gaat onder cocu zijn durf om jonge jongens gewoon de kans te geven. Het is immers geen speeltuin
 
Pieter Peet
 
32
22 augustus 2017 om 08:41
Afgelopen weekend stonden er met Zoet, Paal, Hendrix, Bergwijn en Locadia 5 spelers uit de eigen jeugd in de basis. Is dat nog niet voldoende, of blijft iedereen het 'eigen jeugd krijgt geen kans' riedeltje oprakelen wanneer het over PSV gaat? Met Van Osch, Lammer, Rigo, Brenet, Gudmondsson en De Wijs waren ook 6 vd 11 bankzitters uit de eigen jeugd.
 
Ajaxied4eva
 
6
22 augustus 2017 om 08:55
Hoop indd dat dit een voorbode is voor verandering bij cocu en het technisch beleid. Zou geweldig zijn voor het Nederlands voetbal. Maar vlgns mij zeg ik op basis van het recente verleden geen rare dingen toch?
 
jeron
 
7
22 augustus 2017 om 08:58
Het riedeltje blijven we inzetten, aangezien PSV herhaaldelijk laat of niet jeugd inzet. Dit seizoen moeten ze wel aangezien er weinig aangekocht wordt en veel verkocht (moet) worden Daarnaast debuteerde Locadia onder Fred Rutten De Wijs is inmiddels 22 jaar en moet opnieuw banken omdat Cocu en co er voor kiezen om Luckassen te halen. Hij heeft dus nu Luckassen (gekocht) Schwaab (gekocht) en Isimat (gekocht) voor zich...
 
KeyboardHeld
 
6
22 augustus 2017 om 09:19
De wijs is ook beduidend slechter. Het enige waarop die jongen uitblinkt is dat hij fysiek sterk is maar echt nog niet goed genoeg voor het eerste. En om dan zo'n gok tussen en al instabiele verdediging te zetten is gewoon waanzin. Eigen jeugd geen kans geven? Denk dat ze in de jupiler league en de trainingen genoeg kansen krijgen.
 
R9delimanr1
 
7
22 augustus 2017 om 09:43
Locadia is onder Cocu gevormd.
 
cabinessence
 
6
22 augustus 2017 om 10:22
@jeron: "dit seizoen moeten ze wel aangezien er weinig aangekocht wordt en veel verkocht (moet) worden" Zo kun je het altijd wel negatief uitleggen... "bij PSV krijgt eigen jeugd geen kans omdat ze alleen maar kopen!" Vervolgens krijgt de eigen jeugd wel een kans: "ja, maar dat is ook alleen maar omdat er weinig gekocht is!" Joh... En dat PSV "moest" verkopen is ook een beetje overdreven. De enige speler die verkocht is om een financieel gat te dichten was Propper en die kon PSV wegens genoeg basiswaardige middenvelders op zich wel missen.
 
R9delimanr1
 
3
22 augustus 2017 om 10:26
Propper is toch niet verkicht vanwege een financ gat?
 
cabinessence
 
1
22 augustus 2017 om 10:33
Volgens Gebrands: “een verkoop van Pröpper was sowieso doorgegaan, ook wanneer we Osijek hadden verslagen. Omdat er vooral was ingekocht, moesten we iemand verkopen” Met andere woorden: met de verkoop van Propper is het gat gedicht dat ontstaan was door de aankoop van Lozano en Luckassen.
 
DatisSjakie
 
3
22 augustus 2017 om 10:36
Met alle respect Pieter Peet, maar psv is een koopclub. Geeft niet, dat is ook een beleid en zelf zeer succesvol gebleken in psvs geval. Maar we moeten niet gaan doen alsof talent in eindhoven kansen krijgt. Als je naar het Team PSV Legends kijkt bijvoorbeeld.... stuk voor stuk goede voetballers geweest, maar alle iconen van cocu tot van bommel waterreus broertjes kerkhof of van breukelen. Allen zijn aangekocht. Zelfs mr psv willy vd kuijlen is gekocht van hvv (destijds profs). Nogmaals, niet erg, want daarmee is psv de op een na succesvolste club van Nederland geworden. Maar Jeugdspelers behoort niet tot psv zijn succesvolle beleid. Ajax wil weer iets te veel met de jeugd (welke goed en talentvol zijn hou me ten goede) maar te veel jeugd en te weinig invloeden van buitenaf is ook niet goed, psv koopt te veel en feyenoord lijkt ook weer in oude fouten te vervallen. Die kopen weer een hoop middelmaat voor veel geld. Dat terwijl dat toen ze gedwongen werden, ze eindelijk een gezond beleid leken te voeren. Tsja ik ben benieuwd wat de top3 er van gaat bakken. Voorlopig kijk ik naar mn eigen ploegje...
 
cabinessence
 
8
22 augustus 2017 om 10:57
@ditissjakie: "maar we moeten niet gaan doen alsof talent in eindhoven kansen krijgt." We hoeven niet te doen alsof, het is namelijk echt zo. PSV speelde tegen AZ en NAC met vijf zelf opgeleide spelers in de basis en zes op de bank. Tijden veranderen. Anno 2017 zijn de betere spelers voor Nederlandse clubs nauwelijks nog te betalen, dus is zelf opleiden een noodzaak geworden. "zelfs mr psv willy vd kuijlen is gekocht van hvv (destijds profs)." Niet helemaal waar. Van der Kuijlen kwam in 1964 op 17-jarige leeftijd van Hvv. HVV was in 1962 al naar de amateurs gedegradeerd.
 
memphisdepay
 
4
22 augustus 2017 om 11:09
Bij PSV krijgen talenten gewoon de kans. Nu komen er goede spelers aan die hebben ze een tijdje niet gehad maar de echte talenten speelde altijd al op jonge leeftijd Hendrix, Labyad, Bakkali, Depay, Brenet, Locadia, Bergwijn, Zoet, Afellay etc. Daarnaast zijn er weinig spelers waarvan je nou echt kon zeggen dat PSV spijt moet hebben gehad die te laten gaan. Nu staat er een talentvolle lichting en daar speelt PSV dan ook op in door de selectie kleiner te houden de halve selectie is nou minstens eigen jeugd en Paal en Gudmundsson zijn niet de enige debutanten let maar op!
 
gilau
 
2
22 augustus 2017 om 11:39
@datissjakie Hoe kun je nou beweren dat PSV een koopclub is, als je bovenstaande reacties leest over het aantal zelfopgeleide spelers die nu in de selectie zitten. Daarmee doen ze echt niet onder voor andere ploegen. Vervolgens ga je voorbeelden erbij halen die zijn aangekocht, en dan kom je aan met mensen als Van Breukelen, broertjes Van de Kerkhof, Willy van der Kuijlen. Kom op zeg, heb je enig idee hoe lang geleden dat is? Dat is toch totaal niet relevant voor het huidige Psv?
 
roeltweety
 
3
22 augustus 2017 om 12:21
Wel opvallend, @ditissjakie, dat PSV dan minder gekochte spelers in het eerste elftal heeft zitten dan Ajax en Feyenoord.
 
DiGennaro
 
0
22 augustus 2017 om 23:20
Kan het slechter dan Schwaab en Isimat? Met De Wijs heb je tenminste een linksbenige verdediger op LCV. Voor de opbouw is dat echt van belang! Met zowel Isimat als Schwaab wordt de opbouw vetraagd omdat ze niets durven met links.
 
R9delimanr1
 
7
22 augustus 2017 om 08:55
Kopen of opleiden maakt niets uit. Het gaat er om dat de besten spelen. Het is leuk om een jeugdspeler te laten doorbreken maar het is geen liefdadigheidsinstelling.Het heeft geen zin om jeugdspelers op te stellen die het niveau niet aankunnen.Kijk maar naar Ojo, Koch, Tamata en anderen die te lang mochten aanrommelenEn uit de basis komen gewoon Hendrix, Locadia en Bergwijn allen uit de jeugd. Wie gingen er de laatste tijd gebukt onder Cocu dan? Geen talent wat goed genoeg is. Jouw reactie moeten ze gewoon verwijderen want je beargumenteerd nergens iets.Isimat en Luckassen staan terecht in de basis. De Wijs is fysiek groot maar ook lomper.
 
roeltweety
 
11
22 augustus 2017 om 09:53
Op dit moment zijn er 11 jeugdspelers en 10 aankopen bij PSV in de selectie van het eerste (bron: psv.nl). Bij Ajax is dit 8 jeugdspelers en 15 aankopen (bron: ajax.nl). En als die Oostenrijker erbij komt, wordt het 8 om 16. Ga dus niet zeggen dat PSV zo weinig jeugdspelers heeft en Ajax zo veel, want dit klopt niet. Daarnaast zie je de laatste jaren juist dat Ajax steeds meer spelers koopt en dat PSV steeds vaker ook jeugd door laat breken, waardoor er nu zelfs 5 in de basis staan (zoet, Brenet/paal, Hendrix, Locadia, Bergwijn). Bij Ajax zie je juist vaak het omgekeerde, waar met Onana, Viergever, Dijks, Ziyech, Schone, Neres, Dolberg en Younes er 8 gekochte spelers in de basis staan. Los daarvan gaat het natuurlijk gewoon om de kwaliteiten van de spelers. Een jongen als De Wijs is gewoon een laatbloeier, die had eerst het half jaartje Excelsior ook nodig om een stap te zetten in zijn ontwikkeling en je ziet dat hij nu nog steeds elke keer groeit.
 
Encorr
 
1
22 augustus 2017 om 10:33
Je noemt Dijks lijkt me toch gewoon een echt eigen jeugd product van Ajax. Onana en Dolberg zijn gekocht idd maar hoort bij de plannen van Ajax. Jonge talenten scouten,gebruiken en verkopen.
 
roeltweety
 
4
22 augustus 2017 om 10:40
Volgens mij heeft Ajax Dijks van Willem II gekocht, nadat ze hem transfervrij hebben laten gaan. Dus dan is het wel een jeugdproduct, maar hebben ze hem alsnog gekocht.
 
Giesburts
 
2
22 augustus 2017 om 11:12
Het feit dat je Neres als basisspeler ziet zegt wel weer door wat voor bril je kijkt. Daarnaast is Dijks ook een jeugdproduct van Ajax. Als ik dus door een neutrale bril kijkt heeft Ajax ineens nog maar 6 spelers aangekocht, waarvan Onana en Dolberg zelfs nog gerijpt hebben in Jong Ajax.
 
memphisdepay
 
5
22 augustus 2017 om 11:35
Dolberg heeft nooit een minuut voor jong Ajax gemaakt in een officiële wedstrijd. Dolberg had zelfs zijn debuut al gemaakt voor een andere club! Dijks is natuurlijk een jeugdproduct maar dat kan je Onana en zeker Dolberg niet noemen. Jetro Willems is bijvoorbeeld ook geen jeugdproduct van PSV of wel soms. Daarnaast hecht er niet zo veel waarde aan dit is typisch Nederlands zielig gedrag wat maakt het nou uit of Dolberg een jeugd product is of niet als hij het maar goed doet. Maar dit hebben de Ajax supporters gecreëerd want eigen jeugd is heilig bij die club maar in feite is het onzin je probeert gewoon de beste spelers te krijgen en of dat nou jeugd is of een aangekocht talent maakt geen bal uit.
 
roeltweety
 
2
22 augustus 2017 om 12:18
@giesburts, ik pakte toevallig de opstelling van Ajax tegen Rosenborg als voorbeeld. Vervang Neres door Kluivert en je hebt inderdaad er een minder. Dit doet echter niets af aan het feit dat de verhouding nog steeds 8 jeugdspelers versus 16 gekochte spelers is bij Ajax, terwijl hun supporters telkens net doen alsof zij het walhalla van jeugdspelers zijn. Met gewoon simpel even nakijken op de websites hoe de selecties eruit zien, zie je dat de verhouding dus bij PSV ongeveer 50-50 is, terwijl er bij Ajax twee keer zoveel gekochte spelers in de selectie zitten. Nogmaals, het maakt mij niet uit want ik vind dat de beste spelers moeten spelen, of ze nou gekocht zijn of niet, maar al die fabeltjes van die Ajacieden (zowel mensen als Overmars/vd Sar, als Telegraaf-journalisten en supporters op fora zoals deze) ben ik zat.
 
NUFC_U2
 
9
22 augustus 2017 om 08:36
22 jaar en amper gespeeld in PSv-1. Het volgende talent dat in het rijtje van Vloet, Koch, Ojo, Tamata, Ritzmaier en Bertrams kan. Hij kan beter zijn heil zoeken bij clubs in de categorie Vvv, Excelsior.
 
roeltweety
 
2
22 augustus 2017 om 09:56
De Wijs is al zijn hele carrière een laatbloeier. Ik denk dat hij wellicht niet het niveau heeft om vast in de basis te staan van PSV 1, maar als hij de stappen door blijft zetten die hij afgelopen jaar zet, dan kan hij zeker nog flink doorgroeien. Bij Excelsior speelde hij afgelopen half jaar zeer behoorlijk, hij kan wat mij betreft zeker mee bij clubs als Heerenveen / Vitesse op dit moment.
 
AsRoma8
 
2
22 augustus 2017 om 10:17
Tja, dat rijtje is ook gewoon niet goed genoeg. Iedere Nederlandse club laat de meeste van hun zelf opgeleide spelers gaan.
 
cabinessence
 
3
22 augustus 2017 om 10:41
@nufc_u2: Wat valt PSV hier dan te verwijten? Het is toch wel duidelijk dat dit geen spelers zijn voor PSV 1? En dat waren ze ook heus niet geworden als ze wel volop kansen hadden gekregen. De enige kritiek die je hier op zou kunnen hebben is dat PSV deze spelers gescout heeft en dat ze uiteindelijk toch nog goed genoeg bleken te zijn. Maar Bertrams was 8 toen hij naar PSV kwam, Vloet was 10 en Koch en Ojo waren 12. Het overgrote merendeel van de jongens die op die leeftijd gescout worden door een grote club redt het uiteindelijk niet.
 
Dammie
 
1
22 augustus 2017 om 11:16
Ik hoop toch niet dat je argument nu is dat grote talenten bij PSV geen kans krijgen want dit is wel een rijtje middelmatige spelers. En dat is ook een beetje het probleem van Psv: de jeugdopleiding heeft jarenlang alleen maar middelmaat voorgebracht en niet veel spelers van het niveau waar PSV naar op zoek is. Van de Wijs ben ik ook nog niet echt heel erg onder de indruk maar carrieres lopen natuurlijk nooit op een standaard manier en wellicht kan hij nog wat stappen maken. Ik was bijvoorbeeld wel altijd gecharmeerd van Koch en minder van Hendrix maar kijk eens hoe de carrieres van die twee de laatste jaren gelopen zijn....