'Ik wil zo snel mogelijk veel gaan spelen in het eerste van Ajax'
Woensdag, 15 maart 2017 om 07:00

Frenkie de Jong speelde tot op heden zes wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en de middenvelder hoopt logischerwijs niet dat het daarbij blijft. De Jong zegt dat hij het naar zijn zin heeft bij de beloften en dat hij door de trainingen bij het eerste al beter is geworden, maar dat hij structureel op een hoog niveau minuten wil maken.

De negentienjarige De Jong zegt in een interview met ELF Voetbal dat hij 'in het eerste' wil spelen: "Ik wil zo snel mogelijk veel gaan spelen bij Ajax 1, daar zijn wel kansen voor in de komende tijd. Mijn voorkeur gaat volgend jaar niet uit naar een verhuurperiode, maar als het beter is voor mijn ontwikkeling wel natuurlijk."

"Ik moet gewoon zorgen dat ik de beste middenvelder wordt, dan ga ik vanzelf spelen", besluit De Jong, die in de zomer van 2015 overkwam van Willem II.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
LucasAndersen
 
16
15 maart 2017 om 07:09
De Jong mag wat mij betreft volgend jaar langzaam Schã¶ne's plekkie gaan overnemen. Goede voetballer.
 
siepie
 
2
15 maart 2017 om 12:14
Dat zou erg mooi zijn. Veel liefhebbers en media hebben het vaak over Nouri en Vd Beek, maar De Jong speelt al langere tijd erg sterk in JA en maakte ook een goede indruk in de minuten die hij kreeg in 1. Met De Jong en Eiting die naar een basisplaats toegroeien is het erg goed nieuws dat Schone heet verlengd, want het zou zonde zijn als er een vervanger zou worden gekocht deze zomer.
 
007
 
32
15 maart 2017 om 07:22
Een ding lijkt me zeker. Ajax gaat in de zomer niet investeren op het middenveld. Frenkie de Jong, Nouri en Donny v.d Beek moeten stappen gaan maken. Ziyech en Schone zullen de veteranen zijn. Klaassen zal waarwchijnlijk vertrekken.
 
fcAjx
 
11
15 maart 2017 om 07:27
Eerlijk gezegd hoop ik dat Ajax een mooi contract aanbied aan Klaassen en hem nog een paar jaar kan behouden op die manier. Als er iemand voor open zou staan lijkt hij het mij wel.
 
BBL98
 
3
15 maart 2017 om 07:47
Aan de ene kant ben ik het met je eens, een echte ajacied en belangrijke speler, ondanks dat hij nieteens zo'n heel geweldige voetballer is. Echter, als Ajax zelf het idee heeft dat een De Jong of een Van de Beek er al klaar voor is, zou ik hem verkopen. En tja, je weet dat natuurlijk pas echt wanneer je een speler structureel opstelt.
 
fcAjx
 
0
15 maart 2017 om 09:35
Iedereen roept om mee ervaring bij Ajax. Inmiddels mag je Klaassen wel tot een ervaren speler noemen. Een jongen met zijn kwaliteiten en ervaring is normaal gesproken onbetaalbaar voor Ajax. Als Ajax echt meer ervaren speler met kwaliteit wilt hebben moeten ze de jeugd zo lang mogelijk vast houden, zelf een dik contract aanbieden is immers goedkoper dan een transfersom van 15mln betalen.
 
Guikstra
 
9
15 maart 2017 om 07:55
@007 je hebt helemaal gelijk. Denk dat Ziyech volgend jaar wel eens kan gaan vlammen. Gewend aan spelsysteem en meer belasting (wedstrijden). Overigens staat verdediging ook als een huis. Sanchez zal hopenlijk nog jaartje blijven en Viergever doet het naar behoren waarbij De Ligt in zijn nekt hijgt. Veltman is een zesje en hoop dat Tete het snel overneemt. Sinkgraven zal alleen maar groeien in zijn nieuwe rol dus dat zit ook we goed. Blijft over de voorhoede... zie graag buitenspelers die voorzetten geven en niet steeds naar binnen trekken (Younes) of steeds de moeilijke weg kiezen en bal verlies hebben (Traoré).
 
ninjakai
 
3
15 maart 2017 om 09:03
@guikstra Reken daar maar niet op. Tete is weg aan het einde van het seizoen heeft tete nog een contract voor 1 seizoen. Na afgelopen seizoen gaat hij dat never nooit verlengen en is hij weg. Dus dat wordt een rechtsback halen. Sinkgraven is gewoon niet goed genoeg, konden we afgelopen donderdag weer zien, leuk dat hij groeit in zijn rol, maar een linksback van het niveau Ajax gaat het gewoon niet worden, dus die daar moet ook vervanging voor komen. Dan zou je viergever de vaste linksback kunnen maken (toch echt van een hoger niveau dan Sinkgraven). Of je laat hem staan. Echter zie ik Viergever ook het liefst vertrekken. Hij is misschien dan wel een stabiele factor bij Ajax, maar dan hebben we het wel over niveau eredivisie/ onderkant EL. Dat moet toch wel hoger kunnen. De voorhoede heb ik mijn twijfels over. Traore is sowieso weg aan het einde van het seizoen. Hou je Younes, Neres, Kluivert en Cerny over. Het is nu al mager, maar dat is wel erg mager. Daar moet nog een aankoop komen. Liefst een in de categorie 21-24 die dat allerlaatste stapje moet zetten, maar fysiek en mentaal toch redelijk volgroeid is. Misschien is wel het beste een afvaller van de (sub)topclubs die het nog een keer wilt proberen en via Ajax de tweede kans wilt grijpen (let wel dit is het meest ideale scenario) Schone mag er van mij ook uit ideale 12e man die je moeiteloos in kunt zetten, maar elke keer als het oorlog is op het middenveld verzuipt die. Dan nog een ervaren tweede spits en cassiera lekker verhuren (tenzij hij belangrijk is voor Sanchez dan moet je dat vooral weer niet doen). Liefst lekker in Belgie, die competitie is fysiek zwaarder voor hem en daar leert hij in mijn optiek sneller om als spits een hogere handelingssnelheid te hebben. Want ik heb wel gewoon vertrouwen in die jongen en we moeten hem nu klaar stomen om de opvolger van Dolberg te worden, terwijl achter Dolberg een ervaren tweede man moet zitten die je moeiteloos kan inpassen zodra dat nodig is zonder dat het niveau compleet achteruit holt. Wat betreft Zivkovic die kan echt beter gaan vertrekken lekker verkopen. Je hebt het dan toch snel over het halen van 3 a vier spelers Ajax mag echt wel grondig renoveren want het mag allemaal toch wel een niveau hoger en nu is het teveel net aan.
 
jlenders
 
1
15 maart 2017 om 10:28
Ninjakai, mag er ook iemand blijven staan? Wat een onzin. Sinkgraven doet het gewoon prima op lb, viergever zorgt voor de nodige ervaring en talent zit er genoeg op vleugels. Ze zijn gewoon matig in vorm.
 
23VDV23
 
2
15 maart 2017 om 09:59
Ergens zit het aankopen van Ziyech Ajax straks gewoon in de weg. Natuurlijk voegt zo'n speler altijd enorm veel toe en denk ik dat hij een volgend seizoen gewoon nog veel beter zal zijn, maar juist op het middenveld lopen er in Jong Ajax zeer veelbelovende talenten. Als Klaassen dan ook nog blijft, wat voor Ajax ook alleen maar goed zou zijn, dan zijn er al twee plekken op het middenveld waar je weinig gaat/kunt rouleren. De Jong is dan wel iemand die in de toekomst een geweldige '6' zou kunnen worden, maar je ziet dat hij juist in de omschakeling nog wat stappen moet maken, terwijl hij op de andere twee middenveldposities gewoon zo inzetbaar zou kunnen zijn in het eerste om wat meer minuten te maken. De positie van Schã¶ne is gewoon niet de positie om rustig te kunnen worden gebracht, voor geen enkele jonge speler, hoe getalenteerd dan ook.
 
 
0
15 maart 2017 om 10:49
@007 Ajax zal sowieso niet veel gaan investeren. Hooguit op de backposities of centraal achterin als Sanchez wordt weggekaapt. Ajax barst op de meeste posities van het talent, het enige waar behoefte aan is, zijn ervaren krachten, maar die zijn zo goed als onhaalbaar voor hetgeen Ajax te bieden heeft. Wesley Sneijder zou voor een kleine 5 miljoen zijn op te halen, dus zou het goed zijn van Ajax als men de mogelijkheden zou bestuderen die er zijn om in zijn komst te investeren. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar een selectiespeler is, die er een probleem van zou maken dat voor een speler van zijn statuur een uitzondering wordt gemaakt en het salarisplafond wordt losgelaten. En met een speler als Sneijder in je selectie ga je er meteen reuzenstappen op vooruit.
 
BBL98
 
3
15 maart 2017 om 07:42
Deze gaat het maken bij Ajax 1, zo ongelooflijk nuchter komt hij op mij over en ik denk weleens dat dat onderschat wordt. Ook gewoon een erg goede speler en mag wat mij betreft Schone overnemen komend seizoen (zoals hierboven ook al genoemd). Jammer genoeg denk ik dat Nouri het niet meer gaat redden... Zo'n geval van een talent die in de jeugd uitblinkt maar de stap naar 1 niet kan maken, ookal vind ik niet eens dat hij het slecht doet in de wedstrijden die hij krijgt, begrijp me niet verkeerd.
 
mayarood
 
3
15 maart 2017 om 07:57
Ik denk nog steeds dat Nouri het wel gaat redden. Ik snap niet dat Bosz hem niet als valse linksbuiten gebruikt, als alternatief voor Youness.
 
BBL98
 
1
15 maart 2017 om 09:10
Ik hoop het van harte en hoop dan ook dat ik ongelijk heb. Als hij er meestal ook in op de flanken en dat lijkt mij ook de positie waar hij door zal breken als dat nog gebeurt.
 
23VDV23
 
0
15 maart 2017 om 09:45
Begrijp ik ook niet goed. Ook Eriksen heeft daar op het begin zijn minuten gemaakt en toen De Boer kwam kreeg hij zijn kans op het middenveld. Ik ben enthousiaster over Nouri dan ik destijds over Eriksen was als het puur om techniek gaat. Zijn enige nadeel is nog steeds zijn fysiek, maar hoe sneller je hem gaat brengen, hoe sneller hij zich zal aanpassen aan het niveau en een manier zal vinden om zich daar toch tegen te wapenen. Bijvoorbeeld juist door de duels vã³ã³r te zijn, zoals spelers als Iniesta dat ook doen.
 
NUFC_U2
 
4
15 maart 2017 om 08:48
Eigenlijk vind ik hem het grootste talent van de middenvelders. Veel beter dan Nouri en Van de Beek. Het middenveld van Ajax is nog steeds overvol, want anders had hij allang in de basis gestaan. De Jong is een genot om naar te kijken, de klasse druipt van hem af !
 
hoebie60
 
0
15 maart 2017 om 08:50
Hoezo echte ajaxied , ik denk dat hij tekort komt zeker op dit moment, wil ajax omhoog zal het met beter materiaal moeten komen dan, f de jong nouri, vd beek, op de eerste plaats moet er op het middenveld een a la jan wouters, worden gezocht ook daar heb je een voetballend beest nodig
 
23VDV23
 
2
15 maart 2017 om 09:52
Heb je De Jong wel eens zien voetballen? Juist een hele complete middenvelder. Kan eigenlijk op alle posities op het middenveld spelen. Heeft echt de bouw en het loopvermogen om een geweldige '6' te zijn. Op dã­e positie moet hij in de omschakeling net nog wat beter worden om een Schã¶ne met vlag en wimpel voorbij te streven, op de andere posities op het middenveld zou je hem nu al zo kunnen inzetten. Bosz kiest nu nog altijd voor Van de Beek als Ziyech of Klaassen wegvalt, maar ik weet zeker dat De Jong het daar beter zou doen dan Van de Beek. Van de Beek is misschien net wat meer een loper dan een De Jong en het loopvermogen van Klaassen is met twee voetballers als Ziyech en Schã¶ne natuurlijk heel belangrijk, maar zeker in Kopenhagen toen Ziyech niet speelde had De Jong wel eens de kans mogen krijgen. Als deze jongen volgend jaar niet genoeg perspectief heeft om regelmatig speeltijd in het eerste moet hij gewoon verhuurd worden. Hij is echt te goed om maar wat in de Jupiler League te blijven spelen.
 
LW88
 
0
15 maart 2017 om 09:33
Tja je hinkt op twee gedachten. Ideale opvolger van Schone, maar nog niet beter dan Schone (wel talentvoller misschien). Dus eigenlijk wil je hem erbij houden om hem dicht bij het vuur te houden en daar waar het kan hem te laten spelen op de plek van Schone. Maar aan de andere kant wil je dat Frenkie elke minuut gaat spelen voor zijn ontwikkeling en dan zou een verhuur een uitkomst zijn.
 
impulsief
 
2
15 maart 2017 om 09:53
@guikstra: Ik ga grotendeels met je mee, maar dat Veltman een zesje is en Tete het snel zou moeten overnemen vind ik echt onzin. Mensen lijken zoveel afkeer tegen Veltman te hebben (die overigens zondag weer een uitstekende pot speelde) dat ze niet eens meer kritisch naar Tete kijken. Nog los van zijn dramatische instelling is hij aan de bal gewoon een ontzettend beperkte voetballer en zou hij mijns inziens veel beter uit de verf komen in een team dat meer met de rug tegen de muur staat.
 
jlenders
 
1
15 maart 2017 om 10:44
Ik sluit me volledig bij je aan. Daarbij maakt Veltman vaak slimme overtredingen en beã¯nvloedt hij de wedstrijd op een negatieve manier voor de tegenstander. Hij is ervaren, heeft een goede tackle en werkt zich de pleuris. Tete is naar mijn mening de ideale RCV in een 3 mansverdediging, Veltman ook overigens.
 
eredivisionist
 
1
15 maart 2017 om 10:06
Frenkie hoeft nergens heen, hij heeft alles wat een middenvelder van Ajax nodig heeft. Die jongen heeft zich zeer goed ontwikkelt bij Ajax en ik zie hem volgend seizoen Schone geleidelijk uit de basis spelen.