'Ik wilde het terug nu het nog kan, dat hebben Robin, Rafael en Wesley ook'
Maandag, 15 januari 2018 om 08:50

Nigel de Jong verraste enigszins door in januari bij het Duitse 1.FSV Mainz 05 te tekenen. De middenvelder zat al een tijdje op een zijspoor bij Galatasaray, maar is in de Bundesliga direct basisspeler en speelde 78 minuten mee in het duel met Hannover 96 (3-2 nederlaag). In gesprek met de Volkskrant zegt De Jong dat het hem niet zoveel interesseert wat de buitenwacht van hem vindt.

"Ik volg mijn eigen gevoel. Ik wil afsluiten hoe ik wil afsluiten. Strijdend. Bij een club waar het echt om voetbal draait, de organisatie klopt en iedereen een kwartier voor de afgesproken tijd al op het trainingsveld staat. Naast de rijstepap heb ik vooral de Duitse stiptheid gemist", aldus De Jong, die kort bij Los Angeles Galaxy speelde. Als zakenman zag hij veel mogelijkheden in Californië, maar hij was al snel klaar met het gebrekkige niveau en het verre reizen in het Amerikaanse voetbal.

"Ik heb een autobedrijf, handel in vastgoed en bouw parkeergarages, ook in Duitsland. Zakendoen heb ik altijd leuk gevonden", zegt de 81-voudig international, die voorlopig nog niet klaar is met voetballen. "Dat doet mijn hart racen. Dat was een beetje uit me gezogen. Ik wilde het terug nu het nog kan. Dat hebben die andere gasten, Robin, Rafael en Wesley ook. We gaan door tot we erbij neervallen. Pas met een rollator dat veld af."

"De energie, de vrolijkheid, de onderbroekenlol in de kleedkamer, het toeleven naar een wedstrijd; dat heb ik zo gemist", vervolgt De Jong. Hij constateert dat een defensieve middenvelder van zijn soort momenteel een uitstervend ras is. "Ik had het er laatst met Davids over: we zijn van een uitstervend ras. In Nederland kijkt men graag naar schoonheid. Maar je hebt ook bijters nodig, die het elftal mentaal sterker maken. Van wie dan soms vergeten wordt dat ze ook aardig kunnen voetballen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Rowan1989
 
23
15 januari 2018 om 09:13
Dit is de mentaliteit! Ondergewaardeerde voetballer en dat zeg ik als Feyenoorder. Hoop echt van harte dat hij nog mooie dingen gaat laten zien! Misschien over twee jaar nog een jaartje naar ajax?
 
BlauwWitte
 
10
15 januari 2018 om 09:45
Wat een topper die Nigel, en dat zeg ik als Graafschap supporter.
 
DatisSjakie
 
7
15 januari 2018 om 12:21
Exact Rowan1989, feyenoorders of niet, we moeten toegeven dat Nigel de Jong een heerlijke speler is! Wat hijzelf ook zegt, in Nederland een uitstervend ras! Denk dat de Ajacieden ook wel zullen balen dat hij niet naar Amsterdam is gekomen! Hij had ze net dat laatste zetje kunnen geven op jacht naar een nieuwe titel.
 
N-AFCA
 
1
15 januari 2018 om 14:07
Heb veel respect voor hem, maar hoef hem echt niet terug bij Ajax hoor, al helemaal niet over 2 jaar. Ajax heeft al een overbezet middenveld, en bovendien denk ik niet dat De Jong nou echt nog veel extra zou kunnen brengen (op het veld). Misschien nog een 'kleedkamerrol', denk alleen niet dat hij daar zelf op zit te wachten.
 
DatisSjakie
 
2
15 januari 2018 om 14:24
@N-AFCA Over 2 jaar zou idd misschien te veel van het goede zijn. Maar ik denk dat hij bij Ajax absoluut een meerwaarde had gehad. Misschien niet elke wedstrijd, maar een beetje zoals Poulsen het bij jullie deed. Net dat schepje extra als er fysiek verlangt wordt. Denk dat hij tegen psv, utrecht en zondag tegen ons absoluut dat beetje extra pit had kunnen brengen. Daarnaast is zijn ervaring alleen maar mooi voor de jonge selectie de jullie hebben. Denk dat een fysieke speler, met ook nog eens technische vaardigheden absoluut niet zou misstaan tussen al die talentvolle creatievelingen. Derhalve ben ik ook van mening dat jullie Ayoub zouden kunnen gebruiken. Riep ik van de zomer al. Maar dat is weer een andere discussie
 
CjdaAnti
 
0
15 januari 2018 om 13:59
Ongewaardeerd? Wat waardeer je aan nodeloos vies en hard spel? Nigel is verworden tot een Materazzi 2.0. Je kunt niet spreken over eenmalige incidenten, want het zijn er teveel geworden, en hij is te consistent met het gevaarlijk inkomen. In Amerika kwamen ze er al heel snel achter wat voor een smerige voetballer dit is. Nee, als je hem graag wilt terug zien dan mag Feyenoord hem hebben. Succes met alle schorsingen alvast.
 
Salade
 
4
15 januari 2018 om 09:15
Wist Nigel dan niet van te voren dat er vele afstanden moeten worden afgelegd als je in America speelt en dat het niveau altijd al aan de mindere kant is?
 
FrankBollegraf
 
18
15 januari 2018 om 09:21
Ja natuurlijk wel maar pas als je het rechtstreeks in de praktijk ervaart is toch ff wat anders, denkt dat iedereen dat gevoel wel kent.Inderdaad mist Oranje dergelijke 'bijters' in het team, denk dat de huidige spelers iets te lief zijn, dan denk ik vooral aan Strootman en Wijnaldum..top spelers die Oranje meer moeten en kunnen meesleuren om een wedstrijd over de streep te halen met meer venijn en strijd het 'over mijn lijf' mentaliteit.Aan kwaliteit heeft het huidige Oranje aangevuld met de toptalenten meer in huis dan de vele critici ons willen laten geloven!
 
appelsapman
 
2
15 januari 2018 om 10:31
De amerikanen hebben hem maar een schopper gevonden zonder assists of goals nja weet niet wat ze verwachten maarja de buitenlanders/veel betaalde spelers zijn voor creatieve /aanvallende spelers. Villa, kaka, pirlo, beckham, giovinco, lodeiro, dempsey, henry. Daar past nigel niet bepaald tussen??
 
Chelmeur
 
10
15 januari 2018 om 09:28
"Robin, Rafael en Wesley ook. We gaan door tot we erbij neervallen. Pas met een rollator dat veld af" Nou heb ik daar bij Wesley eigenlijk minder vaak problemen mee, maar vooral bij Rafael spat het enthousiasme eraf de laatste jaren...
 
memphisdepay
 
8
15 januari 2018 om 09:36
Hij heeft altijd waaarschijnlijk iets te weinig aan zijn fysiek gedaan maar hij gaat wel overal voetballen en voelt zich nergens te groot voor. Van der Vaart had natuurlijk al lang dik kunnen verdienen in de VS of emiraten zeker toen hij naar HSV ging.
 
adjx
 
3
15 januari 2018 om 09:36
Joh die had ook op zn naam ergens in het oosten kunnen gaan spelen voor een zakcentje maar wil eigenlijk gewoon nog voetballen waar hij het naar zijn zin zal hebben..
 
iceko
 
7
15 januari 2018 om 10:10
Zwaar ondergewaardeerde speler altijd. Een echte bikkel met een strakke inspeelbal..
 
The SK
 
4
15 januari 2018 om 10:45
Speelde fenomenaal op het EK van 2008
 
ilprincipe
 
2
15 januari 2018 om 11:12
Toen ons middenveld nog angst inboezemde bij de tegenstanders.
 
kleinegeneraa7
 
5
15 januari 2018 om 11:48
Yup, toen alle landen nog bang waren voor Orlando Engelaar. Goede ouwe tijd was dat.
 
wazza
 
0
15 januari 2018 om 20:33
Nigel de Jong.. Als bondscoach zou ik hem als eerste op het wedstrijdformulier zetten. Niet voor niets is het bergafwaarts gegaan met het Nederlands elftal sinds hij niet meer opgeroepen werd. Je hebt gewoon zo'n bikkel nodig die z'n poot niet terugtrekt. We schreeuwden al jaren om een Italiaans of Argentijnse slager die voorop gaat in de strijd, vervolgens hebben we die en dan onderschatten we hem. Hoop dat Nigel weer lekker aan spelen toekomt en uiteindelijk ook weer opgeroepen wordt om voor oranje uit te komen. Hij achter jongens als Wijnaldum en Strootman is gewoon nodig. Ze laten veel te veel steken vallen