'Ik woon in een onveilige buurt, er werd laatst ingebroken bij de buren'
Vrijdag, 27 juli 2018 om 09:30

Rigino Cicilia speelt sinds de zomer van vorig jaar voor het Litouwse Suduva Marijampole en met een landstitel en deelname aan de voorrondes van de Champions League gaat het de 23-jarige spits op sportief gebied voor de wind. De oud-speler van onder meer Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk heeft op persoonlijk vlak echter meer moeite om te aarden in het Baltische land en als het aan Cicilia ligt, zoekt hij zijn heil snel ergens anders.

"Ik woon in een onveilige buurt. Er werd laatst ingebroken bij de buren en van iemand anders werd de auto gestolen", legt hij uit aan de Limburger. De aanvaller heeft daarnaast weinig afleiding in Marijampole: "Ik mis mijn vriendin, vrienden en familie. Veel mensen in de stad zijn best wel kil. Grapjes worden bijna niet gemaakt. Ik voel me hier niet echt thuis. Elke dag bel ik wel met vrienden of familie."

Een terugkeer naar Nederland lijkt voorlopig echter niet tot de plannen van Cicilia te behoren. De voormalig jeugdinternational van Curaçao speelde in het verleden een seizoen voor het Engelse Port Vale en dat beviel hem wel: "Het liefst zou ik opnieuw in Engeland spelen, maar misschien ook in Amerika", vertelt hij.

Cicilia was in het verleden al een keer dicht bij een transfer naar Orlando City, de oude club van Kaká. Een overstap naar de in de MLS uitkomende Amerikanen ging destijds echter niet door: "Ik heb anderhalve maand gewacht, maar uiteindelijk ketste dat af. Daarna kwam Suduva met een aantrekkelijke aanbieding. Ik tekende een prima contract, maar als je de toeschouwersaantallen ziet, vraag je je af hoe dat kan."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
BS31
 
2
27 juli 2018 om 10:30
Gino kom maar lekker terug naar Roda kunnen een spits gebruiken
 
NL_Modric
 
1
27 juli 2018 om 11:07
Hmm het zal toch niet aan zijn huidskleur liggen ? Slijngard bijvoorbeeld had helemaal geen last van rasicme.
 
Soccer81
 
11
27 juli 2018 om 11:25
@NL_Modric: heb je de tekst gelezen? Ontopic: toevallig was ik in juni ook in Marijampolé op doorreis naar het WK in Rusland. Toen ik er binnen reed had ik al zoiets van klopt dit wel? Oogde heel verlaten, onguur en er was nauwelijks straatverlichting. Ik kan me voorstellen dat hij zich er snel gaat vervelen.
 
NL_Modric
 
1
27 juli 2018 om 12:39
Een aparte vraag van je. Natuurlijk heb ik de tekst gelezen. Hij geeft aan: Ik voel me hier niet echt thuis. De meeste mensen in de stad zijn best wel kil. Ik vraag me gewoon af hoe dat komt. Vooral omdat ze in die landen jaren achterliggen.
 
Soccer81
 
1
27 juli 2018 om 19:05
Valt wel mee dat aparte, je moest eens weten hoeveel mensen reageren zonder te lezen. Maar laten we je het voordeel van twijfel geven. Hoe kom je bij eventuele racisme? Niks wat hij in de tekst zegt lijkt ook maar in die richting te zitten. Dat er landen zijn die organisatorisch achterliggen, betekent natuurlijk niet dat ze er niet ruimdenkend kunnen zijn. Nederland is bijvoorbeeld aardig ontwikkeld maar genoeg racisme.