'Ik zie Ibrahimovic niet als een bedreiging, maar als een aanvulling'
Donderdag, 30 november 2017 om 11:09

Romelu Lukaku begon overtuigend aan zijn periode bij Manchester United, maar de laatste weken is de klad er ingekomen voor de aankoop van bijna 85 miljoen euro. De Belg liet ook in de midweekse overwinning op Watford (2-4) na om te scoren en fans beginnen voorzichtig te roepen om een basisplaats voor de net herstelde Zlatan Ibrahimovic. Gary Neville denkt echter dat het zo'n vaart niet zal lopen.

"Ik denk niet dat José Mourinho zich zorgen maakt over het uitblijven van doelpunten, maar ik denk wel dat er twee grote wedstrijden voor Lukaku aan zitten te komen. Hij werd binnengehaald om te scoren in de wedstrijden die United vorig seizoen gelijkspeelde. In de grote wedstrijden hebben ze hem echter het hardst nodig", laat de oud-verdediger weten bij Sky Sports.

"Als er een manier is om Arsenal en Manchester City pijn te doen, is dat door druk te zetten op hun verdediging. Er worden meer kansen gecreëerd voor Lukaku, maar er staat ook meer druk op, waardoor missers meer kritiek krijgen. En terecht, maar dit zijn wel de wedstrijden waarin hij zijn critici de mond kan snoeren."

"Ik zie Ibrahimovic helemaal niet als een bedreiging voor Lukaku, maar als een aanvulling. De enige manier waarop Ibrahimovic de nummer één kan worden is als de Lukaku onder invloed raakt van de aura van Zlatan. Zlatan heeft zelfvertrouwen, maar Lukaku is de nummer één. De fans en de trainer geloven in hem en als hij worstelt met demonen, zal hij die uit zijn gedachten moeten zien te verbannen", sluit Neville af. Manchester United speelt zaterdag in Londen tegen Arsenal, waarna thuiswedstrijden tegen CSKA Moskou en Manchester City op het programma staan.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Gooner4
 
3
30 november 2017 om 11:39
Lijkt me ook niet dat Lukaku uit de basis gaat verdwijnen. Die jongen gaat vanzelf wel weer scoren en Mourinho weet ook als geen ander wat ervoor nodig is om Lukaku vertrouwen te geven. Ibra zal misschien tegen Cska starten, maar tegen Arsenal en City echt niet. Lukaku heeft wel geluk gehad dat hij niet geschorst is (wat in mijn ogen zeker had moeten gebeuren).
 
rscabarca
 
5
30 november 2017 om 12:34
Ik weet het echt niet met Lukaku, toen hij bij ons vertrok zei ik dat hij het niet zou maken in de PL, wegens te beperkt. Maar hij heeft ondertussen in al die jaren wel veel gescoord, maar toch zijn er zoveel wedstrijden waar je letterlijk geen zak aan hem hebt. Hij scoort ook weinig belangrijke goals, vaak de 3-0 of de 4-1 ofzo. Ik denk dat hij een probleem heeft met de druk ofzo want hij staat altijd zo agressief en probeert dingen te doen die hij niet kan als het niet loopt.
 
gloryUnited
 
4
30 november 2017 om 12:51
Onzin vaak genoeg maakt hij ook de opening goal. Hij is ook belangrijk als targetman en als assist gever. En een 3-0 is vaak de definitieve nekslag. De 3-0 wordt vaak onderschat
 
Mcgee85
 
2
30 november 2017 om 12:53
Ik snap al sowieso niet waarover al die commotie gaat. Mourinho kennende zal hij Ibra als spits zien en zal Lukaku wel degelijk een beetje bang worden van Zlaten. Maar wat ik bedoel is Ibra heeft nummer 10 en is in mijn ogen beter op die positie dan Mata, Fellaini of Mikhetarian. Ibra zou Lukaku denk ik ook gewoon heel goed kunnen bedienen en daarnaast ook genoeg kansen voor hem zelf kunnen creeeren.