Ajax-tweetal spreekt intern vertrekwens uit
Woensdag, 11 april 2018 om 09:00

Chievo Verona gaat Mariusz Stepinski waarschijnlijk definitief overnemen. De Italianen kwamen een bedrag van 2,5 miljoen euro over met FC Nantes, de club waar hij van wordt gehuurd, en willen dat geld nu op tafel leggen. (La Gazzetta dello Sport)

De zaakwaarnemer van Yannick Ferreira Carrasco geeft aan dat zijn cliënt nog niet bezig is met een terugkeer naar Europa. Christophe Henrotay geeft aan dat de nieuwkomer bij Dalian Yifang mogelijk de rest van zijn loopbaan in China wil blijven. (Eleven Sports)

André Onana en Hakim Ziyech hebben naar verluidt intern aangegeven te willen vertrekken bij Ajax. Aan Matthijs de Ligt wordt daarnaast stevig getrokken, terwijl ook David Neres en Justin Kluivert in de gaten gehouden worden door scouts van buitenlandse topclubs. (Voetbal International)

Henk Fraser houdt rekening met een gedwongen vertrek bij Vitesse. Edward Sturing zou al klaarstaan om de Arnhemmers voor het restant van het seizoen onder zijn hoede te nemen. (Algemeen Dagblad)

Mario Balotelli maakt mogelijk de overstap naar de Verenigde Staten. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou de eerste gesprekken met DC United al achter de rug hebben. (Sports Illustrated)

Unai Emery kan terugkeren naar LaLiga. De Spaanse trainer vertrekt na dit seizoen waarschijnlijk bij Paris Saint-Germain en is in beeld bij Real Sociedad. (Mundo Deportivo)

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
13
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
lausho
 
11
11 april 2018 om 09:02
Denk dat spelers niet graag onder Ten Hag willen spelen, Ziyech heb ik geen problemen mee mocht hij vertrekken.
 
Zytto34
 
15
11 april 2018 om 09:18
En dat basseer je op? Ziyech en Onana zat er al een jaar aan te komen (en het is wandelgangen nieuws).
 
afcavosje
 
8
11 april 2018 om 09:34
Waar slaat dit op? Onana wilde al weg in de winterstop en van Ziyech weet iedereen wel dat dit zijn laatste seizoen is in de Arena. Overigens ben ik benieuwd hoe Ajax het vertrek van Onana wil gaan opvangen? Gaat men van Leer een kans geven als eerste doelman of wordt er een eerste keeper aangetrokken? Momenteel zie ik in de Eredivisie geen talentvolle keepers rondlopen. Michel vorm is 34 en deze zomer transfervrij. Stekelenburg is 35 en heeft nog een contract voor een jaar bij Everton.
 
Apocalyps
 
9
11 april 2018 om 09:41
'onana wilde al weg in de winterstop' Kon hij weggaan of wilde hij weggaan?
 
V-Watcher
 
1
11 april 2018 om 09:45
Waarom zou je Vorm verkiezen boven van Leer, hij heeft dan zogenaamd ervaring maar in hoeverre doe je ervaring op als je jarenlang ergens op de bank zit en niet speelt en daarvoor bij een middenmotor in Engeland hebt gekeept en eerder slechts voor Utrecht. Van Leer heeft nog potentie en zie ik alleen nog maar beter worden, haal dan maar een Stekelenburg terug die dan als echte Ajacied een paar jaar zijn ervaring kan overgeven, mits hij eens echt fit raakt.
 
afcavosje
 
3
11 april 2018 om 09:47
Er waren aanbiedingen en hij was tijdens t trainingskamp meer met z'n zaakwaarnemer aan t praten dan met z'n teamgenoten wat ik heb begrepen. Maar Ajax liet hem sowieso niet gaan in de winterstop.
 
memphisdepay
 
1
11 april 2018 om 09:58
Vorm is toch gewoon een veel betere keeper dan van Leer? Wat heeft van Leer nou bewezen buiten 2 leuke seizoenen bij Roda. Daarnaast heeft hij een kruisband blessure en we weten bijvoorbeeld allemaal hoe iemand als Tim Krul terugkwam van zo'n blessure die jarenlang een goede keeper was in de PL en het nu bij AZ niet eens kon laten zien. Met van Leer neem je gewoon een gok die goed uit kan pakken maar het is zeker wel een paar niveautjes minder dan Onana.
 
atleticofc
 
2
11 april 2018 om 10:41
Of gewoon buiten de Eredivisie kijken. Ajax scout tegenwoordig zeer veel in Zuid Amerika. Wellicht hebben ze daar een keeper op het oog al.
 
Japie_Krekel
 
1
11 april 2018 om 13:13
ik denk dat Ziyech uit heel de Ajax selectie het moeilijkst is te vervangen en dat Ajax die het hardst gaat missen. spelers met de specifieke kwaliteiten van Ziyech zijn schaars en die vind je niet zo snel meer voor een betaalbaar bedrag. mensen zullen dan wel weer komen met Frenkie De Jong maar ik wil eerst nog maar eens zien of die kan brengen wat Ziyech heeft gebracht in de Eredivisie. Ziyech is imo met afstand de beste voetballer in de Eredivisie Ajax kan beter een keer die middelmaat als Veltman en Viergever gaan door selecteren want dat is al jaren een drama achterin
 
lausho
 
0
12 april 2018 om 11:28
Nee daar worden we juist beter van.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2018 om 12:35
we gaan het zien, ik denk namelijk van niet
 
SpeedyAFC
 
0
11 april 2018 om 13:29
Wat een onzin, dit was allang bekend voor de aanstelling van Ten Hag. Altijd maar afgeven op Ten Hagm, waarom doe je dat?
 
mars0260
 
2
11 april 2018 om 09:03
hup allemaal verkopen en met nieuwe aankopen een goede selectie neer zetten . spelers die wel allemaal gemotiveerd zijn en willen strijden voor hun club
 
feye88
 
26
11 april 2018 om 09:26
Goed gezegd man en dan weer van vooraf aan beginnen en door een matige start tweede worden.
 
Cartmann
 
0
11 april 2018 om 09:57
Wat een provocerende reactie . Clubs in Nederland weten dat ze het niet op kunnen nemen tegen de sterkere buitenlandse competities. En dat houden aan hun contract riedeltje klinkt leuk maar is een utopie. Enige wat je kan nastreven als ned club is om zoveel mogelijk te cashen en de kern van je selectie op tijd weer rond te hebben. . En dat Ajax 2e word heeft niet alleen daarmee te maken , maar dat is een andere discussie.
 
FCRRR
 
1
11 april 2018 om 09:58
Ik ben bang dat ze alle vijf vertrekken bij Ajax deze zomer. Bij Feyenoord zie ik Jorgensen, Vilhena, Berghuis en el Ahmadi vertrekken en bij PSV Lozano, Bergwijn en de Jong wordt een behoorlijke kaalslag in de eredivisie deze zomer. Ben benieuwd hoe de clubs dit gaan opvangen. Het zal er niet beter op worden helaas.
 
Zytto34
 
0
11 april 2018 om 10:11
Ze hebben gewoon allemaal een contract in Nederland, dus je kan er gewoon een paar behouden denk ik.
 
thucan
 
0
11 april 2018 om 11:02
Dan zal psv nog het meest in balans kunnen blijven met een selectie die op veel plekken niet voor elkaar onderdoet. Al had ik dit seizoen in het geheel niets van ons psv verwacht, heb toch wat mooie dingen kunnen zien.
 
Remcob
 
1
11 april 2018 om 12:11
Allemaal verkopen lijkt me zeer onverstandig voor Ajax. Dat Ziyech zal vertrekken is de verwachting en ook Onana is toe aan een volgende stap, dus die 2 snap ik wel. Daarnaast zullen Veltman, Younes, Dijks, Viergever en Cerny ook allemaal vertrekken. Dat lijkt me meer dan genoeg in 1 zomer. Kluivert, Neres en de Ligt zou ik alleen verkopen als de absolute hoofdprijs op tafel komt (wat ik niet verwacht). Alsnog wordt het een zeer drukke zomer voor Overmars. Met Schuurs en Balde heeft hij de eerste 2 aankopen al binnen, maar dat zal niet genoeg zijn. Er moet zeker een buitenspeler bij die een (toekomstig) vertrek van Kluivert en/of Neres kan opvangen. Cristian Pavon zou ik een geweldige vervanger vinden. Daarnaast vind ik de rechtsback nog altijd niet voldoende, waarbij ik zou opteren om Ricardo van Rhijn terug te halen. Ook ontbreekt er een creatieve speler op het middenveld die Ziyech kan vervangen. Youri Tielemans zou ik een uitstekende vervanger vinden, maar ook Rodrigo Amaral zou geweldig zijn, hoewel die wel heel aanvallend speelt. Een nieuwe doelman zou ook geen overbodige luxe zijn als Onana vertrekt. Hiervoor zou ik als Ajax zijnde zoeken richting oost Europa. Daar lopen meerdere talentvolle jonge doelmannen rond.
 
Filip
 
4
11 april 2018 om 09:03
Ik snap het van Onana en Zyiech. Ze zijn wellicht toe aan een hogere stap. Feit is wel dat ze nog een contract hebben en onze Marc de hoofdprijs gaat vragen. En als ik Onana was had ik wel echt een club uitgezocht waar ik speeltijd kreeg.
 
De Toekomst
 
2
11 april 2018 om 09:21
Van De Ligt, Kluivert en Neres dus niet? Van Neres zou ik het nog enigszins begrijpen. Voor hem is Ajax een springplank waar hij geen binding mee heeft. Kluivert en De Ligt zijn jonger, hebben wel binding met de club en kunnen hier zeker nog stappen zetten. De Ligt is erg goed voor zijn leeftijd, maar Vertonghen stak er bijvoorbeeld meer bovenuit. Ik begrijp het alleen ook wel weer als Ajax geen Champions League haalt.. Kluivert moet echter sowieso blijven. En in het ergste geval vertrekken deze spelers plus Veltman, Viergever, Cassierra, Younes en misschien zelfs Tagliafico en mag Overmars laten zien hoe goed hij is als hij meer macht/vrijheid heeft.. Het zou mij dan alleen niet verbazen als Ajax, onder Ten Hag, overging op 442. Er zijn dan namelijk niet echt waardige buitenspelers en met Huntelaar, Dolberg en Bande hebben we 3 spelers die het beste renderen als spits..
 
memphisdepay
 
2
11 april 2018 om 09:52
Vertonghen stak er alleen maar meer bovenuit omdat hij inschoof als een soort middenvelder en daardoor aanvallend veel gevaar bracht maar dat is voor de Ligt veel moeilijker omdat het toch wel scheelt of jongens als Anita of Enoh of een Schone die eigenlijk ook altijd wat aanvallender speelde. Verdedigend was Vertonghen echt niet heel veel beter of misschien zelfs minder. Voor een de Ligt hoeft de stap niet perse te vroeg te komen het is alleen afwachten wat dingen als veel geld hebben, in het buitenland wonen, etc. met hem doen maar er zijn genoeg leuke clubs in het buitenland waar hij voldoende speelminuten kan krijgen. Voor Kluivert is het inderdaad zeker beter nog een tijdje te blijven bij Ajax.
 
Filip
 
0
11 april 2018 om 11:41
nee van de ligt, neres en kluivert snap ik het niet. De ligt is lang niet constant genoeg en staat veel te vaak aan de verkeerde kant te dekken. Neres is absoluut nog niet beslissend en constant genoeg om aan een stap hogerop te denken. En Kluivert is in de verste verte niet toe aan een stap hogerop. Vooral omdat ik vind dat als er echte concurrentie op zijn positie was geweest dat hij er helemaal niet in hoort. Die jongen trekt veel te veel naar binnen, schiet van domme afstanden, doet teveel alleen en wandelt veel te veel met de bal. Van Kluivert vraag ik mij zelfs af of hij het echt gaat redden.
 
AndreNijmeijer
 
4
11 april 2018 om 09:06
Dat er topclubs in de rij zouden staan voor Neres had ik nog niet verwacht. Voor mij nog altijd twijfelgevalletje van 10 miljoen plus. Maar goed... probeer maar weer een nieuwe speler te vinden en in te passen
 
JDG84
 
6
11 april 2018 om 09:21
Nou ja, in de rij of in de gaten gehouden door scouts van... 28 wedstrijden, 11 goals en 12 assist, dan wordt je sowieso in de gaten gehouden. ik zie hem de stap zeker niet maken hoor. Maar zelfde heb ik met Kluivert.. ik wordt van beide spelers niet 90 minuten lang heel blij. Op een paar acties per wedstrijd na, vind ik het voornamelijk gedachteloos of gewoon matig. Neres in de buurt bij de 16 is wel gewoon gevaarlijk, daarin heeft hij wel iets bijzonders. Maar iets verder buiten de 16 heb je er niet veel aan. Maar Kluivert, ik zie het gewoon niet zo. Leuk hoor, 2 keer kappen en een halve schaar. Maar vervolgens een voorzet aan alles en iedereen voorbij. Die Neres die geeft gemiddeld 3 keer per wedstrijd de bal hard voorlangs en hij staat vrijwel altijd verkeerd opgesteld. Hoeveel keren zijn ze er niet in een uitval gevaarlijk in overtal of 2 tegen 1 en hij krijgt het niet voor elkaar om een bal over de grond te geven met de juiste richting of snelheid. Misschien dat hij het pad van Depay kan nemen hoor, daar was ik bij psv ook niet bijzonder van onder de indruk, maar die vind ik nu af en toe heel erg sterk spelen. Maar bij Kluivert moet snel rendement voorrang krijgen op de rest. Niet dat nutteloze gepriegel bij 1-0 of 0-0. Dat kan wel als je 4-0 voorstaat.
 
hendrikus1979
 
2
11 april 2018 om 09:16
Belangrijk is dat Marc op tijd gaat schakelen. Eerst nieuwe aankopen doen en dan pas verkopen. Anders pis je weer naast het net, bij voorronde CL. Zijn we weer veel te laat met selectie op orde te hebben.
 
lausho
 
2
11 april 2018 om 09:20
Eerst maar naar de opleiding kijken!
 
Prologic
 
1
11 april 2018 om 09:56
Heeft niet zoveel zin om nu naar de opleiding te kijken, gezien de lichting van nu vrij slecht is of al is doorgeschoven naar Ajax 1. (kluivert, de ligt, eiting) daarnaast komt ook nog eens erbij dat we inmiddels al een aantal jaar geen kampioen meer zijn geworden. Dit volgende seizoen wordt echt een cruciaal seizoen voor iedereen bij Ajax. Ook voor Overmars, van der sar etc.
 
Scepticus38
 
1
11 april 2018 om 10:06
@hendrikus1979 Je schrijft: "belangrijk is dat Marc op tijd gaat schakelen. Eerst nieuwe aankopen doen en dan pas verkopen. Anders pis je weer naast het net, bij voorronde CL. Zijn we weer veel te laat met selectie op orde te hebben". Het probleem met mensen als jij, is de volstrekte afwezigheid van enig realiteitsbesef. De FFP regels schrijven voor dat aankopen dienen plaats te vinden binnen de begroting. Die van Ajax is zonder uitgaande transfers en CL deelname hooguit kostendekkend. En die inkomsten zijn niet vanzelfsprekend. Wat jij wil, is als het verkeerd uitpakt, niet alleen in strijd met de FFP regels, maar staat ook gelijk aan Russische Roulette. Het is als mensen die een huis hebben met een hypotheek die ze al amper kunnen aflossen en die toch een nieuw huis kopen voor het oude is verkocht. De risicos die dat met zich meebrengt, zijn zo groot dat het gelijk staat aan financiele zelfmoord. Jij redeneert exact hetzelfde als de Munstermannen van deze wereld en gaat eerst inkopen doen en kijkt dan pas of je over genoeg middelen beschikt om deze te bekostigen. En dat is de omgekeerde volgorde en waar dat toe kan leiden, beseft men in Enschede inmiddels maar al te goed. Ajax kan met haar beperkte mogelijkheden slechts in zeer beperkte mate inspelen op het dreigende vertrek van spelers. De mogelijkheden om nieuwe spelers aan te trekken, zijn sowieso beperkt omdat de club de laatste jaren al heel veel spelers heeft aangetrokken en dientengevolge de afschrijvingspost enorm is toegenomen. En het geld dat daarmee is gemoeid, kan je nergens anders aan uitgeven. Wat jij in je hoofd hebt, is een Utopie en gaat nooit gebeuren. Daar zal de FD nooit zijn handtekening onder zetten en omdat Ajax een beursgenoteerde onderneming is, is die noodzakelijk bij ieder besluit. In de RvC zitten ervaren zakenmensen, die het klappen van de zweep kennen. Zelfs als de Directie het onzalige plan zou opvatten om onverantwoorde uitgaven te doen die niet door inkomsten zijn afgedekt, dan zal de RvC die onmiddellijk blokkeren. Dat is in het recentelijke verleden gebeurd en dat zal in de nabije toekomst niet anders zijn. Je kunt geen bedrijf leiden zonder enig risico te nemen en dat geldt in het kwadraat voor een voetbalbedrijf dat meer onzekerheden kent dan welk andersoortig bedrijf dan ook. Dat is geen enkel probleem zolang die risicos beheersbaar blijven. Maar daar is natuurlijk geen enkele sprake meer van als je het transfergeld van spelers die op de nominatie staan om verkocht te worden, uit gaat geven voor ze ook daadwerkelijk verkocht zijn. Al helemaal niet als die spelers op het punt staan om een WK te gaan spelen. In dat geval hoeft een van die spelers maar een doodschop te krijgen, waardoor de geplande verkoop niet door kan gaan, en je word als club direct opgezadeld met een miljoenenverlies. Als er veel spelers vertrekken, is de kans inderdaad heel groot dat de selectie opnieuw laat op orde zal zijn. Maar dat is gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg en te wijten aan het feit dat de middelen waar Ajax over kan beschikken, uiterst beperkt zijn. Ajax moet hopen dat de clubs die interesse hebben in Zyech en/of Onana niet wachten tot WK, maar eerder in actie komen, zodat de deal in een vroeg stadium kan worden beklonken. Dat is niet ondenkbaar omdat door een WK de belangstelling in een speler die goed presteert, zal toenemen en de prijs zal opdrijven. De trend is echter dat de transfermarkt in het jaar dat er een WK wordt afgewerkt, pas laat op gang komt. En dat zou desastreus zijn omdat Ajax tegen die tijd zich alweer moet zien te plaatsen voor de CL.
 
SpeedyAFC
 
0
11 april 2018 om 13:32
Ziyech wordt opgevolgd door Frenkie de Jong. Een nieuwe keeper is inderdaad noodzakelijk en zal ook binnenkort aangetrokken worden door Overmars tenzij van Leer er aan toe is om een stap te maken.
 
Scepticus38
 
3
11 april 2018 om 09:20
VI meldt: "andré Onana en Hakim Ziyech hebben naar verluidt intern aangegeven te willen vertrekken bij Ajax. Aan Matthijs de Ligt wordt daarnaast stevig getrokken, terwijl ook David Neres en Justin Kluivert in de gaten gehouden worden door scouts van buitenlandse topclubs". Ik vraag me altijd af wat de nieuwswaarde is van een degelijk bericht. Onana en Zyech gaan naar het WK dat als het hoogste podium geldt om je in de kijker te spelen. Het is dus volstrekt logisch de kans groot is dat ze volgend jaar niet meer op het wedstrijdformulier van Ajax zullen voorkomen. Dat Neres en Kluivert op veel scoutingslijstje staan, is ook al lang geen nieuws meer. Bovendien geldt Ajax als een van de beste opleidingsclubs ter wereld, volgens velen zelfs de beste. Dan is het gevolg daarvan dat alle spelers in de gaten worden gehouden. Zelfs de minder talentvolle. Bij gebrek aan echt nieuws voelt VI zich kennelijk weer genoodzaakt om deuren in te trappen die wagenwijd open staan. Vrij armoedig als je het mij vraagt.
 
Rochester
 
4
11 april 2018 om 10:32
Onana gaat niet naar het WK. Kameroen heeft zich namelijk niet geplaatst.
 
Scepticus38
 
0
12 april 2018 om 11:09
@rochester Je hebt gelijk. Onana gaat niet naar het WK. Dat wil zeggen in ieder geval niet om er te spelen. Maar een aantal andere spelers wellicht wel en op hen is mijn argument derhalve wel van toepassing.
 
DNSDKR
 
0
11 april 2018 om 09:30
Ze spelen beiden nu 2 seizoenen in Ajax 1. Ze hebben niets gewonnen en zijn dus niet bevredigd. Daarnaast vraag ik me echt af of Ziyech al toe is aan een stap hoger. Hij kan geweldig zijn, maar lijdt ook veel balverlies, wat in de top niet echt gewaardeerd wordt. Hij zal dus heel kritisch moeten kijken welke club het middenveld om hem heen wil bouwen. Onana vind ik echt top, soms muv zijn spelhervatting, maar een keeper moet wel spelen en dat doet hij nu als onbetwiste nummer 1. Als keeper liggen transfers nou eenmaal minder makkelijk dan als veldspeler.
 
Scepticus38
 
3
11 april 2018 om 10:43
dnsdkr Je schrijft: "ze spelen beiden nu 2 seizoenen in Ajax 1. Ze hebben niets gewonnen en zijn dus niet bevredigd". Spelers als Onana en Zyech zijn niet naar Ajax gekomen om bevredigd te worden (dat kan thuis in hun vrije tijd overigens ook prima), maar omdat Ajax zich al jaren een uitstekende springplank heeft getoond voor spelers die hogerop willen. Suarez, Sneijder, Van der Vaart, Blind, Vertonghen, Alderweirld, Eriksen, Sanchez en noem ze allemaal maar op, zijn daar het duidelijke voorbeeld van. Je schrijft vervolgens: "daarnaast vraag ik me echt af of Ziyech al toe is aan een stap hoger. Hij kan geweldig zijn, maar lijdt ook veel balverlies, wat in de top niet echt gewaardeerd wordt. Hij zal dus heel kritisch moeten kijken welke club het middenveld om hem heen wil bouwen". Je geeft feitelijk zelf het antwoord al op je eigen vraag. Zyech zal normaliter naar een club gaan met meer middelen dan Ajax en als gevolg daarvan in een beter elftal terecht komen waarin hij omringd wordt met spelers met meer ervaring en kwaliteit. Als gevolg daarvan zal zijn balverlies minder gevolgen hebben omdat het elftal daar beter op weet te anticiperen en spelers met meer ervaring en kwaliteit zullen zijn ingevingen normaliter ook beter op waarde weten te schatten, waardoor dat balverlies vanzelf zal afnemen. Als hij een pass verzend die tot balverlies leidt, hoeft dat niet uitsluitend een fout te zijn van de verzender, maar kan het ook zo zijn dat de ontvanger niet over voldoende voetbalintelligentie en ervaring beschikt om deze op zijn merites te beoordelen. Met balverlies als gevolg.
 
DNSDKR
 
0
11 april 2018 om 11:42
@scepticus Als je als speler naar een topclub in een land of competitie gaat, dan ga je daar heen met de intentie om een prijs te winnen. Dat is uiteindelijk wat je wil als speler: prijzen winnen, of niet? Suarez gaf ook aan te balen dat het hem niet is gelukt om een prijs met Ajax te winnen. Ik kan me voorstellen dat als je bij Ajax tekent, je de kans om een prijs te winnen hoger inschat dan bij bijvoorbeeld een Liverpool. Niet dat Ajax beter is, maar omdat de competitie nou eenmaal minder concurrentie kent. Ik snap jouw redenatie wel omtrent Ziyech, maar wil Ziyech in een competitie renderen waar het tempo en het fysiek hoger liggen dan in de Eredivisie, dan zal hij echt moeten spelen met een dienend middenveld of balvaster worden. Zijn balverlies in de Eredivisie is vaak niet te wijten aan de slechte aanname van de ontvanger of het gebrek aan voetbalvisie van de ontvanger. Hij wisselt nou eenmaal briljante momenten af met knulligheden. Ik hoop dat die knulligheden hem een stapje hoger niet fataal worden.
 
Scepticus38
 
0
12 april 2018 om 10:48
@dnsdkr Je schrijft: "als je als speler naar een topclub in een land of competitie gaat, dan ga je daar heen met de intentie om een prijs te winnen. Dat is uiteindelijk wat je wil als speler: prijzen winnen, of niet?". Natuurlijk wil je als sportman graag prijzen winnen. Dat is tenslotte het doel van de sport. Maar de garantie dat je dat ook gaat doen, heb je nergens. De meeste kans om prijzen te winnen, heb je bij een topclub en dan gaat het ook nog eens om de prijzen die er echt toe doen. En in NL is Ajax de ideale springplank om hogerop te komen. Ook als je daar geen prijzen mee wint. Daar heb je de beste vooruitzichten om een mooie transfer te maken, ook al zijn er op dat vlak geen garanties. Je schrijft vervolgens: "ik snap jouw redenatie wel omtrent Ziyech, maar wil Ziyech in een competitie renderen waar het tempo en het fysiek hoger liggen dan in de Eredivisie, dan zal hij echt moeten spelen met een dienend middenveld of balvaster worden". Dries Mertens is ook niet bepaald een zwaargewicht, maar dat is geen belemmering voor hem gewest om in een fysieke competitie als de Italiaanse de vedettestatus te bereiken. En dat is wel meer lichtgewichten gelukt. Ik twijfel of zijn spel tot zijn recht kan komen in de Britse competities, maar in de overige competities kan hij uitstekend tot zijn recht komen. Het is typisch Nederlands om vooral de nadruk te leggen op zijn minpunten ipv zijn sterke kanten. Maar met zijn brille kan hij van doorslaggevende betekenis zijn voor elke topclub en hoe beter de spelers zijn waarmee hij wordt omringd, des te hoger zal zijn rendement worden. En aan zijn minpunten kan hij gewoon blijven werken. Als je kijkt hoeveel kilometers hij aflegt in een wedstrijd, heeft hij zich op dat vlak al spectaculair verbeterd ten opzichte van zijn tijd bij Heerenveen en Twente. Vervolgens schrijf je: Zijn balverlies in de Eredivisie is vaak niet te wijten aan de slechte aanname van de ontvanger of het gebrek aan voetbalvisie van de ontvanger". Het is uiteraard je goed recht om dat te vinden, maar ik zie dat toch echt anders. Natuurlijk ontbreekt de precisie ook bij Zyech wel eens. Hij is tenslotte ook maar van vlees en bloed. Maar in mijn optiek is de oorzaak veel vaker dat zijn medespelers te statisch opereren en te weinig bewegen en te vaak in de dekking staan waardoor het moeilijker is om ze aan te spelen. Zyech legt sowieso al veel risico in zijn spel en als de spelers in de dekking staan, moet hij nog meer risicos nemen om ze aan te kunnen spelen. Als een bewegende speler door Zyech wordt aangespeeld, kom zijn pass vrijwel altijd aan. Als hij balverlies leidt, komt dat vrijwel altijd omdat het spel te statisch is. En dat kan je moeilijk alleen aan hem wijten en van knulligheden is er in mijn optiek dan ook zelden of nooit sprake.
 
Gilli@VZ
 
2
11 april 2018 om 09:32
Het is echt een wekelijks ding aan het worden bij VI. Het vertrek van Ziyech, Onana en eventueel de Ligt. Het is al duidelijk hoor. Van Ziyech weten we het al 2 jaar en van Onana waren we al op de hoogte. Ook over een eventueel vertek van de Ligt, Kluivert en Neres. Ben benieuwd hoe groot ze ditzelfde nieuws volgende week gaan uitpakken. Misschien weer een pagina vol. Of misschien voegen ze er wel een interview met 1 van de spelers aan toe.
 
FrankLampard08
 
0
11 april 2018 om 09:46
Alleen laten gaan bij absurde bedragen. Ziyech zal vertrekken, ik vermoed voor een bedrag boven de 30 miljoen als hij een goed WK speelt. Aan de ene kant mis je dan een speler met een bijzondere stijl, maar aan de andere kant is Ziyech ook niet de beste teamplayer. Ik weet dus niet of je er als team echt slechter van wordt. Veltman, Viergever, Younes en Dijks zullen ook vertrekken. Schöne zou van mij ook mogen vertrekken. De rest van de selectie moet bij elkaar worden gehouden. Wie weet kan ajax nog verrassen met het aantrekken van Daley Blind. Z'n zaakwaarnemer/vader is nou tenslotte weer betrokken bij Ajax...
 
Bossie
 
0
11 april 2018 om 09:59
misschien dat er te veel spelers dit seizoen meer bezig waren met hun eigen toekomst dan met Ajax. dat kan verklaren dat het dit seizoen weer niet lukte
 
beppie27
 
0
11 april 2018 om 11:00
Als ik Ajax was als onana weggaat gewoon vermeer terug halen voor ziyech ja zie hem niet graag vertrekken maarja zo een houding heel jammer maar hoopt dat ie blijft nog een goede rechtsback halen kristensen vind ik niks
 
Wally_
 
0
11 april 2018 om 12:21
Ik zou begrijpen als onana en ziyech in de zomer vertrekken allebei rijp voor een stap richting de subtop, alhoewel onana beter nog een jaartje kan blijven als hij geen tweede keeper wilt worden, maar Kluivert heeft zijn contract onlangs verlengd dus die gaat sowieso niet weg, en neres speelt de laatste tijd als een natte krant dus daar kijk ik van op als er grote clubs voor melden
 
Gabstra
 
0
11 april 2018 om 16:29
Dat wordt dus weer geld op de bank ipv kwaliteit op het veld. Niks aan te doen voor ons Nederland. Triest maar waar.