Barça ontvangt lovende rapporten over De Ligt
Woensdag, 6 september 2017 om 18:00

Paulo Dybala werd afgelopen transferwindow veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Barcelona. Voorzitter Josep Maria Bartomeu verzekert echter dat de aanvaller van Juventus geen doelwit is. (Tuttosport)

Erik Lamela hoeft aan het einde van het seizoen niet te vertrekken bij Tottenham Hotspur. De club is ervan overtuigd dat de gewaardeerde middenvelder goed hersteld van zijn blessure en over een halfjaar weer wedstrijdfit is. (Londen Evening Standard)

Scouts van Barcelona zijn diep onder de indruk geraakt van Matthijs de Ligt. Er zijn bij de clubleiding 'lovende rapporten' ingediend over de achttienjarige verdediger van Ajax. (El Mundo Deportivo)

Alberto Gilardino wil graag in Italië voetballen, maar kan ook naar het buitenland verkassen. De transfervrije spits heeft de mogelijkheid om naar de Verenigde Staten en India te verkassen. (TMW)

Yevhen Konoplyanka wilde vertrekken bij Schalke 04, maar door de komst van trainer Domenico Tedesco is hij toch gebleven. De aanvaller kon naar Internazionale, Lazio, Stoke City en Galatasaray verkassen. (Diverse Oekraïense media)

Atlético Madrid heeft Nicolas Gaitán aangeboden in Turkije. De Argentijn, die wordt getaxeerd door de Spaanse club op vijftien miljoen euro, kan mogelijk naar Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas en Medipol Basaksehir vertrekken. (AS)

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
SJSJ
 
6
6 september 2017 om 18:04
Misschien voor de toekomst, het is nog veelste vroeg.. Hij moet eerst een seizoen draaien zonder fouten.. Deze jongen is pas 18 heeft nog 10 jaar om zich te bewijzen als verdediger..
 
Lucunculus
 
41
6 september 2017 om 18:10
Ach de volgende hype wordt weer geboren. Dan zijn de scouts halfblind want zij zien kennelijk niet de cruciale fouten die De Ligt maakt, bij het Nederlands elftal en bij Ajax. Maar lekker doorhypen hoor, kan allemaal...!
 
Encorr
 
54
6 september 2017 om 18:24
Of zij prikken daar juist wel doorheen en weten dat foutjes maken nou eenmaal bij de ontwikkeling van jonge talenten hoort. Misschien wachten ze gewoon nog even tot die foutjes eruit zijn? Alsof Vertonghen foutloos was in zijn eerste seizoen. Lekker met zijn alle De Ligt afzeiken omdat de Snor dat doet. Goed bezig man!
 
SMK88
 
12
6 september 2017 om 18:59
Afzeiken is niet nodig, maar het enorm hypen - en dat is wat er gebeurd - ook niet. Ja, De Ligt is absoluut talentvol en heeft een flinke potentie, maar hoe meer we dat benadrukken, hoe meer dat doorspeelt bij de speler; net als wanneer je dit negatief doet. Niemand in Nederland is goed bezig. De een is te slecht en de andere de nieuwe Robben / Sneijder / Van Nistelrooy of weet ik veel wie.
 
Leopart
 
1
6 september 2017 om 21:19
Wat zielig hoe je direct reageert wanneer het om spelers van jouw club gaat. Hij maakt gewoon veel fouten klaar. En we mogen daar geen kritiek op hebben omdat hij jong is? Vanaf welke leeftijd mag er dan kritiek komen? Misschien wordt hij wel beter dan Vertonghen of minder dan Viergever. Niemand heeft kritiek op zijn talent, maar op zijn prestaties...
 
Encorr
 
0
6 september 2017 om 23:23
Waar zeg ik dat je geen kritiek mag hebben dan? Vanaf welke leeftijd mag een speler van jou geen fouten meer maken dan? Ik zie namelijk de echte toppers toch ook nog regelmatig fouten maken. Voetbal is nou eenmaal een sport van fouten. Bovendien geef ik volgens mij zelfs ook nog aan dat hij wel wel nog wat foutjes maakt maargoed....
 
technicus
 
22
6 september 2017 om 18:24
en jij bent half blind omdat je niet ziet wat die jongen allemaal wel heeft. Iemand met zijn fysiek en spel op 17/18 jarige leeftijd Ajax 1 en het NL elftal haalt hoort altijd op het scoutingslijstje van Barca te staan. Die schoonheidfoutjes verdwijnen vanzelf en dat weet Barca ook
 
bizzlad
 
8
6 september 2017 om 19:40
Schoonheidsfoutjes is erg zwak uitgedrukt technicus. Het zijn gewoon positionele fouten die die jongen maakt. In de jeugd valt hij op door zn fysiek, in het eerste valt hij vooralsnog door de mand door zich slecht te positioneren. Maar goed, hij is nog jong genoeg om heel veel bij te leren.
 
Goalski
 
6
6 september 2017 om 19:44
Fysiek ja klopt, maar dat wordt met de jaren niet veel beter meer. Bij de jochies helpt dat enorm, met kerels voetballen sneeuwt hij toch onder. Verder zie ik liever handelingssnelheid, wendbaarheid en timing bij een jonge verdediger. Kracht komt nog wel, ik ben het eens met lucunculus, een hype, wordt geen wereldtopper.
 
anno62
 
0
6 september 2017 om 20:41
en ik toch altijd maar denken dat er vooral in de Jupilerleage meer fysiek gespeeld wordt
 
martijnr12
 
7
6 september 2017 om 18:26
Haha maar je kan zelf ook overdrijven. Het is niet alsof die jongen geen talent is. In tegendeel, ik ken heel weinig voetballers die op die leeftijd al zoveel goede wedstrijden hebben gespeeld. Natuurlijk maakt hij fouten, hij is net 18. Maar als je met 17 jaar een van de beteren op het veld, en zo ongeveer de beste van de kant van Ajax, bent in een Europa league finale...dan heb je best wel een beetje talent lijkt me.
 
Ewoud
 
11
6 september 2017 om 18:29
Dat de scouts van Barca halfblind zijn zou me niet echt verbazen gezien hun transferzomer. En de Ligt, tja. Kerel is nog zo jong, dat kan alle kanten op. Nu lijkt het me nog veel te vroeg in ieder geval.
 
Encorr
 
1
6 september 2017 om 18:35
Ik denk ook niet dat er een Ajacied is die zegt dat de Ligt klaar is voor Barca. Barca houdt gewoon meerdere talenten in de gaten waar De Ligt er 1 van is, niks meer niks minder.
 
mvbfan
 
5
6 september 2017 om 18:42
Ja want Hoedt en De Vrij zijn zo goed. De Ligt barst van de potentie, Hoedt is niet oranje waardig, en Dr Vrij speelt op de top van z'n kunnen.
 
bizzlad
 
3
6 september 2017 om 19:42
Hoedt ben ik niet van overtuigd. De Vrij kan denk ik nog wel een stapje maken als hij een keer een heel seizoen fit blijft. Maar die jongen lijkt van de ene in de andere blessure te rollen. Maar goed, het gaat hier over de hype van De Ligt. Volgens mij zijn zowel De Vrij als Hoedt nooit echt gehyped, dus snap je opmerking niet helemaal.
 
Leopart
 
0
7 september 2017 om 00:09
Welke potentie... de Vrij gekozen als beste verdediger op het WK en genoeg clubs die achter hem aan zitten. Wat heeft de Ligt bewezen? Veltman zou ook zn topper worden en was zelfs beter dan de Vrij volgens vele Ajacieden. Hilarisch
 
herlev
 
0
6 september 2017 om 20:54
Scouts hebben een speler bekeken en beoordeeld en jij hebt het over hype. Ik zie het veranderd niet echt, kan jij mij dat eens uitleggen? Want volgens mij is hypen het door de pers ophemelen van een speler. Maar ik zal het wel verkeerd hebben. Nogmaals, kan jij het mij uitleggen?
 
SpeedyAFC
 
0
6 september 2017 om 21:26
Dan zien scouts wel degelijk alleen zo beoordelen ze een speler niet, ze kijken naar de leeftijdsgenoten en vergelijken die met van der Ligt. Voor zijn leeftijd is van de Ligt vrij ver in zijn ontwikkeling. Bij ploegen als Barcelona zijn de opbouwende kwaliteitenoverigens net zo belangrijk als de verdedigende kwaliteiten, dergelijke verdedigers zijn vrij zeldzaam. De meeste ploegen geven de voorkeur aan goede fysieke verdedigers die iijzersterk verdedigen en in balbezit de bal zo snel mogelijk inleveren bij een middenvelder.
 
Boterkoek12
 
3
6 september 2017 om 18:16
Ik hoop dat Bartomeu binnen nu en een paar weken worden vervangen. Hij is een schande voor een prachtclub als Barcelona. Waarom was Dybala geen doelwit?! Was je te druk bezig om Paulinho te halen?
 
Walram
 
14
6 september 2017 om 18:19
Die jongen wordt zwaar onderschat door velen hier. Ja, hij kan op z'n 17e (ja, nu 18) nog geen verdediging leiden in zijn eentje, in een team dat af en toe suicidaal voetbal speelt met enorm veel ruimte achterin. De Ligt is het grootste verdedigende talent dat er in Nederland rond loopt. Ja hij maakt soms fouten, maar 99% van de wedstrijd speelt ie gewoon goed! Ik wil hem wel eens zien naast een goede verdediger waar hij van kan leren. Als je iets van voetbal weet, zie je dat dit een topper gaat worden als hij doorgaat op deze weg. De tijd zal het leren.
 
 
8
6 september 2017 om 18:26
Je kunt dan wel 99% van de tijd her aardig doen (op zijn fysiek) maar de laatste wedstrijden was hij elke wedstrijd verantwoordelijk voor een tegen doelpunt. In de top kan dit niet. Hij speelt alleen maar omdat er geen andere opties zijn.
 
Encorr
 
4
6 september 2017 om 18:38
Hij speelt daar omdat Ajax talenten de kans geeft. Ja hij maakt nog genoeg foutjes maar dat hoort bij de ontwikkeling. Ik heb nog nooit een speler van 17 gezien die geen fouten maakt. Wel weer opvallend dat jij er weer als de kippen bij bent om een Ajax speler af te zeiken.
 
NJfromVOL
 
5
6 september 2017 om 19:46
Het gaat niet om afzeiken, maar blijkbaar ben jij nogal gevoelig voor commentaar op Ajax en haar spelers. Hij zegt niet zo veel geks, nl. (1.) dat er inderdaad weinig concurrentie is voor De Ligt in de selectie van Ajax (of dat moet met Orejuela en Wober erbij gekomen zijn, maar dat kan ik nu nog niet beoordelen) en (2.) dat de Ligt aardig wat fouten heeft gemaakt eind vorig seizoen en ook dit seizoen weer. Je kan ervoor kiezen dat te bagatelliseren of er serieus naar te kijken. Zo vind ik De Ligt net even te langzaam en soms wat beperkt in zijn motoriek. Ik wil wel zijn waar zijn top uiteindelijk komt te liggen.
 
SpeedyAFC
 
0
6 september 2017 om 21:28
Dat is niet waar, de andere opties zijn er allang, Ajax heeft een nieuwe rechtsback gehaald dus kan Veldtman nu ook centraal spelen en ajax heeft een nieuwe verdediger gekocht dus ook die kan centraal spelen. De Ligt blijft gewoon staan, Ajax zal Dijks eruit halen en die vervangen door Viergever.
 
bizzlad
 
0
6 september 2017 om 19:44
Ben met je eens dat hij veel kan (En ook nog moet), leren van een ervaren verdediger naast hem. Helaas zijn ze bij ajax niet zo slim en zetten ze er een talent naast die net 1/2 jaar ouder is.
 
Ryjuu
 
7
6 september 2017 om 18:20
Is een terugkerend fenomeen om Ajax talenten te linken aan Barcelona omdat er zogenaamd dezelfde soort voetbal gespeeld wordt. Maar in praktijk zal er nooit iets met die link gedaan worden omdat de Ajax talenten gewoonweg niet goed genoeg zijn.
 
martijnovic
 
1
6 september 2017 om 18:51
Bij Dolberg en de ligt spat het talent eraf als je het niveau ziet wat ze op hun leeftijd kunnen halen. Oké ze zijn niet constant maar dat hoort erbij. Heb je de ligt zien spelen in de EL finale? De grootste talenten van eredivisie sinds Kluivert/Davids. Ja ook beter dan sneijder die was niet zo goed op die leeftijd.
 
Guaporta
 
16
6 september 2017 om 18:24
Het zou me niets verbazen als hij hoog op de verlanglijstjes staat van clubs als Barcelona. Welke andere 18-jarige verdediger kan vertellen dat hij een Europese finale heeft gespeeld als basisspeler? Ondanks dat hij (logischerwijs) nog op een foutje te betrappen is en nog moet werken aan zijn timing in defensief opzicht en het kiezen van zijn positie bij balverlies denk ik dat hij voorbestemd is voor de wereldtop. En dat komt niet door zijn indrukwekkende fysieke gesteldheid (dat hebben namelijk wel meer spelers), maar vooral vanwege zijn zelfkritische houding. Hij zal de eerste zijn die over zichzelf zegt dat hij slecht heeft gespeeld. Dus natuurlijk zou ik hem bij Barcelona willen zien, al denk ik dat het verstandig is om nog zeker twee seizoenen bij Ajax te blijven. Daarnaast zou ik als speler op dit moment ook niet kiezen voor Barcelona, laat het corrupte bestuur eerst maar eens aftreden voor er weer gebouwd kan worden aan een nieuwe succesgeneratie.
 
MartinaRody
 
5
6 september 2017 om 18:31
Ben absoluut niet overtuigd van deze jongen. Veel te wisselvallig, maar voor NL begrippen een talent en dan ben ik plots geneigd hem te vergelijken met ene varane. Weet jij hoe ver hij toen was op zijn leeftijd?
 
Guaporta
 
9
6 september 2017 om 18:45
Er zijn twee manco's aan je vergelijking. Ten eerste kan je afzonderlijke voetballers niet met elkaar vergelijken, de ene ontwikkelt zich namelijk sneller dan een ander. Neem bijvoorbeeld Xavi, die is pas op latere leeftijd uitgegroeid tot de wereldtopper die we allemaal kennen. Het is dus oneerlijk (en onmogelijk) om twee verschillende voetballers met elkaar te vergelijken op basis van 'hoe ver ze zijn' (hoe je dat dan ook wil meten) op een bepaalde leeftijd. Een tweede manco is dat wanneer je die twee gaat vergelijken Matthijs de Ligt er beter uit komt. Op 18-jarige leeftijd speelde Varane nog bij degradatiekandidaat Racing Lens onderin de Ligue 1. Matthijs de Ligt speelde al een Europese finale als basisspeler, is al volwaardig international (al is dat natuurlijk door de huidige staat van het Nederlands elftal) en basisklant bij kampioenskandidaat Ajax in de Eredivisie.
 
martijnovic
 
1
6 september 2017 om 18:54
@martinarody bij talenten moet je kijken naar hun topwedstrijden. Die wisselvalligheid gaat er met de jaren vanzelf uit. Hoe denk jij over deze jongen als je alleen naar zijn topwedstrijden kijkt?
 
MartinaRody
 
1
6 september 2017 om 18:55
Absoluut, maar een soort tweede natuur om bij tijd en wijle een vergelijking te maken met andere spelers. Te meer omdat je dan door lezen van jouw reactie de ligt misschien beter op waarde gaat schatten! Zoals ik dat nu doe.
 
Guaporta
 
3
6 september 2017 om 19:30
Waarom zou je dan een 18-jarig talent vergelijken met een speler die wel succesvol is geworden? Waarom trek je dan niet het vergelijk met een 18-jarig talent dat later niet voldaan heeft aan de verwachtingen? Niet helemaal eerlijk, denk je wel? Overigens begrijp ik niet waarom je de term 'beter op waarde gaat schatten' gebruikt. Ik baseer mijn mening en reactie op de wedstrijden die ik van De Ligt heb gezien. Denk je nou echt dat ik naar Varane heb zitten kijken toen hij op 18-jarige leeftijd nog bij Lens speelde? Want dat is namelijk wat je zou moeten doen op het moment dat je een eerlijk vergelijk gaat maken tussen De Ligt en Varane op die leeftijd. Kan jij me vertellen dat Varane op die leeftijd niet wisselvallig was omdat je relatief veel wedstrijden van hem hebt gezien?
 
holala
 
6
6 september 2017 om 19:07
@guaporta Omdat hij dus als 18 jarige de EL finale speelde is hij Barcalona waardig? Laat me niet lachen. De Ligt heeft best wel talent maar is niet meer dan een vaste waarde voor een club vergelijkbaar als Ajax. Hij mag dan fysiek sterk zijn maar is veel te sloom voor de top en veel te statisch. Ja zeg maar dat ik ook een azijn spreker ben maar ik doe mijn ogen wel open en bekijk hem gewoon reeel en niet als Ajax speler of Nederlands talent die het wel even maakt! Geld voor iedereen hier die de Ligt als wereld talent zien.
 
Encorr
 
4
6 september 2017 om 19:17
Jij doet je ogen open en de rest ziet het allemaal verkeerd natuurlijk. Ik vind het nogal een arrogante uitspraak van je. Alsof jij er meer verstand van hebt dan andere mensen.
 
Guaporta
 
3
6 september 2017 om 19:23
Lekker kortzichtig en totaal niet het punt dat ik maakte in mijn reactie. Ten eerste erger ik me aan de term Barça-waardig. Dat ik een bepaalde speler graag bij Barcelona zou willen zien impliceert niet dat diegene op dit moment al basisspeler zou moeten zijn. Het impliceert dat ik die speler in staat acht om in de toekomstig zich te ontwikkelen tot een speler die waarde kan toevoegen aan Barcelona. En ja, die potentie heeft Matthijs de Ligt absoluut. Zoals je misschien ook wel weet ben ik niet snel positief of lyrisch over Nederlandse talenten. Over jongens uit de jeugd van Barcelona is dat anders, daar ben ik naar mijn mening dan ook niet erg objectief in. Hoop verblind wel eens de realiteit. Maar over Nederlands talent is dat anders. Vorig jaar heb ik genoten van Ajax, wat me eigenlijk bijna nooit is overkomen met een Nederlandse club. Maar Matthijs de Ligt heeft wel degelijk de kwaliteiten om uit te groeien tot een moderne topverdediger. En natuurlijk speelt een 17-jarig en nu 18-jarig talent wel eens een slechte wedstrijd en moet nog het een en ander leren om een betere speler te worden. Dat heeft iedereen en dat is bij De Ligt niet anders. Dat is ook de reden waarom hij bij Ajax moet blijven. Leer, groei en maak pas de transfer als je de beste verdediger in de Eredivisie bent en je nog een keer in Europa hebt laten zien. En dan weet ik zeker dat de deur bij Barcelona en andere topclubs open zal staan.
 
holala
 
2
6 september 2017 om 19:28
@encorr Zeg het maar hoe je het vind maar ik sta niet alleen. Van velen lees ik wat ik nu zei, maar al die lui kregen weer een weerwoord dat zij het dus niet goed zagen. Hou eens op met al die talenten (ja dat zijn het) zo groot te maken dat ze dan alleen maar kunnen tegenvallen. Bekijk ze gewoon hoe ze zijn en ja de Ligt heeft heel veel talent maar ook tekortkomingen zoals ik al. Maar het lijkt wel of die aanhangers van de Ligt dat niet willen zien. Dat is mijn punt. Ik kraak hem absoluut niet af, en ik denk ook wel dat hij één van de betere talenten voor de verdediging van Nederland is. Maar helaas, nog lang geen niveau Barcalona hoewel zoveln dat zo graag zouden willen! Dat bedoel ik met mijn ogen openen.
 
holala
 
2
6 september 2017 om 19:33
@guaporta Misschien had ik jouw reactie verkeerd begrepen. Ik zag over het hoofd dat je 'm nog twee jaar bij Ajax wilde zien. Dat vind ik weer een goed argument want dan kun je ook daadwerkelijk zien of hij die stappen heeft gemaakt om bij een topclub te kunnen slagen. Zie mijn andere reactie, ik wil de Ligt echt niet afkraken want ook ik vind hem een groot talent maar ik wordt een keertje gek van dat overgehypen van jeugdspelers door de media die vele (ajax) supporters met zich mee zuigen.
 
Encorr
 
0
6 september 2017 om 23:28
Waar maak ik het talent groter dan het is dan? Is voetbalzone in dienst van Ajax? Ik zeg toch dat De Ligt een talent is wat gewoon in de gaten wordt gehouden door Barca zoals zoveel talenten. Waar hemel ik hem dan op dan? Mensen woorden in de mond leggen is niet zo netjes. Er is hier helemaal niemand die zegt dat hij klaar is voor Barca. Misschien ooit in de toekomst wie weet. Dat dit in de wandelgangen staat kunnen de fans en Ajax niks aan doen.
 
SpeedyAFC
 
0
6 september 2017 om 21:30
Op dit moment is er ook geen enkele sprake van een transfer, het enige wat duidelijk is, is dat Barcelona hem op het lijstje van potentiele toekomstige versterkingen heeft staan. Uiteraard is Ajax geen Barcelona maar op haar eigen niveau speelt Ajax wel een vergelijkbaar spel. Daarbij wordt van verdedigers gevraad om mee te voetballen, mee op te bouwen. Dat is ook wat Barca van haar verdedigers vraagt.
 
Marranr1
 
2
6 september 2017 om 18:31
Grootste kolder natuurlijk. De Ligt is talentvol en sterk voor zijn leeftijd en geloof wel dat ze hem in de gaten houden maar lovende rapporten?.media hype alle Janssen en nog heel wat spelers. De ligt is week in week uit verantwoordelijk voor tegen goals en maakt sinds Sanchez weg is alleen maar fouten . Stapt altijd te laat in en te wild. Kan zien dat hij geen topper naast zich heeft die hem kan begeleiden zoals Sanchez. Logisch als je met drama verdedigers als Veltman en Viergever speelt. Maar geef hen 4 a 5 jr en dan zal ie een sterke jonge man zijn.
 
NielsRademaker
 
0
7 september 2017 om 09:21
Het zou me erg verbazen als dit verhaal waar is over de Ligt. Het is een goeie verdediger maar alle wedstrijden die hij gespeeld heeft vond ik hem niet fantastisch. Davinson Sánchez is een verdediger die nou echt bijna altijd geweldig speelt , fantastische verdediger.