Spaans international wil met Marokko naar het WK
Woensdag, 15 november 2017 om 21:15

Andrija Zivkovic kan de stap naar de Spaanse top maken. De Serviër brak nog niet door bij Benfica, maar Valencia wil hem op huurbasis graag een kans geven. (Record)

Bacary Sagna kan zijn loopbaan voortzetten in de Turkse competitie. De rechtsback heeft aanbiedingen van Sivasspor en Bursaspor op zak, terwijl eerder ook Besiktas al belangstelling toonde. (L'Équipe)

Munir El Haddadi wil graag met Marokko naar het WK. De aanvaller van Barcelona hoopt op een uitzondering van de FIFA, nadat hij in september 2014 zijn eerste en enige interland voor Spanje speelde. (Assabah)

Sam Allardyce gaat in elk geval niet aan de slag bij Everton. De twijfelachtige houding van de club na het onslag van Ronald Koeman heeft de Engelsman doen afhaken. (talkSPORT)

De toekomst van Diego Perotti lijkt bij AS Roma te liggen. De Romeinse club wil het contract van de middenvelder graag verlengen tot halverwege 2021. (Calciomercato)

Sporting Portugal is uitermate tevreden over de prestaties van Jérémy Mathieu. De Fransman kan een nieuw contract ondertekenen, dat hem tot medio 2020 in Lissabon zal houden. (O Jogo)

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Delpay96
 
15
15 november 2017 om 21:45
En waarom zou hij een uitzondering moeten zijn. Herinner nog dat ons El Golero Grande ( Gomes) voor het NL-elftal wilde uitkomen, maar 1 interland voor Brazilië had gekeept. Heeft er uiteindelijk maar 11 gespeeld voor Brazilië.
 
Djoowey
 
4
15 november 2017 om 21:49
Tuurlijk.... het is een regel die niemand gelukkig maakt wanneer het fout loopt. Maar goed deze jongen heeft een keuze. De meeste spelers niet.
 
Djoowey
 
15
15 november 2017 om 21:47
Nee. Maar voor die jongen wel. Spanje heeft hem laten debuteren om hem te binden voor de toekomst. Moet echt een ander systeem komen. Want hoe het nu gaat is triest.
 
Reqengi
 
5
15 november 2017 om 21:47
Normaliter zou ik ja zeggen, er zijn al zoveel die deze uitzondering niet hebben gekregen. Dus hij ook niet. Zeker niet nu ze al geplaatst zijn
 
Chihinho
 
13
15 november 2017 om 22:00
Al een aantal kwalificatiewedstrijden terug (juni) had hij al gesprekken met de bondscoach van Marokko.
 
Berven12
 
11
15 november 2017 om 21:49
Over een Spaanse international die graag voor Marokko wil spelen op het WK voetbal in Rusland, wat hij ook voor een aantal wedstrijden voor Spanje heeft gespeeld, kan Fifa echt nooit goedkeuren. Want volgens de reglement is het voor alle voetballers met een dubbel nationaliteiten heel duidelijk zowel hij moet altijd kiezen voor vaderland of een ander land waar hij zelf geboren is. Ene speler kan wel in jeugdelftallen van een ander land spelen zodat hij later mag uitkomen voor ander land of dezelfde land waar hij altijd speelt. Zelfs Nederlandse Marokkaanse spelers zoals Ambrat of Zyiech kozen liefst voor Marokko in plaats van Oranje. Dat zegt ook heel veel over gevoelens van een voetballer waar hij mee opgevoed is door de ouders of de familie met een ander geloof.,
 
zidanemadrid
 
9
15 november 2017 om 21:56
Het is dat Nederland gewoon een slechte periode doormaakt en de Marokkaanse in het buitenland geboren spelers net niet topperspelers zijn, want stel dat zij topspelers waren en konden kiezen uit een Marokko of spanje/franrijk/België aan het begin van de interland periode zou ik toch denken dat ze zouden kiezen voor het sportieve
 
BvK0297
 
6
15 november 2017 om 23:53
Je weet dat ziyech voor nl wou spelen maar geblesseerd afhaakte he...
 
Chihinho
 
4
16 november 2017 om 00:16
Klopt, wou. Als hij het echt wou had hij wel gewacht desnoods tot Blind zou opstappen.
 
Shevchenko_7
 
1
16 november 2017 om 01:31
Onzin een carriere is korter dan je denkt, dit soort spelers willen zoveel mogelijk interlands meemaken, wachten tot Blind zou opstappen is tijdverspilling.
 
Willian-Borges
 
11
15 november 2017 om 21:49
Zo werkt dat niet. Er is geen enkele reden waarom er voor hem een uitzondering moet worden gemaakt hij heeft toendertijd met zijn volle verstand voor Spanje gekozen.
 
zidanemadrid
 
9
15 november 2017 om 22:03
Regels zijn regels, laat het een les zijn voor spelers waarvan het niet zeker is dat ze een toekomst hebben bij de nationale elftal
 
Jonas Sobieski
 
9
15 november 2017 om 22:12
Als de EU landen eerst nu eens gezamenlijk een wet invoeren dat je maar 1 paspoort mag hebben zou dat al een hoop gedoe en verwarring voorkomen. Gewoon niet toestaan dat iemand naast de Nederlandse nog een ander paspoort heeft. Pas de wet maar aan.
 
Chihinho
 
28
15 november 2017 om 22:18
Dus je wil spelers als het ware 'dwingen' om voor een EU land uit te komen en anders hun paspoort af te pakken? Dat is wel triest.
 
SpeedyAFC
 
24
15 november 2017 om 22:51
Triest? Het is ook best triest dat je je hele leven in een land woont, die je gezondheidszorg, je school, je voetbalclub en weet ik al niet meer voor je betalen om vervolgens te gaan spelen voor een land waar je alleen met vakantie komt. En wel ondertussen in de jeugdopleiding van de Knvb en de jong oranje elftallen spelen al die tijd. Op die plekken hadden ook spelers opgeleid kunnen worden die wel voor Oranje willen spelen.
 
Jonas Sobieski
 
3
15 november 2017 om 23:02
Ze mogen ook voor een ander land uitkomen maar dan verliezen ze hun EU paspoort. Dus dan hebben ze gewoon dat andere paspoort en zijn ze heus niet Statenloos ofzo. Je mag toch ook niet met 2 vrouwen tegelijk getrouwd zijn. Het beste zou zijn dat de ouders dit paspoort bij de geboorte dan kiezen maar aan de andere kant moet je het kind zelf de keuze moeten kunnen laten maken later.
 
Chihinho
 
18
15 november 2017 om 23:05
Gezondsheidszorg en onderwijs zijn punten die voor de gehele bevolking gelden. De contributie voor een voetbalclub wordt vaak door de eigen ouders betaald die er zelf voor moeten werken, wat ook geldt voor een woning. En die spelers die in de jeugdopleidingen zitten en vervolgens niet goed genoeg bevonden worden voor het grote Oranje? Die nemen toch ook ``die plekken`` in?
 
yRossoneri92
 
4
16 november 2017 om 00:00
Je voetbalclub leidt je op voor zichzelf, alsof die het Nederlands elftal in het achterhoofd hebben. Verder betalen deze spelers ook hun belasting, meer dan de meesten van ons hier geloof ik. Ten slotte, en niet onbelangrijk, moet het toch geen misdaad zijn om je zowel Nederlands als Marokkaans (of weet ik het Spaans of Grieks) tegelijk te voelen? Het is uiteindelijk ‘maar’ een sportkeuze he.. Nederland probeerde het ook tevergeefs bij Asensio, maar wij, als in de KNVB, waren op dit moment dus niet heel anders aan het handelen in vergelijking met een Marokko of Nigeria.
 
Alicanta1981
 
4
16 november 2017 om 00:04
Volgens mij betaal je daar ook voor toch? Het word je niet gratis aangeboden...
 
ÖzilKast
 
17
15 november 2017 om 22:31
Nu Marokko het goed doet wil je mee profiteren van het succes? Waren ze niet gekwalificeerd zou je gewoon blijven wachten op Spanje, bovendien hebben we hem niet nodig aangezien we met Harit en Boufal, Amrabat en eventueel Ziyech uitstekende buitenspelers hebben. Voor de spits vind ik hem ook de klein eerlijk gezegd en hij is geen afmaker.
 
ilprincipe
 
12
15 november 2017 om 22:45
Ach het zijn juist de landen die proberen te snel te profiteren. Spanje heeft Munir in 2014 laten debuteren uit angst dat 'ie zich aan Marokko zou binden en ze te laat zouden zijn. Vervolgens kijken ze niet meer naar hem om. Munir was nog lang niet klaar voor interlandvoetbal en Spanje had hem destijds echt niet nodig. En nu nog steeds niet. Laat hem lekker voor Marokko spelen, voor iedereen beter.
 
zuidgekruid
 
1
16 november 2017 om 05:09
Nee dit klopt niet helemaal. Hij was hier al mee bezig nog voor dat marokko er goed voor stond in de kwalificatie. Rond de vriendschappelijke wedstrijd tegen nederland is het naar buiten gekomen. Hij was, samen met zijn ouders, ook aanwezig. Dus waarschijnlijk speelt het zelfs daarvoor al.
 
MachaMizain
 
1
16 november 2017 om 00:06
Spanje heeft hem 5min laten spelen en is sindsdien nooit meer opgeroepen geweest het is Marokko is al heel lang met deze zaak bezig net na Afrika cup Marokko argument is speler is onder 23 nooit geswich van elftal en dat ze hem maar 5 min laten spelen
 
AdilTaarabt
 
2
16 november 2017 om 00:09
Ik hoop dat het lukt El Haddadi is een speler met grote kwaliteiten dat hij het niet redt bij Barcelona is geen schande. IK hoop dat hij snel kan aansluiten bij Marokko we hebben zo een speler nodig hoe meer goede spelers hoe beter. @ Ozilkast komop zeg met je Amrabat die gast kan alleen maar rennen derksen noemde hem een blind paard. Ziyech is geen flankspeler Boufal en Harit zie ik graag spelen je vergeet nog jongens als Taarabt Tannane Ounajem Carcela El Kaddouri. en Labyad. Wat je zegt klopt ook niet hij is onder druk gezet door zijn club. El Haddadi wou graag voor Marokko spelen maar door toedoen van zijn club en de spaanse bond. Koos hij uiteindelijk voor Spanje daar mocht hij een keer meedoen puur om hem vast te leggen. Daarna werd hij nooit meer opgeroepen beetje ook wat bij El Ghazi en Bakkali is gebeurd eigenlijk. El Ghazi en Bakkali hoef ik niet te zien bij Marokko maar El Haddadi is welkom.
 
Chihinho
 
1
16 november 2017 om 00:25
Munir zei dat hij zou spelen voor het land dat zich het eerst bij hem zou melden. Bakkali zei: Als ik voor Belgie kies, dan is dat de keuze voor mijn carriere. Kies ik voor Marokko, dan is dat de keuze van het hart.`` Ik zou ze er graag beide bij hebben puur om de onderlinge concurrentie te vergroten, en om de coach meer keuze te geven uit kwalitatief goede spelers. Ze hebben allebei potentie en willen graag voor Marokko uitkomen. Ounajem zou naar Europa moeten transferen als hij meer zekerheid wil op een plek in de selectie, en ik schat beide spelers (zakaria en Munir) toch beter in dan Ounajem op dit moment.
 
AdilTaarabt
 
1
16 november 2017 om 00:40
@ Chihinho Fifa is bezig om de regels te veranderen zodat we dit niet meer gaan krijgen dat spelers maar een keer worden opgeroepen en daarna nooit meer dat heeft Lekjaa zelf bevestigd die heeft met Infaltino hierover gesproken. Mocht de Fifa inderdaad de regels veranderen dan speelt Munir gewoon voor Marokko.
 
Mr-MZ
 
0
16 november 2017 om 08:25
Ik begrijp de regel, maar 1 wedstrijd in 2014 waardoor je een hele interlandcarriere mist..pff. Hij is duidelijk niet goed genoeg voor Spanje, maar vind dat hij wel degelijk wat aan Marokko kan toevoegen.