'In die situatie zitten we niet meer: Sneijder, Robben of ik is groot verschil'
Zaterdag, 24 maart 2018 om 13:18

Het Nederlands elftal verloor vrijdagavond met 0-1 van Engeland en bondscoach Ronald Koeman was niet de enige die in die oefeninterland zijn debuut maakte. Hans Hateboer verdiende ook zijn eerste cap en maakte als aanvallend ingestelde rechtsback zelfs de negentig minuten vol. De verdediger van Atalanta was na afloop gematigd positief.

"Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer niet leuk was om naar te kijken. En misschien wel voor niemand. Maar dat is te verklaren. We staan hier deels met een nieuw team en in een nieuw systeem, dat heeft tijd nodig", legt hij uit in gesprek met NUsport. Hateboer zag dat het verdedigend goed ging aan de kant van Oranje, maar vond ook dat de bal aanvallend te snel werd ingeleverd.

De voormalige verdediger van FC Groningen wijt dat deels aan een gebrek aan kwaliteit, al denkt hij ook dat de spelers aan het nieuwe systeem van Koeman, met drie centrale verdedigers, moeten wennen: "Maar we zitten niet meer in een situatie dat we elf dragende spelers in de top van Europa hebben. Robben, Sneijder of Hateboer is een groot verschil. Daarom spelen we nu anders."

Voor Hateboer komt zijn debuut in het Nederlands elftal anderhalf jaar na zijn vertrek naar Atalanta, waar hij normaal gesproken niet weg te denken is uit de basis van de Italiaanse subtopper. De verdediger is ondanks het tegenvallende resultaat trots op zijn eerste interland: "Over een paar jaar vertel ik in welke wedstrijd ik debuteerde en dan weet niemand meer hoe die wedstrijd verliep. Bovendien heb ik meteen de negentig minuten volgemaakt."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
MarlonFraser
 
1
24 maart 2018 om 13:33
Nederland moet wat geduld hebben het is gewoon nu wat minder maar de verdeging staat al nu het middenveld en het aanvallende gedeelte nog hoop dat Bergwijn en Locadia zich blijven ontwikkelen en daarna heb je Malen .Vente Redan nog komt wel goed dus met Oranje
 
Ijsmuts
 
4
24 maart 2018 om 13:55
Ik geloof niet dat we een Vente tot de toptalenten hoeven te rekenen, over de andere 2 kan ik niet goed oordelen. Talent is al lange tijd niet het allergrootste probleem in Nederland, dat is juist het doorgroeien naar wereldspeler. De eredivisie is niet langer een geschikte competitie om je met de nodige weerstand als jonge speler te ontwikkelen. Een stap naar een andere competitie is logischer, maar dan wel een stap van het juiste formaat waar speeltijd in een betere competitie meer oplevert
 
Paddepoel
 
4
24 maart 2018 om 15:31
Komt helemaal niet goed joh..leuk die namen die je noemt. Maar zoals Hateboer al zegt..het zijn allemaal geen spelers meer van wereldniveau..die belangrijk zijn bij de beste clubs in Europa. En die had je vroeger wel. Dus op basis waarvan komt het goed?
 
Simpatico
 
19
24 maart 2018 om 13:33
Niks ten nadele van Hans Hateboer, maar ik hoop echt dat Karsdorp fit wordt en een hoog niveau gaat halen. En dat Fosuh-Mensah basisspeler wordt/blijft bij CP of eventueel ergens anders. Toch twee spelers met aanzienlijk veel meer talent. Op de mentaliteit van Hans is niks aan te rekenen en hij speelde verder wel ok gisteren.
 
FR12Jules
 
3
24 maart 2018 om 14:25
Het is te hopen voor Karsdorp, twee zware knieblessures is niet niks. Kijk bijv naar Strootman, vond hem een stuk beter voor zijn blessures.
 
juvedeef
 
3
24 maart 2018 om 15:05
Ik zou voorlopig niks veranderen aan het centrale trio. Die speelde erg goed. Als hateboer zijn voorzet verbeterd. Dan hebben we op rechts een prima speler. Links moet wel iemand anders staan. Van aanholt vond ik niks. En wijnaldum en Strootman mogen van mij wel een tijdje uit de basis blijven.
 
dudesie
 
9
24 maart 2018 om 13:35
Ja, Hateboer heeft wel gelijk. Het is nogal een verschil tussen hem en Sneijder. Echter vind ik dat hij het wel redelijk deed. De verdediging stond prima. We missen gewoon creativiteit op het middenveld. Maandag Pröpper proberen samen met Wijnaldum. En ik wil Fosuh-Mensah wel op de plek van Hateboer zien.
 
Skede
 
7
24 maart 2018 om 14:36
Weet niet of het plaatsen van dergelijke links toegestaan is hier, maar dit is een interessant artikel over de rol van Memphis, de Vrij en Strootman gister: https://www.tussendelinies.nl/5-dingen-die-opviele... Iedereen roept wel dat Memphis er een show voor zichzelf van maakt, maar hij was blijkbaar de enige met aanvallende intenties (en succesvolle)
 
juvedeef
 
5
24 maart 2018 om 15:06
Memphis vind ik ook niet slecht. Hij maakt alleen vaak de verkeerde keuze. Waar hij moet schieten dribbelt hij. Waar hij moet dribbelen daar schiet hij. En als hij voor kan geven maakt hij een actie. Als hij dit nog verbeterd gaat het zeker goed komen.
 
Diego_Forlan
 
2
24 maart 2018 om 15:24
Hij deed het prima, de hele verdediging was ok, dat is zeker iets waar ze op kunnen bouwen bij Oranje. Het middenveld en aanval is armoedig, lang was het omgekeerd . Ik denk dat het hoofdstuk Strootman en in mindere mate Wijnaldum in Oranje gewoon even afgesloten moet worden, al kunnen ze Wijnaldum wellicht nog als '10' proberen. Speelde in Brazilie echt heel sterk op die positie in de troostfinale, al bied dat natuurlijk alles behalve garanties.
 
 
0
26 maart 2018 om 16:36
De Vrij en Van Dijk tegenover Heitinga en Mathijsen vind ik weinig verschil. Misschien zijn de huidige juist wel beter. Het is voorin en op het middenveld waar we kwaliteit missen. Zelfs met 1 topspeler voorin kan je nog iets forceren door alle ballen richting hem te schieten, maar zelfs dat hebben we niet meer.