Ingekort veld kan eenvoudige zege Oranje Leeuwinnen niet voorkomen
Dinsdag, 10 april 2018 om 21:49

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond zeer goede zaken gedaan in hun WK- kwalificatiegroep. Het team van bondscoach Sarina Wiegman won dankzij doelpunten van Lineth Beerensteyn en Sherida Spitse eenvoudig bij Ierland: 0-2. Oranje gaat door de zege alleen aan kop in zijn groep: de voorsprong op achtervolger Ierland bedraagt na vijf kwalificatieduels drie punten.

Eerder deze kwalificatiecampagne was Nederland in Nijmegen nog op een doelpuntloos gelijkspel gehouden door de Ieren, maar dinsdag ging het de regerend Europees kampioen een stuk eenvoudiger af. Oranje was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij in het Tallaght Stadium in Dublin, waar het veld in de breedte was ingekort met het doel de Nederlandse dames het voetballen te beletten, en wist zichzelf binnen 23 minuten reeds een ruime voorsprong te verschaffen.

Beerensteyn opende na elf minuten voetballen de score, door na een voorzet van Renate Jansen overtuigend raak te koppen. Ierland hield de ruimtes achterin klein, maar kon niet voorkomen dat de bal niet veel later op de stip ging na een overtreding op Daniëlle van de Donk. De strafschop werd vervolgens benut door Spitse, die daarmee de eindstand bepaalde.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
5
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
45
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Robertfcg
 
3
10 april 2018 om 21:59
Toch vreemd dat zoiets kan! Hoezo komt er niet gewoon een standaard.
 
atleticofc
 
3
10 april 2018 om 22:05
Er is een minimale afmeting. Dit veld was waarschijnlijk breder en is hiervoor gekozen. Excelsior doet in Nederland het zelfde. Heeft gekozen voor de kleinst mogelijke afmetingen.
 
Koos Busters
 
4
10 april 2018 om 22:33
Lijkt mij dat sommige stadions anders niet meer gebruikt kunnen worden. Verder is het wel absurd dat deze overgereguleerde sport op dit belangrijke vlak zo flexibel is
 
Swissygirl
 
8
10 april 2018 om 22:03
Wedstrijd was niet om aan te zien. De niveau verschillen tussen vrouwenteams zijn zo enorm groot. Dit is als de mannen van oranje tegen San Marino.
 
voetbalfreak
 
12
10 april 2018 om 22:12
Dan wint dan Marino met 2-0?
 
Sparta!
 
6
10 april 2018 om 23:11
Ik geniet van vrouwentennis, ookal is mannentennis veel harder en sneller. Hockey is bij de heren ook veel harder maar kan ook genieten van de vrouwen. Hoezo altijd het niveau vergelijken met die van de mannen? Het niveau van vrouwenvoetbal gaat nooit het niveau van de mannen bereiken, accepteer dat kijk het spel en geniet of kijk anders gewoon niet.
 
sprokkie
 
9
11 april 2018 om 00:09
Misschien moet je de reactie nog een keer lezen. Het niveau van Ierland en oranje wordt met elkaar vergeleken, meer niet.
 
El Barto
 
8
11 april 2018 om 00:18
Het verschil is dat bij vrouwentennis je een groot aantal speelsters hebt met een uitstekend niveau. Je kan dan genieten van prima wedstrijden op het hoogste niveau. Bij vrouwenvoetbal is dat helaas niet het geval. Er zijn een paar teams die zeer professioneel zijn en over veel talent en kwaliteit beschikken. VS, Duitsland, Denemarken en nu ook Oranje. Maar er zijn helaas nog te veel teams die dat bij lange na niet halen. Vergelijken met mannenvoetbal op het gebied van techniek en snelheid is niet nodig. Maar als je kijkt welk niveau er haalbaar is dan mag je je als kenner/liefhebber terecht ergeren aan het gebrek aan gemiddelde kwaliteit.