Inter-trainer Simone Inzaghi heeft harde boodschap voor Milan Skriniar
Zaterdag, 4 februari 2023 om 21:02

Milan Skriniar is niet langer de aanvoerder van Internazionale, zo bevestigt trainer Simone Inzaghi zaterdag. Afgelopen transferperiode werd bekend dat de verdediger naar Paris Saint-Germain vertrekt, al was het lange tijd onduidelijk of die transfer in de winter of in de zomer plaats zou vinden. Inter en PSG bereikten geen akkoord en dat betekent dat Skriniar tot de zomer speler van eerstgenoemde club is. De Slowaak is in zijn resterende tijd in Milaan echter geen aanvoerder meer.

Skriniar wilde graag deze winter de overstap naar Parijs maken en was lange tijd in afwachting van een akkoord tussen de clubs. Zo bood PSG tien miljoen euro, maar wilde Inter naar verluidt minimaal het dubbele zien om in te stemmen met een voortijdig vertrek. De Fransen gingen daar echter niet in mee, waardoor Skriniar tot het einde van het seizoen in Italië voetbalt. Zonder Skriniar wist Inter de laatste twee wedstrijden in de Serie A in winst om te zetten. Inzaghi liet zaterdag op de persconferentie in aanloop naar de derby tegen AC Milan op zondag weten dat de aanvoerdersband van Skriniar wordt afgepakt. "Ik beoordeel zijn keuzes niet, maar de unieke man en speler die hij is", begon de oefenmeester lovend. "Hij is een geweldige speler die iedere dag hard werkt. Hij zal zeer waarschijnlijk meedoen in de wedstrijd."

Toen Inzaghi vervolgens gevraagd werd naar het aanvoerderschap van de mandekker, antwoordde hij dat er 'hiërarchieën' zijn. "Vanwege wat er gebeurd is, zal Skriniar niet langer onze aanvoerder zijn", luidde de harde boodschap. "Daar hebben we het al uitgebreid met hem over gehad." Inzaghi gaf aan dat Samir Handanovic de aanvoerder is, maar de Sloveen is vanwege de aanwezigheid van André Onana niet langer verzekerd van een basisplaats. "Daarna wordt de aanvoerder bepaald op basis van speeltijd: Brozovic, D'Ambrosio, Lautaro (Martínez, red.). Het zal van tijd tot tijd veranderen."

Zondag staat dus de Derby della Madonnina op het programma en het is de vraag hoe Skriniar ontvangen zal worden door het Inter-publiek. "Hoe de fans op hem zullen reageren?", herhaalt Inzaghi een vraag uit de perszaal. "Ik heb geen boodschap voor de fans. Ik zie hem elke dag werken en dat doet hij geweldig. Deze dingen gebeuren en in het voetbal heb je verschillende agenda's, daar moet je aan wennen." Sinds de zomer van 2017 kwam Skriniar liefst 252 keer uit voor de Milanezen en met elf doelpunten en vijf assists had hij ook aanvallend een bijdrage. De mandekker ontpopte zich tot sterkhouder in de defensie en vormt regelmatig een centraal verdedigingsduo met Stefan de Vrij.

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
50
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
elchino20
 
6
4 februari 2023 om 21:16
Skriniar goede verdediger maar zeker vervangbaar wel zonde dat ze hem toen niet verkocht hadden voor 70mil
 
Ronaldogoat7
 
8
4 februari 2023 om 21:19
Het was denk ik beter als ze hem gewoon de aanvoerdersband lieten houden, zeker nu ze geen vaste aanvoerder aanstellen. maar van plan zijn om verschillende spelers aanvoerder te laten zijn afhankelijk van of ze spelen. ze hadden de aanvoerders band net zo goed aan Onana De Vrij of Barella kunnen geven. waarvan Barella mijn voorkeur zou hebben want hij is nog redelijk jong de beste speler van het team en kan nog jarenlang aanvoerder zijn, voordat hij een mooie transfer maakt
 
Zanetti4ever
 
0
4 februari 2023 om 23:00
Lautaro gaat hem gewoon krijgen als Handanovic niet speelt.
 
Stanus
 
7
4 februari 2023 om 21:24
Ze wisten al een half jaar dat dit ging gebeuren?! Alsof hem dit boeit ook überhaupt, raar gedrag van die inzaghi..
 
Tijger-wit
 
7
4 februari 2023 om 21:37
Vanaf het moment dat hij niet ging verlengen hadden ze die band al moeten afpakken. Er loopt er vast nog wel 1 rond die wel trots is om het blauw zwarte shirt te mogen dragen en een band heeft met de fans.
 
Lierse1997
 
3
4 februari 2023 om 22:00
Ze wisten dat niet. De hoop was dat hij zou verlengen.
 
Jodfather
 
3
4 februari 2023 om 21:42
“ Skriniar ontvangen zal worden door het Inter-publiek. "Hoe de fans op hem zullen reageren?", herhaalt Simeone een vraag uit de perszaal” wat doet de trainer van atletico bij de persco van inter?
 
Heuvel 1974
 
1
4 februari 2023 om 23:11
Vast warm draaien voor volgend jaar.?? Maar goed, ze zullen wel Simone bedoelen??
 
real8madrid
 
4
4 februari 2023 om 23:26
Dat is ook wel een beetje sneu met de informatie die wij hebben. Je ontving een prima bod vorige zomer en wees het af. Skriniar heeft zich sindsdien gewoon als een prof gedragen en vertrekt aankomende zomer gratis, wat is er dan te klagen als club?
 
Lierse1997
 
0
5 februari 2023 om 04:43
Hij is gewoon tweede aanvoerder en ook echt geen clubicoon of iets dergelijks. Zo vreemd is het toch niet dat je dan gewoon iemand aanvoerder maakt die er volgend jaar hoogstwaarschijnlijk nog wel zit?
 
real8madrid
 
0
7 februari 2023 om 19:04
Het is altijd vreemd om midden in het seizoen iemand anders aanvoerder te maken.