Italië plaatst zich in recordtempo en lijkt Van 't Schip uit te schakelen
Zaterdag, 12 oktober 2019 om 22:38

Voor de zevende keer op rij heeft Italië zich geplaatst voor het EK. Dankzij een 2-0 zege op het Griekenland van John van 't Schip is de enkelvoudig Europees kampioen verzekerd van een plek bij de bovenste twee ploegen in Groep J van de kwalificatiereeks. Het is voor het eerst dat Italië met nog drie duels te gaan al zeker is van plaatsing voor een eindronde. Voor Griekenland, dat aantrad met debutant en AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos, lijkt deelname een utopie. Italië weet al dat het tijdens het EK in Groep A zit en mag het toernooi officieel in gang zetten op 12 juni 2020 in Rome.

Griekenland had een grote stunt nodig om nog enige kans te maken op deelname aan het EK. Halverwege de wedstrijd hadden de gasten nog uitzicht op een zege, want bij rust stond het 0-0 in het Stadio Olimpico. Griekenland kreeg zelfs de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Na elf minuten werd Dimitris Limnios plots bediend in het strafschopgebied en beproefde hij zijn geluk vanuit een lastige hoek. Gianluigi Donnarumma verwerkte het schot. Italië speelde de bal veelal rond in de zoektocht naar een opening. Gaandeweg de eerste helft voerde de ploeg van Roberto Mancini de druk op, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Italië had in het eerste bedrijf meer dan zeventig procent balbezit, maar kwam niet tot een schot op doel. Hoewel men vrij baan leek te hebben aan de flanken, koos Italië veelal voor de aanval door het midden en daar stond Griekenland goed gegroepeerd. I Azzurri kregen zes minuten voor rust bovendien een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Federico Chiesa, die werd vervangen door Federico Bernardeschi. In de tweede helft kreeg Griekenland de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Marco Verratti liet zich van de bal zetten en uit de daaropvolgende aanval ontstond een grote kans voor Efthimis Koulouris. Bij de tweede paal schoot hij echter in het zijnet.

Het bleek een dure misser, want Italië trok de wedstrijd vervolgens naar zich toe. Andreas Bouchalakis blokkeerde een Italiaans schot in het strafschopgebied met de arm, waardoor Jorginho mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij stuurde doelman Alexandros Paschalakis de verkeerde kant op: 1-0. Twaalf minuten voor tijd verdubbelde de gastheer de marge. Bernardeschi ontving de bal op circa 25 meter van het doel, draaide om zijn as en schoot raak in de linkerhoek. Naar alle waarschijnlijkheid zal Italië eindigen als groepshoofd, want de ploeg heeft nog geen punt laten liggen en heeft negen punten voorsprong op Finland.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
MoTheSpur
 
18
12 oktober 2019 om 22:44
Mooie shirts heeft Italië, ook al is het een tijdelijke daar wil ik er zeker een van.Degelijk team ook weer met goede talenten, heb sinds een lange tijd weer eens zin in een EK. Veel sterke ploegen met grote talenten op het grote podium.
 
Joddit
 
1
12 oktober 2019 om 23:06
Ik denk dat de marketingafdeling van de kledingsponsor tevreden kan zijn. ?? Wat mij betreft hoort Italie in donkerblauwe shirts met witte broeken, bij voorkeur zoals in 1988.
 
MoTheSpur
 
8
12 oktober 2019 om 23:17
Italië heeft vroeger wel in deze kleur gevoetbald blijkbaar, het is gewoon een hulde aan vroeger en aan de jeugd. Voor de rest zal Italië gewoon weer in het azzuri spelen want dat is ook hun nickname. Maar echt een van de beste shirts die ik heb gezien, gewoon prachtig voor het oog naar mijn mening.The colour is a nod to the famous `Green Shirt` worn just once by the not-so-aptly named Azzurri back in December 1954 during a 2-0 win over Argentina at the Stadio Olimpico, after which the youth sides adopted the colour, with blue only reserved for the senior side
 
Scouserper
 
1
13 oktober 2019 om 09:10
Met de styling zit het altijd wel goed bij de Italianen. De clubkostuums zijn altijd van de duurste Italiaanse couturiers en de mannen zelf zijn natuurlijk allemaal dandy`s die nogal wat tijd voor de spiegel kunnen doorbrengen,dat is algemeen bekend. Laatst éã©n of andere persconferentie van NBA sterren gezien,dat is het ander uiterste...allerlei schreeuwerige streetwear,bling-bling en capuchons op national tv.
 
MoTheSpur
 
0
13 oktober 2019 om 12:55
Mee eens niet mijn ding, maar als ontwerper vind ik het wel een mooi shirt. Ben zelf ook niet van het overdreven gedoe maar houd ook wel eens van een mooi design ipv al die lelijke shirts waar merken bakken met geld aan verdienen.
 
MoTheSpur
 
0
13 oktober 2019 om 12:58
@ Joddit Azzuri hoort inderdaad iets donkerder te zijn, vind ik zelf ook mooier.
 
N5Highbury98
 
0
13 oktober 2019 om 11:07
Dan verschillen we niet alleen van mening qua club haha. Ik vind ze echt foei lelijk. Heb wel zin in t ek net als jij??
 
MoTheSpur
 
0
13 oktober 2019 om 12:53
Haha geen toeval dan he ??
 
N5Highbury98
 
0
13 oktober 2019 om 13:11
Nope??
 
Lucazzurri
 
12
12 oktober 2019 om 22:44
Dit voelt wel goed na het missen van het wk. Geen grootse wedstrijd maar Griekenland speelde erg verdedigend en het was lastig er door heen te komen. 2-0 winnen is dan ook prima. Alles gewonnen tot nu toe en maar slechts 3 tegendoelpunten! Op naar Liechtenstein. Forza Italia!
 
ManuLocatelli
 
9
12 oktober 2019 om 22:59
Ik moet eerlijk zijn... Ben blij dat de shirts tijdelijk zijn, maar man wat vind ik ze prachtig! Overigens zeer blij met hoe Italië er momenteel voor staat, Mancini heeft echt voor een spirituele reboot gezorgd!
 
maurootje
 
11
12 oktober 2019 om 23:14
Schandalig dat Acerbi de voorkeur krijgt boven Romagnoli, Romagnoli is de beste CV na Bonucci en Chiellini en behoort tot 1 vd grootste CV talenten in Europa. Heeft bij Milan (bijna) nooit slecht gespeeld
 
juvedeef
 
3
13 oktober 2019 om 02:03
Vind ik ook heel raar. Romangoli is veel beter hoort ook naast bonucci te staan. Hele rare beslissing van Mancini
 
pprins
 
2
13 oktober 2019 om 02:09
Die van t schip heeft er geen neusje voor om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Wat zijn die Grieken diep gezonken zeg qua niveau .
 
Benzema20
 
1
13 oktober 2019 om 03:03
Het ek komt denk ik wel te vroeg voor Italië. Te veel spelers zijn nog te wisselvallig en er is gewoon heel veel concurrentie. Als spelers als Chiesa Sensi Barella Romagnoli Tonalli etc zich ontwikkelen tot echte topspelers die elke wedstrijd een top niveau halen dan heeft Italië echt een van de beste elftallen en maken ze kans op priizen .
 
juvetino
 
1
13 oktober 2019 om 06:29
Chiesa, Sensi zijn wat mij betreft al topspelers. Romagnoli niet en zal dat ook niet worden verwacht ik. Tonalli is een hele goeie maar nog erg jong.. ik denk dat Italië een groot kanshebber is in dit 4-3-3 systeem onder Mancini. Met D'Ambrosio en Spinazolla heel aanvallende backs, geweldige keeper en Bonucci, Chiellini is nog steeds wereldtop. Sensi is iniesta achtig en met Verratti en Barella heb je een geweldig middenveld. Bernardeschi, Insigne,Chiesa zijn top aanvallers en met Belotti hebben ze een potentiële top spits.. ook Zaza en Petagna hebben die potentie.. benieuwd wat er op het EK voor team staat.
 
MoTheSpur
 
0
13 oktober 2019 om 12:59
Italië is ook historisch gezien wel echt een team waar het opeens kan klikken op een groot toernooi dus je weet maar nooit.