Jaap Stam raadt toptransfer af: 'Nog een jaar in Nederland kan handig zijn'
Vrijdag, 4 maart 2022 om 07:21

Ryan Gravenberch wordt met clubs als Bayern München en Juventus in verband gebracht, maar Jaap Stam acht het raadzaam dat hij nog een jaar bij Ajax blijft. Dat lijkt op dit moment echter onwaarschijnlijk: de middenvelder heeft een contract tot volgend jaar zomer met de Amsterdamse club en de gesprekken over een contractverlenging liggen nagenoeg stil. Gravenberch zou zelf ook uit zijn op een zomerse transfer.

Stam noemt Gravenberch, negentien jaar, in gesprek met de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla 'een van de meest interessante beloftes van Nederland'. "Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij reeds alle kenmerken van een geweldige middenvelder", zo verzekert de oud-verdediger van onder meer Lazio en AC Milan. "Hij heeft snelheid, kwaliteiten aan de bal, loopvermogen en tactisch inzicht. Hij is een klassieke box-to-box middenvelder. Ik denk dat nog een jaar in Nederland handig kan zijn om completer te worden en om hem te voor te bereiden op een stap naar een topcompetitie."

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

"Gravenberch kan het bij elke topclub goed doen. Maar welke club het ook wordt, de club moet geen haast hebben en een sterk geloof in zijn kwaliteiten hebben. Het ontbreekt nog aan een dosis ervaring die alleen op het veld opgedaan kan worden. Hij is hoe dan ook een jongen die een geweldige toekomst tegemoet gaat", benadrukte Stam, die ook lovende woorden had voor Juventus-verdediger Matthijs de Ligt. "Ik denk dat hij de beste verdediger ter wereld zal worden. Hij is het heden en de toekomst van het Nederlands elftal", stelde de voormalig Oranje-international.

Stam hoopt ooit als trainer terug te keren in de Serie A. Tot dusver was hij werkzaam bij Ajax (jeugd), Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en Cincinnati FC. Een terugkeer in Italië, het land waar hij tussen 2001 en 2006 actief was, sluit hij niet uit. "Ik ben Italië niet vergeten. Ik houd van het land, de cultuur en de mensen. En niet te vergeten: de manier waarop het voetbal beleefd wordt."

Sinds zijn ontslag bij Cincinnati in september vorig jaar zit Stam zonder club, maar hij staat er zeker voor open om weer aan de slag te gaan. "Ik ben altijd bereid om naar elke aanbieding te luisteren. Het project gaat daarin wel boven alles, zelfs boven het financiële plaatje. Ik denk dat tegenwoordig, ongeacht de naam van de club, het project altijd belangrijker is dan het salaris."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Suarez 7
 
8
4 maart 2022 om 07:39
Speelde gisteren een uitstekende wedstrijd. Maar in het algemeen (nog) niet klaar voor de absolute top. De potentie spat er wel van af. Persoonlijk vind ik het ook onderschat hoe een bijdrage hij levert aan de defensieve stabiliteit. Het is geen stofzuiger a la Alvarez, maar hij wint toch wel veel duels en is balvast. Heb hem liever in de basis dan Klaassen, die toch echt verstoppetje speelt.
 
theGOAT22
 
12
4 maart 2022 om 08:07
Het is grappig dat mensen soms twee verschillende dingen zien. Alsof ze een hele andere wedstrijd kijken. Nou was hij gisteren niet slecht, maar zie hem nog steeds wel te vaak met de bal vechten. Ziet er zo wild uit allemaal.
 
caribbean
 
2
4 maart 2022 om 08:38
Ik zie eenzelfde soort Gravenberch als pakweg 1-2 jaar geleden, houd in dat hij zich niet door ontwikkeld heeft. Dat wil nog niet zeggen dat hij slecht is of niet in de basis hoort, de kwaliteiten die Gravenberch heeft zie ik eigenlijk alleen bij Kudus terug, een Klaassen vind ik totaal niet te vergelijken met Gravenberch. Als je tegen een zwaak team speelt zou ik met Klaassen beginnen, als je tegen wat sterker team speelt in CL zou ik met Gravenberch / Kudus beginnen puur voor het balans op het middenveld. Nogmaals het is wel opvallend dat hij stil is blijven staan in zijn ontwikkeling, wellicht dat een ander club hem een andere mentaliteit bij kan brengen.
 
 
2
4 maart 2022 om 10:01
Gravenberch was gisteren toch prima? Hij was overal. Werkte hard. Het was veel minder laks dan andere wedstrijden dat ik hem gezien heb (ik zie bij lange na niet alles van Ajax), maar gisteren was, zeker voor een 19-jarige, gewoon een goede wedstrijd. Niet subliem (de beste bij Ajax vond ik Schuurs), maar echt wel prima. Juve moet hij nog niet doen. Dan komt hij op de bank. Om over Bayern nog maar te zwijgen. Nog even lekker ontwikkelen in Amsterdam is veel beter
 
DRL80
 
5
4 maart 2022 om 07:39
Is Ryan 22? Ik dacht dat hij 19 was.
 
Gelijkmaker
 
21
4 maart 2022 om 07:44
Hij is 19
 
baradona
 
5
4 maart 2022 om 07:42
Gravenberch moet wel verkocht worden omdat hij na dit seizoen uit zijn contract loopt , zal Jaap dat weten? Verder heeft Ajax zelf dit hele probleem ontwikkeld door Gravenberch vanaf het allereerste begin enorm te hypen. Ik zie ook echt wel zijn potentie , maar zijn passing is niet bijzonder , zijn schot zeer wisselvallig, tactisch juist zeer matig, en dat loopvermogen laat hij alleen zien in balbezit, zonder bal is hij veelal te laat. Nog lang niet klaar voor de volgende stap , maar Raiola kennende zal hij wel gaan, zie Brobbey maar ook Boadu en Stengs waren er nog helemaal niet uitgeleerd in de Eredivisie.
 
ninjakai
 
9
4 maart 2022 om 07:59
Slim van Ajax om Gravenberch te hypen en Timber niet. Gravenberch redelijk makkelijk op te vangen bij vertrek, Timber niet (meer). Zitten momenteel echt geen verdedigers die ook maar enigzins in de buurt komen qua kwaliteit achter.
 
Ducktaildo
 
2
4 maart 2022 om 08:56
Want Raiola is een loopbaanbegeleider? Spelers kiezen hun eigen route die zij willen bewandelen. Als Gravenberch bij Ajax wilt blijven dan gebeurt dat gewoon. Zelfde wat betreft je andere voorbeelden.
 
barcefail
 
3
4 maart 2022 om 10:10
Een zaakwaarnemer is toch een loopbaanbegeleider...
 
Corner53
 
1
4 maart 2022 om 19:57
Denk niet dat een zaakwaarnemer een loopbaanbegeleider is, gaat ze voornamelijk om de poen. Denk ook niet dat ze in de serie A op Jaap zitten te wachten.
 
PaulR_1982
 
3
4 maart 2022 om 08:40
Ja leuk Jaap, maar als Gravenberch zijn contract niet verlengd zou ik als ik Ajax was gewoon lekker die 25/30 miljoen pakken. Anders is hij de volgende telg van Raiola die transfervrij de deur uit loopt.
 
DNSDKR
 
0
4 maart 2022 om 08:55
Speelde gisteren eindelijk weer eens een goede pot, is technisch en positioneel vaak prima, maar hij zal fysiek (met name qua explosiviteit) echt moeten verbeteren om te slagen in de absolute top.
 
Nation23
 
0
4 maart 2022 om 10:15
Heeft echt talent. Maar om nu al te betrekken is in mijn ogen te vroeg. Heeft in Ajax 1 nog nooit tien wedstrijden achterelkaar super gespeeld.