'Jacht van Cristiano Ronaldo onderzocht door Spaanse belastingdienst'
Woensdag, 12 juli 2017 om 17:31

De Spaanse belastingdienst heeft het jacht van Cristiano Ronaldo onderzocht, zo melden diverse Spaanse media. De Portugees international was samen met zijn partner Georgina, zijn moeder en zijn kinderen uit eten toen enkele inspecteurs de boot bij de Balearen betraden. Het onderzoek zou echter niet gerelateerd zijn aan zijn conflict met de Spaanse fiscus.

De routinecontrole van de belastingdienst duurde anderhalf uur, waarna de inspecteurs de jacht verlieten. De boot was gehuurd door de 32-jarige aanvaller. Het onderzoek zou slechts betrekking hebben op de huurconstructie die is gemaakt, waarbij de controleurs, die werden begeleid door een vriend van Ronaldo, louter hebben gekeken naar wat gegevens van de boot en onderzoek hebben gedaan naar het bedrijf waarvan de boot werd gehuurd.

In juni werd bekend dat Ronaldo voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd zou hebben bij de Spaanse belastingdienst. De officier van justitie in Madrid heeft een aanklacht ingediend tegen de aanvaller, waardoor de ster van Real Madrid zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Ronaldo zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 bewust hebben opgelicht door de inkomsten uit zijn portretrechten te hebben verborgen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
AnfieldRed
 
36
12 juli 2017 om 17:48
Moet hij nu nog dieper door het slijk gehaald worden? Ik maak op dat de huurmaatschappij haar centen dus niet goed opgeeft of begrijp ik het nu verkeerd? Dus Cristiano Ronaldo moet weer met zijn gezicht op het internet omdat een maatschappij, die hem een boot heeft gehuurd, haar centen niet opgeeft. Waar gaat dit nou over?!
 
FilipMich
 
5
12 juli 2017 om 18:02
Denk dat ze denken dat het zijn eigen yacht is maar op naam staat van een van zn schijnfirma's in Panama of zo
 
Nick Danninga
 
0
12 juli 2017 om 22:53
Dit gaat over hoge bomen en veel wind. Of je het nu leuk vindt of niet: we hebben een cultuur gekweekt waarin het publiek alles wil weten over bekende mensen en daarbij ook menen daar een mening over te moeten/mogen hebben. Dus de media bedient ons hiermee op onze wenken, zeg maar. Het feit dat je dit bericht leest én er op reageert draagt daar overigens 100% aan bij. Just sayin'...
 
AnfieldRed
 
0
13 juli 2017 om 09:19
Goede verklaring, daar kan ik niets anders op zeggen. Maar ik vind dit artikel niet voetbalzone waardig. Te veel schijn en te weinig te bespreken.
 
LaPaisa
 
7
12 juli 2017 om 19:17
Wat een achterlijke de belastingdienst. Als ze persé hun geld willen moeten ze is een keer aankloppen bij de banken i.p.v. bij de burgers aankloppen. Ze moeten blij wezen dat hij zoveel betaalt want via constructies en spookfacturen kan je tussen de regels door gewoon legaal extreem hoge belastingen ontwijken. Ipv slechts 14miljoen..
 
Floyd A.
 
7
12 juli 2017 om 20:23
Omdat het 'maar' 14 miljoen is en het veel meer had kunnen zijn moeten we maar een oogje dichtknijpen? Wat is dat voor onzin. Iedereen moet zijn belasting betalen ook Ronaldo. Overigens kunnen ze ook allebei doen. En achter bedrijven aangaan en achter burgers aangaan.