Jahanbakhsh geeft Gimenez één concreet advies mee bij stap naar Premier League
Donderdag, 9 mei 2024 om 10:04

Als Santiago Gimenez naar de Premier League vertrekt, moet hij er niet van uitgaan dat hij de tijd krijgt om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. Dat is althans het advies van zijn huidige ploeggenoot bij Feyenoord, Alireza Jahanbahksh, die eerder op dat podium opereerde.

"Ik heb veel gesprekken met Santi gevoerd", aldus de Iraniër in het programma Kick 't Met van Ziggo Sport. "Hij is een geweldige speler en een geweldige man. We kunnen het goed met elkaar vinden en we hebben de hele situatie in detail met elkaar besproken."

De dertigjarige Jahanbahksh speelde drie seizoenen lang op het hoogste niveau in Engeland. Brighton & Hove Albion plukte de vleugelaanvaller na diens successeizoen weg bij AZ en telde 22,5 miljoen euro neer voor zijn komst.

In Engeland wist Jahanbahksh zijn transferbedrag nooit waar te maken. Na precies 50 wedstrijden in de Premier League, met daarin twee doelpunten en één assist, haalde Feyenoord de rechtspoot terug naar de Eredivisie.

"De Premier League is een geweldige competitie", erkent Jahanbaksh. Elke voetballer zou zeggen dat het de droom is om in de Premier League te spelen. Het grootste verschil tussen de Eredivisie en Premier League is waarschijnlijk het tempo."

"Je komt daar veel meer kwaliteitsspelers tegen, met alle respect voor de spelers in de Eredivisie. Het is een competitie waar de hele wereld naar kijkt. Er zijn altijd verwachtingen. Eén van de grootste verschillen is dat je in landen zoals Nederland en zelfs in de Bundesliga altijd de tijd krijgt om je te ontwikkelen en je aan te passen aan een nieuwe omgeving."

"Maar in de Premier League verwachten ze dat je er meteen staat. Je moet de verwachtingen direct waarmaken en beginnen ze je te veroordelen als je er niet direct staat." Nu wacht Gimenez eenzelfde behandeling.

Na een vooral uitstekend eerste halfjaar in Nederland lonkt een overstap over het Kanaal. Tottenham Hotspur zou een van de clubs zijn die zeer geïnteresseerd zijn in de diensten van de Mexicaan. Gimenez krijgt de keuze voorgelegd of hij liever in LaLiga of in de Premier League speelt.

"Ik denk dat beide hetzelfde niveau hebben. In Spanje spreken ze dezelfde taal als ik, maar de Premier League is het beste voetbal ter wereld. Of ik clubs heb waar ik wil spelen? Tuurlijk, maar ik wil ze niet hardop zeggen, want dan sluit je bepaalde deuren."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
9
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
tinus45
 
6
9 mei 2024 om 10:18
Ik zie hem ook eerder naar een Betis of Celta vertrekken dan een Engelse club. Wat hij zegt, de taal is ook belangerijk ding, laat staan het weer. Mooie tussenstap ook om te laten zien dat hij de competitie stap kan maken en door kan stoten naar de echt grotere clubs.
 
deevon
 
19
9 mei 2024 om 10:25
Die 2 clubs kunnen hem toch nooit betalen.....
 
oelypessy
 
9
9 mei 2024 om 10:38
Ach bullshit. Hij spreekt en verstaat goed Engels.
 
FR010FRDAM
 
13
9 mei 2024 om 10:49
Zijn Engels is prima en voor Betis en Celta gaat hij Feyenoord niet verlaten. Los van het feit dat zij geen 30 miljoen gaan neerleggen (ja, ondanks zijn slechte tweede seizoenshelft moet Feyenoord voor minder dan dat geen zaken doen, anders kan je hem net zo goed houden).Maandje vakantie, fit terug en gewoon weer knallen.
 
FR-Berend
 
9
9 mei 2024 om 10:52
Betis en Celta hahahah wat een grap, gaat hij een stap omlaag doen na nog steeds een seizoen met 23 doelpunten en 5 assists?
 
Martijn R
 
2
9 mei 2024 om 11:17
Celta heeft momenteel een mindere selectie, al heeft het met Iago Aspas nog altijd iemand beter dan welke Feyenoorder dan ook. Maar zo'n Betis met spelers als Fekir, Fornals en Isco gewoon een goede selectie en is echt wel een stap omhoog ten opzichte van Feyenoord. Waarom die interesse in Santi zouden hebben zie ik overigens niet in. Waar ik Borja Iglesias ondanks een matig seizoen doorgaans een betere spits acht..
 
FR010FRDAM
 
15
9 mei 2024 om 11:22
@Martijn R, nee sorry, de nummer 7 en nummer 15 van er Spaanse competitie zijn geen stap omhoog vanaf een CL spelend Feyenoord. Dat weet jij ook wel. Vanaf de nummer 5 (of 6?) van de eredivisie naar de nummer 7 van Spanje lijkt me overigens wel een stap vooruit
 
FR-Berend
 
8
9 mei 2024 om 12:48
Goh dat jij hier op reageert met een zo’n reactie had ik natuurlijk al verwacht. 36 jarige Iago Aspas beter dan welke Feyenoorder dan ook. Borja Iglasias met wel 2 doelpunten in 28 wedstrijden een betere spits. Je bent echt alle realiteitszin kwijt met dit soort uitspraken
 
Jaap-Pieter
 
3
9 mei 2024 om 13:11
Feyenoord kon al niet eens boven de nummer 7 van Italië eindigen in de Champions League. Feyenoord zou in Spanje ook niet in de top 6 staan en qua salaris en niveau van de competitie is Betis zeker wel een stap omhoog. Dat ze Champions League spelen is allemaal leuk en aardig, maar een stap van Antwerp/rode Ster/young Boys/celtic naar Chelsea/united is ook gewoon een stap omhoog.
 
PSV18
 
1
9 mei 2024 om 11:09
Gimenez moet nog een jaar blijven, niemand gaat betalen wat Feijenoord nu voor hem wil en voor hemzelf is het eveneens beter, nog een jaartje ontwikkelen in de Eredivisie.
 
FR010FRDAM
 
3
9 mei 2024 om 11:25
Eens, gewoon fris aan het seizoen beginnen en hopen dat hij het niveau van de eerste seizoenshelft een seizoen vast kan houden. Dan komen er vast weer leuke clubs die wel een mooi bedrag willen neerleggen
 
rbn_
 
3
9 mei 2024 om 11:28
Krabby gaf een keer in Dick Voor mekaar podcast aan dat juist nu na zijn mindere periode Gimenez meer in de belangstelling staat omdat de vraagprijs goedkoper is waardoor meer clubs het kunnen betalen. In 2023 zag ik bijv 50 miljoen voorbij komen maar dan zit je in een segment wat niet veel clubs kunnen betalen. 30-40 miljoen kunnen veel meer clubs betalen.
 
Migi
 
7
9 mei 2024 om 13:01
Ja naar de nummer 15 van Spanje vertrekken lijkt me inderdaad de meest logische stap. Misschien is Frosinone of Evian ook een optie.
 
MarcoVerratti
 
8
9 mei 2024 om 10:26
Gimenez kan het beste richting de Serie A vertrekken denk ik. Daar draait het voor een spits vooral om zijn goals en zijn alle andere aspecten van ondergeschikt belang. Hij heeft in heel 2023 laten zien het net heel makkelijk te kunnen vinden. En ja, in 2024 ook laten zien dat er periodes van droogte kunnen zijn. Maar die periodes hebben een Lautaro en Immobile ook. Een club als Napoli (wanneer Osimhen vertrekt) of AC Milan zijn mooie opties denk ik.
 
KapiteinClaus
 
3
9 mei 2024 om 10:39
Hoewel er in de halve finales van de CL geen Engelse clubs meer zaten, lijkt de premier league de laatste jaren nog sterker en zwaarder geworden dan het al was. Het verschil tussen de competities is m.i. groter geworden. De enorme snelheid en fysiek van de PL is voor veel spelers te veel. Je moet een enorm sterke atleet zijn wil je daar kunnen slagen. Vlieggewicht Jahanbakhsh heeft het tegenwoordig in de eredivisie al moeilijk genoeg, niet gek dat hij er niets van bakte daar.
 
SS96
 
4
9 mei 2024 om 10:51
De premier league is enorm zwaar, waardoor die ploegen niet zomaar een b elftal kan opstellen voor een europese wedstrijd. Dan kunnen ze in de Bundesliga en La Liga wel
 
protheus
 
2
9 mei 2024 om 18:24
Gimenez is vrij vergelijkbaar als Janssen qua stijl. Ik denk niet dat Santiago snel en sterk genoeg is om het te kunnen maken in de premier League. De kleine spitsen in de Premier League hadden exceptionele kwaliteiten zoals een Aguero Tevez en Rooney, dat soort kwaliteiten heeft Santiago niet. Zelfs een Gabriel Jesus blijkt niet goed genoeg te zijn voor de absolute top. Uiteindelijk dacht hij bij Arsenal onbetwiste eerste spits te zijn en nu speelt Havertz er, Gabriel Jesus is toch gewoon een paar klasses beter dan Gimenez.
 
Klaas Analiste
 
1
9 mei 2024 om 10:49
Hij is een goede spits maar nog niet rijp voor een sterke competitie als Engeland. Nog minstens twee jaar bij feyenoord zou goed voor hem zijn. Is nog niet consistent in zijn prestaties...
 
VoetbalHumor
 
0
9 mei 2024 om 11:47
Ik zou het een geweldige spits voor Atletico vinden, misschien als vervanger van depay? Hij zal dan niet alles spelen ivm Morata, maar toch veel minuten maken. De PL is denk ik te hoog gegrepen en ik zie hem daar niet in de top 7 zien spelen