Jansen houdt Letschert buiten de wedstrijdselectie na veelbesproken wissel
Zondag, 26 september 2021 om 14:14

Timo Letschert is zondagmiddag buiten de selectie gelaten van AZ voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De verdediger ging midweeks afschuwelijk in de fout tegen FC Twente en moest die blunder bekopen met een vroegtijdige wissel. Dat Letschert vervolgens op eigen houtje terugreisde naar Alkmaar heeft hem zijn plek in de wedstrijdselectie gekost. Pantelis Hatzidiakos is zijn vervanger in het hart van de defensie.

Jansen gaf na afloop van het duel met Twente tekst en uitleg over de pikante wissel. "Vandaag was het centrale duo (Letschert en Bruno Martins Indi, red.) geen bron van rust. Ik vond dat ik de ploeg moest helpen door te wisselen. Hatzidiakos heeft zo goed als hij dat kon de boel proberen te repareren", zei Jansen voor de camera's van ESPN. Letschert besloot donderdagavond op eigen houtje terug te reizen vanuit Enschede na de uiterst pijnlijke wissel.

Jansen zei vrijdag tijdens het perspraatje dat het Letschert's eigen keuze was om op eigen gelegenheid naar huis te gaan. "Daar hebben wij geen goedkeuring voor gegeven", zei de AZ-trainer. "Hij was na afloop enorm teleurgesteld in zijn prestatie. Timo wil optimaal presteren en dat is hem niet gelukt. Hij voelt zich daar verantwoordelijk voor. Hij is enorm zelfkritisch." Letschert en Jansen hebben inmiddels met elkaar gesproken. "Over de aard van een eventuele straf laat ik mij niet uit. Maar ik sta nog steeds achter mijn keuze."

Zondagmiddag voorafgaand aan het duel met Go Ahead lichtte Jansen zijn keuze toe om Letschert niet op te nemen in de selectie. "Het is een sanctie op het feit dat hij op eigen gelegenheid is teruggereisd naar Alkmaar, dat klopt. We hebben de keuze gemaakt om hem te wisselen voor Pantelis en om die reden speelt hij niet. Hij zit ook niet bij de selectie", zei Jansen bij ESPN.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; De Wit, Midtsjö, Reijnders; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
0
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Makallelele
 
25
26 september 2021 om 14:23
Beetje kinderachtig. Zet m op de bank maar neem hem wel mee. Jansen toont aan weinig inlevingsvermogen te hebben. Nu beschadig je Letschert onnodig. Hij weet ook wel dat hij blunderde.
 
De Toekomst
 
7
26 september 2021 om 14:31
Dat denk ik ook, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij intern niet goed gereageerd heeft op die vroege wissel en er daarom naast staat. Als dat niet het geval is, heb ik het helemaal met je eens. Zet hem gewoon op de bank.
 
MixMaster
 
5
26 september 2021 om 14:44
Het is naar mijn mening vrij menselijk dat hij (als dat zo is) intern niet goed heeft gereageerd. Op dat moment zijn de emoties nog vers.Het zou Jansen sieren om wat empathie te vertonen door het te laten afkoelen om vervolgens onder een kopje koffie Letschert uitleg te geven dat dat niet de bedoeling is. En dat hij (jansen) begrip heeft voor de teleurstelling, maar dat dat in de toekomst niet wenselijk is.
 
gomes1psv
 
2
26 september 2021 om 15:10
Vind ik ook! Als coach heb je een bepaald leverage wanneer een speler in of buiten het veld in de fout gaat. Een goede people manager herkent daarin een kans om een speler voor zich te winnen (geef hem een tweede kans), een amateuristische letterknecht geeft hem straf en verliest hem totaal. Had een kop koffie met Letschert gedronken, had gezegd dat hij eigenlijk zijn plek in de basis zou hebben verloren, maar dat je vertrouwen hebt in het uitblijven van herhaling. De Letschert die je dan vandaag in de basis had gestaan zou dan door muren zijn gegaan!
 
Maximus2702
 
9
26 september 2021 om 14:34
Lijkt erop dat de trainer in de crisistijd wilt laten zien wie de baas is
 
baradona
 
13
26 september 2021 om 15:16
En terecht , al dat sentimentele geleuter hier. Ook na zijn wissel was Letschert nog steeds onderdeel van de groep, als hij dan besluit om op eigen wijze naar huis te reizen moet je daartegen optreden. Wat had Jansen moeten doen dan? Letschert zijn handje vasthouden en meehuilen? Grijpt hij niet in , zeurt iedereen weer dat hij te lief is en geen leider.
 
Makallelele
 
1
26 september 2021 om 15:49
Je schetst twee uitersten. Je had hem intern kunnen aanspreken en op de bank zetten. Samen met de publieke vernedering van een (terechte) wissel is dat in mijn ogen al genoeg straf
 
nuanceman
 
3
26 september 2021 om 14:28
Persoonlijk natuurlijk waanzin. Binnen 1 wedstrijd ben je van basisspeler ineens niet meer goed genoeg voor de selectie? Andersom gaat het zo slecht met AZ dat ik me kan voorstellen dat de trainer iets moet doen, een statement maken, iets forceren waar spelers van schrikken.
 
Makallelele
 
5
26 september 2021 om 14:30
Komt op mij paniekerig over. Alsof het allemaal de schuld van Letschert is. Mooie bliksemafleider voor Jansen en de rest van het team
 
remco_wzawzdb
 
4
26 september 2021 om 14:32
Wat AZ moet doen is Jansen eruit knikkeren! Zo zielig zeg van hem
 
De Toekomst
 
2
26 september 2021 om 14:33
Janssen lijkt mij niet het type trainer die zo denkt en een speler zo zou slachtofferen. Misschien is er intern wat voorgevallen na die vroege wissel of is er een andere reden.
 
Maximus2702
 
3
26 september 2021 om 14:29
Klinkt een beetje kinderachtig en ook nog eens heel dom. Je gaat nu 1 van je beste verdedigers niet meenemen. Wat doe je bij een eventuele blessure tijdens de wedstrijd?
 
 
2
26 september 2021 om 14:53
Dat is wel heel erg kinderachtig....en wat een slecht inlevingsvermogen en een beetje een haantjes gedrag van Jansen...
 
Myloki
 
1
26 september 2021 om 15:43
In de sport worden fouten gemaakt. Is het goed te praten nee, maar het hoort erbij. Vind het echt onkunde van een trainer om een speler die door de regel prima presteert na 1 fout zo te straffen.
 
Oelie Wapper
 
3
26 september 2021 om 16:35
Wat mij betreft een volledig te billijken keuze. Als Letschert zonder toestemming op eigen houtje terug reist, dan is een disciplinaire maatregel prima te begrijpen. Ben geen fan van Jansen, maar hier kan ik geen moeite mee hebben.
 
JK-Ajax
 
3
26 september 2021 om 17:59
Buiten dat hij niet kan verdedigen is zijn actie ook wat kinderachtig. Hoort überhaupt niet bij AZ thuis als je het mij vraagt.