Janssen heeft geen boodschap aan vergelijking: 'Daar hou ik niet van'
Maandag, 30 december 2019 om 10:18

Vincent Janssen heeft zijn eerste prijs als speler van CF Monterrey te pakken. In de nacht van zondag op maandag werd in de returnwedstrijd van de finale van de Liga MX weliswaar met 2-1 verloren van Club América, maar na de strafschoppenserie trok Monterrey alsnog aan het langste eind in de strijd om het kampioenschap. Janssen, die afgelopen zomer overkwam van Tottenham Hotspur, is dolgelukkig met zijn eerste succes in Mexicaanse dienst.

"Ik ben hier heel gelukkig mee, twee maanden geleden geloofde niemand meer in onze kansen", laat Janssen na afloop optekenen in de Mexicaanse media. "De meeste mensen geloofden niet meer in onze titelkansen, maar we hebben een heel sterk elftal met een aantal zeer goede spelers." Janssen kan niet veel met de vergelijking met André-Pierre Gignac, de Franse spits die bij stadgenoot en rivaal Tigres doelpunten maakt en die vaak wordt vergeleken met de Nederlander. "Ik hou niet van vergelijkingen, we hebben allemaal onze bijdrage geleverd aan het succes", aldus El Gignac de Rayados, zoals Janssen in Mexico vaak wordt omschreven.

Volgens Janssen heeft Monterrey ontzettend veel karakter getoond in de tweede ontmoeting met Club América. "Het is een ongelooflijke prestatie, hier hebben we al die tijd keihard voor gewerkt. We hebben altijd in onszelf geloofd, dat is het allerbelangrijkste, zelfs toen we tegenslag ondervonden in de Mexicaanse competitie. Dit is een geweldig team, ik heb zeker geen spijt van mijn transfer naar deze club."

Janssen was in de strafschoppenreeks tegen Club América de eerste die mocht aanleggen, en met succes. "Ik heb nog nooit een strafschop gemist in mijn carrière en ik weet dat het erg belangrijk is om in de strafschoppenreeks de eerste strafschop te benutten. Dat heb ik ook duidelijk tegen de trainer gezegd: 'Als het moment daar is, dan wil ik de eerste strafschop nemen." De landstitel smaakt naar meer, zo oordeelt Janssen. "Ik zie mezelf hier nog lang blijven."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
FCUTRECHT0300
 
22
30 december 2019 om 10:55
Beter voor Vincent dat hij die strafschop gemaakt heeft. Mexico is zo een land waar je bij het missen van een penalty aan het viaduct bij de plaatselijke snelweg wordt gehangen. Echter is Vincent Janssen totaal niet geschikt voor het Nederlands Elftal. Enorm beperkte voetballer die alleen kan floreren in de Mickey Mouse League.
 
Harecles
 
0
30 december 2019 om 11:04
Of ze laten je getrokken door een auto aan een touw even de stad zien. Best wel onwerkelijk dat land. Aan de ene kant liggen ze op de krent in Cancun op het strand, aan de andere kant schieten ze je kapot.
 
nick140
 
75
30 december 2019 om 11:15
Haha jongens toch, al die nare clichã©s over Mexico, terwijl het zo`n prachtig land is met ultralieve mensen, en zolang je je uit een paar regio`s weghoudt waar de drugscriminalitet tiert hoef je je nergens zorgen over te maken. Ook nauwelijks een historie van voetbalgeweld... Wat vooral fijn is is dat Janssen de voetballink met Nederland wat verbetert in Mexico. Er was geen taxichauffeur daar die niet over de penalty van Robben begon. Get over it guys ! Maar ze lachten er ook altijd om. Wat ik zeg: goeie, lieve mensen. Laat de stomme clichã©s je niet afschrikken om er eens heen te gaan.
 
Harecles
 
9
30 december 2019 om 11:30
Ja tussen de toeristen bedoel je. Nee bedankt. Heb er wel eens gewerkt onder zware beveiliging, niet fraai. De wereld aan de meth proberen te krijgen, ook in nl. Nee, zo onschuldig is het echt niet daar, tenzij je de kop in het (strand)zand steekt.
 
chateaupirlo
 
43
30 december 2019 om 12:08
Grappig dat je dat verwijt aan Mexico maakt, terwijl Nederland grootexporteur van synthetische drugs is, met een toenemend percentage crystal meth.
 
Diego_Forlan
 
9
30 december 2019 om 12:09
Je mening basseren op je eigen ervaringen is natuurlijk ook niet helemaal objectief. Wat moet die Amerikaanse studente die in Rotterdam na 1 dag verkracht werd en voor dood achter gelaten wel niet denken over Nederland? Ook ik ben in Mexico geweest, in Oaxaca. Het pure Mexico, totaal geen strandplaats als Cancun of Playa del Carmen en heb me totaal niet onveilig ervaren. Ik denk dat als je onze ervaringen naast elkaar zet dat we tot de conclusie kunnen komen dat de cliches wel degelijk overdreven zijn maar net als in veel landen je je niet in de verkeerde gebieden of tussen verkeerde mensen moet bevinden
 
Diego_Forlan
 
8
30 december 2019 om 12:11
Nick140. Volledig mee eens, ik heb nog nooit zo'n warme bevolking meegemaakt. Ook bijzonder dat er gisteren tijdens de finale gewoon America en Monterrey supporters door elkaar zaten op sommige vakken. Rara in welk land zoiets ondenkbaar is..
 
Harecles
 
2
30 december 2019 om 12:45
Tuurlijk is het mijn persoonlijke ervaring, maar laat ik het zo stellen, ik heb in Congo of Syrië minder bewaking gehad dan daar. Dat zegt niet alles en natuurlijk heeft elk land zijn slechte kant, maar deze is echt heel slecht. Te slecht om zomaar te negeren. Ter verduidelijking, uiteraard werden we omringt door aardige Mexicanen (een collega is er uiteindelijk met 1 getrouwd) maar de terror is behoorlijk zichtbaar buiten de paden (ik zat in het noorden bij een pijpleiding op compounds). Gegroet
 
Jesaja
 
0
30 december 2019 om 13:10
Ja je werd beveiligd, maar wat voor ernstige delicten heb je daar meegemaakt? Gewoon een vraagje
 
Pato80
 
2
30 december 2019 om 14:28
Noorden en pijpleiding. Heb je je een beetje verdiept in Mexico voordat je ging? Lijkt me geen gek plan om op die plek bewaking te hebben. Het noorden is een plek om te vermijden en de pijpleidingen worden afgetapt door de kartels. Daar wil je niet oog in oog mee komen te staan. De rest van Mexico is erg begaanbaar en bij normaal gedrag ook veilig.
 
Harecles
 
0
30 december 2019 om 14:56
Tuurlijk wist ik er van, zoiets wordt je gevraagd en je krijgt gevarengeld. Vond zulke dingen altijd wel leuke avonturen. Maar niet iets om je ogen voor te sluiten. Laat ik het daar bij houden, gaat niet echt over voetbal hahah
 
LorentzTeufer
 
22
30 december 2019 om 11:05
Waarom dat negativisme in het laatste deel van je bericht? Laat die jongen lekker in zijn waarde, hij is duidelijk op zijn plek daar. Word ook nergens het Nederlandse elftal benoemd in het artikel.
 
NicoMitea
 
29
30 december 2019 om 11:08
Daarmee geef je hem wel erg weinig credits. 7 doelpunten in 17 interlands (veelal inval) in wat mogelijk wel de minst sterke selecties van ons NL elftal was het afgelopen 10 jaar. Scoren als spits met Bazoer, Veltman, Narsingh, Karsdorp, Letschert, Clasie aan je zijde zegt wel iets meer over deze speler dan de door jou genoemde 'totaal niet geschikt'.ik zie liever dit type afmaker als breekijzer het veld in komen dan Luuk de Jong, als je het mij vraagt. Hopelijk blijft hij bepalend in Mexico, gun het hem van harte.
 
 
8
30 december 2019 om 11:14
Jansen is echt niet beperkter dan een Bas Dost of Wout Weghorst. Spurs was gewoon te hoog gegrepen.
 
Patroo
 
4
30 december 2019 om 11:14
Als er in het artikel ook maar iets stond over een mogelijke rentree in Oranje voor Janssen, was jouw reactie enigszins te begrijpen. Dit is nu echter gewoon je gal spuien over een voormalig international die het nu goed doet in Mexico. Ik ga bij een artikel over Urby Emanuelson of Royston Drenthe ook niet ineens hebben over hun geschiktheid voor het Nederlands elftal.
 
consy
 
17
30 december 2019 om 11:21
Bijzonder dat je zo'n mooi bericht als deze over een opgebloeide speler nog zo weet te draaien dat werkelijk waar alles negatief wordt. Goed voornemen voor 2020 voor jou is wellicht om alles wat vrolijker in te kleuren.
 
Pato80
 
2
30 december 2019 om 14:24
Ben je wel eens in Mexico geweest? Kun je me 1 voirbeeld noemen van een voetballer die dit is overkmen? Je hebt duodelijk geen idee hoe voetbal beleefd wordt in Mexico.
 
falcao1984
 
1
30 december 2019 om 12:21
Heel mooi voor die jongen. Natuurlijk zal het daar geen PL-niveau zijn maar zo zie je maar weer: verandering van spijs doet eten.
 
Pato80
 
3
30 december 2019 om 14:35
Ik heb beide wedstrijden gezien hier in Mexico. Janssen deed leuk mee en had een aardige kans in de 1ste wedstrijd. Toch was het meer hard werken dan voetballend vermogen en valt hij niet echt op jammer genoeg. Dat wordt hier wel erg gewaardeerd en hij wordt ook vaak genoemd op tv als el Holandes. Leuk om te zien dat hij succes heeft en de supporters en media op zijn hand heeft. Hopelijk wordt hij een succes hier.
 
Nijmegennn
 
3
30 december 2019 om 14:57
Ik heb in Mexico de 1e play off wedstrijd gezien (tegen santos laguna dacht ik?) Daar was hij juist erg aanwezig en kreeg de tegenpartij geen vat op hem. Voetballend idd niet de finesse van een complete voetballer maar met functionele techniek en een veel energie een van de beste mannen van het veld.