Janssen wilde zelf vertrekken: 'Vaak worstelen spelers in hun eerste seizoen'
Dinsdag, 19 september 2017 om 18:15

Vincent Janssen verliet Tottenham Hotspur op de valreep voor een tijdelijk dienstverband bij
Fenerbahçe. Afgelopen weekeinde maakte hij bij zijn debuut direct een doelpunt, iets wat vorig
seizoen bij Tottenham Hotspur spaarzaam was. Volgens Mauricio Pochettino, manager van the Spurs, hoefde Janssen niet te vertrekken uit Londen.

"Hij wilde uiteindelijk zelf weg en besloot naar Turkije te gaan. Ik wens hem het beste. We zijn blij dat hij scoorde. Het is goed voor hem om opnieuw aan zijn zelfvertrouwen te werken", zegt de Argentijnse manager van Tottenham Hotspur tegenover de London Evening Standard. Op de slotdag van de transferwindow haalde hij met Fernando Llorente er nog een concurrent bij voor Janssen.

"Hier speelt hij soms, soms niet. Je weet als je Harry Kane als concurrent hebt, het niet makkelijk is. Ook niet om iedere dag jezelf te motiveren en alles te geven", vervolgt Pochettino zijn verhaal. "Het is belangrijk voor hem om te scoren. Vaak worstelen spelers in hun eerste seizoen in Engeland. Als je vanuit de Nederlandse competitie komt, is dat een ander niveau."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
1
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
9
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
8
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
sydneyfc33
 
9
19 september 2017 om 08:56
Vertrekken was de beste optie, snap alleen niet dat hij heeft gewacht tot het laatste moment.
 
DiegoLugano
 
7
19 september 2017 om 09:07
Hij wachtte op een goede club wat niet kwam en dan is de deadline voorbij en heb je alleen Fenerbahce dat je nog wilt. Dan moet je het accepteren en je best doen. Als die dit seizoen gewoon even vlamt speelt hij komend seizoen wellicht in de middenmoot a la Swansea ofzo.
 
Marranr1
 
10
19 september 2017 om 12:03
Janssen is gewoon een beperkte spits en Oranje onwaardig en helemaal TOT H onwaardig. Hij kan het hoge niveau niet aan en zal dat nooit kunnen met zijn beperkte techniek enigste wat hij heeft is de wil om te werken een eens in de zoveel tijd een aardig schot. Deze jongen is geliefd bij de media en hollandse supporters want hij is een spits van niks. Zelfs van Persi op zijn retor en Klaas Jan zijn nog steeds beter dan Janssen. Janssen zal ook nooit op het niveau van deze 2 komen. Daarnaast kan je het niet verklaren waarom hij nog basis speler is in Oranje terwijl hij nooit minuten maakte en ook niet goed speelde!!!!! Werkelijk Oranje onwaardig en Dick moet snel met een ander alternatief komen want dit is te gek voor woorden en ook onverklaarbaar. De IK MAG JE Gehalte overheerst in alle aspecten. Hij mag Dost ze veters niet strikken en als ik Dost was had ik bedankt!!! Daarnaast mag Babel wel eens opgeroepen worden na 2 seizoenen in Spanje en Turkije wekelijk top te spelen. Kan ook in de spits en voegt meer toe. Elia voegt meer toe en zo kan ik een lijst van spelers opnoemen...
 
AZAlkmaar2
 
8
19 september 2017 om 12:38
Wat een onzin. Op die laatste interlands na heeft hij altijd uitstekend gespeeld in oranje, ook tegen de grote landen. Ik hoor steeds de roep om Dost maar die is al voetballer veel beperkter en heeft nog nooit een goede interland gespeeld. Sporting hield hem vorige week ook op de bank in de CL. Natuurlijk is Janssen geen Kluivert of Van Basten, maar wel een spits die normaal gesproken wel bijnde selectie moet zitten en ook zeker de internationale subtop wel aankan.
 
Kaassie
 
4
19 september 2017 om 14:43
@marran1 "deze jongen is geliefd bij de media en hollandse supporters want hij is een spits van niks" Begrijpen doe ik je niet maar als dat echt zo is dan zijn er heel veel spitsen geliefd bij de media en de supporters
 
Marranr1
 
2
19 september 2017 om 15:28
Janssen heeft nog nooit een hoog niveau gehaald zowel niet bij Oranje als bij Tot H. Die 2 leuke goals die hij maakte zegt mij helemaal niks. Hij kan geen bal vasthouden onder druk dat hebben jullie allemaal kunnen zien tegen de echte landen. Tegen Frankrijk won hij geen 1 duel en werd ie gewoon uitgelachen, net als in Engeland waarbij iedereen hem na een paar maanden en 6 basis plekken verder als Miskoop zagen en nog steeds zien. Babel is een veeeeeeel betere voetballer , meer techniek meer snelheid beter schot. Elia idem dito en zo zijn er nog meer jongens. Hoor men klagen over Dost maar Dost heeft net laten bollen in Duitsland en Portugal iets wat Janssen nog niet is gelukt en ook niet zal lukken. Janssen heeft zo slecht gespeeld bij TOT H en het was ook een ongelooflijke keuze voor een club die voor de kampioenschap gaaat in de PL. Hij heeft niks te zoeken daar. En dan de nummer 1 spits zijn van Oranje. Lachwekkend. En ronduit Schandalig
 
Timba69
 
5
19 september 2017 om 17:01
Misschien moet je alle interlands nog eens even terugkijken van Janssen. Op de laatste 2 na heeft hij gewoon prima gepresteerd. Kijk daarna ook nog even de interlands tegen Luxemburg en Bulgarije uit even terug. En kom dan nog eens met je mening over je Dost.
 
Marranr1
 
2
19 september 2017 om 18:46
Dost is 5 niveaus beter dan Janssen anders scoor je niet zoveel als hij. Je moet hem weten te bedienen in de 16 stdekballen en ballen van de zijkant zal.je zien dat hij veel meer rendement heeft dan meneer ik ren maar wat maar doet niks voorin. Heb liever een slimme afmaken dan een hardloper die alle.gaten dichtloopt. Janssen is een overhypte spits en verdient het al anderhalf jaar niet ge selecteert te worden zo simpel is het. In ge en enkel ander land zou hij opgeroepen worden. Zijn feite
 
Mosselmart
 
10
19 september 2017 om 09:05
Had nooit naar Tottenham moeten gaan. Ja achteraf makkelijk praten maar als je van Almere naar Az en naar een goed jaar Tottenham gaat weet je dat je de concurrentie met Kane niet gaat winnen...
 
jorisdijk
 
8
19 september 2017 om 09:18
In de schaduw van een gevestigde naam jezelf ontwikkelen is natuurlijk ook geen gekke gedachte. Hem is waarschijnlijk verteld dat ze 60 wedstrijden per jaar speelden en dat hij nog genoeg aan bod zou komen. Opzich ook niet gelogen hij heeft nog bijna 30 keer dat shirt mogen dragen al was het soms maar voor 3 minuten. Het grootste probleem is dat in de PL zijn sterkste punt (zijn kracht) meteen wegviel. Hij moest 3x harder werken dan bij AZ en hield geen adem meer over als hij daadwerkelijk in kansrijke positie was. Ik zie hem uiteindelijk wel een speler van het niveau Lazio of Mönchengladbach worden wat zeker geen schande is voor iemand die bij Feyenoord te ligt bevonden werd.
 
Zermatt_Person
 
1
19 september 2017 om 11:04
Zo`n Engelse club hoeft je niet te vertellen hoeveel wedstrijden ze per jaar spelen. Dat moet je gewoon zelf weten als je naar de BPL vertrekt. Ze spelen in League Cup, FA Cup, Premier League en Europees.
 
AZAlkmaar2
 
7
19 september 2017 om 09:51
Hahaha dat niet. Janssen is echt een klasse beter dan Weghorst. Maar ben het verder met Jorisdijk eens. De keuze was niet eens zo gek en hij heeft ook voldoende minuten gehad, zeker in het begin. Hij was alleen wat ongelukkig. Hij speelde best aardig maar scoorde niet, dan ben je op een gegeven moment aan de beurt. Zeker bij een club als Tottenham.
 
Marranr1
 
3
19 september 2017 om 12:04
Zelfs Weghorst speelt beter dan Janssen dus!!!
 
AZAlkmaar2
 
5
19 september 2017 om 12:39
Dan moet je je oogkleppen afzetten. Weghorst is een hee beperkte spits. Janssen is echt veel completer en beter.
 
Zermatt_Person
 
6
19 september 2017 om 11:01
Hij kon bij Tottenham liefst 2,5 miljoen per jaar verdienen. Daar zeg je geen "nee" tegen.
 
fchondenbrok
 
0
19 september 2017 om 11:31
Hier speelde meer zaken een hoofdrol want janssen wilde zelf naar de top 3 van Nederland. Echter wilde AZ de hoofdprijs (begrijpelijk). Er was geen top 3 club die dit wilde betalen en bleef er dus weinig over. Tevens denk ik dat de zaakwaarnemer hier ook een rol in speelde.
 
AZAlkmaar2
 
1
19 september 2017 om 12:40
Hij wilde helemaal niet naar de top drie. Hij wilde op een gegeven moment de stap maken en gezien de buitenlandse interesse was hij voor Nederlandse clubs al heel snel niet meer te betalen. Hij wilde op een gegeven moment per se naar Tottenham, terwijl AZ meer kon vangen van PSG bijvoorbeeld. Wat je zegt klopt dus niet.
 
levski1
 
8
19 september 2017 om 09:54
Llorente werd op het laatst binnengehaald, vervolgens werd Janssen niet ingeschreven voor de CL, en dan was het hijzelf die wou vertrekken? Het lijkt me dat hij toch wel een duwtje in de rug heeft gekregen, anders begrijp ik ook niet waarom hij andere PL clubs links heeft laten liggen eerder in de zomer.
 
AsRoma8
 
1
19 september 2017 om 12:09
Je geeft het antwoord zelf al. Hij heeft andere PL clubs links laten liggen omdat Llorente toen nog niet was gehaald natuurlijk.
 
tomdecocq
 
0
19 september 2017 om 10:34
Volgens mij wilde hij zelf juist blijven, ook al kwam er nog meer concurrentie bij. Dat hij uiteindelijk toch (tijdelijk) gaat snap ik dan weer wel. Waarschijnlijk 3e spits en niet ingeschreven in de CL, dan weet je dat je op het 2e of zelfs 3e plan zit.
 
adjx
 
1
19 september 2017 om 13:08
Of Tottenham wist al dat hij weg wilde en bijna rond was met Fener en heeft hem daarom niet ingeschreven..
 
pruimert
 
2
19 september 2017 om 11:32
volgens mij gaat niemand de concurentie met kane winnen , die jongen is van kind af aan al supporter van die club , komt uit de eigen jeugd , is engels international en scoort al een jaar of 3 meer dan 20 doelpunten in de pl dus geen enkele manager durft hem op de bank te zetten want dan breekt er in londen een oorlog uit denk ik en meneer janssen denkt dat ie na 1 goede tweede seizoenshelft bij az dan ff de concurentie aan kan gaan met kane
 
elamdaoui1
 
4
19 september 2017 om 11:52
De intentie was ook nooit om Kane uit de basis te spelen, maar juist om in zijn schaduw zich te ontwikkelen en om eventueel met beide spelers te gaan spelen. Rendement viel uit, dus optie 2 viel al af en ontwikkelen gaat lastig als je 3e spits bent. Wellicht komt Janssen weer in bloedborm terug, pakt hij volgend jaar zijn minuten en scoort hij ook. Er kan veel gebeuren in een jaar.
 
pruimert
 
0
19 september 2017 om 12:47
hij was 2e spits begin vorig seizoen maar toen kane geblesseerd raakte en hij dus in de basis kwam scoorde hij gewoon niet terwijl hij toch best wel een aantal wedstrijden als spits mocht starten dus dan word je idd 3e spits , je kunt jezelf als spits natuurlijk afvragen of van az naar de top van de pl niet een te grote sprong is en voor een tussenweg kiezen
 
Okkkay
 
0
19 september 2017 om 19:51
Beperkte spits. Leuk half jaartje in de Mickey Mouse maar komt zichtbaar tekort voor Spurs/Oranje. Zie hem ook in Turkije niet slagen, al laat ik me graag verassen. Mij een raadsel waarom Klaas-Jan er niet eens bij zat.