Jeugdexponent NAC bedenkt zich en ziet toch af van terugkeer
Zaterdag, 1 juli 2017 om 14:45

Kenny van der Weg keert voorlopig niet terug naar Nederland. De 26-jarige linkervleugelverdediger zou zijn zinnen deze zomer hebben gezet op een terugkeer naar NAC Breda, maar Ross County maakt zaterdag via de officiële kanalen bekend dat Van der Weg toch een nieuw contract heeft getekend met de Schotse club.

Van der Weg is afkomstig uit de jeugdopleiding van NAC en tekende na zijn vertrek in de zomer van 2016 een éénjarig contract bij Ross County. Hij besloot zijn aflopende verbintenis in eerste instantie niet te verlengen, maar de geboren Rotterdammer heeft zich nu alsnog voor nog één voetbaljaargang verbonden aan the Staggies, zo laat manager Jim McIntyre weten.

"Kenny is zelf naar de club gestapt om te vertellen dat hij van gedachten was veranderd en toch heel graag wilde blijven. Onze positie was niet veranderd, wij wilden heel graag met hem verder en zijn ontzettend blij dat we hem weer mogen verwelkomen", aldus McIntyre, die het afgelopen seizoen in de Schotse competitie 33 keer gebruikmaakte van Van der Weg.

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
3
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
16
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
vitesseboy12
 
8
1 juli 2017 om 14:59
Dat is het logo van Notts County linksboven in beeld en niet Ross county. Maar goede speler voor Ross County, voor Nac is het een leuke cultheld maar geen hele bijzondere speler
 
jctrojan
 
0
1 juli 2017 om 15:24
Dit is nog eens mooi nieuws, pff nac toch wilt gewoon weer naar de jupiler leaugeu met dar soort spelers
 
Breda*076
 
1
1 juli 2017 om 15:36
NAC heeft met hem gesproken voor bekend was dat ze promoveerden. Na promotie is er niet meer met Kenny gesproken en dus was er ook geen concrete interesse. Zoals Smulders afgelopen week tegen FOX zei: Kenny is altijd welkom maar dat wil niet zeggen dat dat als speler is. Kenny is een cultheld maar niet van het niveau dat we nu na moeten streven en dus vind ik het niet erg dat hij niet terug komt. Voor hem is Schotland denk ik wel ideaal. Hard werken, puur verdedigen en verder kijken wat er van komt.
 
Excellent
 
0
1 juli 2017 om 18:28
Dit had ik niet verwacht, maar Ross County en Kenny zien blijkbaar nog wel heil in een toekomst met elkaar. De schotse competitie is veel fysiek en dat heeft Van der Weg wel en misschien is dit de juiste plek voor hem.