'Joan Laporta komt met nieuwe, ingrijpende eis voor Ronald Koeman'
Dinsdag, 1 juni 2021 om 19:53

Als het aan Joan Laporta ligt, gaat Barcelona vanaf volgend seizoen weer in een 4-3-3-formatie spelen, meldt Mundo Deportivo. De eis van de president moet ervoor zorgen dat Ronald Koeman onder voorwaarden kan aanblijven als trainer van Barcelona. De nieuwe claim van Laporta volgt op eerdere berichtgeving van Sport, waarin duidelijk werd dat Koeman een nieuw aanbod tegemoet kan zien, daar Barcelona niet de financiële middelen heeft om het tot volgend jaar zomer doorlopende contract van de oefenmeester vroegtijdig te ontbinden.

Koeman opereerde afgelopen seizoen veelvuldig in een 5-3-2-formatie, maar moet dus volgens Laporta weer terug naar het oude vertrouwde spelsysteem. Het 4-3-3-systeem staat in zijn ogen dichter bij de filosofie van Johan Cruijff. Mundo Deportivo baseert de berichtgeving op gesprekken met bronnen die dichtbij Laporta staan en 'geloofwaardig' zijn. Laporta zou zich prettig moeten voelen bij een spelopvatting die het dichtst in de buurt komt van de filosofie van Cruijff, gezien het feit dat Koeman niet zijn eerste keuze is als eindverantwoordelijke bij Barcelona. De criteria van Laporta verwijzen naar een aanvallende spelopvatting en dominantie aan de bal.

'Joan Laporta doet Ronald Koeman opmerkelijk nieuw aanbod'

Ronald Koeman kan naar verluidt een nieuw contract tekenen bij Barcelona.Lees artikel

Dinsdagmiddag werd Laporta tijdens de presentatie van Eric García gevraagd naar de situatie rond Koeman. "Ik kan nog steeds geen antwoord geven op al jullie vragen", zei Laporta. "Maar de gesprekken gaan heel goed. Er is een zeer goede communicatie. Het duurt niet lang voordat jullie duidelijkheid krijgen. Ik voel me erg op mijn gemak bij Koeman en ik hoop hij ook. Er waren slechts een paar punten die ik wilde verduidelijken en daar werken we aan. We wachten tot de gesprekken eindigen. Alles wat we doen is in het belang van Barça."

De eis van Laporta volgt op een nieuw contractvoorstel, waarin de president Koeman een extra contractjaar wil laten afdwingen door het behalen van bepaalde doelstellingen. Zo moet er bespaard worden op de loonlasten door het basissalaris van Koeman te verlagen en de te verdienen bonussen te verhogen. Koeman zou positief tegenover het voorstel staan en de komende dagen een beslissing nemen. De Nederlandse trainer was de afgelopen dagen in Nederland, maar is dinsdag teruggekeerd in Barcelona.

Laporta en het kamp-Koeman leken afgelopen week op ramkoers te liggen. De president zou de coach hebben medegedeeld de komende twee weken op zoek te gaan naar een vervanger. Bovendien maakte Laporta openbaar dat Koeman met spoed zou zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat bleek overdreven: Koeman was alleen voor controle kortstondig in het ziekenhuis. Wasserman, het management van de trainer, verklaarde in een tweet oorlog aan Laporta. "Stel je voor: ik wil met je trouwen, maar ik twijfel. Geef me twee weken om een betere partner te vinden... Als ik de juiste persoon niet kan vinden, gaan we toch trouwen!", zo werd de vergelijking getrokken met de situatie van Koeman bij Barcelona.

Meer nieuws
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
13
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (95)

 
fc barcalona u
 
118
1 juni 2021 om 20:00
Moet je eens even voorstellen dat de club president even de formatie gaat bepalen? De advocaat meneer Laporta die weet het allemaal beter? Zo triest dat dit soort mensen niet even verder kunnen denken. Het gaat om de filosofie achter het spel, niet de formatie
 
Lierse1997
 
49
1 juni 2021 om 20:02
Op zich is het geen slecht plan dat een club een bepaalde visie heeft op het spelletje en altijd mensen aanstelt/transfers doet in functie van dat spelletje. Of het zo verregaand moet zijn is natuurlijk wel de vraag en vooral het nut ervan valt te betwijfelen zoals je aangeeft.
 
Airbags
 
19
1 juni 2021 om 23:24
Helemaal mee eens, maar je moet als club ook snappen dat je wel de middelen moet hebben om in die formatie te spelen. Als je niet de juiste spelers hebt of niet genoeg goede spelers hebt om goed voetbal te spelen volgens de klassieke clubfilosofie, moet je daar als trainer gewoon van kunnen afstappen om met de beschikbare spelers het maximale resultaat te halen.
 
Boca2005
 
35
1 juni 2021 om 20:23
Koeman kan hij toch niet akkoord gaan met alle eisen, dan staat hij totaal niet meer geloofwaardig voor de selectie. Hij moet gewoon eisen dat de club zijn contract respecteert en de eerder overeengekomen afkoopsom accepteert.
 
De Toekomst
 
19
1 juni 2021 om 23:36
Dit dus. Ik heb sterk het vermoeden dat die president van Koeman af wil(de), door had dat dit qua financiën niet kon/hij de boeman zou zijn in de media en daarom nu met allemaal ridicule eisen komt om Koeman misschien af te laten treden...
 
Mijatovic1969
 
33
1 juni 2021 om 20:24
Gewoon Messi 3 wedstrijden op de bank zetten en dan met miljoenen vertrekken. Dat een voorzitter gaat bepalen welk systeem je gaat spelen is natuurlijk te zot voor woorden en had hij zich meer moeten verdiepen in hoe Koeman speelt. Aguero aantrekken en dan dat Koeman dat niet eens weet? Waar gaat dit nog over?
 
el_barca
 
32
1 juni 2021 om 20:54
Is toch logisch heel barca is gebouwd op 433, of denk jij dat van de sar of overmars niet even bij ten hg op bezoek gaan als die besluit 532 te gaan spelen?
 
Sanderr
 
72
1 juni 2021 om 20:58
Zijn er oprecht mensen die het logisch vinden dat de voorzitter de hoofdtrainer gaat vertellen in welke formatie hij dient te spelen? Dit is echt heel raar hoor..
 
fc barcalona u
 
37
1 juni 2021 om 20:58
@el_barca Ondanks dit, moet een coach zich aanpassen aan de kwaliteiten van de selectie, en niet andersom. Onze verdediging is veel te kwetsbaar en onzeker om 433 te spelen. Ik vind het een hele logische keuze dat koeman is overgestapt naar 532.
 
Musi26
 
28
1 juni 2021 om 21:31
532 is voor de kleintjes. Een grootmacht als barcelona behoort niet zo te spelen.
 
fc barcalona u
 
42
1 juni 2021 om 21:43
@musi26, wat heeft dat voor zin als je de selectie er niet voor hebt? Ik ben mij een beetje zorgen aan het maken dat Barcelona in een soort Feyenoord verandert; waarbij de verwachtingen totaal niet gelijk staan aan de kwaliteiten vd selectie
 
De Toekomst
 
14
1 juni 2021 om 23:40
Volgens mij werkte 433 begin van dit seizoen ook niet zo goed, maar bleef Koeman daar zelf ook lang aan vasthouden, toch? Daarna switchte hij naar 532 en ging het steeds beter lopen. Dan komt die president met onzin over een bezinningsperiode, dat het seizoen geëvalueerd moet worden en dat Koeman aan de slag moet met de verbeteringen. Maar als de president dit eist, werpt hij het hele proces weer enkele maanden terug?? En als Koeman dan met dat mindere systeem niet presteert, vliegt Koeman er alsnog uit?
 
Tazaboy
 
16
2 juni 2021 om 00:22
@musi26, dan was het Nederlandse elftal ook een kleintje met van Gaal toen ze in het WK met 532 speelden, slaat nergens op die reactie.
 
ViscaCatalunya
 
2
2 juni 2021 om 07:40
De slechtste periode was toen Koeman 4231 speelde.
 
FvDdb
 
1
2 juni 2021 om 15:39
@ musi26 532 voor de kleintjes hoe kom je daarbij als je het spelersmateriaal er niet voor hebt. Je past jet spel aan aan de spelers die je tot je beschikking hebt of hebt gekregen of nog binnen mag halen. We zijn het er toch wel over eens dat Barcelona een zeer slechte verdediging had en dat daar niet veel aan gedaan is geworden. Het moet niet alles Messie zijn die de klok draaiende houdt, er zal ook een team moeten staan waarbij alle speelstijlen tot de mogelijkheden behoren, dat noemen we modern voetballen. Soms moet je je aanpassen aan de tegenstander maar je moet uitgaan van je eigen krachten en helaas was het 433 nu niet bepaald doeltreffend en werd er pas beter gespeeld met het 532 systeem. Ben het wel eens dat Barcelona aanvallend moet spelen maar wel met het juiste materiaal en als dat niet voorhanden is dan moet je wel een ander systeem gaan spelen.
 
ConchaEspina
 
13
1 juni 2021 om 20:57
Anderzijds als je weer Europees een pak slaag krijgt kan je in de pers gewoon verwijzen dat je de tactiek van de president moest volgen.
 
ViscaCatalunya
 
11
1 juni 2021 om 21:07
Tactiek en opstelling zijn niet 100% hetzelfde. Je kunt bovendien ook verdedigend in een 451 spelen en aanvallend in een 433.
 
ConchaEspina
 
17
1 juni 2021 om 21:20
Ik zie een Dest of Alba nu niet meteen als een van de voorste 3 opgesteld worden. Ik denk dat Koeman net met 3 centrale verdedigers speelt omdat de verdediging kwalitatief te zwak is om met 2 centraal vanachter te staan in balverlies. Ik denk niet dat Eric Garcia veel verandering brengt om daarvan af te stappen. Door Aguero voorin te plaatsen ipv een Griezmann denk ik dat je defensief/in de omschakeling zelf nog kwetsbaarder bent gezien de arbeid die hij verricht.
 
ViscaCatalunya
 
6
1 juni 2021 om 22:48
Op rechts zie ik Emerson wel in staat om dat te doen. Op links zou ik Alba ondanks zijn goede cijfers als wingback dit seizoen laten vertrekken en een andere back kopen. De transferperiode is nog niet voorbij.
 
De Toekomst
 
2
1 juni 2021 om 23:42
@ViscaCatalunya, goed plan. Wie zou je dan kopen als vervanger voor Alba?
 
ViscaCatalunya
 
1
2 juni 2021 om 07:41
Ik zou eerst in de voorbereiding Balde uit het B team uittesten.
 
 
81
1 juni 2021 om 20:00
Lachen man dat Barcelona. Wat is die club hard van zn voetstuk gedonderd de laatste jaren. Wederom een ridicule eis.
 
toss
 
16
1 juni 2021 om 20:04
Niet te geloven. Wat een soap, the bold& the beautiful is er niets bij.Als ik over 1 uur inlog ben ik benieuwd welke nieuwe bizarre eis(en) er ligt of liggen. Dit spelletje waarin Koeman lijdend voorwerp is wordt niet eens meer voorzichtig en stiekem gespeeld. Het is behoorlijk opzichtig.
 
messibarca.
 
15
1 juni 2021 om 20:12
Barca is op de weg terug. Koeman,z'n staf ,spelers en de voorzitter gaan een grandioze toekomst tegemoet.
 
foeballuh
 
54
1 juni 2021 om 20:00
Misschien kan hij ook nog aangeven welke spelers Koeman moet opstellen?
 
ViscaCatalunya
 
11
1 juni 2021 om 20:46
De stijl van de club staat boven alles. Ik zou wel willen zien wat er bij Ajax gebeurt als iemand het durft 532 te spelen. Vorig seizoen was het pure noodzaak. Na de nodige transfers is dat niet meer nodig. Alle spelers vanaf de junioren tot aan de dames spelen 433 en de spelers worden daar in opgeleid.
 
Arsenallz
 
24
1 juni 2021 om 21:15
Liever met 532 je wedstrijden winnen dan non-stop nat gaan met je 433. Moet Koeman eigenlijk gewoon doen. Met de beroerde selectie van Barcelona vol op de aanval gaan spelen. Dan hoor je binnen een week ook al geluiden over een ontslag omdat Barcelona elke wedstrijd 2 à 3 goals om de oren krijgt. Het is oprecht nooit goed in Barcelona.
 
ViscaCatalunya
 
7
1 juni 2021 om 21:29
Wie zegt dat 433 vol op de aanval spelen betekent. Binnen 433 zijn er zoveel verschillende verdedigende tactieken mogelijk. Je kunt ook met een minder hoge lijn spelen. Als 433 gewoon 433 was dan had je Koeman ook niet nodig.
 
Arsenallz
 
9
1 juni 2021 om 23:44
Dan kan je net zo goed 532 spelen, als je een defensieve 433 overweegt. Als dat al het probleem is ben je als club gewoon te autistisch voor woorden (niks tegen autisten uiteraard).
 
ViscaCatalunya
 
2
2 juni 2021 om 05:11
Barcelona heeft net als Ajax een identiteit. 433 is daar onderdeel van. Zo simpel is het.
 
FCBInsider1899
 
1
2 juni 2021 om 09:29
@arsenallz Dat heeft gewoon te maken met de identiteit van de club. Barcelona is zo speciaal omdat het een kenmerkende spelstijl heeft gebaseerd op de voetbalfilosofie van Ajax en Johan Cruyff. Daar hebben we ook gewoon onze meeste successen mee behaald. Ik snap heel goed dat Laporta terug naar de basics wil. Ik ben het wel met je eens dat als de kwaliteit van de selectie of de balans van de selectie niet optimaal is om dit systeem te spelen, dat er wel naar een ander systeem gehanteerd mag worden. De filosofie is belangrijker dan de opstelling : hoog druk zetten, veel balbezit en aanvallend attractief voetbal. Dit kan perfect in een 3-5-2, 3-4-3 , 4-4-2 of een 4-3-3.
 
MrKrillin
 
28
1 juni 2021 om 20:00
Zat te denken, maar ala JC zou leven, dan zou hij ook zeer teleurgesteld zijn dat een resultaat coach als Koeman trainer is van Barca. Laporta mag zeker eisen dat Barca speelt in herkenbare systeem wat alle jeugdelftallen ook spelen.
 
AjaxNL!
 
17
1 juni 2021 om 20:09
Barca heeft op dit moment gewoon niet de spelers om in die formatie te presteren, vooral in topwedstrijden. Jordi Alba en Dest als backs zijn gewoon te kwetsbaar achterin. In een systeem met 5 of 3 achterin (is maar net hoe je het wilt noemen) komen zij veel beter tot hun recht, kunnen meer aanvallen.
 
MrKrillin
 
6
1 juni 2021 om 20:22
@ajax dus weer een reden waarom koeman daar niet past. Waaaaarom haalde hij Dest voor het weinige geld wat beschikbaar was (als Ajacied wel blij mee natuurlijk)!!!
 
Japie_Krekel
 
15
1 juni 2021 om 20:23
@mrkrillin weet je zeker dat Dest een aankoop was van Koeman en niet van het bestuur?
 
Mellowmac
 
10
1 juni 2021 om 21:09
Trainers doen geen aankopen bij Barcelona, en worden ook nooit betrokken bij transfers, dat is een beleid dat al jaren gehanteerd word bij Barcelona.
 
Japie_Krekel
 
12
1 juni 2021 om 20:22
daar kan je Koeman moeilijk de schuld van geven. dan had Barca verdedigers moeten halen met wie je 4-3-3 kan spelen maar die hebben ze niet
 
Lierse1997
 
14
1 juni 2021 om 20:43
Barcelona heeft de laatste 5 jaar meer dan een miljard uitgegeven. Daar moet Koeman naar mijn idee gewoon kampioen mee worden. Alles minder is een schande!
 
MCFC1982
 
5
1 juni 2021 om 20:45
Als je kijkt naar de uitgaven en de prijs van de selectie dan is de titel een must en de copa, en de CL. Want anders heb je gefaald als coach. Zijn jouw woorden he japie.
 
Japie_Krekel
 
12
1 juni 2021 om 20:49
@lierse1997 ik heb het over een systeem en jij begint over een kampioenschap. 1 ding is zeker. geen coach ter wereld gaat met dit Barca kampioen worden in een 4-3-3 systeem. het systeem moet afgestemd zijn op je spelersmateriaal en niet andersom
 
vtotheb
 
2
1 juni 2021 om 20:56
Zelfs dat is niet in dezelfde categorie als waar Madrid in zit qua materiaal, laat staan City, Bayern of PSG. Depay en Wijnaldum... Please....
 
Japie_Krekel
 
4
1 juni 2021 om 21:11
@vtotheb dit Barca heeft idd geen selectie om hoge ogen mee te gooien. de selectie is een verzameling van aankopen wat voornamelijk miskopen zijn, van allerlei verschillende coaches die eruit zijn gegooid, waardoor die totaal uit balans is en kwalitatief tekort komt. er is geen spits, er is geen creatieve spelmaker op het middenveld en je hebt geloof ik 7 of 8 onervaren jeugdspelers in je selectie waar je er bijna 4 verplicht van moet opstellen omdat wat er achter zit nog minder is. tel uit je winst!
 
Boca2005
 
6
1 juni 2021 om 20:25
Denk je dat Cruijff blij zou zijn met een dusdanig lage handelswijze van de clubpresident? Ze maken de coach gewoon kapot.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
20
1 juni 2021 om 20:50
Als we de verhalen over Cruijff mogen geloven, dan was hij zelf ook niet vies van een lage handelswijze. Heeft zelf ook carrières kapot gemaakt
 
Trissy
 
19
1 juni 2021 om 20:02
Als hij dat wil bepalen, dan moet hij Koeman ontslaan en lekker zelf voor de groep gaan staan.
 
ElGreco
 
19
1 juni 2021 om 20:04
Hij wil dat Koeman door dit gedoe zelf opstapt.
 
Japie_Krekel
 
21
1 juni 2021 om 20:20
als ik Koeman was zou ik niet vertrekken zonder oprotpremie. al was het alleen al om die nare kwal Laporta een hak te zetten. meteen in de eerste wedstrijd zou ik met opzet ook 6-3-1 spelen ofzo
 
Adzevedo
 
28
1 juni 2021 om 22:13
Ik zou voor een 7-2-1 gaan, en dan aan Laporta uitleggen dat 7x2x1 de uitkomst 14 heeft en dit heel erg in de geest van Johan Cruijff is.
 
FCB_Catalunya
 
12
1 juni 2021 om 20:04
Laporta lijdt overduidelijk aan grootheidswaanzin. Wat een bizarre opmerking zeg, doodleuk even een bepaalde opstelling eisen... Gelooft hij nou echt zelf dat hij er meer verstand van heeft dan Koeman? Ben nu al helemaal klaar met deze man.
 
BJP79
 
6
1 juni 2021 om 20:13
Het mooie is dat je spelsysteem afhangt van je spelers materiaal. Ik denk wel dat de spelers er zijn voor 4 - 3 - 3 echter zat het ook niet mee met blessures voorin Fati - Dembele verder natuurlijk geen topper voor de spits positie dus snapte de 5 - 3 - 2 wel. Misschien met Aguero maar die is ook wel blessure gevoelig en heeft niet veel gespeeld afgelopen seizoen.
 
Japie_Krekel
 
1
1 juni 2021 om 20:20
wat denk je van die verdediging. met 4-3-3 wordt je afgeslacht tegen een tegenstander van niveau en misschien ook nog wel een paar keer tegen de kleintjes
 
LukaModric.10
 
9
1 juni 2021 om 20:25
Dat Fati geblesseerd raakte was jammer inderdaad. Maar vergeet niet dat Barca Messi voorin heeft lopen met twee aankopen van 120+ miljoen. De aanval is niet het probleem, maar de verdediging. Daarom speelde Koeman in een 352 formatie. Dest en Alba kunnen niet verdedigen, Pique en Umtiti missen snelheid, Lenglet en Mingueza zijn wat lomp en slordig. Enige die redelijk kan verdedigen is Araujo.
 
Mellowmac
 
1
1 juni 2021 om 21:11
Aguero is voor de basis gehaald en speelt wanneer hij niet geblesseerd is. Je moet ook niet zo overdrijven net alsof Aguero bijna nooit speelt.
 
ViscaCatalunya
 
2
1 juni 2021 om 20:53
Laporta is hard bezig de selectie te versterken om terug te keren naar de huisstijl. De 532 was noodzaak, de identiteit van de club gaat boven alles. Tot aan de dames aan toe wordt er 433 gespeeld.
 
Arsenallz
 
7
1 juni 2021 om 21:17
En dat doe je met Agüero, Depay en Eric Garcia? Succes met Garcia als een van je centrale verdedigers. Depay rendeert beter in een twee-spitsen systeem.
 
ViscaCatalunya
 
1
1 juni 2021 om 21:31
De zomer is nog niet voorbij. Op de rechtsback heb je met Emerson in ieder geval iemand die fysiek zijn mannetje staat. Nu moet je nog op zoek naar een goede linksback.
 
Japie_Krekel
 
3
1 juni 2021 om 21:37
de huisstijl van Barca onder Laporta. is dat tegenwoordig kinderlijk pestgedrag jegens coaches?
 
Arsenallz
 
2
1 juni 2021 om 23:45
De zomer is nog niet voorbij maar het budget is wel zo goed als op. Ik snap niet dat je dit beleid met hand en tand blijft verdedigen. Het is zo gaar als maar kan.
 
ViscaCatalunya
 
0
2 juni 2021 om 07:43
Er is nog niks binnengekomen. Er moet nu eerst verkocht worden. Firpo zal de eerste zijn. En dan Neto etc.
 
messi_123
 
5
1 juni 2021 om 20:04
Haha dit meen je dat zelfs een president bepaalt met wat voor opstelling gaan spelen pff laat koeman dat zelf bepalen aub hij is de trainer ik hoop echt zonder grap dat laporta tegen koeman gaat zeggen dat ie puig vaker moet laten spelen die man moet aan spelen toekomen wordt deze zomer 22
 
Titaantje
 
0
1 juni 2021 om 20:17
Dat is in italie toch ook gewoon de orde van de dag? Die voorzitters ontslaan gemakkelijk 5 trainers in een seizoen als ze niet voldoende luisteren of 3x op rij verliezen.
 
messi_123
 
5
1 juni 2021 om 20:20
Tjaa laporta denkt dat ie nog in 2010 leeft
 
mo gusta
 
3
1 juni 2021 om 20:06
Waarom neem je dan uberhaupt een trainer laporta. Doe het gewoon allemaal zelf, voorzitter en trainer, en doe ook maar meteen technische directeur, hoofd jeugdopleiding en scout.
 
Cas1
 
0
1 juni 2021 om 20:08
Zo moet er bespaard worden op de loonlasten door het basissalaris van Koeman te verlagen en de te verdienen bonussen te verhogen. Dit lijkt onschuldig en zelf verstandig. Maar is het dan niet zo dat hij Koeman in september eruit kan gooien, omdat hij dan weinig salaris hoeft door te betalen? De trainer bepaalt dus niet het spel, maar de voorzitter mag de trainer dan aan de voorzitter zeggen hoe hij de toko moet runnen.
 
BJP79
 
2
1 juni 2021 om 21:50
Je kan toch een vast ontslag bedrag laten opnemen in zo'n contract?
 
Cas1
 
0
1 juni 2021 om 21:57
Precies, maar dan zegt La Porta weer, wij wilden verlengen, maar Koeman kwam met aanvullende eisen.
 
Bartofzoo
 
8
1 juni 2021 om 20:12
"stel je voor: ik wil met je trouwen, maar ik twijfel. Geef me twee weken om een betere partner te vinden... Als ik de juiste persoon niet kan vinden, gaan we toch trouwen!" Letterlijk elk artikel over Laporta of Koeman staat dit erin. We weten het nu wel moderators, of proberen jullie het artikel lekker groot te lijken door telkens het zelfde te plaatsen. OT: Normaal ben ik het er niet mee eens dat voorzitters dit soort dingen eisen maar hier heeft Laporta gelijk. Koeman moet 433 spelen want dat heeft Barcelona altijd gedaan en zoals ik lees hierboven zou Cruijff echt teleurgesteld zijn in Koeman en zou hij de volle laag krijgen van onze Johan.
 
Dihaj
 
4
1 juni 2021 om 20:13
Barcelona dacht met het vertrek van Bartomeu het probleem opgelost te hebben. Nu is de volgende kwal al weer present: Laporta.
 
Japie_Krekel
 
11
1 juni 2021 om 20:18
heel verstandig 4-3-3 spelen met geweldige verdedigers als Mingueza, Lenglet, Garcia, Umtiti en Pique. dat gaat helemaal goed komen met Barca
 
messi_123
 
4
1 juni 2021 om 20:24
Japie man sorry maar je laat me echt lachen umtiti moet gewoon verkocht worden lenglet kunnen we prima als wisselspeler gebruiken hoor ik zie koeman liever spelen met garcia araujo
 
messi_123
 
2
1 juni 2021 om 20:31
@Japie_krekel mocht koeman nou echt weer 4-3-3 gaan spelen hoe zou het dan zitten met griezmann die functioneert niet goed genoeg in een 4-3-3 is dat ook helemaal niet gewend
 
Japie_Krekel
 
2
1 juni 2021 om 20:51
@messi_123 ik snap ook niet hoe Laporta dat voor zich ziet. misschien dat Aguero en Depay met elkaar gaan rouleren maar er moet echt een topverdediger bij gaan komen als je 4-3-3 wil spelen met Barcelona
 
messi_123
 
2
1 juni 2021 om 20:53
@japie_krekel ik denk dat het beter is dat barca depay niet haalt we hebben fati nog en die heeft veel meer diepgang aan de bal en gaat diep zonder bal hoop dat ie goed hersteld van zijn blessure
 
Japie_Krekel
 
3
1 juni 2021 om 21:12
misschien niet idd maar je speelt meer als 60 wedstrijden in een jaar. als Fati en Aguero niet fit zijn krijg je straks weer Braitwaite steeds in de basis
 
messi_123
 
2
1 juni 2021 om 21:34
We hebben dembele ook nog
 
SocioFan1
 
4
1 juni 2021 om 20:38
Haha dat is juist Laporta`s bedoeling. Het is hem niet gelukt Koeman weg te pesten. Nu komt ie met deze eis wetende dat ze een zure defensie hebben. Zo zullen ze sneller falen en kan Koeman na wat maandjes eruit geknickerd worden hehe.
 
Japie_Krekel
 
0
1 juni 2021 om 20:51
het zou me niet verbazen inderdaad en ik ben benieuwd of Koeman zijn opvolger het dan wel opeens geweldig gaat doen met deze selectie
 
AZE/CHE 4 EVER
 
4
1 juni 2021 om 21:07
Als hij hem op resultaat gaat ontslaan, kan hij dat beter nu meten doen toch? IN beide gevallen moet hij een zijn contract afkopen. Dit is gewoon pesten zodat Koeman zelf opstapt.
 
Real-fan
 
4
1 juni 2021 om 20:22
Fc Barcelona wordt fc de kampioenen (niet het spel maar vanwege de bemoeienis vd voorzitter)??
 
Murad
 
1
1 juni 2021 om 20:31
Laporta mag eisen en willen wat hij wilt, maar de opstellingen van Barcelona zijn niet zijn vakgebied. Lekker focussen op zijn taken en zulke dingen overlaten aan Koeman.
 
VisWoestijn
 
2
1 juni 2021 om 20:42
Niet echt een vooruitgang als voorzitter als je het zo ziet, al kan hij natuurlijk weinig doen aan de financiële malaise. Als Koeman kan je beter gewoon dit contract uitzitten op eigen voorwaarden of je laten ontslaan. Er is geen geld voor versterkingen en in een 4-3-3 opstelling spelen dan wordt je afgeslacht. Kan de voorzitter vervolgens op basis van de resultaten rustig overgaan tot ontslag..
 
Chovanovski
 
1
1 juni 2021 om 20:46
Laat ze het contract maar ontbinden, koeman is toch veel meer waard dan een beetje aan mogen blijven omdat ze het niet kunnen dokken als hij weg gaat. Nou lekker hun probleem van maken . Basis salaris verlagen en niet eens mogen bepalen hoe je team speelt, nee bedankt zou ik zeggen er zijn genoeg clubs die weten wat koeman in dit moeilijke jaar met de ploeg voor elkaar heeft gekregen en daardoor zullen er genoeg clubs heel gelukkig zijn als ze hem voor de ploeg kunnen plaatsen
 
real8madrid
 
6
1 juni 2021 om 21:37
Ik vind het altijd zo stom om te horen dat mensen een vaste opstelling aan een filosofie (in dit geval die van Cruijf) willen koppelen. Dan snap je het imo niet helemaal. Cruijf stond voor totaalvoetbal. 11 aanvallers en 11 verdedigers die allemaal precies weten wat ze moeten doen op elke positie en dus ook niet bang zijn om constant van positie te wisselen. Dat in combinatie met korte combinaties en het efficient gebruiken van overtalsituaties (net omdat je spelers heel flexibel zijn in hun positionering) om met driehoekjes tegenstanders uit te spelen. 433 is daar een van de makkelijkere posities in. Maar of je dat totaalvoetbal nu uitvoert in een 433 of een andere opstelling maakt toch helemaal geen snars uit? Tegelijkertijd kan je prima een 433 opstellen en in de verste verte niet spelen volgens de filosofie van Cruijf.
 
ViscaCatalunya
 
0
1 juni 2021 om 22:50
Er zijn veel tactieken binnen de opstellingen. Hoe je de opstelling noemt is ook niet zo interessant inderdaad. Cruijff speelde wel altijd met buitenspelers. Dat is ook de huisstijl van Barcelona. Zelfs de dames spelen zo.
 
real8madrid
 
2
1 juni 2021 om 23:42
Ook niet helemaal waar volgens mij. Eind jaren 80 speelde hij in een 343 met Barca met oa Koeman en Guardiola in dat team, nee? Zoals ik zei: totaalvoetbal is de filosofie. 433 is daar een potentiele invulling van maar daar krampachtig aan vasthouden lijkt mij niet erg productief.
 
Grunn05o
 
1
1 juni 2021 om 21:38
Ze verliezen bij mij steeds meer sympathie.. Altijd een van mijn favoriete clubs, maar moet toch zeggen na al dit gerommel dat het me toch niet meer zoveel doet.. Ik gun het succes Koeman van harte, maar die moet toch echt de eer aan zichzelf houden, mochten de berichten van Laporta allemaal kloppen.. Had gehoopt dat er wat meer rust zou komen met Laporta aan het roer, maar niets is minder waar..
 
poilut
 
2
1 juni 2021 om 23:19
Wel grappig dat Johan Cruijff zelf met 5-3-2 speelde indien zijn elftal erom vroeg en dat zelf bij ajax heeft gedaan. Het gaat er puur om welke spelers je hebt. Voorbeeld: als je backs top zijn, maar je centrum niet, dan is 5-3-2 miss wel de beste optie.
 
212
 
0
2 juni 2021 om 07:46
Grappig dat iedereen elke letter die neergeschreven staat op VZ over Barca en zijn entourage telkens voor 110% waarheid aanneemt. De journalisten die elke dag weer een nieuw verhaaltje uit hun pen moeten toveren zijn blijkbaar in de leer geweest bij de beste soap-serie schrijvers!
 
Tonvan Zanten
 
0
2 juni 2021 om 17:25
De manier waarop verdient geen schoonheidsprijs, maar het wordt wel tijd, dat niet iedereen dat afschuwelijke resultaatvoetbal (5-3-2) aanhangt. Als Koeman daar een schop onder z'n hol voor moet krijgen van de voorzitter is dat jammer.