Johan Derksen woedend na onrustig weekend: 'Ik zat te schuimbekken'
Maandag, 12 augustus 2019 om 21:21

Er was afgelopen weekeinde veel te doen om het optreden van scheidsrechter Kevin Blom bij Fortuna Sittard - Heracles Almelo (1-1). De arbiter keurde in de eerste helft een doelpunt van Heracles af en kende in de blessuretijd van de tweede helft een strafschop toe aan Fortuna Sittard, dat zo langszij kwam. Het kwam Blom op de nodige kritiek te staan en ook Johan Derksen heeft zich gestoord aan het optreden van de leidsman.

"Ik zat om half 1 met de poten op het bureau in de tuin te kijken naar die wedstrijd en toen zat ik al te schuimbekken van woede om Blom", vertelt de ervaren analist maandagavond bij Veronica Inside. Derksen stipt allereerst aan dat een doelpunt van Mauro Júnior ten onrechte werd afgekeurd, doordat aangever Cyriel Dessers een overtreding zou hebben begaan. "Dessers is nooit bij een goede combinatie betrokken, maar hij deed het voortreffelijk. Er glijdt een vent van Fortuna uit en die hansworst uit Zeist zegt: 'Ga eens kijken.' En de goal wordt afgekeurd!", is Derksen vol onbegrip.

In de 95ste minuut ging Blom opnieuw in de fout, vindt Derksen. De scheidsrechter kende een strafschop toe aan Fortuna, na een vermeende handsbal van Mauro Júnior, die een voorzet vanaf de rechterflank probeerde te verdedigen met een sliding. De Braziliaanse middenvelder van Heracles kreeg de bal ongelukkig op de arm, naar het oordeel van Derksen. "In de laatste seconde krijgt een speler van Heracles de bal tegen de hand, terwijl hij de hand voor zijn borst heeft… En volgens mij was de bal al de achterlijn gepasseerd."

Volgens tafelgenoot Hans Kraay junior begint de videoscheidsrechter (VAR) langzamerhand een negatieve invloed te hebben op de autoriteit van arbiters. "Heel veel scheidsrechters zijn hun autoriteit kwijt door de VAR: je ziet ze onzeker worden", merkt de analist op. "Ze zullen ermee moeten leven en ze moeten er heel ingetogen en zorgvuldig mee omgaan. Maar ik kan me voorstellen: iedere keer als je naar de zijkant wordt geroepen, ben je eigenlijk door de bovenmeester betrapt", reageert Derksen.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
MoniqueVerschoor
 
38
12 augustus 2019 om 21:32
Ziehier, het hele fundamwnt van deze "show".Jarenlang janken om var en als het er is, hierover zitten zeiken.Ze weten zelf ook dat zodra de sensatie uit hun show weggehaald wordt, er nauwelijks inhoud is.De grootste voetballer aan tafel was een speler van Neuchatel Xamax...
 
bustaramz
 
35
12 augustus 2019 om 21:36
Het gaat om het niveau van de VAR en op welke manier deze gebruikt wordt. Het begint toch echt lachwekkend te worden? In de NBA zie je zelden zulke fouten zoals je nu in 1 weekend al meerdere malen gezien hebt.
 
ElPhenomeno
 
50
12 augustus 2019 om 21:43
Diezelfde speler speelde ook in Oranje en heeft nog altijd meer recht van spreken dan de mensen hier op het forum.
 
FcGrun050
 
13
12 augustus 2019 om 23:15
@MoniqueaVerschoorHaha dat kan je dan ook zeggen over Studio Voetbal, de grootste voetballer speelde bij FC Midtjylland, terwijl die nog voor Real Madrid, Ajax, Spurs en HSV heeft gespeeld.Precies hetzelfde als over Van der Gijp, die ook nog bij Lokeren zat, wat destijds echt een topclub was met Larsen en Gudjohnsen (vader van). En later nog met PSV met Gullit, Koeman, Van Breukelen, Stevens, Vanenburg, Heintze, Van de Kerkhof, Van Aerle, Gerets, Arnesen, etc. Allemaal grote internationals geweest. En hij was bij PSV de grote man, wat destijds echt een topclub was, zelfs Hiddink en Gullit vonden hem belangrijk. Hij is nu bekender als analist dan als voetballer, maar het was echt een grote voetballer geweest, laat staan dat hij echt op 70 procent speelde, want als hij op 100 procent speelde, zoals toen bij PSV, dan had hij echt bij nog grotere clubs gespeeld.
 
bustaramz
 
65
12 augustus 2019 om 21:33
Johan heeft gewoon gelijk. Het was om te huilen dit weekend die VAR. Niets meer met voetbal te maken.
 
myvision
 
24
12 augustus 2019 om 21:38
Offtopic: Heerlijk hoe ze de zeurpieten oa hier bespotten door Ajax grotesk te overheerlijken. Op Ajax mag je geen kritiek hebben??
 
HijNiet!
 
9
12 augustus 2019 om 21:54
Niet om t een of ander, maar jij begrijpt toch ook wel dat ze juist in de overdrijving gaan omdat ze vinden dat het wel heel vaak en heel snel over Ajax gaat?
 
myvision
 
5
12 augustus 2019 om 22:02
Dat snap ik. Hoge bomen en zo maar ik betrap de boys op veel extremen maar nooit op extreem calimerogedrag. En dat is toch echt wat in de basis bespot wordt hier.
 
 
10
12 augustus 2019 om 21:44
Ik keek de uitzending en Derksen vond de duw op de speler van VVV geen overtreding. Toen wist ik weer waarom ik het programma als amusement zie en niet als analytisch.
 
Kohaku
 
5
12 augustus 2019 om 22:01
Hij zal Nijhuis zeker niet afvallen terwijl ook van Egmond toe moest geven dat het een overtreding was.
 
EA Guingamp
 
24
12 augustus 2019 om 21:51
Het was wel bijzonder dat Van Egmond gisteren vooral Bas Nijhuis terecht wees, en Blom in veel mindere mate voor in mijn mening een grotere fout. Heb het idee dat er een vuil spelletje wordt gespeeld.
 
PSV^Eindhoven
 
7
12 augustus 2019 om 22:29
VAR alleen gebruiken voor buitenspel. Ieder team mag daarnaast 2x per wedstrijd een VAR moment aanvragen. Overleg tussen VAR en scheidsrechter via speakers in stadion laten afspelen zodat iedereen de beweegredenen begrijpt. Probleem opgelost.
 
bustaramz
 
6
12 augustus 2019 om 22:52
Dit houdt nog steeds de huidige problemen in stand. Het minder gebruiken van de VAR is niet de oplossing om de kinderziektes er uit te halen. De spelregels zullen moeten worden aangepast omdat er op het moment nog te veel ruimte is voor interpretatie. De één vind het wel hands en de ander niet. Het heeft geen zin om met 5 man naar een beeldscherm te kijken als er nog steeds onenigheid kan zijn over de uitkomst.
 
Leicester
 
7
12 augustus 2019 om 23:23
Had Sepp Blatler goed gezien dat die VAR voor meer problemen dan oplossingen zou zorgen
 
bartjuhh45
 
0
13 augustus 2019 om 09:58
Sepp Blatter zag wel meer, maar daar zal die dan ook voor boeten.
 
MattiaGhiani
 
0
13 augustus 2019 om 10:00
Is het niet zo dat hands gewoon hands is?. De regels zijn aangescherpt dit seizoen. Bal op de arm is vrijetrap of penal klaar.
 
palko
 
0
13 augustus 2019 om 18:25
Met dank aan de VAR dreigt het betaalde voetbal te verworden tot een soort jury sport. En dat lijkt me het laatste waar het voetbal op zit te wachten.