John de Wolf: 'Hij kende ook een goede tijd en kwam zelfs weer bij Oranje'
Dinsdag, 28 december 2021 om 08:30

John de Wolf wil 'geen enkele wanklank' over Dick Advocaat uitspreken. De assistent-trainer van Feyenoord noemt de huidige technische staf onder leiding van Arne Slot in een interview met De Telegraaf 'een lot uit de loterij', maar benadrukt tegelijkertijd dat 'de persoon, de mens Advocaat' geweldig is. De Wolf vertelt dat de spirit in de spelersgroep van Feyenoord vorig seizoen echter hoog werd gehouden door Leroy Fer.

"Ik praat niet over goed of slecht, het is een andere visie en het is een andere groep. Dick gaf vanaf dag één duidelijkheid en ben blij dat we met elkaar Europees voetbal hebben gehaald", zo reageert De Wolf op de vergelijking tussen Slot en Advocaat. De oud-verdediger heeft nog altijd contact met Advocaat, die ook op zijn bruiloft zou komen. De Wolf roemt gevraagd naar vorig seizoen de rol van Fer, die Feyenoord afgelopen zomer achter zich liet voor het Turkse Alanyaspor.

"Als je het hebt over een geweldig persoon en iemand die de bewaker is van de sfeer in de kleedkamer dan kom je bij hem. Voor Feyenoord was hij in alle opzichten daarom een belangrijke speler. Fysiek had hij af en toe wat 'mankementen', maar Leroy kende ook een goede tijd en kwam zelfs weer bij het Nederlands elftal", stelt De Wolf. Fer maakte in september voor het eerst in vier jaar weer deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal, al kwam hij in de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië niet aan spelen toe.

De Wolf zegt als assistent 'alleen maar dingen in het belang van het team' te doen. "Als ik zie hoe geweldig complementair we zijn met de assistenten en de medische staf, dan durf ik te zeggen dat we bij Feyenoord een lot uit de loterij hebben getrokken met deze staf. Marino Pusic kwam met Arne mee als assistent, geweldige kerel ook", zegt De Wolf. Hij vindt dat Slot zich goed verwoordt en een goede visie heeft. "Maar wat weinig mensen weten, is hoe deze trainer als mens is. Hij zorgt dat het goede gevoel er is bij iedereen. Hij creëert een sfeer waarin iedereen het lekker vindt om keihard te werken."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
bliek
 
2
28 december 2021 om 08:45
Zo zie je dat sommige spelers ook belangrijk kunnen zijn zonder dat ze vorm hebben. Belangrijk om sfeer te houden is toch wel de basis van succes. Maar advocaat heeft gewoon en fantastisch eerste jaar gehad 2 de jaar was gewoon ruk. Maar deze fase zijn we voorbij. NU is het tijd om weinig achterom te kijken en alleen nog maar voorruit en er ligt een aardige Basis
 
ADRO
 
18
28 december 2021 om 09:11
Ach ik durf nog steeds te beweren dat Dick ons kampioen had gemaakt in dat seizoen. De flow zat er enorm in en het team stond boven het individu. We doen nu allemaal wel hoe kut het met Dick was maar toen was het zeer succesvol. Qua voetbal ben ik natuurlijk blij dat Slot er is, maar dat einde van het vorige seizoen heeft wel alles wat Dick heeft gepresteerd weggeveegd.
 
SergioRamosHM
 
1
28 december 2021 om 11:13
Advocaat is een geweldige korte temijntrainer, dat zie je bij al zijn clubs. Na een tijdje komt de klad erin. Bij hem nog eerder dan gemiddelde trainer. Niet erg maar daar moet je wel als club mee dealen. De korte termijn moet je dan ook aanhouden, we hebben gezien hoe het anders loopt.
 
Ijsmuts
 
6
28 december 2021 om 09:13
Ik moet lang teruggaan in de Feyenoordgeschiedenis om terug te halen wanneer ik met zoveel plezier naar het team heb gekeken. Natuurlijk was de titel onder Gio een mooie tijd, maar voetballend was het elke week afwachten wat we voorgeschoteld kregen. Dat jaar waren Kuyt, Toornstra, Jorgensen, Elia, El Ahmadi en Jones ervaren leiders. Daar heb je er nu veel minder van. Onder Slot weet je iig wat je voorgeschoteld krijgt. Elke week lijkt het tactische plaatje te kloppen. Het Feyenoord in 2002 onder van Marwijk (rond het debuut van Song bij Feyenoord in Twente (1-5) bezorgde me veel voetbalplezier. Daarna even (zeer) kortstondig onder Rutte en dat was het wel. Chapeau voor Slot!
 
bliek
 
5
28 december 2021 om 09:30
@adro Voor het eerste jaar krijgt Advocaat zeker mijn complimenten. Ik denk persoonlijk dat AZ dat jaar kampioen was geworden. Maar Advocaat haalde alles uit de selectie wat er in zat. Voetballend niet best maar presteerde. Het tweede jaar was dat wel uitgewerkt en werd het alleen maar m inder. @ijsmuts Tja het jaar uefacup vergeet ik nooit meer. Het zat toen ook wel mee hoor. Van Bronckhorst kan je alleen maar complimenten geven pakte regelmatig een prijs en presteerde wel. Had ook aardige selecties tot zijn beschikking. Voetballend was het niet mooi en hij maakte ook geen spelers beter. Als je nu naar Slot kijkt en als je dan ziet hoe een Kokcu speelt kan je wel zeggen dat hij spelers beter maakt en het voetbal is nog eens leuk om naar te kijken. Wat wij gewent waren en waar ik over het algemeen prima mee kon leven is lukt het voetballend niet dan gaan we er voor werken. Zeker in de tijd van Fraser de Wolf Metgod. Echter de laatste jaren was het mouwen opstropen ook al minder. Nu uiteraard blij dat het zo gaat echter hou ik altijd weer mijn hart vast met ons bestuur.
 
MGMV
 
3
28 december 2021 om 10:04
@bliek - Dít Feyenoord, of het Feyenoord wat Slot nóg beter kan maken, is voor mij echt het ideaalbeeld. De mouwen opstropen in combinatie met fris, aanvallend voetbal en de tegenstander afjagen. En godzijdank logenstraft Slot voorlopig ook eindelijk dat stempel dat dat niet zou kunnen in de Kuip. Het is juist iets wat heerlijk is en moet zijn in de Kuip in combinatie met het Legioen.
 
repuiztav
 
3
28 december 2021 om 10:18
Onder Fred Rutten was het voetbal bij vlagen echt meer dan prima! Als je je bedenkt dat hij het met gemankeerde voetballers als Immers en Kazim moest doen is dat razendknap. Fred Rutten is trouwens ook degene die Karsdorp heeft omgeturnd tot rechtsback. Karsdorp werd in zijn eerste wedstrijd tegen Rijeka aan alle kanten voorbij gelopen, maar Rutten zag het echt in hem zitten . Ik blijf het een onderschatte coach vinden
 
Ijsmuts
 
1
28 december 2021 om 10:46
@repuitztav: Ik vind Rutten een echte vakman, maar structureel blaast hij fysiek bij zijn spelers overal de motor op. Als hij erin geslaagd was dat beter te doseren (hij wisselde echt zelden, zelfs El Ahmadi was gesloopt in februari) dan was het een topcoach geweest. Ik heb destijds een statistiek voorbij zien komen waarin in Europa in kaart was gebracht waar op het veld teams de bal veroverden. Geen team in Europa, zelfs het Bayern van Guardiola niet, deed dat verder naar voren dan Feyenoord. Dat zorgde er ook voor dat een trage centrale verdediger als van Beek vrijwel alleen hoge wegwerkballen te verwerken kreeg. Dat lukte hem wel met zijn kop.
 
bliek
 
2
28 december 2021 om 11:03
Fred Rutten heeft gewoon mooie clubs gehad ook maar eigenlijk nooit echt geslaagd idd., Voetballend zat het prima in elkaar maar uiteindelijk om de prijzen ging werd het lastig. Let wel dat de selecties bij Feyenoord ook niet altijd super waren voor de trainers om mee te werken. Maar Karim El Ahmadi was wel een speler waarvan ik kon genieten zeg.
 
Ijsmuts
 
1
28 december 2021 om 11:25
@bliek: die staat bij mij op hetzelfde niveau als Kiprich en van Wonderen
 
bliek
 
1
28 december 2021 om 11:31
Wil jij een van de makers van het liedje keessie wonderboy leren kennen
 
Ijsmuts
 
0
28 december 2021 om 11:47
haha dat was wel een lyrisch hoogstandje ja
 
bliek
 
1
28 december 2021 om 15:20
Haha nou he. Dat kon in die tijd nog. Veel hoogstaande waren er niet denk dat Bosvelt de meest uitgebreide had
 
Benzema.
 
9
28 december 2021 om 08:48
Ik vind Leroy Fer sowieso altijd een onderschatte speler geweest. Op het einde was hij bij Feyenoord duidelijk klaar, maar hij is daar ook heel belangrijk geweest en in de PL was het ook een goede speler.
 
GluubsterTJ
 
2
28 december 2021 om 08:58
In de Championship was het een goede speler. In de PL een degelijke vervanger op z'n hoogst. Desalniettemin jaren lang een belangrijke pion voor Fey geweest.
 
tisjeboymax0
 
0
28 december 2021 om 09:03
Alhoewel ik hoop dat De Wolf jaren verbonden blijft als cultuurbewaker, zou je hem toch een hoofdtrainerschap gunnen in het NL betaald voetbal. Ik vind hem overkomen als een goede communicator, ligt waarschijnlijk goed bij de jongens en zal tactisch toch wel het één en ander leren. Niet voor niets dat deze man mocht aanblijven toen Slot kwam.
 
Sir Paul
 
4
28 december 2021 om 09:28
Kan aan mij liggen en misschien moet ik wennen. Maar de Wolf komt imo niet echt over als een hoofdtrainer met alle respect. Terwijl ik dat zeg bedenk ik me dat hij bij WKE goed werk verricht heeft. Maar hoofdtrainer in de eredivisie vindt ik hem geen type voor. Hopelijk zit ik er finaal naast want hij heeft bij mij de gunfactor. Karakteristieke man die absoluut respect afdwingt. Doet kalm zijn verhaal. Maar als trainer coach komt er veel meer kijken. De assistent bij uitstek denk ik. Een verbeterde versie van Jan Wouters
 
MGMV
 
5
28 december 2021 om 09:39
Mwa, ik denk niet dat de Wolf daar zelf trek in heeft. En persoonlijk zie ik er ook geen goede hoofdtrainer in. Nee, juist deze rol lijkt hem echt perfect te passen en zelf gaf hij al eerder ook echt in z'n element te zijn als assistent.
 
Sir Paul
 
1
28 december 2021 om 10:00
MGMV ,wist niet dat ie dat gezegd had. Zelfkennis imo. Nuchtere kerel die weet wat ie kan en niet. Das ook een kwaliteit.
 
MrKrillin
 
2
28 december 2021 om 09:18
"maar benadrukt tegelijkertijd dat ‘de persoon, de mens Advocaat’ geweldig is. " Dit soort complimenten zijn soms ook dodelijk zeg.. Als persoon geweldig maar geen opmerking over zijn trainerschap.
 
Sir Paul
 
0
28 december 2021 om 09:33
Goedemorgen Krillin, ik vind Advocaat ook helemaal niks . Straalt totaal geen rust uit. Warrig bij vlagen. Teert op enkele goede resultaten. Overschatte naam imo. Nooit echt een duidelijke hand van.
 
romarky
 
0
28 december 2021 om 10:49
Hij hoeft er geen slecht woord over te zeggen. Advocaat heeft zijn sporen al lang en breed verdient, waarom zou je dan over die beste man wat slechts moeten vertellen. Ook bij Feyenoord heeft hij goede dingen gedaan, maar het is gewoon op. Dat hij nu nog wat klusjes doet bij Nationale ploegen is prima, maar Dick is denk ik wel klaar als clubtrainer. Ik zie hem graag als analist ipv al die oud voetballers tegenwoordig
 
MrKrillin
 
0
28 december 2021 om 11:25
roamrsky Niet iets slechts, maar dus qua vakmanschap ook niet positiefs over zijn periode bij Feyenoord.
 
Zlatan65
 
1
28 december 2021 om 11:16
Kan het niet helpen, maar bij Fer denk ik altijd nog aan die keer toen hij bij Twente speelde en op een veiling een paard kocht terwijl hij in een appartementje woonde en even 'vergeten was' dat hij helemaal geen ruimte voor dat paard had. Zelfde avond weer doorverkocht!
 
SergioRamosHM
 
0
28 december 2021 om 11:20
Fijn om zo iemand als de Wolff te horen spreken en bij Feyenoord te hebben rondlopen. Ik vraag mij wel af of hij ook zo spreekt als het in negatieve zin zou zijn of draait hij dat ook weer tot positiviteit? Dat Fer goed lag in het team was algemeen bekend maar ik kreeg wel vaak de indruk dat er een 2 kamp was terwijl je dat nu minder hoort en ziet.
 
misseva88
 
0
28 december 2021 om 11:35
Uit die Disney+ documentaire bleek wel hoe dominant Fer was in de kleedkamer. Veel jongens leken het goed met hem te kunnen vinden, maar Advocaat leek hem te zijn verloren en Fer leek dat sentiment ook op anderen over te brengen. Dus ik denk dat het logisch is dat Feyenoord afscheid van hem heeft genomen.