Joël Veltman krijgt bij Brighton mogelijk concurrentie van landgenoot
Donderdag, 6 augustus 2020 om 06:59

Jan Paul van Hecke leek een tweetal maanden geleden nog hard op weg naar AS Monaco, maar van een definitieve overstap is het nog niet gekomen voor het talent van NAC Breda. De twintigjarige verdediger zou nu ook naar de Premier League kunnen, aangezien Brighton & Hove Albion volgens het Brabants Dagblad nadrukkelijk geïnteresseerd is in de komst van de jonge stopper.

De regionale krant meldt donderdagochtend dat 'meerdere goed ingevoerde bronnen' reppen van de interesse van de Engelse club in Van Hecke. The Seagulls, die vorige week Joël Veltman al overnamen van Ajax, zijn volgens de berichtgeving bereid om aan de vraagprijs van NAC te voldoen. De Parel van het Zuiden heeft een transfersom van ruim twee miljoen euro in gedachten voor Van Hecke. Naast Veltman heeft Brighton voor de posities centraal achterin momenteel ook de beschikking over onder meer Lewis Dunk, Adam Webster, Shane Duffy, Ben White en Dan Burn.

NAC bereikte in een eerder stadium al een akkoord met Monaco over een overstap van de verdediger. Volgens het Brabants Dagblad lijkt deze deal nu echter 'een zachte dood te sterven'. De jongeling werd eerder ook bij Feyenoord genoemd als potentiële aanwinst, maar de Rotterdammers zijn niet van plan om twee miljoen neer te leggen voor Van Hecke. Met de contractverlenging van Eric Botteghin heeft Feyenoord inmiddels een andere oplossing gevonden.

NAC hoeft verder niet te hopen op de komst van Deroy Duarte, die het niet ziet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie te gaan spelen. Dion Malone heeft de Bredanaars bovendien voorlopig in de wacht gezet en de transfervrije middenvelder wil in eerste instantie kijken of hij een buitenlands avontuur aan kan gaan: "Die tijd geven we hem", reageert trainer Maurice Steijn. "Mocht hij over één tot twee weken veranderen van mening en wij hebben niet de juist man gevonden, dan meld ik me weer bij hem. Voorlopig staat het in de koelkast."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
wesley1910
 
7
6 augustus 2020 om 08:18
Ook bij ajax is de spoeling redelijk dun. In kwaliteit in ieder geval.
 
Master D
 
1
6 augustus 2020 om 10:05
Dat van Hecke talent heeft staat niet ter discussie maar of hij in het geval van Ajax op korte termijn nou echt beter en meer getalenteerd is dan wat er al loopt met Schuurs, Timber en Alvarez waag ik te betwijfelen. Wetende dat die 3 er al lopen zou ik daar niet nog een van Hecke bij gaan halen. Dan heb je er 4 lopen waarvan het afwachten is wat het wordt qua niveau.
 
MGMV
 
2
6 augustus 2020 om 09:25
Voor Botteghin was ruimte in het salarisbudget, voor een transfer is er, schijnbaar, geen tot weinig ruimte in het transferbudget. Bovendien ligt de prioriteit (met de aanwezigheid van diverse verdedigers) nog altijd ergens anders.
 
KAWS
 
10
6 augustus 2020 om 08:11
Die jongen heeft zich aardig in de kijker gespeeld! Ik hoop alsnog dat Feyenoord zich gaat melden voor hem, zeker als Senesi een transfer gaat maken. Ik zie zo’n jongen liever spelen dan Eric Botteghin.
 
De.TheKing
 
2
6 augustus 2020 om 08:28
Feyenoord dombo’s koop die vent nou nu het kan voor 2.5/3 miljoen. Is die niet goed ben je het kwijt. Slaagt die heb je kapitaal binnen
 
MGMV
 
5
6 augustus 2020 om 09:24
'Dombo's'.. Hoop ook graag dat ze 'm halen, maar daar moet wel budget voor zijn.
 
KTB84
 
8
6 augustus 2020 om 08:29
Ik zou op de 20-jarige leeftijd niet van de KKD naar de PL gaan, om te gaan spelen voor een club waar je al 5 cv's voor je hebt. Ik hoop nog steeds op een transfer naar Feyenoord. Maar bijvoorbeeld PSV zou ook een goede optie zijn.
 
PaulR_1982
 
1
6 augustus 2020 om 08:37
Ik ken deze speler niet, maar als hij echt zo goed is, dan vraag ik me wel af of dit de goede club voor hem is. Hij moet echt gaan spelen en ik vraag me af of de Engelse competitie, en dan een degradatiekandidaat, de juiste plek is voor een jonge verdediger.
 
maurice1965
 
1
6 augustus 2020 om 09:01
Stap van kkd naar de premier League is veels te groot. Eerst een tussenstap maken zou beter zijn voor hem.
 
Lierse1997
 
0
6 augustus 2020 om 09:17
Iemand eigenlijk een idee waarom Monaco niet doorgaat? Dan zou hij namelijk gewoon een seizoen uitgeleend worden aan Cercle, waardoor hij een niveautje hoger kan spelen en dan uiteindelijk de overstap kan maken naar Monaco.
 
ajaxf1
 
1
6 augustus 2020 om 10:12
Ik dacht gehoord te hebben dat hij niet verhuurd wilde worden maar voor zijn kans wilde gaan bij Monaco (dit weet ik niet zeker, ik meen me dit te herinneren) Deze jongen is een te groot talent om ergens in een stal terecht te komen van verhuurde spelers, zou een mooie zijn voor alle Nederlandse (en Belgische) topclubs.
 
Poe Poe
 
0
6 augustus 2020 om 10:25
Hij wilde wel verhuurd worden alleen niet aan Cercle. Hij wilde aan een Nederlanse eredivisieclub ( Utrecht) verhuurd worden
 
staw
 
0
6 augustus 2020 om 10:26
Ik heb je even privé bericht Lierse.ot: Ik denk dat deze stap veel en veel te groot is, zal in de o23 komen te spelen, waarna hij meerdere keren verhuurd zal worden.
 
Leicester
 
0
6 augustus 2020 om 09:22
Leuk voor hem als naar Brighton gaat maar dat zal zijn speeltijd niet ten goede komen. Kan beter naar de ED gaan. Bij Willem II of Heerenveen zou hij een mooi, vervolg kunnen geven
 
wanny
 
1
6 augustus 2020 om 09:33
Misschien kan ie zich meteen laten verhuren. Willem II en Heerenveen zullen niet zomaar 2 miljoen voor die jongen neerleggen.
 
Mateja Kezman9
 
2
6 augustus 2020 om 09:40
Kom op Psv, sla je slag. Er speelt geen nieuwe Van Dijk, De Ligt of De Vrij in de jeugd. Niet geschoten is altijd mis en deze jongen is altijd goedkoper dan een talent uit een ander continent wat zich helemaal moet aanpassen!
 
Master D
 
3
6 augustus 2020 om 10:02
Ik zou het hem afraden. Het is erg druk bij Brighton voor de posities achterin. Een Veltman moet ik ook nog maar zien dat hij zich vast in de basis speelt. Als tweede speelt Brighton gewoon tegen degradatie. Dan kiezen trainers eerder voor ervaring dan voor jeugd. Je gaat niet een speler als Van Hecke even 7 wedstrijden achter elkaar laten starten om hem te testen en aan het niveau te laten wennen. Dat risico nemen ze niet. Als ie echt aan spelen wil toekomen zou ik hem een stap in Nederland adviseren.
 
Leicester
 
1
6 augustus 2020 om 11:37
Helemaal met je eens. Die jongen wordt gewoon aangekocht voor weinig geld, zal verhuurd worden en worden doorverkocht met winst zonder ook maar een wedstrijd voor Brighton te hebbem gespeeld. En wat betreft Veldman denk ik dat ie gewoon niet het atletisch vermogen heeft om in de PL te kunnen spelen