Jong Italië door naar halve finale na bikkelhard duel met Jong Duitsland
Zaterdag, 24 juni 2017 om 22:38

In twee harde wedstrijden in groep C van het EK Onder-21 hebben Italië en Denemarken weten te zegevieren. De Denen wonnen ternauwernood van Jong Tsjechië (4-2), terwijl de Italianen beter waren dan hun Duitse leeftijdsgenoten (1-0). Door de winst gaat Jong Italië als groepswinnaar door naar de halve finale. Jong Duitsland kwalificeert zich als beste nummer twee ook voor de volgende ronde.

Jong Duitsland - Jong Italië 0-1
In een felle confrontatie tussen de Jong Duitsland en Jong Italië trok de scheidsrechter veel gele kaarten, doelpunten waren er nauwelijks te aanschouwen. Filipo Bernardeschi opende na bijna een halfuur spelen de score. De aanvaller van Fiorentina profiteerde van gepruts in de verdediging van Jong Duitsland en schoot vervolgens de bal koeltjes achter keeper Jullian Pollersback.

In de tweede helft creëerden de Duitsers enkele kleine kansen, maar van groot doelgevaar was nimmer sprake. Ook de Italianen hadden enkele mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar konden ook niet tot scoren komen. Beide teams kwalificeren zich echter voor de halve finale: de Italianen als groepswinnaar, de Duitsers als beste nummer twee.

Jong Tsjechië - Jong Denemarken 2-4
In een enerverende wedstrijd met veel doelpunten is Jong Denemarken de beste gebleken. Na ruim twintig minuten spelen maakte oud-Ajacied Lucas Andersen de 0-1 voor de Denen. Lang kon de ploeg van coach Jess Thorup niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later maakte Patrick Schick met een hard schot de gelijkmaker. Na 35 minuten konden de Deense fans weer juichen. Kenneth Zohore tikte de bal langs doelman Aukás Zima.

In het tweede bedrijf kwamen de Tsjechen, met Ajacied Vaclav Cerny in de basis, weer snel langszij. Invaller Tomas Chory toornde boven iedereen uit en kon de 2-2 hard binnenkoppen. Na 73 minuten stond het alweer 2-3 voor de Denen, nadat Zohore zijn tweede van de avond maakte. Jong Tsjechië probeerde daarna nog wat te forceren, maar kon uiteindelijk geen goal meer produceren. Invaller Marcus Ingvartsen maakte met de 2-4 in blessuretijd de Tsjechische malaise compleet.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
JustPSV95
 
8
24 juni 2017 om 22:49
Zie jong Italië eerlijk gezegd verder komen dan jong Engeland. Italië heeft veel grote talenten die al op jonge leeftijd basisplekken hebben of regelmatig spelen bij clubs in de serie A en dan voornamelijk bij de hogere ploegen. Dit Italië heeft goede kans om het ek te winnen naar mijn mening.
 
xNickMorello
 
9
24 juni 2017 om 22:51
Helaas moeten wij tegen het sterke Spanje en niet tegen Engeland. Maarja je weet maar nooit, ik vind Spanje nou ook niet echt zo geweldig spelen net als ons. Wordt hopelijk een leuke wedstrijd
 
real8madrid
 
8
24 juni 2017 om 22:58
Nee niet geweldig maar wel secuur. 9 doelpunten gemaakt en eentje tegen, niet slecht. Ik vind ze in ieder geval ver- maar dan ook veruit de beste ploeg op het tornooi
 
JustPSV95
 
3
24 juni 2017 om 23:00
Spanje heeft wel grote talenten die bij de hoge clubs regelmatig of altijd spelen. Engeland heeft veel talent, maar spelen voornamelijk bij de beloften doordat veel plezier ploeg ze weinig tot geen kans geven, waardoor ze minder ervaren zijn en ver in hun ontwikkeling. Ik zie Italië tegen Engeland doorgaan en ook tegen Spanje een goede kans maken.
 
levski1
 
5
24 juni 2017 om 23:04
Zeer volwassen wedstrijd van de Italianen! Ze toonden veel meer vechtlust en gingen er vanaf de eerste minuut vol voor, terwijl de Duitsers erg slap speelden vandaag, getuige ook het tegendoelpunt van vandaag. Terechte overwinning en terecht in de halve finale (al is het ook enorm zuur voor de Slovaken!). Duitsland zal wel winnen van Engeland, dat volgens mij het zwakste elftal van de halve finalisten is. De andere wedstrijd kan best wel interessant worden, indien Italie hetzelfde niveau als vandaag haalt. Tegen Spanje zullen ze in elk geval minstens even goed moeten spelen om door te gaan, maar de Spanjaarden zullen ongetwijfeld ook veel meer moeite hebben met zo'n stugge tegenstander (want laten we eerlijk zijn, in de groepsfase kenden ze geen al te grote tegenstand).
 
pantha
 
0
24 juni 2017 om 23:43
Duits doelpunt onterecht afgekeurd,Voor de rest gelijkwaardig. Zou mij niet verbazen als deze wedstrijd opzettelijk slap gespeeld werd, sterke Spanjaarden ontlopen. Zou niet de eerste keer zijn.
 
sedrani
 
5
25 juni 2017 om 00:06
Die in de 5de minuut? Die kopbal was volgens mij toch buitenspel hoor.
 
pantha
 
3
25 juni 2017 om 00:25
Sorry, reguliere goal. maar niks uit, verloren is verloren.
 
Matavz15
 
0
25 juni 2017 om 00:22
Iemand enig idee waar ik samenvattingen van deze wedstrijden kan kijken?
 
Balenciaga
 
0
25 juni 2017 om 11:26
Uefa account op Youtube.