Josep Guardiola sluit Leicester City-sensatie uit: 'Ik wil niemand hebben'
Dinsdag, 3 december 2019 om 16:01

Josep Guardiola heeft de Engelse pers verzekerd dat Manchester City in januari geen nieuwe spelers gaat halen. De manager van the Citizens kampt dit seizoen met defensieve problemen, nadat Vincent Kompany in de zomer vertrok en Aymeric Laporte gedurende het seizoen geblesseerd raakte.

Çaglar Söyüncü, een van de revelaties bij Leicester City, wordt al enige tijd in verband gebracht met Manchester City, maar Guardiola wil daar niets van weten. "Ik wil geen nieuwe spelers in januari", aldus de Spanjaard, die vertrouwen houdt in Fernandinho, die van middenvelder is omgeturnd naar centrumverdediger. "We konden in de zomer geen versterkingen vinden en hebben besloten om Fernandinho op die positie in te passen, dat is alles. We moeten het doen met de spelers die wie we nu tot onze beschikking hebben."

Fernandinho vormt steevast een centraal duo met John Stones, terwijl Nicolás Otamendi, die van origine mandekker is, niet in Guardiola's plannen voor lijkt te komen. Op vragen van Engelse media waarom Otamendi zelden speelt, reageert Guardiola licht geagiteerd. "Omdat ik Fernandinho goed vind op die positie. Ik geef de voorkeur aan hem, daarom speelt hij."

Hoewel Guardiola in januari geen spelers wil halen, geldt dat zeker niet voor de transferperiode in de zomer. "We hebben behoefte aan vernieuwing", aldus de manager, die weet dat David Silva de club gaat verlaten, terwijl ook de 34-jarige Fernandinho over een aflopend contract beschikt. "Fernandinho weet nog niet wat hij gaat doen, maar het is normaal dat spelers op zijn leeftijd de club verlaten. Natuurlijk moeten we die dan vervangen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
PSV/ARSENAL
 
7
3 december 2019 om 16:17
Waarom zou je fernandinho en Silva veranderen. Ik bedoel je hebt voor Silva als vervanging Bernardo en Foden. En voor fernandinho heb je toch Rodri gehaald. Hoef je geen 200 miljoen te smijten en kunnen ze naast Laporte een goede CB halen met Stones als back up heb je toch veel problemen verholpen
 
Japie_Krekel
 
7
3 december 2019 om 16:36
kopen is voor sommigen een verslaving en City is 1 van die clubs. die kopen om te kopen. ze hebben geloof ik 5 of 6 backs, 7 aanvallers en dan maar 3 Cv's. wat het idee erachter nou precies snap ik idd niet. ik weet zeker ook dat als die Silva straks weg gaat dat ze liever iemand kopen dan zo een Foden de kans geven
 
Zermatt_Person
 
3
3 december 2019 om 16:41
Dat weet je niet Japie. Je kunt nu wel stellig zeggen dat Man City een vervanger gaat kopen, maar dat hoeft dus niet per se. Ik zou pas kritiek geven als ze daadwerkelijk een vervanger voor Silva gaan kopen. Ik zelf zou dat namelijk ook enorm belachelijk vinden als er zo met Foden wordt omgegaan bij vertrek van D. Silva. Zeker als je dan ook nog: Gundogan en B. Silva hebt die daar kunnen spelen.
 
Silvacity
 
0
3 december 2019 om 19:29
Man City streeft ernaar om elke positie dubbel te bezetten om blessures en vermoeidheid beter op te vangen. Met Fernandinho die een dagje ouder wordt is er een capabele centrum verdediger bij gekomen, terwijl Rodri op zijn beurt het stokje op het middenveld van hem heeft overgenomen. Tel daar de andere verdedigers bij op en je komt uit op 4 spelers die centraal verdedigend spelen dit seizoen. Vergelijk het met een Mascherano die een linie naar achter schoof naar mate hij in de herst van zijn carriere kwam. Prima! Overigens heeft het management aangegeven geen vervanger voor Silva aan te gaan trekken. Foden staat op de kaart als zijn directe vervanger. Als je de club niet op de voet volgt, waarom kom je dan met dit soort statements? Ik raad je aan pm bijvoorbeeld de jaarlijkse interviews te volgen met de chairman als je geinteresseerd om daadwerkelijk een gefundeerde mening te vormen over Man City. Je bent nu alleen modder aan het gooien en voor wat? Wat probeer je ermee te bereiken?
 
Japie_Krekel
 
0
3 december 2019 om 20:02
@silvacity ik zeg steeds deze statements omdat ik van City fans hoor dat ze het moeilijk hebben met Fernandinho en Otamendi achterin. ik hoop idd dat die Foden een kans gaat krijgen want ik vind het een geweldig talent die nu zit te verpieteren op de bank en daardoor stagneert in zijn ontwikkeling. van alleen trainingspartijtjes en invalbeurten ga je geen veel betere voetballer worden
 
Silvacity
 
0
4 december 2019 om 05:22
@JapieVolgens mij is dit het perspectief vanuit het management ter benadering van het seizoen. We hebben een degelijke verdediging (Otamendi, Stones, Laporte en Kompany). Kompany vertrekt, maar we halen Fernandinho, die alweer 34 jaar is geworden een linie terug om het vertrek op te vangen. Opzich prima en hij doet het daar echt goed dit seizoen.De realiteit van seizoen 2019/2020 is dat je ziet dat de concentratie wat is gaan verslappen bij meerdere spelers. De echte honger om elke wedstrijd met de vuur de strijd aan te gaan is wat gezakt. Dat kan in de Premier het verschil tussen 2-1 en 1-1 betekenen. Sterker nog, je ziet een Liverpool ook vaak in de slotfase nog net even aanzetten om de overwinning over de lijn te trekken. Die ploeg zit momenteel vol met strijd. Ze hebben immers die landstitel na 30 jaar nog steeds niet binnen.Achterin uit het verslappen zich voornamelijk in Otamendi (die ook een jaartje ouder wordt) die het kwijt lijkt te zijn. Dan is je beste verdediger Laporte geblesseerd en begin je achterin tegen problemen aan te lopen. Maar wellicht worden de slechtere resultaten te veel afgeschoven op de verdediging, aangezien de hele selectie beter kan en moet om prijzen te winnen. En dat valt natuurlijk ook onder de verantwoordelijk van de coach. Aan de andere kant is het niet heel gek dat je na 2 zware kampioenschappen wat minder scherpt wordt.Aankomende zomer hoeft City naar maar inziens zich maar op 1 positie te versterken. En dat is centraal achterin. Otamendi is volgens mij al 32 en zou je eventueel kunnen laten vertrekken. Het transferbeleid van City kennende zullen zij zich op een speler tussen de 21-25 richten met groeimogelijkheden. En een eventueel vertrek van Sane zal ongetwijfeld opgevangen moeten worden.Ik zou het geweldig vinden om Foden volgend jaar te zien schitteren. Echt een geweldig talent.
 
locovato
 
21
3 december 2019 om 16:20
En jij denkt dat Leicester hem zomaar aan jou zou verkopen. Die hebben een dubbelslag geslagen. Een Maguire die binnekort op zijn laatste benen gaat lopen hebben verkocht voor een recordbedrag en hebben vervangen met een bankzitter die goud waard blijkt te zijn. Ze draaien overigens een uitstekend siezoen dus daar valt weinig te halen.
 
Zermatt_Person
 
11
3 december 2019 om 16:22
Soyuncu lijkt me ook niet echt een type die bij Man City past. Soyuncu is een verdediger die excelleert als hij veel op eigen helft in eigen 16 meter kan verdedigen, maar als hij rond de middenlijn moet verdedigen, wordt het een stuk lastiger bij hem. Ik zie liever Skiniar komen als top CV naast Laporte. Skiniar heeft meer snelheid en heeft over een langere periode laten zien een top verdediger te zijn. Skiniar - Laporte lijkt me een fantastisch duo. Verder heeft City geen opvolger voor Fernandinho en D. Silva nodig. Ze hebben met Rodri al een opvolger voor Fernandinho en met B. Silva en Foden een opvolger voor D. Silva. Alleen een back-up voor Rodri zou misschien nog nodig zijn als Fernandinho vertrekt. Soumare van Lille lijkt me een uitstekende optie, aangezien hij transfervrij is en een dezelfde type als Fernandinho is. Mocht Leroy Sane vertrekken, zou Jadon Sancho een ideale vervanger zijn. Man City heeft een doorverkoop percentage van 20 procent afgedwongen bij verkoop van Sancho in 2017 en krijgt dus automatisch 20 procent korting als ze Sancho halen van Dortmund. Verder heeft Man City ook nog eens een 1ste optie, wat ook best gunstig kan zijn. In diverse Duitse media las ik dat Dortmund 110 miljoen euro wilt voor Sancho. Dat betekent dat Man City slechts 85 miljoen euro kwijt is aan Sancho, vanwege die doorverkoop percentage. 85 miljoen euro voor Sancho is sowieso een betere deal dan 75 miljoen euro voor Oyarzabal van Sociedad. Met Sancho haal je een veel betere en talentvollere jongen binnen dan Oyarzabal. Bovendien is Sancho homegrown, wat ook een gigantisch voordeel is. Zeker Man City zit erg kramp omtrent aantal homegrown spelers en alleen daarom al zou de komst van Sancho ideaal zijn. Enige nadeeltje is wel dat Sancho lastiger op de bank te houden is dan Oyarzabal. Echter kan dit dus opgelost worden door B. Silva naar het middenveld te schuiven. Dan heb je ook het vertrek van D. Silva direct opgelost.
 
Zuidenaar
 
30
3 december 2019 om 16:40
Huh, eigen 16? Leicester speelt juist onder rodger heel aanvallend, ze lijken juist op een mini man city die wel presteerd. Soyuncu is prima aan de bal, niet dat hij net als maguire 6 geslaagde lange ballen per wedstrijd verstuurd maar kan makkelijk mee op balbezit voetbal. Ook raakt hij de bal niet kwijt en zal bij elke top 6 club buiten spurs in de basis staan en ja zelfs naast van dijk ook al had matip een te goede seizoen start.
 
Zermatt_Person
 
13
3 december 2019 om 16:42
Hoezo zou Soyuncu bij Spurs niet in basis staan? Hun verdediging is nou ook weer niet bijzonder sterk.
 
DylanVan Herpen
 
2
3 december 2019 om 19:24
Buiten spurs? Vertongen en alderweireld zijn ook redelijk over de datum hoor
 
Schop1989
 
9
3 december 2019 om 17:14
"soyuncu lijkt me ook niet echt een type die bij Man City past. Soyuncu is een verdediger die excelleert als hij veel op eigen helft in eigen 16 meter kan verdedigen, maar als hij rond de middenlijn moet verdedigen, wordt het een stuk lastiger bij hem" - Leicester speelt alleen nog in de toppers behoudend en zelfs dan gaan ze steeds aanvallender staan als het goed gaat, alle andere wedstrijden staan ze verdomd aanvallend. Tenminste dat zie ik wekelijks. Waarom zie jij dit anders dan?
 
Lierse1997
 
1
3 december 2019 om 18:48
Van een Fifa speler zou ik wel nog verwachten dat hij weet dat het Skriniar is in plaats van Skiniar...
 
Zuidenaar
 
0
3 december 2019 om 18:58
Skriniar zal ook sowieso niet kunnen want die is ook linksbenig net als laporte en dat gaat niet. Want in de filosofie van Gaurdiola speel je met een links- en rechtsbenige cv.
 
lizoke
 
0
3 december 2019 om 18:57
Sancho komt niet, wil niet naar manchester. Maar naar barca of real.
 
FikretÇelik
 
0
3 december 2019 om 22:31
Fifa Ballon d`or 2019 uitslag: 12. Raheem Sterling (manchester City/engeland) 10. Riyad Mahrez (manchester City/algerije) 09. Bernardo Silva (manchester City/portugal) drie absolute wereldtoppers voor de vleugels in de top 12, vervolgens kom jij met Sancho aanzetten.
 
Sambazzz
 
2
3 december 2019 om 16:23
Guardiola is een fantastische coach, maar om in topwedstrijden resultaat te halen moet zijn elftal kwalitatief ook wel echt top zijn. We zien al jaren dat zijn teams het in de eindfase Champions League af laten weten en ook dit seizoen zal City de Champions League niet winnen. Zonde dat de verdediging zo zwak is. Zit toch al jaren bij City, weet niet of hij inspraak heeft in het transferbeleid maar ze lopen toch wel te prutsen daar.
 
Zermatt_Person
 
2
3 december 2019 om 16:38
Het valt wel mee dat ze lopen te prutsen. Ze hebben goede aankopen gedaan en niet te vergeten dat hun duurste aankoop ooit De Bruyne is. Ze hebben rondom de back posities beetje slordig ingekocht, maar dat is deels ook pech, omdat niemand het zag aankomen dat Mendy plotseling een man van glas is. Afgelopen zomer hebben ze echter wel enorm geblunderd door geen CV te halen en De Ligt te negeren. Mattijs de Ligt was een ideale opvolger voor Kompany geweest. Als het een beetje meezat, hadden ze Leroy Sane afgelopen zomer al voor 150 miljoen euro verkocht en met dat geld: De Ligt, Sancho/oyarzabal als vervanger voor Sane en Telles gekocht. Dat was de defensie een stuk stabieler en kon je Man City als topfavoriet voor CL rekenen.
 
TILBURG013
 
0
3 december 2019 om 17:02
Denk dat ze wel geïnteresseerd waren in de Ligt maar dat ze zijn afgehaakt nadat ze zijn salaris hoorden. Wat hij nu verdiend bij juve, verdiend alleen de Bruyne en Sterling namelijk. Dan zouden ze hem dus meer moeten geven dan bijvoorbeeld Aguero..
 
Sirius
 
0
3 december 2019 om 17:29
Ze zijn min of meer al topfavoriet (samen met Liverpool). Als je met afstand de duurste selectie van Europa hebt, kom je bijna automatisch in dat rijtje; zeker als je twee keer op rij de Premier League wint. Verder is de speelstijl van Guardiola mooi om naar te kijken, maar natuurlijk een ramp voor verdedigers. Je verdedigt heel hoog en bent daardoor kwetsbaar voor razendsnelle counters. In de Champions League zijn er een aantal ploegen die dat zeer goed kunnen. Verder heeft City ook geen topverdedigers (meer).
 
Schop1989
 
1
3 december 2019 om 17:22
Het ligt niet aan Guardiola of City, het ligt aan de spelers. Guardiola zijn minste punt is de verdediging, maar nog steeds erg goed. De wedstrijden waarin ze het laten liggen is de druk gewoon te hoog en dat kunnen ze niet aan. Kompany was de ommekeer, want die kan met druk om, maar De Bruyne, Stones, Walker, Sterling, D Silva, bezwijken allemaal onder de druk en missen de over mijn lijk mentaliteit. De Bruyne werkt dit seizoen wel veel harder, dus die vind ik zich positief ontwikkelen, maar vaak heb je meer dan een paar spelers nodig die er zo hard voor gaan om titels te pakken. Clubs zoals Real met Ramos (spelers uitschakelen) en Barca met Busquets (kaarten naaien) vond ik de verkeerde mentaliteit hebben, maar dat is ook een over mijn lijk mentaliteit die het verschil maakt tussen wel of geen CL of winnen tegen Newcastle als het aankomt op puur hard knokken tegen een tegenstander waarbij je de inzet vooral uit jezelf moet halen.
 
Silvacity
 
1
3 december 2019 om 19:33
@schop1989 Het valt mij al elk jaar op dat City in de CL knockout fase last heeft van enorme zenuwen. Het tempo ligt opeens enorm laag en niemand durft een speler in te spelen zoals ze het hele jaar doen. Het lijkt inderdaad voornamelijk een mentaal ding te zijn. Een goed spelend City kan van iedereen winnen.
 
Schop1989
 
0
4 december 2019 om 09:20
En daar is Klopp dan weer beter in, die maakt gretige spelers zoals Henderson en Robertson mentality giants. Die voelen zich werkelijk waar unstoppable en hebben in zo'n wedstrijd niet Messi als tegenstander, maar gewoon een tegenstander die ze moeten verslaan. Ik denk dat daar dus, zoals je zelf al eigenlijk zegt, de volgende stap zit voor Pep. Hoe maak ik spelers mentaal sterk en voorbereid voor wedstrijden.
 
Silvacity
 
0
5 december 2019 om 15:15
Ben ik het zeker met je mee eens! Ik denk dat de ploeg veel zelfvertrouwen heeft in de manier van spelen. De CL is een toernooi waar bij Man City heel veel druk op ligt. Je hebt een bepaalde mentaliteit nodig om ver te komen. Dat gaat verder dan het vertrouwen in de speelwijze. Het zou gaaf zijn als City hier stappen in gaat maken.
 
Sirius
 
1
3 december 2019 om 17:27
Het was ook niet zo moeilijk te voorspellen dat ze in de zomer weer nieuwe spelers gingen halen. Het is nota bene City. Verder blijft de verdediging kwetsbaar en met de speelstijl van Guardiola kan dat zomaar weer voor problemen zorgen in de Champions League.
 
Peter1984
 
1
3 december 2019 om 18:56
Toch bizar als je Walker, Otamendi, Laporte, Stones, Zichenko, Angelina, Mendy, Cancelo en García daar hebben. Genoeg talent en kwaliteit. Maar alleen maar blijven kopen. Het zelfde geld trouwens voor United die zoveel verdedigers hebben. Ongelofelijk.
 
Sirius
 
0
3 december 2019 om 20:29
Kwantiteit is echter geen graadmeter voor kwaliteit. De backs zijn niet eens zo slecht, maar een verdediging met Otamendi, Laporte en/of Stones is natuurlijk verre van indrukwekkend gezien hun speelstijl. Bij United heb je onder contract Smalling, Maguire, Lindelof, Tuanzebe, Jones, Dalot en Bailly. Dat is nou ook niet bepaald een lijstje met topverdedigers. Misschien wel de enigste overeenkomst met City op sportief gebied: De backs zijn gewoon aardig, maar de centrale verdediging is bijzonder kwetsbaar en beiden hebben daar te veel geld voor betaald.
 
Silvacity
 
0
5 december 2019 om 15:17
@Sirius Ik ben het voor een groot deel met je eens. Met Laporte staat er wel een goede verdediging, maar Otamendi bakt er met name dit seizoen echt helemaal niks van. Otamendi en Stones zijn verdedigend geen geweldenaren. Al doet Fernandinho het wel uitstekend achterin. In Fernandinho-Laporte zie ik nog wel een prima verdediging staan met Mendy en Walker op de backs.