Josep Guardiola trekt lering uit stunt van Ajax: 'Het is ongelooflijk'
Maandag, 11 maart 2019 om 14:46

Josep Guardiola benadrukt maandag op een persconferentie dat Manchester City nog hard moet werken om de volgende ronde van de Champions League te halen. In aanloop naar het tweede duel met Schalke 04 in de achtste finales van het miljardenbal wijst de Spaanse manager naar de spectaculaire uitschakeling van zowel Real Madrid als Paris Saint-Germain.

De Engelse topclub won vorige maand met 2-3 van Schalke 04, waardoor menigeen City de kwartfinales wel ziet bereiken ten koste van de Duitsers. "Een week geleden hadden we allemaal niet verwacht dat dit zou gebeuren met PSG of Real Madrid. Real heeft het toernooi in de afgelopen vijf jaar vier keer gewonnen. Het is ongelooflijk. Zij waren in mijn ogen de favorieten."

"Iedereen die denkt dat het gemakkelijk gaat worden tegen Schalke 04, heeft het mis", wordt Guardiola geciteerd door diverse Engelse media. "Alle teams in de volgende ronde zullen ongeveer van hetzelfde niveau zijn als Real. Er zijn nog steeds ongelooflijke ploegen over. Hopelijk kunnen we de kwartfinales halen." Guardiola vindt niet dat zijn ploeg favoriet is om de titel te pakken.

"We zijn nog tieners in deze competitie, zo zie ik het. Maar dat is geen excuus. Je moet dromen en zo hoog mogelijk mikken. Wij moeten nu eerst zien door te stoten. Alles kan nog gebeuren. Manchester United heeft karakter getoond met tien geblesseerde spelers, terwijl PSG fier aan kop gaat in de Ligue 1. Ook bij Ajax en Real was er een stunt", weet Guardiola.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
28
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Le Papillon
 
34
11 maart 2019 om 14:52
Altijd het maar jezelf indekken, tot kunst verheven! Ben gewoon eens een vent en zeg gewoon dat jullie bij de favorieten horen. Al die coaches van tegenwoordig, alleen maar eigen bescherming.
 
AFCfokke
 
13
11 maart 2019 om 15:34
Vind het wel verfrissend; een vent die niet continu roept dat hij de beste is. Met de Ronaldo’s, verongelijkte oude Duitsers, zichzelf overschattende Madrilenen, zichzelf buiten de selecties plaatsende Icardi’s, roeptoerende Italiaanse presidenten etc etc een vent die een beetje probeert op te passen voor zelfoverschatting
 
bpreal
 
1
11 maart 2019 om 16:35
Fokke, hij is meester in indekken, mijn absolute favoriete coach ooit tot nu toe. Ma soms kan ie wel vaak onzin lullen en dan gaat hey altijd over indekken
 
Janta
 
3
11 maart 2019 om 17:39
Guardiola staat al zo lang aan de top, die hoeft zich voor niemand meer in te dekken en dacht geen moment aan dat hij onzin liep te verkopen.
 
Magistra
 
21
11 maart 2019 om 14:53
Ben een enorm fan van Guardiola, maar hij zichzelf de laatste tijd wel heel erg aan het indekken voor het eventueel niet winnen van de CL. Vergelijk alleen al de ploegen die nu door zijn met Manchester City. Tegen Porto, Ajax, United en Spurs is City sowieso favoriet. Ik vind City daarnaast gelijkwaardig met ploegen als Atletico, Barca en Bayern/liverpool. Natuurlijk is Manchester City één van de favorieten voor het winnen van de Champions League. Met al de miljoenen die er de afgelopen jaren zijn ingepompt en de huidige selectie moet dat ook zo zijn.
 
wandering
 
5
11 maart 2019 om 15:01
En toch geven de bookmakers en wedkantoren hem gelijk, ook die zien Man C niet als favoriet.
 
wandering
 
4
11 maart 2019 om 15:06
En de odds zijn behoorlijk verandert, nu staat Man C samen met Barça als grootste kanshebbers. Nu bad
 
Magistra
 
9
11 maart 2019 om 15:19
De bookmakers hebben gesproken.
 
AFC Dutch
 
2
11 maart 2019 om 16:02
De odds zijn gewoon een weerspiegeling van het vraag en aanbod van de mensen die weddenschappen plaatsen. In 1e instantie zijn de odds gezet door de bookies ja, maar als men dan 10 miljoen inzet op man City and 0 op Barcelona wordt Man City vanzelf "favoriet" voor de CL. De bookies veranderen de odds zo dat zij genoeg ingezet krijgen aan beide kanten van de weddenschap en zo altijd geld verdienen.
 
-yannick-
 
0
11 maart 2019 om 17:36
De bookies baseren hun voorspellingen tenmiste nog ergens op, in tegenstelling tot alle "experts" op social media die allemaal op buikgevoel aan het raden zijn.
 
nlsmid02
 
1
11 maart 2019 om 19:07
Ik zie het niet zo zeer als indekken. Maar meer als wakker houden van zijn spelers. Je mag zo'n voorsprong gewoon niet weggeven. Dat is een feit en heeft niets met indekken te maken
 
koeral
 
3
11 maart 2019 om 14:53
Lijkt me inderdaad prima om deze wedstrijden nog even extra uit te lichten aan de spelersgroep. Het kan dan `maar` Schalke zijn, maar in het voetbal is niks zeker. Dat hebben we vorige week wel voor de zoveelste keer gezien. Dan kunnen we wel weer zeggen dat hij zich indekt (en dat is misschien wel zo), maar Schalke heeft het ze in de eerste wedstrijd toch lastig gemaakt. Echter verwacht ik wel dat City gewoon doorstoot naar de volgende ronde.
 
LucasAndersen
 
20
11 maart 2019 om 14:55
Ik zou t prachtig vinden, Schalke door maar ik zie het niet gebeuren.
 
FR_JC
 
6
11 maart 2019 om 14:57
Pep heeft weer eens het gelijk aan zijn zijde met betrekking tot Real en Psg. Niemand in de voetbalwereld had dit voor mogelijk gehouden maar het is toch gebeurd. Bij Ajax - Real was het Ajax wat Real helemaal kapot speelde, bij PSG - Man U waren het de gemakzuchtige defensieve fouten van PSG die hen de das om deden. City heeft dan wel gewonnen bij Schalke maar het is alles behalve beslist. Het City van dit seizoen is niet zo goed als vorig seizoen in mijn ogen en zie ze nog niet weer vn Schalke winnen en zodoende dan ook de CL niet winnen.
 
Leeuw087
 
1
11 maart 2019 om 14:57
Guardiola wil zijn team uiteraard op scherp zetten, waar niets mis mee is. Geef Schalke04 weinig kans, behalve als City ze is gaan onderschatten. Overigens was er bij Real geen sprake van onderschatting, eerder was er sprake van angst mogelijk ingegeven door die domme gele kaart van Ramos waardoor er een zwakke CV stond.
 
Isco24
 
11
11 maart 2019 om 14:57
Het is in ieder geval een mooi CL seizoen. Natuurlijk door onder andere de goede en ongekende prestaties van Ajax, maar ook de groep met Psg, L'pool en Napoli was al een spektakel. Spurs schakelt BVB even uit met een totaal van 4-0, Porto gaat door ten faveure van Roma, United knalt PSG eruit.. Dit kan wel eens een seizoen van de verrassing worden. Wat wordt de volgende? Juve die de 0-2 gaat recht zetten. Schalke die City verslaat met 2 doelpunten verschil? Liverpool wel of niet door tegen Bayern, wat nu weer op stoom lijkt te komen.. Tuurlijk zijn er 'favorieten' maar dit seizoen zou ik niemand uitsluiten voor de finale. Ja, ook Ajax of Porto kan de finale halen.. En dat maakt het voor mij een leuk CL seizoen.
 
Jonkmans
 
16
11 maart 2019 om 14:58
Toch mooi dat beide clubs van Manchester met ontzag spreken over de prestatie van Ajax. Er wordt weer met ontzag gekeken naar Ajax. Wat goed is voor de commercie en uitstraling van de club.
 
Dejan
 
4
11 maart 2019 om 15:03
Ik blijf dit een fantastische trainer vinden maar een heel eng figuur qua uitspraken. Altijd die politiek correcte antwoorden, altijd dat hieltjes likken en zichzelf en zijn club proberen in te dekken. Het zou me ook niets verbazen als Pep in principe die CL nog flink vreest. Immers hebben de Engelse teams het altijd erg lastig in Europa, ondanks dat hier de laatste twee jaar een lichte verandering in lijkt te ontstaan. Moet City echt oppassen voor Schalke? City moet zeker geconcentreerd blijven en Schalke niet onderschatten, maar als men dat weet te doen winnen ze met gemak. Van de dan overgebleven ploegen heeft City misschien wel de beste selectie. Het is goed om jezelf niet te overschatten en met beide benen op de grond te blijven, maar je mag ook realistisch zijn en toegeven dat je als City zijnde een van de favorieten bent. Iedereen kan dat immers zien. Ben benieuwd waar Pep de volgende mee gaat komen, straks krijgt City pakweg FC Porto of Ajax, het zou me niet verbazen als Pep dan nog gaat beweren dat zij de favoriet zijn vanwege hun geschiedenis.
 
koeral
 
7
11 maart 2019 om 15:14
Hahaha ik vind jouw stuk wel leuk om te lezen en je hebt natuurlijk wel een punt dat hij zich de laatste weken enorm aan het indekken is. Dus kan me zeker vinden in wat je schrijft. Maar ergens heeft Guardiola volkomen gelijk. Ajax en Man United gaan beide door naar de volgende ronde, terwijl niemand ze eigenlijk een kans gaf voorafgaand aan de tweede wedstrijd. Dat zegt toch wel genoeg imo. Je kunt nog zoveel kwaliteit hebben, toch worden wedstrijden op basis daarvan niet altijd gewonnen. Het heeft soms ook gewoon met geluk te maken (zie Man United). Het lijkt me juist wel goed dat hij dit nog even onder de aandacht brengt binnen de groep. Natuurlijk zijn ze kwalitatief wel veel beter, maar dat biedt geen garantie. Wie weet is City straks 10x zo goed, maar krijgt Schalke weer twee penalty`s en winnen ze met 0-2. Er kunnen vreemde dingen gebeuren in het voetbal..
 
Linkerbaan
 
0
11 maart 2019 om 15:19
Na de uitschakeling van psg en de mogelijke uitschakeling van Juventus zie ik Man City toch echt als de favoriet om de CL te winnen. Liverpool vind ik toch net wat minder ( mochten ze door gaan). Bayern is opbouwende en zie ik ook niet winnen. Barca heeft het in mijn ogen net niet dit seizoen (het moet allemaal van Messi komen). Atletico kan zomaar de Finale halen maar ik zie City wel winnen van Atletico. En mocht Juventus toch door gaan dan verwacht ik niet dat het op kan tegen city. Ajax, Man utd, Spurs en Porto zie ik sowieso niet heel veel verder te komen dan de Halve Finale. Maargoed wie ben ik haha.
 
Jeroen-AMF
 
1
11 maart 2019 om 15:28
Het lijkt mij ideaal als City doorgaat dat ze Barcelona loten. En daarna in de 1/2 finale Bayern of Atletico. Ajax zou dan in het schema Porto en Spurs bijvoorbeeld kunnen treffen in de 1/4 en 1/2 finale.
 
RUTGERRR
 
1
11 maart 2019 om 18:40
Iemand met zoveel verstand van voetbal die overal als geweldig wordt gezien, vond Real Madrid dit seizoen de favoriet voor het winnen van de CL? Diezelfde club die de laatste 2 edities alleen gewonnen heeft omdat ze enorm veel geluk hadden met de scheids en toen nog zonder VAR? Ik wil hun prestatie niet omlaag praten, maar een beetje realiteit mag toch wel.
 
KopiteRed
 
0
12 maart 2019 om 00:48
Ik denk dat Guardiola vooral heel graag wilt dat City niet als favoriet wordt gezien zodat die niet voor lul staat als het weer eens niet lukt zoals sinds na zijn Barca jaren. Dat ie Real opnoemt is gewoon willekeurig denk ik.