Jozefzoon rekent af met vooroordeel: 'Kijk naar iemand als Mokotjo'
Dinsdag, 9 januari 2018 om 21:33

Florian Jozefzoon aardt goed in de Championship. Bijna een jaar geleden maakte de buitenspeler de overstap van PSV naar Brentford, waarvoor hij wekelijks in actie komt. Volgens Jozefzoon is het een misvatting dat in de Championship vooral fysiek voetbal wordt gespeeld.

In Nederland stond Jozefzoon onder meer bekend om zijn snelheid, maar niet om zijn fysiek. "Ik moet het natuurlijk niet alleen van mijn snelheid hebben, want ik kan ook gewoon voetballen", vertelt hij aan Voetbalzone. "Gelukkig wil Brentford graag voetballen. We hebben niet veel fysiek in het elftal. We hebben meer echte voetballers, zoals Kamohelo Mokotjo. Dat is gewoon goed voor mij."

Jozefzoon merkt dat zijn ploeggenoten hem liever bedienen met een steekpass, dan dat ze op goed geluk de lange bal spelen. "Het is niet alsof we alleen maar lange ballen naar de spits spelen en voor de tweede bal gaan", legt de ex-PSV'er uit. "Of dat een misplaatst vooroordeel is over de Championship? Ja, dat denk ik heel erg. Er zijn zoveel teams die hier proberen te voetballen."

Het volledige interview met Florian Jozefzoon verschijnt woensdag op onze website.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Niellie078
 
3
9 januari 2018 om 08:47
Blij dat het hem daar goed af gaat, voor de Nederlandse top komt hij gewoon net te kort en daar zullen zijn blessures ook wel een rol in hebben gespeeld. Bij zijn debuut voor ajax maakte hij nog wel een goede indruk en in sommige wedstrijden van psv was hij ook erg nuttig alles breekijzer om iets te forceren
 
MarkBakel
 
7
9 januari 2018 om 09:09
Vind het moeilijk te geloven, veel wedstrijden gezien tijdens de vakantie. Maar de enigste leuke wedstrijd was chelsea - arsenaal zowat. Her valt gewoon op dat buiten de top 6/7 alles in de PL alleen maar met de lange bal speelt. En het voetbal is gewoon niet om aan te zien
 
MGMV
 
14
9 januari 2018 om 09:19
Het merendeel speelt inderdaad de lange bal, ja. Maar er zijn ook diverse ploegen die echt wel willen voetballen hoor. Denk aan Bournemouth en Watford in de Premier League, of Wolverhampton, Fulham of Brentford dus in de Championship. Het zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. Dus zo gek is de opmerking van Jozefzoon niet.
 
CoutihnoPSV
 
38
9 januari 2018 om 09:38
Championship jongens.
 
Kaassie
 
6
9 januari 2018 om 19:01
Jozefzoon heeft het over de championship en jij gaat verder met Chelsea - Arsenal. Leg mij de logica daarvan eens uit want ik kan het niet volgen.
 
Mexicanooo
 
8
9 januari 2018 om 10:06
De enige ploeg die er voetballend bovenuit steekt is Wolverhampton. Logisch, want dat elftal heeft een paar Zuid-Europeanen overgenomen. Die brengen wat meer voetbal.
 
Constant kante
 
2
9 januari 2018 om 13:57
Ja, dat klopt wel in mijn ogen. Er zijn een paar ploegen die echt willen 'voetballen' maar het merendeel van de ploegen in de Championship willen gewoon met veel lange ballen en veel duels gauw thuis zijn.
 
Iseldiroed
 
1
9 januari 2018 om 22:09
Toch mooi om te zien dat een speler die nét niet goed genoeg was voor Ajax, het via een klein stapje terug zich toch nog weet op te werken bij een buitenlandse club.