Jürgen Klopp niet blij met 'bananenschil': 'De wereld is een circus'
Vrijdag, 18 oktober 2019 om 16:47

In aanloop naar de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool maakte Danny Mills voor Sky Sports een gecombineerd elftal van beide ploegen. De oud-verdediger van onder meer Leeds United en Manchester City koos in dit team geen enkele speler van the Red Devils en dat zorgde voor de nodige hilariteit in Engeland. Liverpool-manager Jürgen Klopp kan echter niet direct lachen om het fragment.

"Als Sky een gecombineerd elftal maakt en alleen maar spelers van Liverpool kiest, is dat een grap. Maar er wordt tevens een bananenschil mee gecreëerd. Op dit moment is de wereld een circus en we zitten er middenin. Sommige mensen willen dat we winnen, andere mensen willen juist dat we verliezen. Ik ben me bewust van de kracht van Manchester United", zo tekent de Daily Mirror op uit de mond van Klopp tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Manchester United. Mills was overigens niet de enige analist die voor elf spelers van Liverpool in het gecombineerde team koos.

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Ook José Enrique en Neil Warnock kozen alleen maar voor Liverpool-spelers. Alleen Paul Ince koos een speler van Manchester United en zette Harry Maguire in het centrum van de defensie. Klopp kijkt overigens wel uit naar de wedstrijd op Old Trafford. "Absoluut! Dit is de the salt in the soup, hè? Het is geweldig. We hebben ons twee weken kunnen voorbereiden op deze wedstrijd, door de interlandperiode. Alle spelers zijn fit teruggekomen van interlandverplichtingen en dat is heel, heel belangrijk."

"We hebben drie of vier dagen gehad om ons volledig te focussen op de wedstrijd tegen Manchester United", gaat de Duitse manager van Liverpool verder. "Ik houd van dit soort wedstrijden. De opbouw met de persconferentie, alle dingen eromheen. Maar uiteindelijk moeten we voetballen en we zullen vechten voor een goed resultaten. Alle dingen die de afgelopen weken zijn gezegd en geschreven, hebben geen invloed op de wedstrijd."

De vraag is of Mohamed Salah op Old Trafford van de partij is. De Egyptenaar raakte voor de interlandperiode geblesseerd en Klopp liep op de persconferentie weten dat zijn inzetbaarheid nog twijfelachtig is. Over doelman Alisson Becker is de Duitse oefenmeester positiever: hij traint weer mee en lijkt hersteld te zijn van een kuitblessure.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
6
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Peter1984
 
0
19 oktober 2019 om 12:58
Het is ook belachelijk. De Gea, McGuire, Pogba horen er iig in. McTominay is aan een goed seizoen bezig is n zou ook niet onder doen voor Henderson