'Juventus en Dortmund willen Nederlandse tiener van Manchester City'
Dinsdag, 21 november 2017 om 21:11

Javairo Dilrosun stapte in de zomer van 2014 over van Ajax naar Manchester City. De negentienjarige (vleugel)aanvaller wordt beschouwd als een van de grootste talenten in de opleiding van de club, maar een vertrek dreigt. Het contract van de Nederlandse jeugdinternational loopt aan het einde van dit seizoen af.

Borussia Dortmund, RB Leipzig, Liverpool, Juventus en Valencia zijn allemaal geïnteresseerd in Dilrosun, meldt ESPN. De vijf clubs houden de contractsituatie van de aanvaller nauwlettend in de gaten. Echter, Manchester City ziet de Nederlander liever niet vertrekken en wil de samenwerking verlengen.

De international van Nederland Onder-19 doorliep de verschillende jeugdteams bij the Citizens en is nu een vaste basisspeler bij de Onder-23. Dilrosun heeft zijn debuut in het eerste elftal nog niet gemaakt en geïnteresseerde clubs willen hem weglokken uit het Etihad Stadium en hem een nieuwe kans geven op het hoogste niveau.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
BlauwWitte
 
15
21 november 2017 om 21:14
Zou mooi zijn als hij naar Leipzig gaat, daar krijgen jonge spelers her snelste de kans om zich te laten zien.
 
Dide Eertink
 
16
21 november 2017 om 21:16
Of naar Dortmund
 
KajBolmers
 
15
21 november 2017 om 21:17
Ga lekker naar Duitsland of Spanje kereltje. Prima als jonge spelers naar het buitenland gaan, maar ga toch niet naar Engeland! Dat is toch vragen om problemen!? Je moet Mbappe kwaliteit zijn wil je als tiener een kans krijgen bij de top 5 van Engeland.
 
Futures
 
14
21 november 2017 om 21:18
Bij Ajax had hij al wedstrijden voor het eerste kunnen spelen. Bij Man C krijgt hij gewoon geen kans.
 
Saaff
 
16
21 november 2017 om 21:37
Tja dat is helemaal niet zeker.
 
 
32
21 november 2017 om 21:44
Ja en? Nu heeft hij: 1. Al meer verdient. 2. Nog steeds uitzicht op een overstap naar een grote club. Ik neem hem niks kwalijk.
 
LucasAndersen
 
7
21 november 2017 om 22:57
En 3. Een jaar gemist in zn ontwikkeling. Je leert gewoon veel meer in de basis van een eerste elftal dan in een jeugdelftal
 
DonCoXxX
 
4
21 november 2017 om 23:39
@corian, Weet je wie puissant rijk hadden kunnen zijn? Winston Bogarde en Royston Drenthe. Winston is blut en Royston is het bijna. Zo zijn er nog veel meer. Net zo goed als jij je krantenwijkgeld verbrast, rammen veel jonge spelers hun geld erdoorheen. #yolo #jeweettog Overigens klopt het ook niet wat je zegt, want je contract wordt bij Ajax opgewaardeerd als je hoger komt te spelen. Donny v/d Beek verdiende bv toen hij bij Jong Ajax zat al meer dan Dilrosun, dus als je in Ajax 1 komt te spelen, verdien je een stuk meer dan bij City in de jeugd. Ik neem hem ook niets kwalijk, maar slim is anders. Ajax had volgens hem geen plan, dat meldde hij meerdere malen in de media na zijn vertrek, maar hij speelde planloos in de A1 op zijn 15e! M.a.w. hij schoot als een raket omhoog.
 
Ryan030
 
9
22 november 2017 om 05:16
jevairo is mijn neefje.ajax had hem een contract van 110.000 op jaarbasis tot zijn contract afliep en dan elk jaar 10 erbij en hij zou bonus geld krijgen als hij bij het eerste zou spelen.nu bij city krijgt hij ruim 650.000 met dezelfde voorwaarden als bij ajax.allemaal leuk en aardig maar in deze 3 jaar tijd had hij bij ajax nu nog geen half miljoen bruto verdient en is het nog maar afwachten of je ook kansen had gehad.ook wilde ajax geen regeling treffen met zijn familie die erg arm was en wilde dat ajax elke week een busje voor ze zou regelen zodat ze zijn wedstrijden konden bekijken maar dat wilde ze niet.jevairo heeft zowiezo lastige tijd achter de rug nadat zijn pa is doodgeschoten in suriname.hij lijkt nu eindelijk weer zijn oude vorm en plezier in het spelletje te hebben gevonden. zijn niet de minste clubs die nu weer geinterresseerd zijn dortmund of rb leipzig zijn beide mooie clubs die met veel jonge spelers in de basis spelen.we moeten niet doen alsof alleen ajax spelers kunnen opleiden. natuurlijk is spelen bij ajax makkelijker te bereiken als het eerste van man city door het ongelovelijke kwaliteits verschil.maar hij is nog jong zat en heeft nog alle kans om zich tot prof te ontwikkelen.spelen onderin de pl is tegenwoordig meer waard zowel qua geld als aanzien en niveau als in de top van nederland.
 
gdoxu
 
0
22 november 2017 om 08:07
Bogarde en Drenthe zijn totaal, maar dan ook totaal niet vergelijkbaar. Naast dat ze verre van blut zijn was er alleen maar wat aan te merken op de mentaliteit van deze heren. Dat kan je van Dilrosun voorlopig niet zeggen.
 
RADO55
 
1
22 november 2017 om 10:16
Ja net als frenkie zeker?? 1 jaar gemist?? Hij traint met de top of the bill. Ja zelfs manc b of jeugd traint op een hoger niveau dan Ajax.... Of praat je ook zo over Cillisen,?
 
RADO55
 
1
22 november 2017 om 10:19
Dus je gaat er al van uit dat hij zijn geld opmaakt? Dat heet generaliseren. En is een aanname.
 
Savano
 
23
21 november 2017 om 21:45
Geloof je dat zelf? Met dit Technisch Hart? Los daarvan ik durf te wedden dat hij conditioneel en fysiek veel verder is dan menig Ajax 1 speler. Wat men hier niet begrijpt is dat je met een fikse Engelse jeugdopleiding op je CV overal terecht kan. Zie hier hij kan alsnog naar topclubs in hover aangeschreven landen als Nederland: hou toch op met dat gezeik. Als ie gebleven was denk je nou echt dat hij veel verder was gezien de zwakke weerstand hierin de Eredivisie ... schei toch uit! Mijn advies aan jonge jongens zsm wegwezen. De Nederlandse opleiding is zo beperkt qua fysiek, niveau, tactisch inzicht, loon en ga zo maar door ... je redeneert alsof hij bij Ajax 100% garantie had op speeltijd in het eerste. Ajax zelf is even hard, niet goed genoeg wegwezen! Sta je dan met je Ajax opleiding vervolgens ga je neerwaarts qua carriere en zelden opwaarts. Wakker worden en realistisch bekijken!
 
SpeedyAFC
 
11
21 november 2017 om 21:57
Tuurlijk Savano, wakker worden. En vertel me dan, welke speler is er doorgebroken via de jeugdopleding van Machester City? Of welke jonge Nederlandse speler die op jonge leeftijd vertrok is er uberhaupt ooit doorgebroken in Engeland? Mijn advies aan jou, wordt geen spelersmakelaar.
 
jorisdijk
 
7
21 november 2017 om 22:19
Rekik is nog aardig terecht gekomen anders (jeugd Man City), Idem Bruma van Aanholt en Akã© (jeugd Chelsea), zijn allemaal uitgegroeid tot internationals. Of hebben er uiteindelijk miljoenen mee verdient. Daar tegenover staan dan de van der Berg'en (arsenal nu Spakenburg) maar ach. Wel in Londen gewoond, en in ieder geval een kans gehad met Bergkamp en Henry te trainen. Dat zijn later mooie verhalen om bij het familiediner te vertellen.
 
Savano
 
6
21 november 2017 om 23:43
@SpeedyAFC jij kent de voetbalwereld dus niet zoals ik al zei een Engelse opleiding opent veel meer deuren. Stel je voor dat hij City 1 niet haalt kan hij alsnog terecht in de Engelse subtop, de Duitse, Spaanse en Italiaanse top. Het gaat om mogelijkheden. Jij zou dus om jouw voorbeeld aan te houden als zijn makelaar alle hoop op Ajax vestigen, met uitgerekend deze clubleiding. Nee, jij wordt de nieuwe Raiola. Het grappige aan dit alles is dat hij hoe dank ook bij Ajax Fey of PSV terecht kan mocht alles maar dan ook alles niet lukken. Tuurlijk is zijn hoofddoel City 1 maar als dat niet lukt zit Dortmund 1 of Valencia 1 er ook in. Ik moet maar zien of die route via Ajax gehaald had. Noem mij 3 spelers die de geinteresseerde clubs in het verhaal rechtstreeks bij Ajax hebben weggehaald de afgelopen 3 jaar. 0,0 oliebol!!! Nederlandse 'toppers' verkassen enkel nog als de kopende club een Nederlandse trainer heeft. Zie de Boer bij Palace: Riedewald. Zie Koeman: Clasie en Klaassen. Van Gaal: Depay. Zie jij dat patroon dan niet? Andere competities nemen de Eredivisie niet serieus dus waarom zou je je als jeugdspeler blindstaren op het per se willen debuteren in de Mickey Mouse competitie. Tip voor jou: switch van sport en ga het badminton analyseren.
 
myvision
 
9
22 november 2017 om 00:55
Savano: Je opmerking slaat helemaal nergens op gezien ook afgelopen seizoen Eredivisiespelers naar Europese topcompetities en topclubs gingen zonder Nederlandse coach, want: Jij vergeet even Sanchez te noemen, die van Ajax naar Tottenham Hotspurs ging. Als je Riedewald noemt, noem je voor het gemak even niet Tete die naar Lyon ging? Jij vergeet Karsdorp te noemen, die van Feyenoord naar AS Roma ging. Kongolo ging naar Monaco. Allemaal in de afgelopen zomer. Milik naar Napoli, Cillessen naar Barcelona, El Ghazi naar Lille, Fisscher naar Middlesbrough. Lekker eenzijdig ben je. Daarbij zegt interesse ook vrij weinig. De hele Europese top had interesse in Dolberg, zit nog rustig bij Ajax en dat is maar goed ook. En oliebol? Hoezo ga je iemand zo noemen als je met een random hypothese aankomt. Doe niet zo respectloos. Die Nederlandse trainers waren destijds zeer gewild waardoor ze dus ook geacht werden om goede aankopen te doen. Soms pakte dat goed uit, zoals bij Blind die nog steeds gewoon veel speelt, soms minder. Misschien moet je gewoon met meer kwalitatieve argumenten komen en feiten, in plaats van uitroeptekens en "schei uit". Ergerlijk.
 
koen49
 
1
22 november 2017 om 03:02
Tot voor kort kon je vanuit de eredivisie en het Nederlands elftal een shortcut naar een topcompetitie bewerkstelligen (blind, Clasie, Kongolo, Depay, Karsdorp, Cilessen). (een topploeg is al jaren niet 1,2,3 geregeld.) En nog steeds kan je vanuit de ED. sneller het NL efltal halen. Zie Kluivert, in de onder 19 ploeg vaak 4e keuze (anderhalf jaar geleden) als buitenspeler achter Nunnely, Chong(1,5 jaar jonger) en Dilrosun. Maar nu krijgt hij het toch uit zijn mond dat hij in beeld moet komen voor het NL-elftal terwijl hij alleen op hen voor heeft een aantal ED wedstrijden.
 
Zazzoo
 
0
22 november 2017 om 10:18
Eindelijk iemand die er hetzelfde over denkt als mij(savano)... . Als je bij Ajax faalt staan er een stuk minder clubs op je te wachten. Stel nou deze jongen was gefaald dan had er alsnog een club van minimaal het formaat van Ajax interesse getoond. Er worden hier voorbeelden van Cillessen, Blind en nog meer basisspelers van de beste clubs uit Nederland genoemd. Ja deze spelen nu bij goede clubs, maar wat nou als zij niet het eerste hadden gehaald? Deze jongen heeft het eerste van City nog niet gehaald en kijk wat voor aanbiedingen hij al krijgt... Daarbij worden deze spelers vanuit de eredivisie vaak gehaald door Nederlandse coaches of coaches die al gewerkt hebben met deze spelers... zoals Savano ook al hierboven beschrijft.
 
Savano
 
0
22 november 2017 om 21:42
@Koen, SpeedyAFC en andere gelijkgestemden: Ik doel op rechtstreeks naar de top. Niet naar de Europese subtop want die wagen nog wel een gokkie met een tete voor 4 mil of een El Ghazi voor 5 mil op te halen. Dat zien zij als een gokje. Al die gasten die jij opnoemde hadden nog kort contract bij de verkopende club waardoor ze aantrekkelijk werden (aangezien ze ook international zijn). De topclubs Bayern real psg barca city united komen niet meer volle pond (15+ miljoen) voor een Eredivisie speler. Zoals dat met Sneijder Huntelaar Babel vd Vaart Suarez RvN en ga zo maar door nog wel geregeld ging. Wijnaldum Strootman waren zo ongeveer de laatste in de 20+ miljoen reeks en dat is ruim 3 jaar geleden. Verder waren het Nederlandse coaches die hier zulke aankopen deden. Als subtoppers Roma Lyon etc. komen dan zijn dat dus gokjes. Als jeugdspeler moet je zsm wegwezen, de Nederlandse jeugd wordt hoog ingeschat in het buitenland voornamelijk op basis van techniek. Zij hebben zoiets van dat fysieke en tactische kunnen we nog makkelijk bijleren. Techniek bijleren is veel lastiger. Maar zodra je hier debuteert word het een 'kan hij ONS niveau wel aan?' wat volkomen logisch is maar in de jeugd gaat dat nog wel, sterker nog zijn we gelijk aan de PSG's en Barcelona's. Zie Uefa Youth League resultaten - goh waar liggen dan de beste perspectieven voor je (als jeugdspeler)? Duuuhhh, in het buitenland natuurlijk! Meer loon, fysieker, niveau hoger, maar vooral MEER MOGELIJKHEDEN (buitenlandse club waar ze heen gaan of daarna elders) en in je achterhoofd wetend dat je altijd het vangnet hebt dat je nog altijd terug kan naar een Ajax Fey of PSV en daar een 2e kans krijgt. Zie Rekik Bruma Ebicilio en ga zo maar door. Bruma, landde na Chelsea bij HSV hoger niveau meer loon en daarna PSV - Nederlandse top. Zie je mijn punt nu wel? Als jullie een andere mening zijn toegedaan dan kennen jullie de wetten van de (jeugd)voetbalwereld simpelweg niet (goed genoeg). Is niet erg maar doe dan niet alsof deze jongens domme keuzes maken.
 
Wouterke
 
10
21 november 2017 om 21:50
Als hij naar Fortuna Sittard was gegaan dan had hij helemaal veel wedstrijden gespeeld. Wat is je punt? Ik denk dat hij nu verder is dan wanneer hij bij Ajax was gebleven.
 
Ajaxia
 
9
21 november 2017 om 21:24
Geen bijzonder talent lijkt mij als Foden en Diaz al wel op de bank zitten vnv
 
Savano
 
6
21 november 2017 om 21:49
Wat een kromme redenatie! City wil verder met hem en verhuurt hem niet aan laag aangeschreven clubs. Ze zien dus overduidelijk potentie in hem. Daarboven op is het ook een positie kwestie hé ... hij is aanvaller. Nou ga jij maar kijken wie daar staan ... sterker nog gevestigde namen hebben al moeite een vaste plek te behouden. Geduld hebben is een schone zaak in dit geval!
 
SpeedyAFC
 
6
21 november 2017 om 21:58
In de belangrijskt ejarne dat je moet spelen gedulkd hebben. Wat een waardeloos advies, hij moet gewoon wekelijks spelen om straks niet achter het net te vissen, Wederom een gevalletje dollartekens in de ogen, een veelbelovende carriere gebroken in de dop., net als al die anderen.wat zijn ouders toch ontzettend belangrijk voor de carriere vban voetballers, heb je een Savano als vader, vergeet het dan maar.
 
Zytto34
 
5
21 november 2017 om 22:01
Hij is 19. Dus tuurlijk verhuren ze hem dan niet. Bij Ajax was het geen toptalent (lees: geen categorie Fosu-Mensah, De Ligt, Nouri, Van de Beek). Denk niet dat hij het gaat redden bij een City, Dortmund. Ook niet via Ajax.
 
Ryan030
 
0
22 november 2017 om 05:28
lekker makkelijk lullen speedy als je zijn achtergrond helemaal niet kent.gescheiden ouders en moeder is medisch afgekeurd en hij heeft broers en zussen.denk je echt dat zij veel te besteden hadden?ze hadden niet eens een auto en als ajax dan komt aanzetten met 110.000 per jaar en city met 650.000 dan is de keuze snel gemaakt lijkt mij.ook genoeg kans dat je bij ajax niet doorbreekt of dat je je been breekt en nergens meer terecht kan.als je bij ajax faalt kom je onderin de eredivisie uit.faal je bij city zijn er nog vele clubs boven het niveau ajax die het wel willen proberen simpel as that.
 
Glossiandzozo
 
0
22 november 2017 om 06:24
Dan was hij bij Ajax misschien geen toptalen maar dat is hij wel bij City. Hij wordt er beschouwd als een van de grootste talenten van de opleiding.
 
lamelamar
 
0
21 november 2017 om 22:08
lekker naar Valencia gaan! mooie stad mooie scholen mooi stadion mooie vrouwen en bovenal heerlijk weer! Ik zou het wel weten van het regenachtige Manchester lekker naar Valencia gaan man. heerlijk man. Als je echt goed bent bij Valencia krijg je echt wel de kans. Zoals Soler en Gaya.
 
Glossiandzozo
 
0
22 november 2017 om 06:21
Ik ken Javi al vanaf zijn geboorte. Zat sinds hij 5 jaar was al tegen een bal aan te schieten op t pleintje. Soms in de regen en helemaal in zijn ukkie. Het eerste team van City is idd zwaar. Maar dat ze hem liever niet zien vertrekken wijst ook erop aan dat ze wel een kans voor hem zien. Ik hoop gewoon dat zijn entourage hem helpt de juiste keuze te maken. Verder zie je ook dat clubs als Juve,Dortmund en Valencia ook geïntereseerd in hem zijn. Valencia werkt veel met jonge talenten.(Gaya,Soler,Lato,Bernat). Ik weet iig dat hij wel goed op zijn pootjes terecht komt.
 
wolterx
 
0
22 november 2017 om 07:08
Man City ziet ook dat hij kapitaal waard gaat zijn, zie hem eerlijk gezegd niet het eerste van Man City halen maar zal City niet weerhouden hem voor enkele miljoenen te verkopen na 1-2 verhuurperiodes.