'Juventus heeft 32 miljoen euro plus Matuidi over voor droomaanwinst'
Zaterdag, 13 juni 2020 om 19:59

Juventus beraadt zich over de zomerse komst van Houssem Aouar. De Italiaanse grootmacht lijkt op dit moment de belangrijkste gegadigde in de strijd om de middenvelder van Olympique Lyon, maar nog niet duidelijk is hoe diens komst precies gefinancierd moet worden. Volgens Tuttosport overweegt Juventus serieus om Blaise Matuidi te betrekken in een deal met Lyon.

Juventus wordt al geruime tijd gelinkt aan Aouar. De werkgever van Matthijs de Ligt is op zoek naar een nieuwe regisseur op het middenveld en is op dit moment topfavoriet om aan de haal te gaan met de komst van Aouar, zo berichtte L'Équipe begin deze maand. De 22-jarige middenvelder van Lyon staat ook op de radar bij Manchester City, maar doordat de Engelsen voorlopig voor twee jaar zijn uitgesloten van Europees voetbal, zou Juventus nu de belangrijkste gegadigde zijn.

De huidige koploper van de Serie A ondervindt echter ook de financiële gevolgen van de coronacrisis, waardoor het onzeker is of vraagprijs van vijftig miljoen euro voor Aouar op te hoesten is door la Vecchia Signora. Juventus is echter vastberaden om de jeugdinternational van Franrijk in de zomerse transferperiode te verwelkomen, waardoor Matuidi als ruilmiddel zou kunnen fingeren in een eventueel deal met Lyon.

Juventus is bereid om Lyon een transfersom 32 miljoen euro te betalen voor de diensten van Aouar en wil daarnaast Matuidi, die door de Italianen wordt getaxeerd op ongeveer 17 miljoen euro, richting Frakrijk sturen. Matuidi werd in 2017 voor ongeveer 25 miljoen euro door Juventus opgepikt bij Paris Saint-Germain en heeft nog een contract tot medio volgend jaar in Turijn. De 33-jarige mannetjesputter is geen onmisbare schakel voor trainer Maurizio Sarri en zou zodoende aankomende zomer al kunnen vertrekken. Matuidi diende behalve PSG ook Troyes AC en Saint-Étienne eerder in Frankrijk.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
FikretÇelik
 
17
13 juni 2020 om 20:30
Zou eindelijk een echte aanwinst zijn op het middenveld ipv transfervrije spelers oppikken die eigenlijk niet nodig zijn. Verder nog Ramsey, Khedira en Rabiot lozen of een paar van deze als back-up spelers houden (voor de breedte) achter Pjanic - Aouar - Betancur.
 
rrraaayyy12
 
11
13 juni 2020 om 20:33
Tjah matuidi is echt een speciaal type voetballer, knapt overal op het veld vuil werk op (vooral dat van ronaldo en dybala)
 
Zuidenaar
 
5
13 juni 2020 om 20:41
Klopt maar lijkt het voetballend gewoon niet te kunnen bijbenen als je soms de wedstrijden van juve bekijkt. In balbezit hebt je vrij weinig aan hem, onder allegri leek dat niet eens op te vallen maar nu met sarri die met 70% balbezit speelt valt het duidelijk op.
 
Juventus07
 
12
13 juni 2020 om 20:45
Aouar zou echt een top aanwist zijn, echt een type Isco die de juiste steekpass kan sturen dus zal je meer aanvoer naar de drie voorin krijgen. Matuidi is echt een Gentleman, bedankt voor de afgelopen 2 jaar maar het is op en Juve moet verder willen ze mee blijven doen met de top, want al zeg ik het zelf het is te statisch en niet om aan te gluren en zullen er meer spelers met creativiteit moeten komen.
 
Ravel
 
0
14 juni 2020 om 16:21
Een type Isco, die twee zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Overigens zou Aouar zeker een aanwinst zijn.
 
InsideRMadrid
 
3
13 juni 2020 om 22:04
Dit zou een gigantische aankoop zijn voor Juventus. Ook Zidane is gecharmeerd van deze jongen, maar dit is iemand die eerst bij een grote club als Juventus zou kunnen groeien. Veel beter dan al die middelmatige transfervrije spelers die Juve voor het middenveld haalt
 
Kelderklass
 
23
14 juni 2020 om 00:02
Dus als ik je goed begrijp moet hij eerst groeien bij Juve om daarna de overstap te kunnen maken naar Real? Ik schat Juve zeker niet lager in dan Real Madrid hoor, afgelopen 2 seizoenen zelfs hoger
 
InsideRMadrid
 
1
14 juni 2020 om 13:58
Kelder/ Wat toevallig dat je de laatste twee seizoenen er bij pakt, en niet de laatste 6, waarin Real even 4 Cl's won haha. Maar het klopt wat je zegt , op dit moment doet Juve zeker niet onder voor Real Madrid, al kunnen 1 of 2 aankopen voor De Koninklijke daar makkelijk weer verandering in brengen