Juventus in gesprek met basisklant Liverpool: 'Dat zal ik niet ontkennen'
Zondag, 18 maart 2018 om 12:12

Juventus geeft de belangstelling voor Emre Can toe. De koploper van de Serie A wordt al maanden in verband gebracht met de middenvelder van Liverpool en algemeen directeur Giuseppe Marotta erkent dat er contact is. Over de vermeende interesse in Jack Wilshere wil hij niets kwijt, maar de beleidsbepaler zegt wel dat Emre Can het voornaamste doelwit is.

"Wilshere? We worden vaak een koopclub genoemd, maar we hebben een goede ploeg die meedoet in drie competities", stelt Marotta voor de camera van Mediaset. "Maar we staan klaar om elke mogelijkheid aan te grijpen. Ik zal niet ontkennen dat we momenteel bezig zijn met Emre Can. We wachten op zijn antwoord. Dat is nu ons voornaamste doel. We hopen op een positieve reactie, maar anders zullen we verder kijken."

Juventus is favoriet voor de Italiaanse landstitel, staat in de finale van de Coppa Italia en doet nog mee om de Champions League. Deze week werd de club in de kwartfinale gekoppeld aan Real Madrid, dat vorig jaar te sterk was in de finale. "Juventus heeft altijd op meerdere fronten meegedaan. Dat zit in het DNA van deze club. Real Madrid komt nu vroeg als obstakel, maar vroeg of laat kom je zo'n ploeg tegen. We zijn niet bang."

Het contract van Emre Can bij Liverpool loopt na dit seizoen af. De Duits international, die ook wordt gelinkt aan Real Madrid en Bayern München, heeft een langer verblijf op Anfield niet uitgesloten. Jürgen Klopp ziet Emre Can als een belangrijke speler en geeft hem doorgaans een basisplaats, ondanks het aflopende contract. Zaterdag viel Emre Can in de eerste helft tegen Watford (5-0) uit met een rugblessure, maar is volgens de oefenmeester 'niet al te erg'.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Ayrshire
 
4
18 maart 2018 om 12:18
Dus het komt er op neer dat Can de prio heeft en dat Wilshere backup is. Zou wel verklaren waarom Wilshere voor het eerst zo lang doet over het ondertekenen van een contract.
 
Arjen012
 
5
18 maart 2018 om 12:23
Hoe langer deze soap duurt, hoe meer ik er van overtuigd raak dat Emre Can deze zomer niet weggaat. Heeft volgens mij ook nooit gezegd dat hij weg wil of een voorkeur uitgesproken waar hij dan wel heen wil.
 
KEIZER!
 
3
18 maart 2018 om 12:30
Hoe langer dit duurt hoe minder ik Can ga waarderen. Het is zijn goed recht om niet te verlengen. Prima maar aan het eind van de rit pas kijken of Liverpool evt de CL heeft gewonnen of niet en daar je keuze van af laten hangen... Vind ik een beetje zielig. Want ik zie geen reden waarom hij anders wacht? Keita en Goretzka laten zien dat ze kunnen presteren ook al spelen ze komend seizoen elders.
 
Trezeguet4Juve
 
12
18 maart 2018 om 13:02
Is toch zijn goed recht? Men zou zelfs blij moeten zijn hoe hij met deze situatie omgaat. Geen neymar,dembele-toestanden. Gewoon doen waarvoor hij betaald wordt.
 
Juventus07
 
4
18 maart 2018 om 12:48
Ik zie Can eerder naar Real of Bayern vertrekken, Wilshere bij Juve? Geweldige speler maar een Engelsman in Zuid Europa is niet vaak een succes geweest.
 
Japie_Krekel
 
1
18 maart 2018 om 13:30
ik vind Can een aardige voetballer maar echt geen Real Madrid of Bayern Munchen niveau. Heel misschien als breedteversterking voor Bayern misschien maar dat vind ik eigenlijk al te hoog gegrepen
 
Medalofhonor
 
1
18 maart 2018 om 13:37
Real Madrid? Ten eerste heeft Real genoeg middenvelders en ten tweede denk ik niet dat Can het niveau van Real Madrid aankan.
 
SergioRambo15
 
1
18 maart 2018 om 13:00
Wat een transferbeleid van Juve, chapeau ????
 
Cyberize7x
 
2
18 maart 2018 om 13:15
Ik snap eerlijk gezegd Can niet. Heeft een basisplek onder Klopp en speelt in de PL. Ik zou lekker verlengen als ik hem was. Tenzij hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Ik kan immers niet in zijn hoofd kijken.
 
Dejan
 
2
18 maart 2018 om 13:23
Wilshere in Italie, dat lijkt me eigenlijk wel een goed idee. Ik denk dat hij met zijn stijl daar prima past, daarnaast is de Serie A een stuk tactischer dan de EPL waardoor de fysieke belasting minder is. Zoiets zou een speler als Wilshere heel goed uitkomen. Uiteraard blijf je zitten met het verschil van cultuur dat groot is en het zou niet de eerste Engelsman zijn die niet kan aarden in het buitenland, maar het is de gok waard denk ik. Emre Can zou natuurlijk ook een geweldige aanwinst zijn. Kan ook goed begrijpen dat hij naar Juventus zou willen. Toch een club die elk jaar om de prijzen speelt, iets wat bij Liverpool minder het geval is.
 
Medalofhonor
 
0
18 maart 2018 om 13:40
Can is een geweldige voetballer maar waarom streeft Juventus niet naar toekomstig wereld toppers? Zoals die ene Sergej-Savic van Lazio of Kovacic, die speelde destijds nog voor Inter maar Juventus deed geen moeite voor die jongen terwijl ik bijna zeker ben dat Kova basisspeler zou zijn bij Juventus.
 
AlexDelPiero10
 
0
18 maart 2018 om 14:04
Savic is onhaalbaar, die gaat naar Real, City, Barcelona of Bayern, Lazio wilt minstens 100 miljoen. Kovacic zou nooit van Inter naar Juve mogen gaan. Ook onhaalbaar.
 
BlackMambaTR
 
0
18 maart 2018 om 15:00
Is de nooit nog geldig dan? Spelers gaan direct van Fiorentina naar Juve. of van Milan naar Juve. Kovacic kan echt wel via Real naar Juve. Hiermee zou Juve een bizar goede slag slaan maar ik kan mij niet voorstellen dat Real zo ongeloofelijk dom is of dat de engelse topclubs dit laten gebeuren.
 
Medalofhonor
 
0
18 maart 2018 om 15:15
Doelde eigenlijk het feit dat Juventus niet voor Kova ging toen hij nog bij Inter speelde, nu is het te laat. Real laat Kovacic niet gaan en is de 12-13e man van Zidane geworden.