Juventus is de weg kwijt en laat zich verrassen in spektakelstuk
Woensdag, 15 juli 2020 om 23:41

Juventus is er woensdagavond niet in geslaagd om een grote stap richting de landstitel te zetten. Op bezoek bij Sassuolo remiseerde de koploper van de Serie A met 3-3 in een spectaculaire wedstrijd. Tegelijkertijd remiseerde Lazio echter met 0-0 bij Udinese, waardoor die ploeg naliet het gat met Juventus te verkleinen tot zes punten. De club uit Turijn leed voor de derde opeenvolgende wedstrijd puntenverlies. Op dit moment is Atalanta met zeven punten achterstand de naaste belager van Juventus, met nog vijf duels te gaan. AS Roma won met 2-1 van Hellas Verona en staat op de vijfde plaats.

Een betere start van de wedstrijd had Juventus zich eigenlijk niet kunnen wensen. De Oude Dame, voor het eerst sinds 22 februari met de van blessureleed herstelde Giorgio Chiellini in de basis, leidde binnen twaalf minuten al met 0-2 in het MAPEI Stadion. Het eerste doelpunt kwam voort uit een verrassende hoekschop. Miralem Pjanic koos vanaf de rechterflank voor een strakke, lage pass richting Danilo, die aan de rand van het strafschopgebied klaarstond om in één keer uit te halen. Doelman Andrea Consigli verkeek zich op de inzet en tastte mis.

Ook bij het tweede doelpunt leverde Pjanic de assist. Met een knappe lange bal over de defensie stelde Pjanic zijn ploeggenoot Gonzalo Higuaín in staat om in een één-op-één-situatie met doelman Wojciech Szczesny de marge te verdubbelen. Diezelfde Szczesny voorkwam halverwege de eerste helft met zijn vingertoppen dat een van richting veranderde poeier van Mert Müldür de 1-1 inleidde. Hij belette ook Domenico Berardi het scoren met een goede ingreep, maar moest zich kort daarna toch gewonnen geven nadat Sassuolo bleef aaanzetten.

Na onhandig verdedigend werk van Rodrigo Bentancur belandde de bal voor de voeten van Filip Djuricic, die rond de strafschopstip de rechterbovenhoek vond. Sassuolo bleef de bovenliggende partij en drukte Juventus in het restant van de eerste helft terug op de eigen helft. Na de pauze wist de thuisploeg de wedstrijd volledig te kantelen. Met een prachtige, indraaiende vrije trap vanaf de rechterflank zorgde Domenico Berardi voor de 2-2; Francesco Caputo maakte van dichtbij de 3-2, nadat De Ligt er in de opbouw niet in slaagde om Djuricic van de bal te zetten. Juventus was aangeslagen, maar kwam langszij door een kopbal van Alex Sandro uit een hoekschop van Bentancur.

Sassuolo bleef echter een geduchte opponent en was zes minuten voor tijd uiterst dicht bij het vierde doelpunt. De ploeg combineerde fraai op de vijandelijke helft; Hamed Junior Traorè dwong Szczesny richting de grond, waarna Alex Sandro de bal van de lijn kopte bij de rebound van Jeremie Boga. Beide teams grossierden in fouten, wat resulteerde in een thriller waarin een doelpunt aan beide zijden goed denkbaar was. Zo dwong Ronaldo doelman Consigli tot een redding. Het was een van de weinige wapenfeiten van de Portugees, die over het geheel een ongelukkige wedstrijd speelde. Diep in de blessuretijd moest Szczesny een hard schot van Mehdi Bourabia onder de lat vandaan werken.

AS Roma - Hellas Verona 2-1
Justin Kluivert bleef op de bank zitten bij AS Roma, dat na de eerste helft met 2-0 leidde in eigen huis. In de tiende minuut mocht Roma aanleggen vanaf elf meter, na licht contact tussen Alan Empereur en Lorenzo Pellegrini. Van een overtreding leek nauwelijks sprake, maar toch wees arbiter Fabio Maresca naar de strafschopstip. Jordan Veretout mikte de penalty beheerst in de rechterhoek. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Edin Dzeko met een kopbal op aangeven van Leonardo Spinazzola voor de 2-0. Kort na de pauze werkte Matteo Pessina achter het standbeen de 2-1 binnen, maar daar bleef het bij.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
Japie_Krekel
 
77
15 juli 2020 om 23:45
met terugwerkende kracht toch wel balen voor Atalanta dat ze tegen Juve die twee punten hebben verloren. het zou toch wel een gigantische stunt zijn geweest als die kampioen waren geworden en hadden ze die wedstrijd gewonnen was dat zeker niet meer onmogelijk geweest denk ik als ik naar de huidige vorm van Juve en die van Atalanta kijk
 
marieke90
 
54
15 juli 2020 om 23:48
Wat dacht je van lazio,die zouden gewoon bovenaan staan,als ze hun vorm voor de corona hadden,die kunnen geen wedstrijd meer winnen...
 
Tazaboy
 
31
15 juli 2020 om 23:59
Ja maar Juventus is die vorm ook kwijt, maar gelukkig hebben ze het kampioenschap beslist voor de corona pauze.
 
HenkDe Tank
 
15
16 juli 2020 om 08:01
Maar Atalanta speelt nog thuis tegen Inter als ik mij niet vergis. Het sleutel duel voor Juve zal in mijn optiek de thuis wedstrijd tegen Lazio zijn komende maandag, deze moeten ze winnen als ze daar punten verspelen moet ik alles nog maar zien. Het gaat niet overtuigend en Atalanta is in de Leicester flow beland en iedereen geeft ze de gunfactor. Hopelijk vindt dit sprookje plaats.overigens ik ben al vanaf kleins af aan Juve fan..
 
Japie_Krekel
 
0
16 juli 2020 om 09:55
@HenkDeTank ik hoop het ook! Ik heb helemaal niks tegen Juve maar ik geniet echt van het spel van Atalanta en het is altijd mooi om een club met beperkte middelen een titel te zien pakken
 
Bobo101
 
2
16 juli 2020 om 10:51
Tazaboy Dat is gewoon niet waar. Juve heeft het juist na de Corona periode beslist door de eerste 4 wedstrijden te winnen.Juve heeft 7 punten meer dan Lazio gepakt sinds het hervatten van de competitie.Voor de Corona stop was het verschil maar 1 punt tussen de 2 clubs.
 
Origami
 
21
15 juli 2020 om 23:52
Wat ik zonde vind is dat velen het argument brengen van dat Juve veel penalties krijgt omdat het een grote club is en die dus veel meer aanvallen. Op basis van wat ik zie worden ze gewoon vaak genoeg overmeesterd door de tegenstander en zou je als neutrale supporter niet verwachten dat ze bovenaan staan. Dit Juve presteert gewoon als middenmoot en waar al die penalties vandaan komen...ik zet er mijn vraagtekens bij.
 
Esmuellert
 
4
15 juli 2020 om 23:59
Is ook onzin over dat aanvallende ploegen meer pingels krijgen want een bayern bijvoorbeeld heeft nog niet eens de helft van het aantal dat Juventus heeft gekregen.
 
Marc Juventus
 
43
16 juli 2020 om 00:02
Juventus heeft meer penalties tegen gekregen dan voor. Die vele penalties komen doordat de scheidsrechters in de Serie A voor elke handsbal de bal op de stip leggen.
 
Lierse1997
 
23
16 juli 2020 om 00:04
Dat is omdat ze in de Bundesliga spelen. In de Serie A zijn er 6 teams met minstens 10 penalties. Juventus heeft er 12, maar Lazio en godbetert Genoa hebben er 15 gehad. Lecce heeft er trouwens ook nog 13 meegekregen.
 
Boca2005
 
8
16 juli 2020 om 00:04
Juventus heeft ook heel veel strafschoppen tegen gehad dit seizoen. In Italië wordt nu eenmaal voor iedere aanraking van de bal met een hand of arm gefloten.
 
Origami
 
3
16 juli 2020 om 00:22
Wat ik interessant vind om te weten is: hoeveel penalties gekregen wanneer team achter en voor staat. Hoeveel penalties tegen gekregen wanneer team achter een voor staat.
 
bf1994
 
19
16 juli 2020 om 00:03
JE kan niet zeggen dat atalanta die punten liet liggen. Met hoe makkelijk ze 2 penalties tegen kregen. Zonder die penalties had juve nooit gelijk gespeeld tegen ze. Ik vind het echt lachwekkend op de manier dat italie de handsbal regel hanteert. Die regel van altijd hands hoort alleen voor het aanvallende team te gelden en niet voor de verdedigende
 
SabrinaHoving
 
8
15 juli 2020 om 23:45
Wat een heerlijke knotsgekke wedstrijd zo slecht maar oh zo leuk. Heb veel gelachen en was spannend ook nog. Bij veel de puf eruit nu.
 
Origami
 
6
15 juli 2020 om 23:54
Vond sassuolo best goed spelen. Oke, de tank was schijnbaar leeg laatste kwartier maar over het algemeen mooie opbouw aan aanvallen.
 
SabrinaHoving
 
5
16 juli 2020 om 00:05
Traore had heerlijke strakke balletje tussendoor, speelde wel lekker
 
Realee
 
37
15 juli 2020 om 23:46
Juve is gewoon een heel middelmatig elftal. Backs kunnen er niks van, middenveld totaal geen creativiteit. Sarri die ook gewoon Dybala steeds op de bank zet terwijl hij de enige is die iets kan creeeren. Ongelofelijk dat zo een slecht team kampioen wordt zegt ook wel wat over het niveau van de rest.
 
maurootje
 
78
15 juli 2020 om 23:48
onzin, als je spelers als Dybala,Ronaldo,Chiellini hebt, win je nou eenmaal bijna altijd, net zoals Barcelona met Messi; dat betekent niet dat Atletico en de rest drama is. Super kortzichtig mijn vriend
 
Realee
 
26
15 juli 2020 om 23:55
Wat een onzin reactie van jou dan weer. Ronaldo is het hele seizoen niet echt in top vorm, scoort enorm veel penalties(en dit zeg ik gewoon als ronaldo fan voordat mensen weer gaan roepen dat ik een hater ben blabla) en chiellini is het hele seizoen al geblesseerd. Dybala is idd een topper. Dan kun je miss nog matthijs en die keeper noemen als redelijke spelers de rest is gewoon middelmaat op hun best. Als dan zo een ploeg met een ruime voorsprong staat is dat ook wel door een gebrek aan goede competitie.
 
Joga_Bonito10
 
20
16 juli 2020 om 00:00
Juve heeft op de juiste momenten gepiekt en andere op cruciale momenten punten laten liggen. Inter, Lazio en Atalanta waren gewoon goede concurrenten. En wie zegt dat het gespeeld is? Dit Juve kan zomaar meer averij nog oplopen. It ain’t over untill the fat lady sings.
 
maurootje
 
36
16 juli 2020 om 00:03
Wat een onzin, Ronaldo en messi zijn op halve kracht nog steeds 1 vd betere ter wereld en ook nu. En Chiellini is inderdaad geblesseerd maar had het ook beetje waarom Juve voorgaande jaren won, ook zonder Ronaldo.
 
Realee
 
8
16 juli 2020 om 03:03
Nogmaals jij bent degene die onzin praat. Dat juve dan met een halve Ronaldo(zeker niet top) en een middelmatig team kampioen kan wprden van de serie a, dat zegt dat ook wel wat over de rest ofniet.
 
AC_Julian
 
2
16 juli 2020 om 10:30
Juve slaat altijd op de juiste momenten toe (vooral onder Allegri). Daarom zijn ze al meerdere keren zeer ver in de CL gekomen, en daarom staan ze nu ook gewoon weer 1e in de Serie A terwijl andere teams als Lazio en vooral Atalanta een stuk beter voetbal spelen. Zwak of niet, ze doen wat ze moeten doen als het er echt om gaat.
 
Robinozaurus
 
17
16 juli 2020 om 00:11
Ik vind dit meer een technische staff issue dan dat de spelers matig zijn. Had bij wijze van spreken een klopp of guardiola hier gestaan, dan swingde het hoogstwaarschijnlijk meer. Sarribal is behoorlijk overschat imo.
 
Origami
 
2
16 juli 2020 om 01:19
Zijn ook beetje de spelers. Net als bij Barca is het team aan verjonging toe. Het team ziet er zo traag uit wanneer de tegenstander versnelt.
 
maurootje
 
26
15 juli 2020 om 23:46
Moet je nagaan als Atalanta had gewonnen van juve, vorige keer, stonden ze op slechts 3 punten achterstand, met nog 5 wedstrijden, nu helaas 7... juve moet dit jaar van de troon gestoten worden, want volgend jaar met Arthur en vast nog wat dikke aankopen, wordt het nog moeilijker
 
Kabal
 
2
16 juli 2020 om 07:22
Dan zou het verschil 4 punten zijn geweest (Juve 1 minder, Atalanta 2 meer)
 
RASDAGO
 
11
15 juli 2020 om 23:47
Het had er zo anders voor kunnen staan als de concurrenten beter gepresteerd hadden de laatste weken (lazio vooral en inter) en als atalanta gewonnen had van juve vorige week....
 
verstandvzake
 
8
15 juli 2020 om 23:47
Wat een wedstrijd, Ik heb genoten. Juventus haal alsjeblieft wel een bezem door de selectie. Emile 1 van de eerste keren dat ik mij niet geïrriteerd heb aan je commentaar. Al blijven Emile en Sierd natuurlijk nooit objectief maar dat ben ik inmiddels wel gewend.
 
Aqua1
 
23
15 juli 2020 om 23:47
Sasuelo speelden Juventus weg en verdienden de overwinning. Wat is Juventus gods gruwelijk slecht, niet normaal lijkt wel op een degradatie ploeg......
 
CMG-
 
29
15 juli 2020 om 23:48
Heb in jaren Juventus niet zo slecht gezien. Verdedigend was het jaren lang, eigenlijk altijd al 1 van de beste ter wereld. Nu is het echt geen schim, dan verwacht je met een coach als Sarri, aanvallend sterke voetbal met mooie combinaties, nee hoor.. alles behalve. Laten we ook niet mals zijn voor De Ligt, hij is niet slecht maar doet ook niet wat bv een Ramos, Van Dijk (buiten vandaag) Koulibaly etc doen. Als ik Juve was zou ik Allegri terughalen.
 
mansje82
 
3
15 juli 2020 om 23:50
Maar dat kan je sarri niet echt kwalijk nemen eigenlijk. Het is gewoon een oud team. Met spelers waarvan je dat niet kan verwachten. Juventus heeft gewoon een fout gemaakt door sarri aan te stellen met dit materiaal.
 
Aqua1
 
8
15 juli 2020 om 23:52
Sarri zei zelf dat hij met Juventus behoudender is gaan spelen....
 
CMG-
 
4
15 juli 2020 om 23:53
Nou sorry hoor, maar dan moet je toch een team naar zijn kracht laten voetballen? Welke stijl hanteert Juventus nu dan? Ik zie het niet, het is ook niet leunen op de verdediging wat wij wel kennen van Juventus.
 
Jiren
 
9
16 juli 2020 om 06:34
Ramos (en zijn collega's) hebben ook 44 tegengoals moeten incasseren. Er is gewoon niet echt een TOP verdediger die duidelijk boven de rest uitsteekt momenteel, like the Maldini's, Cannavaro's, Nesta's, Puyol's en Ferdinand's van weleer.
 
CMG-
 
4
16 juli 2020 om 07:52
Haha pardon? Ramos presteert al jaren wereld-top, er was een tijd dat hij de concurrentie aanging met spelers als Puyol, Nesta, Thiago Silva, Chielini, Bonucci etc, vervolgens waren het: Hummels, Boateng, Godin, Pique, Mascherano etc, en nu Van Dijk, Koulibaly etc en nog steeds staat Ramos ver aan de top, nog steeds domineert Ramos. Al meer dan 10 jaar aan de top, besef dat. Ramos gaat de boeken in als 1 van de beste verdedigers aller tijden.
 
Musi26
 
5
16 juli 2020 om 00:49
Van dijk maakt veel vaker fouten, maar doordat Liverpool wint wordt er niet over gesproken. Los daarvan is de ligt ook heel wat jaartjes jonger. Nog een jaar (max 2) en hij is de beste van europa.
 
100% Meijer
 
5
16 juli 2020 om 06:52
De Ligt zit in zijn eerste jaar, dus vind ik totaal niet te vergelijken met de andere twee. Buiten het feit dat Van Dijk ook regelmatig een 'De Boertje' heeft.
 
JuveAmor1897
 
8
15 juli 2020 om 23:48
Sarri is ook de weg kwijt...naar de uitgang!ik begrijp echt niet wat we moeten aanvangen. Alweer een gemis aan creativiteit. We komen nog goed weg. Sassuolo is natuurlijk geen makkelijke tegenstander en zijn in goede vorm, maar bij Juve is het echt dramatisch gesteld. We spelen echt zonder visie en een duidelijk plan. Kortom, dit blijft niet duren. Een mirakel dat we de Scudetto pakken...
 
Aqua1
 
0
15 juli 2020 om 23:50
En niet met 3 aanvallers durven te spelen om mee te beginnen, door met 4 midden verder te spelen, je bent wel Juventus.
 
Jimmmmm
 
2
15 juli 2020 om 23:50
Mijn voorspelling voor vanavond was 0 punten of toch nog eentje en het is toch nog gelukt om er eentje mee naar huis te nemen. Speltactisch ga ik niets meer zeggen en spelers slecht praten ga ik zeker niet doen. Alles wijst op 1 vergif in de club en dat is de coach. In elk team in de wereld gaan spelers plots zwak lijken wanneer ze niet weten wat de opdracht van hun coach is. In de toekomst komt het wel weer goed met Juve. Forza Juve.
 
Roderik86
 
7
15 juli 2020 om 23:53
Weg met die Sarri. Het voetbal wat hij neerzet is niet om aan te gluren. Natuurlijk is het achteraf altijd makkelijk praten,maar in mijn ogen hadden ze Allegri nooit weg moeten doen.
 
Jimmmmm
 
7
15 juli 2020 om 23:57
Ik was fan van Allegri. Gentleman en geniale tacticus. Toch was het tijd om het op een andere manier te proberen, met name de jacht op de CL. Helaas is de verkeerde keuze gemaakt van coach terwijl je het had zien kunnen aankomen na dat jaar in Engeland. Van fouten leren we hopelijk.
 
bf1994
 
9
16 juli 2020 om 00:07
Mensen verkijken zich weleens op de jacht op de CL. Je hebt gewoon ook veel geluk nodig om dat toernooi te winnen.
 
Jimmmmm
 
2
16 juli 2020 om 00:25
Dat klopt, dat weten we maar al te goed. Maar na jaren kampioen lag de focus gewoon niet meer 100% op de scudetto, dat bedoel ik. Vandaar de aankoop van Ronaldo. Maar eigenlijk spelen ze al 2 jaar minder goed met op dit moment het dieptepunt. Komt wel weer goed.
 
Real Madr!d
 
7
15 juli 2020 om 23:56
Juventus, Juventus. Ongelooflijk, wat een slecht team is dit geworden zeg onder Sarri. Bizar. Er gaat werkelijk van alles fout daar. Ze komen twee keer op 0-2 voorsprong tegen Milan en Sassuolo, en in beide keren geven ze het zo makkelijk weg. Juventus stond erom bekend om hun verdediging die maar 2 kansjes weggaven. Maar ze vliegen er nu tegenwoordig zo makkelijk in. En Juventus mag die keeper wel bedanken, want ondanks dat die 3 tegendoelpunten om de oren heeft gekregen, het had er ook makkelijk 6 kunnen zijn. Wat een gatenkaas zeg, ik wist niet wat ik zag. Het is dat de Scudetto niet in gevaar komt want ze hebben nog altijd een marge op de andere concurrenten. Over concurrenten gesproken, die moeten echt achter hun oren krabben dat ze Juventus weer met de Scudetto laat ontsnappen, want als Juventus te pakken was, was het dit jaar wel. Cristiano had overigens zijn dag niet. Genoeg kansen gehad, maar de bal wou er niet in.
 
CaykurRizespor
 
16
16 juli 2020 om 00:06
Wat een heerlijke speler is die Mert Muldur toch, rechtsback van Sassuolo. Ze hebben hem maar voor 5 M gehaald bij Rapid Wien. Ze hebben er echt verstand van daar bij Sassuolo want Merih Demiral komt ook daar weg. Iets voor Juve deze parel?
 
Jimmmmm
 
11
16 juli 2020 om 00:26
Speelt inderdaad heel sterk en heeft een groot loopvermogen.
 
FBSK07
 
27
16 juli 2020 om 00:16
Ik dacht dat Juventus alleen zoveel doelpunten kon incasseren zonder Matthijs lol. Dat was volgens velen hier namelijk waarom Milan er 4 kon scoren.
 
Jimmmmm
 
3
16 juli 2020 om 00:27
Het waren er maar 3 he vandaag haha.
 
19messi33
 
1
16 juli 2020 om 05:36
Toch wel zonde dat Atlanta vorige keer niet wist te winnen, ondankks dat Juventus zwak speelt winnen ze de serie A vrij gemakkelijk door het onvermogen van de andere clubs. Atalanta is nog niet zo constant (op het kwart van de competitie na) om mee te kunnen doen voor de titel.
 
capitanojuve
 
1
16 juli 2020 om 07:13
Spelers als matuidi opstellen terwijl hij compleet eruit gelopen wordt.. Sandro idem, zelfde combinatie hele tijd en weg waren ze.. dat ziet toch iedereen.. lekker rabiot laten lopen daar.. en ik begreep wel dat Dybala niet speelde, waarschijnlijk had Sarri al gezien dat hij geen bal zou raken, kan gebeuren