Juventus lijdt puntenverlies tegen Hateboer en De Roon; Dybala mist penalty
Zondag, 1 oktober 2017 om 22:45

Juventus heeft de zevende competitiewedstrijd niet in een overwinning weten om te zetten. La Vecchia Signora kwam op bezoek bij Atalanta al snel op een 0-2 voorsprong, maar de Italiaanse topclub vergat zichzelf te belonen, waarna de thuisploeg langszij kwam, mede door een fout van Gianluigi Buffon: 2-2. Door het gelijkspel lijdt Juventus het eerste puntenverlies dit seizoen in de Serie A en staat het samen met Internazionale twee punten achter op koploper Napoli.

Federico Bernardeschi kon na twintig minuten spelen op eenvoudige wijze de openingstreffer voor zijn rekening nemen, nadat doelman Etrit Berisha een schot van Blaise Matuidi verkeerd taxeerde. De aanvaller kon de rebound vervolgens tegen de touwen werken: 0-1. De Italiaan was vijf minuten later wederom medeverantwoordelijk voor een goal: Bernardeschi was betrokken in een heerlijke aanval over de grond van de regerend landskampioen, met als eindstation Gonzalo Higuaín, die het leer krachtig in het doel werkte: 0-2.

Juventus leek een eenvoudige wedstrijd tegemoet te gaan door de denderende openingsfase, maar Atalanta, met Hans Hateboer in de basis en Marten de Roon als invaller, wist door slecht keeperswerk van Buffon de aansluitingstreffer te maken via Mattia Caldara. De routinier tastte mis bij een vrije trap, waarna de inlopende Caldara simpel kon binnentikken. De thuisploeg had vlak daarna de kans om langszij te komen na onoplettendheid van Stephan Lichtsteiner, maar de ploeg van Gian Piero Gasperini moest met een achterstand de kleedkamer opzoeken.

De ploeg van Massimiliano Allegri leek vlak na rust via Mario Mandzukic de 1-3 te maken, maar Lichtsteiner had volgens scheidsrechter Antonio Domato een overtreding begaan voorafgaand aan de kopgoal. Atalanta profiteerde, want halverwege de tweede helft kopte Bryan Cristante krachtig de 2-2 binnen. Juventus zette na de gelijkmaker aan en kreeg een penalty na een geconstateerde handsbal. Paulo Dybala, die in elk van de eerste twee Serie A-uitduels een hattrick produceerde (Genoa 2-4, Sassuolo 1-3), mocht de strafschop nemen, maar faalde, waardoor Juventus met een puntendeling genoegen moest nemen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
AlexDelPiero10
 
22
1 oktober 2017 om 22:50
Eerste puntenverlies en na die 1-2 zag je het ook wel aankomen, Benatia van alles de schuld geven is niet juist natuurlijk maar het moge duidelijk zijn dat Rugani altijd maar dan ook altijd de voorkeur moet krijgen. Benatia is al lang niet meer de topper van bij Roma, daarom mocht ie ook weg van Bayern. Dibi mist onfortuinlijk zijn eerste penalty, jammer dat er dan gelijk gezeurd word op die jongen, terwijl die al weken buitenaards presteerd. Lichtpunt was toch Bernardeschi, meteen een goal en assist, heerlijke speler, zo technisch begaafd ook, een nieuwe echte Italiaanse ster is geboren. Als je dan Cuadrado ziet inkomen doet dat toch pijn aan de ogen. Niks verloren hier, ofja, twee punten. Maar goed. Forza Juve! Forza Dibi!
 
kw91
 
8
1 oktober 2017 om 23:01
Jij zegt niks verloren, maar ik begin als Napoli supporter toch wel al een beetje te dromen na dit soort weekenden... Het is natuurlijk echt nog vreselijk vroeg, maar een mens mag dromen, en ik heb echt het gevoel dat dit gewoon het seizoen wordt... Hetgene wat mij dan het meeste zorgen baart is hoe goed Dybala wel niet is... Achteraf ook eigenlijk onbegrijpelijk hoe Juve hem zo makkelijk heeft opgepikt, ook al druipte de kwaliteit er al van af bij Palermo.
 
CarltonBanks
 
9
1 oktober 2017 om 23:29
Denk gewoon dat Napoli niet breed genoeg zit in de selectie om het een heel jaar vol te houden. Mooie start wel van de napolitanen
 
juvedeef
 
5
1 oktober 2017 om 22:53
Ik weet dat het niet alleen aan hem ligt. Maar benatia komt me strot uit. Voor de rest 2e helft was echt dramatisch. Snap de wissel van bernadeschi ook niet echt. Alle flank spelers speelde waardeloos. Behalve bij.
 
Jorinus
 
3
1 oktober 2017 om 22:55
Petje af voor Atalanta. Na een halfuur achtte ik hen al K.o. te zijn, maar ze hebben enorm veel veerkracht getoond. Geen gezeur over VAR of arbitrale dwalingen vanavond was uiteindelijk doorslaggevend (d.w.z., het streepte elkaar weg), Atalanta toonde voldoende passie om twee punten weg te houden bij een ploeg waar bepalende spelers niet in hun beste vorm steken op het moment. Dit soort wedstrijden komen ieder seizoen wel voor. Na weer zo’n vervelende interlandpauze gewoon de draad weer oppakken.
 
Voetbalgogme
 
18
1 oktober 2017 om 22:59
Sorry, maar leg mij eens uit hoe die 2 situaties elkaar weg streepten? Je gaat toch niet beweren dat Lichtsteiner daar niks verkeerds deed? Had eigenlijk gewoon rood moeten krijgen voor die idiote vuistslag. Juve had vandaag de scheids mee, maar heeft daar uiteindelijk niet van geprofiteerd.
 
juvedeef
 
1
1 oktober 2017 om 23:08
Scheids mee? Kom nou, er zijn aan beiden kanten grote fouten gemaakt. Niet alleen in het voordeel van juve.
 
Jorinus
 
2
1 oktober 2017 om 23:14
Aan beide kanten zijn fouten gemaakt. Waarschijnlijk meer kleinere fouten ten nadele van Juve, en een of twee grotere ten nadele van Atalanta. Ik zeg niet dat de scheids juist was over slechts een gele kaart voor Lichtsteiner. Ik zeg alleen dat er meerdere momenten waren voor beide ploegen, mocht de scheids anders beoordeeld hebben, de wedstrijd potentieel de ene of de andere kant had kunnen doen kantelen. Maar goed, dat is allemaal (slecht) giswerk. Dat VAR in haar huidige vorm wellicht een gedrocht is (waar ik nu ook wel weer post-match reacties van zie komen van spelers/analysten), is een andere kwestie.
 
Voetbalgogme
 
5
1 oktober 2017 om 23:18
@juvedeef, Is het nou echt zo moeilijk om toe te geven als je een keer de scheids mee hebt? Ik zeg nergens dat Juve altijd geluk heeft met de arbitrage of iets dergelijks. Echter gingen de belangrijke beslissingen in deze wedstrijd bijna allemaal de kant van Juve op. Bij die afgekeurde goal van Mandzukic heeft Juve geen pech, want elke normaal denkende scheids keurt die goal af als hij op de VAR terugziet wat Lichtsteiner daar flikte.
 
Voetbalgogme
 
1
1 oktober 2017 om 23:21
@jorinus, Ben ik het mee eens. Alleen was ik het gewoon niet eens met dat die 2 momenten elkaar weg streepten. Goal van Juve werd terecht afgekeurd, en die pingel van Dybala was onterecht.
 
Marc Juventus
 
4
1 oktober 2017 om 23:30
Eigenlijk valt er dus niks te klagen op de scheids. De afgekeurde goal was heel erg pech, niet door de scheids, maar doordat Lichtsteiner zo'n domme actie begaat, want die actie had geen invloed op de goal. De pingel was een twijfelgeval door de beweging van de arm, maar met de VAR had de scheids gewoon moeten zien dat er geen sprake van hands was. Juve heeft niet geprofiteerd van de voordelige beslissingen van de scheids en heeft de 2 gescoorde goals (gelukkig) ook niet aan de scheids te danken.
 
CarltonBanks
 
1
1 oktober 2017 om 23:33
Dan mag je hier en nu ook toegeven dat de var moest toegepast worden wanneer higuain werd vastgehouden in de 16. En waar zag jij een vuistslag?? Liechtsteiner houdt inderdaad zijn arm lateraal om de bal af te schermen maar hij kan er niet aan doen dat die papu gomez zo klein is dat die hem in het gezicht krijgt! En wat een aansteller is die gomez ook zeg, mocht op zijn minst 1x geel gekregen hebben voor al die keren dat hij zich liet vallen
 
Voetbalgogme
 
6
1 oktober 2017 om 23:49
@ Carltonbanks, Als je gaat beweren dat Lichtsteiner de bal wilde afschermen dan ben je moeilijk serieus te nemen. Dat die hand naar achter gaat is vrij normaal als hij de bal zogenaamd wilde afschermen, maar het tempo waarmee slaat nergens op. Gewoon een slag naar achteren, dus rood.
 
CarltonBanks
 
2
2 oktober 2017 om 00:42
Man man man, dan heb jij nog niet veel opzettelijke elleboogstoten gezien denk ik (à la fellaini). Want Liechtsteiner is echt bekend om zijn elleboogstoten of om zijn agressieve uitbarstingen bij een 2-1 voorsprong. Is 1 van de slimmere spelers die juve in de selectie heeft, terechte gele kaart maar om te spreken van opzet is een beetje overdreven, je doet alsof hij hem werkelijk met de vuist een uppercut heeft gegeven
 
motm
 
6
1 oktober 2017 om 23:02
Dwalingen? Lichtsteiner verdiende rood na die slaande beweging met zijn vuist.
 
Kittamuort
 
5
1 oktober 2017 om 22:55
prachtige match!atalanta maakt me toch extra trots met hun prestaties vooral in Europa..prachtweekend!veel doelpunten weer,maar zijn we tegenwoordig gewend! Napoli 7-21 juve en inter 7-19 lazio7-16 roma 6-15...prachtweekend met alle passie,emotie en liefde voor calcio in 1 weekend gestopt
 
Dysentery Gary
 
6
1 oktober 2017 om 22:56
Respect voor atalanta; heerlijke vechtploeg. Spelen donderdag uit tegen Lyon en houden ons lekker op een gelijkspel Maar wat geven we het dom weg zeg. De wedstrijd begon heerlijk met een goal én assist van Berna, maar daarna viel het de wedstrijd in het water. Het is duidelijk dat we Pjanic missen. Daarnaast zijn spelers als Cuadrado en Douglas Costa totaal geen meerwaarde voor ons. Eén speler is wel prima. Maar twee???!!! Absoluut niet. Jammer dat Dibi zijn penalty misste, ene kant wel gerechtigbheid, maar zo'n bal mag er echt in. De Serie A wordt dit jaar misschien wel spannend zeg. Dat is maar goed ook, we hebben uitdagers nodig om zelf te groeien.
 
bonipertiJuve
 
1
2 oktober 2017 om 00:50
Waar was pjanic dan? Geblesseerd? Heb niet veel meegekregen helaas.
 
Dysentery Gary
 
1
2 oktober 2017 om 09:12
Viel in de warming-up tegen Olympiakos geblesseerd uit. We zullen hem een paar weken moeten missen vrees ik.
 
AguiaNegraQ7
 
2
1 oktober 2017 om 23:02
Dank je wel La Vecchia Signora Geen puntverlies tot nu toe, zet ik eens in op Juve, laatste wedstrijd op een coupon met 12 wedstrijden, verprutsen ze het op een merkwaardige manier. 2-0 voorsprong verspelen, en daarop ook nog eens een penalty verprutsen, mijn hart doet pijn. Pfff.
 
AguiaNegraQ7
 
3
1 oktober 2017 om 23:04
Correctie: "een gratis gegeven penalty".
 
juvedeef
 
3
1 oktober 2017 om 23:09
Was een terechte penalty. Die vent gaat met zijn arm naar de bal
 
AguiaNegraQ7
 
2
1 oktober 2017 om 23:34
Juvedeef, Ik raad je aan om de positie nogmaals te gaan kijken, speler van Atalanta houd zijn arm keurig bij zijn lichaam. Dat kan je toch echt geen strafschop noemen?
 
Marc Juventus
 
2
2 oktober 2017 om 00:50
Nou keurig bij zijn lichaam, hij bewoog zijn arm wel naar de bal toe, echter had de scheids met VAR wel duidelijk kunnen zien dat de bal meer de schouder raakte en dat er dus geen sprake moest zijn van een strafschop.
 
TM001
 
2
1 oktober 2017 om 23:04
Waarom Benatia bashen volg ik even niet. De doelpunten waren niet zijn schuld. Middenveld die heel slecht was incl dybala wordt gespaard.
 
motm
 
4
1 oktober 2017 om 23:16
Verdiend punt voor Atalanta. 90 minuten gestreden, zo zie ik het graag. Onder Gasperini heeft Atalanta sinds vorig seizoen de weg omhoog weer gevonden.
 
NielsHeideman
 
4
1 oktober 2017 om 23:19
Oke ik ben Atalanta fan en misschien niet geheel neutraal... maar Petagna maakt toch helemaal geen hands bij die vrij trap waaruit de strafschop komt?? Scheidsrechter gebruikt camerabeelden maar die tonen mijns inziens aan dat het geen hands is. Des te meer gerechtigheid dat Berisha de strafschop pakt!
 
CarltonBanks
 
1
1 oktober 2017 om 23:36
Als je met je schouder naar de bal gaat is het hands, ik begrijp dat het een twijfelgeval is maar je ziet echt duidelijk dat hij een beweging naar de bal maakt en hem dan ook op de arm krijgt weliswaar de zijkant van de schouder. Denk dat de scheidsrechter de penalty gegeven heeft op basis van de beweging naar de bal. Moest hij hem niet gegeven hebben had ik er zeker geen probleem mee omdat het echt een twijfelgeval is en moeilijk te beoordelen
 
reds1965
 
1
1 oktober 2017 om 23:54
Kan je mij vertellen hoe Gosens het tot dusverre bij jullie doet?
 
NielsHeideman
 
2
2 oktober 2017 om 00:38
Gosens heeft als ik goed onthouden heb dit seizoen 3 keer basus gespeeld en 1 keer ingevallen. De eerste 2 competitiewedstrijden tegen Roma en Napoli mocht hij starten en ook in de thuisoverwinning op Crotone speelde hij 90 minuten mee. Daarnaast volgens mij nog een keer ingevallen. Speelde deze wedstrijden in het 3412 systeem van Gasperini als linkermiddenvelder, maar moet dus de gegele linkerflank bestrijden. Deed dit toe nu toe niet onaardig, echter heeft hij tijd nodig om zich aan te passen aan het Italiaanse voetbal en het systeem van Atalanta. Daarnaast is het zo dat de, normaal gezien, basisspeler voor zijn positie Spinazzola terug is van blessure, dus zal Gosens het voorlopig met invalbeurten en hier en daar een keer 90 minuten moeten doen gezien het drukke speelschema van Atalanta ivm Europa League. Voordeel voor hem is dat hij op deze manier rustig kan wennen. Moet je kijken wat Hans Hateboer zich ontwikkelt heeft, uitstekende voetballer geworden!
 
reds1965
 
0
2 oktober 2017 om 14:06
Bedankt voor je uitgebreide reactie! Fijn om te horen dat hij het niet onaardig doet, ik had geen hoge verwachtingen van zijn overstap maar vond het voor Heracles altijd een hele goede speler. Zou mooi zijn als hij net zo'n ontwikkeling kan doormaken als Hateboer.
 
NielsHeideman
 
0
2 oktober 2017 om 17:55
Graag gedaan!
 
sjoerd!
 
1
1 oktober 2017 om 23:24
HEEEERLIJK. nu deze lijn blijven doortrekken. Wij moeten deze potjes blijven winnen. Juve heeft een beter team dan Napoli natuurlijk maar toch denk ik dat ze verdedigend onzeker zijn bij Juve. Zo komt het gewoon een beetje over bij mij. Of ik hoop het gewoon.
 
Marc Juventus
 
8
1 oktober 2017 om 23:33
Benatia mag er wel uit. Hopelijk gaat Juve gewoon afwisselen tussen Barzagli en Rugani met daarnaast natuurlijk Chiellini. Gefeliciteerd in ieder geval, Juve heeft het puntenverlies helemaal aan zichzelf te wijten. Mocht Napoli deze lijn doortrekken en geen punten verspelen tegen de kleintjes wordt het een enorm spannende strijd en gaan de onderlinge confrontaties geweldig worden.
 
sjoerd!
 
1
2 oktober 2017 om 05:25
Ja het kan zeker spannend worden. En over 2 weken 2 cruciale wedstrijden. Jullie thuis tegen Lazio en wij uit bij Roma. Smullen
 
RamonDiaz
 
0
2 oktober 2017 om 00:53
Juventus was sterker dan Atalanta maar het gelijkspel is toch wel een terechte uitslag want ze vochten als leeuwen, smet op de wedstrijd was de arbitrage. Die elleboog van Lichtsteiner was zeker rood waard en de penalty was een kadootje, de scheidsrechter kijkt tig keer naar de herhaling en nog durft hij hem te geven dan ga je je toch afvragen wat voor zin het neeft om die beelden terug te kijken. Vond Chiellini wat mij betreft man of the match, hij viel niet op maar haalde door zijn positionering toch een aantal gevaarlijke counter mogelijkheden van Atalanta weg en als iemand een meester is in slimme overtredingen is dan is hij het wel, daar kunnen heel wat verdedigers wat van leren, het is zelden gemeen wat hij doet maar wel super efficient.
 
IFCBI
 
1
2 oktober 2017 om 03:30
Wat ik niet snap, is dat hij na het zien van de beelden alsnog de penalty geeft? Lachwekkend gewoon, maar oké, dat terzijde. Wat hebben ze bij Atalanta toch een gigantisch loopvermogen zeg. Ze waren precies onuitputtelijk, bleven strijden en sprinten voor iedere bal, zelfs in de 90e minuut nog. Echt ongelofelijk. Complimenten voor dit team, dat erg goed voetbal speelt. Daarnaast ook onbegrijpelijk dat Benatia begint, ik wil niet steeds met de lange vinger wijzen.. maar komop? Rugani is toch een betere optie lijkt me. Ook Lichtsteiner met een erg lompe vertoning (vuistslag). Al bij al is een 2-2 een terechte uitslag. Ohja, wat is die Gomez toch een heerlijke speler zeg.
 
Teckelaar
 
2
2 oktober 2017 om 09:10
Een keer een andere kampioen in Italië zou wel leuk zijn. Dus dit puntverlies kan ik alleen laar toejuichen.