Kans op terugkeer Mazraoui en Ziyech lijkt klein na ontkenning van geruchten
Woensdag, 13 april 2022 om 11:13

De geruchten over een mogelijk ontslag van bondscoach Vahid Halilhodzic worden door de Marokkaanse bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa ontkracht. Begin april kwam in Franse en Marokkaanse media naar buiten dat een breuk met Halilhodzic tot de reële mogelijkheden zou behoren, maar hier is volgens Lekjaa niets van waar. Wel hoopt de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) nog altijd werk te maken van een terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui bij het nationale elftal.

Het conflict tussen Mazraoui, Ziyech en Halilhodzic duurt al geruime tijd voort. In maart behoorden de (ex-)Ajacieden voor het eerst sinds anderhalf jaar weer tot de voorselectie van de Leeuwen van de Atlas, maar gaven direct aan niet terug te willen keren in de nationale ploeg van Marokko. Halilhodzic weigerde vervolgens nog langer over Ziyech en Mazraoui te spreken, zei hij bij de bekendmaking van de definitieve selectie. "Ik spreek vaak met de bondsvoorzitter. Ziyech en Mazraoui stonden op de lijst. Ze hebben gekozen de uitnodiging te weigeren. We respecteren die keuze, nu is het klaar. Ik zal nooit meer over ze praten", aldus de 69-jarige oefenmeester.

Ondanks enkele geruchten, peinst bondsvoorzitter Lekjaa er niet over om bondscoach Halilhodzic de laan uit te sturen om de terugkeer van Ziyech, Mazraoui, maar ook die van Abderazak Hamdallah (Al-Ittihad) en middenvelder Youssef Maleh (Fiorentina) mogelijk te maken. "Alle geruchten die je hebt gehoord, zijn nergens op gebaseerd, zei Lekjaa op het YouTube-kanaal van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). "Vahid is de bondscoach van de nationale ploeg, hij heeft een contract bij de Marokkaanse bond. Als een van de partijen niet tevreden is met de resultaten, kunnen ze uit elkaar gaan en de samenwerking beëindigen. Maar onze relatie met Vahid is op dit moment goed."

Lekja benadrukt wel dat de deur nog steeds openstaat voor alle Marokkaanse spelers, ondanks de conflicten die zij in het verleden hebben gehad. "Er zijn problemen die aangepakt moeten worden en er moeten nu beslissingen worden genomen om het nationale team in de best mogelijke positie neer te zetten." Fans van Marokko hopen nog altijd op een terugkeer van Ziyech, daar zij massaal de naam van Ziyech scandeerden rond het duel met Congo om WK-kwalificatie. Op beelden is te zien hoe Halilhodzic wordt toegeschreeuwd als hij naar de spelersbus loopt. Op een andere video baant de oefenmeester zich een weg tussen de schreeuwende Marokkaanse aanhang. In de komende maanden moet duidelijk worden of Lekjaa de spelers kan overtuigen om onder Halilhodzic hun rentree te maken.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
7
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
13
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (60)

 
Japie_Krekel
 
52
13 april 2022 om 11:20
Wat is dat met al die bondscoaches die hun beste spelers passeren? Wat een interresantdoenerij en misplaatste arrogantie van deze coaches. Ik weet nog dat Deschamps jarenlang Benzema passeerde voor Giroud terwijl die niet eens schuldig was bevonden destijds in die strafzaak. Nu weer deze coach van Marokko die hier een handje van heeft. Wat een volstrekt achterlijke beslissinhen maken dit soort mensen
 
OtarioOtavio
 
47
13 april 2022 om 11:35
Ja en uiteindelijk is hij wel schuldig en word hij opgeroepen, je valt een beetje door de mand hier japie. Betrokken bij seksschandaal met een minderjarig meisje, de valbuena zaak en een drugshandel. Nee is allemaal niks zeker.
 
 
5
13 april 2022 om 11:58
Was dat seksschandaal niet Ribery?
 
OtarioOtavio
 
6
13 april 2022 om 12:12
Waren ribery, benzema en nog een speler.
 
BundesChelsea
 
4
13 april 2022 om 13:06
Valbuena toch?
 
Bongiorno
 
21
13 april 2022 om 11:54
Benzema is wel het minst goede voorbeeld dat je had kunnen kiezen, met zijn betrokkenheid bij een afpersingszaak tegen een teamgenoot (destijds) bij het Franse elftal, plus het feit dat Frankrijk zonder Benzema het WK won.
 
Japie_Krekel
 
3
13 april 2022 om 17:53
Punt blijft dat het achterlijk is om je beste spelers niet op te roepen
 
Bongiorno
 
1
13 april 2022 om 18:13
Nee hoor, als Promes bij Ajax zich ontpopt had tot een soort messias en dertig doelpunten per jaar bleef maken dan zou hij met dat steekincident ook gewoon niet opgeroepen worden. Je vertegenwoordigt namelijk je land op een directe manier.
 
Mat_EL
 
1
13 april 2022 om 19:52
Die werd gewoon opgeroepen voor het EK zonder dat hij bij Ajax in de basis stond; messias status niet nodig
 
Japie_Krekel
 
2
13 april 2022 om 22:53
@Bongiorno Daar valt dan nog wat voor te zeggen maar Ziyech en Mazraoui zijn niet bezig met criminele activiteiten zover ik weet
 
Svenieman
 
6
13 april 2022 om 12:04
Ik weet niet of het hier het geval is hoor, ik moet zeggen dat ik het Marokkaanse elftal niet zo volg, maar het wil in het algemeen niet zeggen dat wanneer je de beste spelers laat spelen je betere resultaten haalt. Een team moet goed samen kunnen spelen en voor elkaar door het vuur willen gaan, dat is het belangrijkst. Een elftal bestaande uit minder goede spelers maar wel speelt als een team zal het vaak beter doen dan een elftal bestaande uit sterren en van los zand aan elkaar hangt. Ik kan het dus ook prima begrijpen wanneer een trainer besluit niet z`n beste spelers op te roepen. Nogmaals, ik weet niet of dat hier van toepassing is. Ik ken het Marokkaanse elftal en voetbal niet goed genoeg.
 
RamboKolombo
 
2
13 april 2022 om 17:34
Dat klopt niet, een topteam met matige spelers kunnen ver komen maar zal nooit een finale winnen dan heb je toch spelers met exceptionele kwaliteiten nodig. Als Marokko de WK zou winnen is dat niet echt gek met spelers als Hakimi, Ziyech en Bounou.
 
erwinson
 
5
13 april 2022 om 12:19
Ik denk dat het in dit geval gaat om een bondscoach die geen weerwoord accepteert. Dat valt bij sommige spelers dus verkeerd, het zijn geen marionetten. Er moet wel een soort van wisselwerking ontstaan tussen spelers en coach. De coach bepaald wel uiteindelijk natuurlijk.. Zelfs ons aller Louis staat open voor discussie met zijn spelers als ze dingen kunnen onderbouwen. Maar of je dit achteraf nog kunt herstellen als zo'n relatie eenmaal verpest is, betwijfel ik.
 
trodat4030
 
9
13 april 2022 om 12:57
Wat dacht je van Louis die Promes weigert te selecteren?
 
erwinson
 
5
13 april 2022 om 13:02
Daar ben ik het volledig mee eens dat die niet geselecteerd wordt. Dat soort ongure types zou ik er ook niet bij willen hebben.
 
FRSDS
 
7
13 april 2022 om 13:48
Zoals van Basten ook Ziyech negeerde en hem links liet om voor oranje uit te komen..
 
friestho
 
5
13 april 2022 om 14:11
Op dat moment was Ziyech verre van een basisspeler geweest bij Oranje hoor. Ben het wel met je eens dat ze hadden moeten proberen om Ziyech mee te nemen en in te laten vallen, om hem zo te binden.
 
FRSDS
 
6
13 april 2022 om 14:52
Het ging mij niet om de kwaliteiten van Ziyech, maar om de trots en eer (waar zijn argument over ging) van Van Basten. Dat hij zich liet leiden door zijn emoties over hun verstandshouding destijds bij Heerenveen. Daardoor heeft Oranje (in potentie) een topper laten lopen door zijn koppigheid, trots en eer.
 
FcGrun050
 
0
13 april 2022 om 17:26
@FRSDS - Je weet dat Van Basten niet de bondscoach was he. Blind had hem overgeslagen en Van Basten was assistent. Dus om Van Basten de schuld te geven is redelijk belachelijk. Dat er oud zeer was tussen die twee, was bekend. En dat Ziyech voor Marokko ging kiezen, was ook totaal niet te verwachten, mede omdat hij toen al was geselecteerd door Hiddink en helaas geblesseerd raakte tijdens de trainingen. Ziyech was een beetje de trendsetter in Nederland dat er zoveel Nederlanders voor hun tweede nationaliteit kozen.
 
RamboKolombo
 
5
13 april 2022 om 17:38
Ziyech was bij Twente ook de beste speler van de Eredivisie. Die man heeft in z’n eentje Twente uit de degradatie gered en uit armoede als spits moeten functioneren wat hij meer dan prima deed.
 
Japie_Krekel
 
5
13 april 2022 om 17:55
Daarom is het ook nog steeds achterlijk dat Blind weer op de loonlijst staat van de KNVB. Zo iemamd moet je levenslang weren in Zeist
 
FcGrun050
 
0
13 april 2022 om 19:28
@rambokolombo - Je kunt ook overdrijven, hij heeft welgeteld maar 2 wedstrijden als spits gespeeld. Eentje als schaduwspits en een wedstrijd als spits. En lijkt mij enorm sterk dat je die twee wedstrijden zo enorm scherp op je netvlies hebt staan, want dat waren wedstrijden van 6/7 jaar geleden.
 
FRSDS
 
0
14 april 2022 om 09:06
En jij denkt dat een icoon als van Basten niks te zeggen heeft als assistent? Slaap maar rustig verder gap..
 
Sirius
 
3
13 april 2022 om 14:50
Je had een grote mond over Promes, maar dat Benzema gepasseerd was gebruik je dus nu om een punt te maken?
 
kralla93
 
1
14 april 2022 om 02:49
De beste speler bij ons is hakimi. En die is er gewoon. Ziyech heeft vaker problemen met coaches oa met renard. En mazraoui is ziyech zijn meeloper.
 
Bundy_sr
 
29
13 april 2022 om 11:23
Marokko heeft als alternatieven Hakimi en Tissa. Die vindt ik zeker niet minder dan Ziyech en Mazraoui. Daarnaast heeft deze coach zich geplaatst voor het WK en zijn doelstelling dus bereikt. Het is niet alsof Marokko er elke WK standaard bij zat in het verleden
 
friestho
 
55
13 april 2022 om 11:29
Natuurlijk is Ziyech meerdere klasses beter dan Tissoudali. Die heeft het echt nergens bewezen. Daarnaast zou je Hakimi en Mazraoui met wat schuiven prima samen kunnen opstellen. Een van de twee op linksback, of Hakimi als rechtsmid.
 
 
5
13 april 2022 om 11:33
Precies dat en Tissou speelde ook zijn meeste wedstrijden op links. Buiten dat om laat die coach goed presterende spelers als Taraabt en Harrit ook thuis, maar neemt wel spelers uit de eigen competitie mee.
 
Bundy_sr
 
29
13 april 2022 om 11:36
Tissou heeft dit seizoen als 25 goals gemaakt bij Gent en Marokko naar het WK geschoten? Hoe bedoel je nergens bewezen. Hij is enorm in vorm en niet voor niets wilt Valencia hem kopen.
 
Adam2041
 
28
13 april 2022 om 11:59
Dat mag wel zo zijn, maar Tissou is een spits en Ziyech een middenvelder. Buiten dat is Ziyech zeker een paar klassen beter, je kan toch niet serieus zijn met deze uitspraak?
 
friestho
 
10
13 april 2022 om 11:59
Hij doet het één seizoen goed. Dan kan je toch niet zeggen dat hij bewezen is? In Nederland was het absoluut geen bijzondere voetballer. Bij Cambuur en VVV was hij uiterst matig. En als ik naar zijn statistieken bij beerschot kijk, is het ook niet heel best. Alleen een jaartje bij Telstar en dit jaar bij Gent heeft hij goede statistieken. Valencia volgt waarschijnlijk 50 spelers die een goed seizoen draaien en daar kan Tissoudali een van zijn.
 
Broflovski
 
16
13 april 2022 om 12:17
Haha wat een onzin Friestho. Bij Cambuur was hij al een hele goede speler. Uiterst matig lachwekkend, jij hebt m nooit zien spelen ongetwijfeld. Bij Beerschot was hii ook de grote man. Leuk dat je alleen naar stats kijkt en verwacht dat hij als buitenspeler, wat hij altijd was, elk seizoen 15/20 goals moet maken??
 
NorgeNederland
 
21
13 april 2022 om 12:18
Wat doet het er nou toe dat Tissoudali het niet goed deed bij VVV en Cambuur 4 jaar geleden lol? Hij doet het nu geweldig bij Gent en Marokko, het gaat toch om zijn huidige vorm?
 
Bundy_sr
 
9
13 april 2022 om 12:36
Precies wat een non-argument anders kunnen we ook zeggen dat Bastos het bij Feyenoord en Excelsior niet goed deed, Salah het bij Chelsea niet goed deed of Immobile bij Dortmund. Het gaat toch om de vorm in deze tijd?
 
friestho
 
8
13 april 2022 om 13:18
Hoezo is het een non-argument dat een speler dus 6 jaar lang niet presteert, om het vervolgens 1 seizoen goed te doen. Was Giakoumakis ook een wereldspeler, puur omdat hij vorig seizoen er veel in schoot? Nee. Is Tissoudali goed genoeg voor Laliga, omdat hij er één seizoen veel in schiet? Nee. Ik zie Bundy praten over Salah en Immobile. Dat is toch een grap? Immobile die alles al had bewezen en daarna het een keer niet lukt. Salah die prima speelde, jong was en talent had. Tissoudali is 29 (!) en speelt voor het eerst ergens niet om degradatie of op het tweede niveau. Lachwekkend om hem zo naar boven te schrijven.
 
RyanGarcia
 
6
13 april 2022 om 13:26
Lol inderdaad Valencia. Zegt genoeg dat alleen matige clubs interesse hebben. Het is geen 2002 meer hè.
 
NorgeNederland
 
2
13 april 2022 om 14:35
Zes jaar lang niet presteert? Waar haal je dat in hemelsnaam vandaan? Hij heeft uitstekende seizoenen gespeeld bij Telstar en een transfer verdiend naar Le Havre in 2016, daar gefaald en bij verhuurperiodes aan VVV en Cambuur kwam hij niet uit de verf. Echter kwam hij weer op het juiste pad bij de Graafschap. Dit gebeurde allemaal binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar. Sinds mid 2018 is hij dus gewoon prima stappen aan het zetten. Die 6 jaar trek je uit je hol. En hij wordt niet naar boven geschreven. Hij presteert geweldig dit seizoen en valt op bij clubs als Valencia. Of zal Friestho het beter weten dan mensen dan mensen die werkzaam zijn bij Valencia?
 
l4Barca
 
1
13 april 2022 om 15:53
Volgens mij kan je beter darten kijken want je hele theorie klopt niet. Je praat over spelers met verschillende posties
 
Tipptopp
 
2
13 april 2022 om 15:56
Het gaat om de vergelijk met Ziyech die Bundy maakt. Met alle respect maar of een speler bij Telstar, VVV, Cambuur wel of niet goed bezig was maakt daar geen verschil in. En of Valencia nu wel of niet slim handelt maakt daarin ook niet uit. Je kunt toch niet met droge ogen roepen dat hij de afgelopen jaren beter gepresteerd heeft dan Ziyech. Vergelijk AJAX en Chelsea en de CL nu eens met het niveau van Telstar, VVV, Cambuur, Le Harve en Gent…. Iets van 1+1=…. En dan heb ik het niet eens over het verschil in positie!
 
RamboKolombo
 
0
13 april 2022 om 17:46
Het blijft wel een topclub, het is wel een kampioenenteam. Dat geld ook voor Milan United Arsenal Monaco Lyon etc
 
friestho
 
0
13 april 2022 om 17:51
Volledig eens met Tipptopp; Redelijk (op zijn max) presteren bij Telstar, VVV en Cambuur staat in het niets bij presteren bij Ajax en in mindere mate Chelsea. Een Danilo deed het ook erg goed bij Twente (die schat ik ongeveer gelijk met Gent), maar de stap naar Ajax bleek veel en veel te groot. Dat zegt genoeg. Tissoudali is niet beter.
 
Alkaline
 
2
13 april 2022 om 21:09
Zelfs een groenteboer had met Marokko de kwalificatie behaald en dan loten ze nog eens DR Congo uit pot 2 in de finale kwalificatie ze hadden net zo goed Egypte kunnen loten of Kameroen dan had hij zich niet gekwalificeerd met wat die nu heeft geselecteerd, op de Afrika Cup zag je het al zijn spel is niet om aan te zien lange ballen naar voren en nul kansen creëren tis maar dat ze tegen zwakke landen spelen je zag het in de kwartfinale tegen Egypte vlogen ze er meteen uit Marokko had 0 kansen gecreëerd als die zo gaat spelen op het wk dan gaat Marokko met dikke cijfers verliezen van Kroatie, Belgie en Canada. Ik hoop dat hij ontslagen wordt en dat er een frisse jonge bondscoach voor de team staat die wel verstand heeft en wil voetballen want Marokko kan echt wel gevaarlijk zijn op een wk maar alleen moeten er wel de juiste spelers worden geselecteerd.
 
AsRoma8
 
4
13 april 2022 om 12:28
Dit blijft ook echt elke week weer terugkomen. Ik denk dat sommigen hier nog in een soort ontkenningsfase zitten.
 
Bron Vermelder
 
7
13 april 2022 om 12:32
De bondsvoorzitter heeft ook aangegeven dat er gesprekken met Vahid einde van deze maand word gehouden. Met Ziyech en Mazzroui deze week zelfs. Denk echt dat stel Vahid de spelers nog steeds niet wilt hebben dat de bond echt wel een ontslagbrief richting Vahid opstuurt. De druk van de Marokkaanse fans zitten er vol op. Verwacht dat Vahid via de achter deur weggaat
 
Adam2041
 
1
13 april 2022 om 12:46
Meen wel te hebben gelezen dat het nog steeds zo kan zijn dat hij wordt ontslagen, mochten deze problemen niet worden opgelost.
 
miki1959
 
3
13 april 2022 om 13:19
Halohodzic zal blijven weigeren om Ziyech en Mazraoui te selecteren. Hij is namelijk in zijn trots aangetast. Die gaat hij niet opzij zetten. In zijn ogen hebben Ziyech en Mazraoui hem beledigd
 
Verdenkzaam
 
5
13 april 2022 om 14:13
Ik heb zo'n gevoel dat trotsheid aan beide kanten de bovenhand heeft. Los van terecht of wat dan ook. Wat een kleine pikkies zeg.
 
FRSDS
 
3
13 april 2022 om 14:54
Precies, ze zullen beide waarschijnlijk fout zitten. Mocht ik speler zijn zou ik sowieso nooit een WK laten schieten en zeker niet voor een passant. Want hoe vaak maak je als speler nog een WK mee?
 
Timmio
 
6
13 april 2022 om 14:55
Marokkanen zijn vaak emotionele jongens. Als je daar oneerlijk tegen doet of eer schaadt kan dat al snel verkeerd uitpakken. Maar ook zoiets moet je gewoon weten als je als bondscoach daar instapt. Halildhovic is verder ook wel eens eerder ontslagen vlak voor een WK (2018 nog met Japan. Zo'n beetje het netste land van de wereld) Als je netjes en eerlijk tegen jongens als Ziyech en Mazraoui bent is de kans denk ik best aangenaam dat er nooit wat aan de hand zal zijn. Maar dan moet je wel eerlijk blijven en niet buiten je schoenen kunnen lopen.
 
Reservebank
 
1
13 april 2022 om 15:17
Ziyech zit best prima daar, lekker banken bij Chelsea en niet voor Marokko spelen, het hele jaar vakantie, nice
 
Asec Abidjan
 
4
13 april 2022 om 17:43
Ik weet niet waar voetbalzone zijn info vandaan haalt, maar dit is geen juiste weergave vd huidige stand van zaken. De Marokkaanse bondsvoorzitter Fawzi Lekjaa heeft gisteren tijdens een (soort van) persconferentie het volgende gezegd; hij zou met Vahid Halilhodzic als laatste hebben gesproken, voordat Vahid is afgereisd naar zijn familie (omstreeks 5 april). Lekjaa gaf aan met Vahid gesproken te hebben over de (nabije) toekomst vh Marokkaanse elftal en dat hij (lekjaa) heeft aangegeven aan Vahid dat voor niemand de deur gesloten wordt bij het Marokkaanse elftal. Spelers kunnen fouten maken en mogen daarvoor uiteraard gestraft worden in de vorm van een tijdelijke verbanning (1 of 2 speelrondes), maar de bondscoach heeft NIET het recht om iemand (spelers) voorgoed te verbannen. Fawzi Lekjaa heeft aangegeven dat aan het einde vd maand bij terugkomst van Vahid Halilhodzic dit met hem besproken gaat worden. Oftewel Vahid doet water bij de wijn en haalt onze beste spelers terug, of het is einde verhaal Vahid. De bondsvoorzitter heeft duidelijk aangegeven dat dit punt (definitieve verbanning van spelers) GEEN punt van discussie is. Het is kiezen of delen voor Vahid. Wat Vahid Halilhodzic uiteindelijk zal beslissen/zeggen als hij terugkomt daar komen we in de nabije toekomst achter, maar Vahid weigerde dit bij Japan en Ivoorkust in exact hetzelfde scenario (ruzie gemaakt met beste spelers en geweigerd tot het bittere einde om ze mee te nemen naar wk) en tot op heden heeft hij aangegeven dat hij niemand terug wilt die HIJ heeft verbannen. Deze man is een parodie op een bondscoach; hij heeft onze beste spelers weggejaagd of verbannen (ziyech, Mazraoui, Harit, Taarabt, Belhanda etc), hij heeft een gedeelte vh Marokkaanse publiek uitgescholden voor ``salle connards merdo// vieze stront klootzakken`` omdat ze de naam van Ziyech scandeerden. Wat moet deze man nog meer doen om eindelijk ontslagen te worden? Hij heeft ons nationaal elftal gesaboteerd door onze topspelers in te ruilen voor 3e garnituur spelers (broertjes Mmae, Chakla, Barkok en Alakouch) die voor hem onbetwiste (..) basisspelers zijn. Een bondscoach die Chakla en Sammy Mmaee verkiest boven een Feddal die speelt bij Sporting, Vasthouden aan een mislukte spits bij MVV (ryan Mmaee) die nu voetbalt in Hongarije en een mislukte rechtsback van Lausanne of Servette (alakouch) laten spelen als linksback (..) gewoon om het publiek te sarren. Boufal tot de 85e min laten warmlopen (of doodleuk de hele wedstrijd laten banken) om het publiek te sarren en straffen, want hoe durven ze zijn naam te scanderen. ..hoe durft het publiek te vragen om een creatieve speler.....nee meneer Vahid heeft het voetbal uitgevonden en ons Marokkanen uitgelegd dat een bal wordt gevuld door lucht en niet zand (..) en dankzij meneer Vahid weten Marokkanen nu ook wat voetbal is.... Dit was de makkelijkste en kortste (!) route ooit naar een WK voor Marokko; een poule met (alle respect) Sudan, Guinea en Guinea Bissau die bovendien allemaal thuis in Marokko werden afgewerkt. En uiteindelijk een playoff tegen Congo (de zwakste tegenstander vd 10 overgebleven landen). En dan nog een grote mond hebben dat we ons hebben geplaatst...alsof we een geheugen hebben dat niet verder gaat dan 48uur...
 
friestho
 
1
13 april 2022 om 17:54
Had Halilhodzic niet in de media gezegd dat Ziyech en Mazraoui gewoon weer welkom waren, maar hebben zij dat zelf afgewezen? Dan zou dat natuurlijk gewoon kunnen worden herhaald. Halilhodzic zegt dat ze welkom zijn, maar Ziyech en Mazraoui willen alleen met een andere bondscoach. Dan ligt het probleem bij de spelers.
 
Asec Abidjan
 
2
13 april 2022 om 18:00
Als ik je 2 jaar lang schoffeer, maar na 2 jaar nodig ik je opeens wel uit voor mijn bruiloft zonder tekst of uitleg. Moet ik dan raar opkijken, verbaasd zijn, me op mijn teentjes getrapt voelen als je niet wilt komen opdagen? Als een bondscoach ruzie heeft met 5 (!) van je beste spelers (exact hetzelfde probleem bij Japan en Ivoorkust) rara aan wie ligt het dan.....?
 
friestho
 
1
13 april 2022 om 18:06
Misschien heb ik het verkeerd verwoord. Ik ben het absoluut met je eens dat dit probleem bij Halilhodzic ligt. Ik bedoel meer: Als de voorzitter eist dat Mazraoui en Ziyech in genade worden aangenomen gaat Halilhodzic dat echt wel doen. Daarmee voldoet hij dan aan de eis van de voorzitter. Echter zullen Ziyech en Mazraoui zeer waarschijnlijk dat aanbod alsnog afslaan.
 
Adam2041
 
0
13 april 2022 om 20:01
Ja lijkt me dat ze dit keer wel een poging gaan doen om in gesprek te gaan met de spelers (met de BC erbij). Als hij dit weigert (de BC), is het denk ik einde verhaal. Eerlijk gezegd hoop ik hierop en daarmee een nieuwe bondscoach. Zoals Asec abidjan hierboven zegt is het onder deze BC op alle fronten om te kotsen en is het echt geen prestatie te noemen dat die zich heeft gekwalificeerd. Dat hadden ze zelfs zonder BC kunnen presteren.
 
DwightVBbc
 
1
13 april 2022 om 22:52
Ik ben het overal mee eens behalve dat van Mmaee, hij is nog jong en scoort er aardig op los. Je weet nooit hoe zo een speler zich ontwikkeld verder ook goed gespeeld bij Marokko tijdens de kwalificaties met el Kaabi. Tijdens de Afrika cup helaas geblesseerd/corona. Maar zijn broer is wel lachwekkend slecht althans op het middenveld, als extra verdediger vond ik hem het nog aardig doen.
 
Alkaline
 
3
13 april 2022 om 20:15
Gisteren was er een spoedvergadering in Marokko door de FRMF en daar hebben ze besproken met hoe en wat Lekjaa heeft zelf gezegd dat de beste spelers moeten worden opgeroepen en dat er geen ruzies voor mogen komen en daarnaast heeft Lekjaa gezegd dat hij het raar vind dat Ziyech door een kleine incident zo lang niet meer is opgeroepen zelden voor Mazraoui. Laatste week van de ramadan keert Vahid terug naar Marokko en wordt er over zijn toekomst gesproken en dat hij Ziyech moet oproepen zo niet wordt ie ontslagen maar Ziyech zelf heeft aangegeven zolang hij daar bondscoach is speelt die niet voor het Marokkaanse elftal dus ik denk dat Vahid na april ontslagen is, iemand die werkt bij een betrouwbare media in Marokko heeft gezegd dat Lekjaa al opzoek is naar een nieuwe bondscoach en de namen zoala Dunga, seedorf, coach van Egypte wat onlangs ontslagen is werden allemaal opgenoemd, lijkt mij einde verhaal voor Vahid als Lekjaa opzoek is naar een nieuwe bondscoach.
 
RealXIIImadrid
 
0
13 april 2022 om 22:17
Bron?
 
DwightVBbc
 
1
13 april 2022 om 22:43
Atlas Lions en andere Marokkaanse bronnen. dit heeft lekjaa zelf gezegd tijdens een interview op radio onlangs. Als Vahid het niet goed gaat maken met meerdere spelers word hij 100% ontslagen.
 
DwightVBbc
 
0
13 april 2022 om 22:42
Helaas dat Voetbalzone artikels schrijft over het Marokkaanse elftal zonder enige kennis te bezitten over de situatie. Dit is niet de eerste keer helaas...Er gaat eind deze maand een gesprek gevoerd worden tussen de bondscoach (vahid) en bondsvoorzitter (lekjaa) als die dan Mazraoui en Ziyech er niet bij haalt word hij ontslagen. Dit zijn de woorden van lekjaa zelf!