Karim Benzema komt op eenzame hoogte bij winnend Real Madrid
Zondag, 20 december 2020 om 22:51

Real Madrid overnacht als gedeeld koploper van LaLiga. Het team van Zinédine Zidane was zondagavond met 1-3 te sterk voor Eibar en heeft nu evenveel punten als Atlético Madrid, dat echter twee duels minder heeft gespeeld: dertig punten. Karim Benzema was met twee assists en een doelpunt wederom belangrijk. De Fransman was dit seizoen bij liefst 48 procent van de 25 doelpunten in LaLiga betrokken: zeven treffers en vijf assists.

Zowel Eibar als Real Madrid was verantwoordelijk voor een heerlijke eerste helft in Ipurua. Het team van Zidane ging sterk van start en had na twaalf minuten spelen reeds een dubbele voorsprong te pakken. Benzema opende na zes minuten spelen de score in Baskenland: na een heerlijke pass van Rodrygo beschermde hij de bal goed ten opzichte van Pedro Bigas en werkte hij de bal met een stuit achter doelman Marko Dmitrovic: 0-1.

Luka Modric, mogelijk de beste man op het veld in de eerste 45 minuten, zorgde voor de 0-2 toen hij een perfecte pass van Benzema hoog achter Dmitrovic schoot. Ondanks de slechte start liet Eibar zich niet onbetuigd, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en dankzij een schitterende treffer in de 27e minuut werd de nadelige marge verkleind. Thibaut Courtois was kansloos op een krullend schot van Kike García vanaf een meter of achttien in de rechterkruising: 1-2. In het restant van de eerste helft lieten Eibar en Real Madrid na om enkele goede kansen te verzilveren.

In de tweede helft leed Real Madrid bij tijd en wijle opvallend veel balverlies op het middenveld en dat stelde Eibar in staat om goed tegenstand te bieden. Het was veelzeggend dat Dmitrovic pas in de 67e minuut aan het werk werd gezet toen hij subliem reageerde op een schot van Rodrygo. De meeste gevaarlijke momenten in de eerste twintig minuten van de tweede helft vonden rondom het doelgebied van de Koninklijke plaats.

Hoewel het team van Zidane minder fris op het veld stond dan voor rust en de vermoeidheid toesloeg, stond het over de streep trekken van drie punten boven alles. Real Madrid verdedigde goed en had ook de VAR aan zijn zijde toen een vermeende handsbal van Sergio Ramos niet met een strafschop werd bestraft. In de slotminuten tekende Lucas Vázquez op aangeven van Benzema voor de eindstand: 1-3. Even daarvoor verrichtte Ramos nog wel een cruciale ingreep toen Bigas de 2-2 leek te gaan maken.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
8
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (102)

 
Benjamin89
 
117
20 december 2020 om 22:56
Man die redding aan het eind van Ramos. Wat een goat. Voor mij persoonlijk de beste (all around) centrale verdediger ooit.
 
RM1335
 
10
20 december 2020 om 23:16
Die daarvoor die hij omhaalde over de aanvaller heen, zich omdraaide en toen wegknalde mocht er ook wezen. El Capitan is de beste, zonder twijfel.
 
Barmitswa
 
33
20 december 2020 om 23:40
jij bent wsl van een generatie die Maldini nooit aan het werk heeft gezien?
 
ModricMagic
 
97
20 december 2020 om 23:43
All-round he? Niet alleen puur verdedigend ofzo. Ramos kan goals maken, is een leider, kan goed opbouwen, verdedigend is hij gewoon goed niet een Maldini ofzo bijvoorbeeld. Ramos is echt ontzettend belangrijk en mag zeker gerekend worden tot een van de beste verdedigers aller tijden of mensen hem nou leuk vinden of niet.
 
MT87
 
25
21 december 2020 om 00:17
Ook all-round was Maldini op alle facetten behalve doelpuntenproductie beter. Jij doet het nu overkomen alsof Maldini een simpele sloper was in vergelijking met Ramos. Die man kon voetballen hoor. Om over zijn leiderschapskwaliteiten nog maar te zwijgen.
 
ModricMagic
 
36
21 december 2020 om 00:35
Mt87, helemaal niet. Heb toch nergens gezegd dat Maldini een simpele verdediger is. Maldini wordt ook gewoon gerekend tot een van de beste cv`s aller tijden. Geef alleen maar aan waarom Ramos daar ook bij hoort. Mensen vinden dat niet omdat ze Ramos niet mogen. Maar dat is gewoon dikke onzin.
 
MT87
 
13
21 december 2020 om 00:46
@modricmagic, Excuus. Ter mijn verdediging, door je formulering leek het alsof je een opsomming maakte van Ramos kwaliteiten 'ten opzichte van' Maldini. Verder ben ik het met je eens dat mensen die Ramos niet tot de beste vinden horen een verborgen agenda moeten hebben, want hij is een Real Madrid legende. Absolute wereldtop.
 
SergioRamosHM
 
5
21 december 2020 om 09:29
Want waarin was Maldini beter dan Ramos? Ramos kan verdedigen, kan een pass over 40 meter geven en kan ook nog eens scoren, een hoop meer dan. Maldini? Maldini, Goede, sterke verdediger, maar daar bleef het dan ook bij buiten hier en daar een doelpuntje.
 
Lierse1997
 
15
21 december 2020 om 10:35
“Maldini, goede sterke verdediger, maar daar bleef het ook bij” ??. Wat is het volgende? “Cristiano Ronaldo, goede snelle en redelijke doelgerichte speler die acceptabel op een bal kon koppen, maar daar blijft het ook bij”.
 
ViscaCatalunya
 
10
20 december 2020 om 23:48
Hij is niet eens de beste Spaanse centrale verdediger ooit voor de Spanjaarden afgaande op een recentelijke poll in een grote Madrileense sportkrant.
 
Lierse1997
 
40
20 december 2020 om 23:54
En in France football is hij dit jaar door 64% van de fans tot beste verdediger aller tijden benoemd. Zo een verkiezingen zeggen dus lang niet alles.
 
ViscaCatalunya
 
9
21 december 2020 om 00:00
Hij was met Spanje gewoon back toen het nationale elftal het WK won. Wie er eerste werd kun je dan wel raden. Ramos biedt aanvallend meer maar Puyol was een betere verdediger. Ook een veel meer faire speler die geen zware overtredingen nodig had.
 
Lierse1997
 
29
21 december 2020 om 00:11
Ja natuurlijk, hij stond toen nog regelmatig op de rechtsachter. Je argumenten worden er nu niet echt beter op.
 
ViscaCatalunya
 
6
21 december 2020 om 00:19
Als hij zo'n fantastische centerback was dan had hij Pique of Puyol wel uit het centrum verdreven. Het is vast laat.
 
Lierse1997
 
23
21 december 2020 om 00:28
Niemand zegt natuurlijk dat Puyol slecht was en die vormde samen met piqué een heel goed duo bij een van de beste teams aller tijden. Dus als Ramos ook een heel goede rechtsback was, waarom zou je dan piqué eruithalen om een mindere rechtsachter te gebruiken? Gewoon logisch dus allemaal.
 
ViscaCatalunya
 
4
21 december 2020 om 00:37
Puyol had ook prima als back kunnen fungeren als we logisch redeneneren. Het punt blijft dat terwijl Ramos een fantastische speler is hij verdedigend bij lange na niet eens beter was dan een teamgenoot. Om hem dan meteen te promoveren tot beste centrale verdediger ooit dan is dat misplaatst. Ook alle grote Italiaanse centrale verdedigers in ogenschouw nemend. Zelfs s'avonds laat is een dosis realisme op zijn plaats.
 
ModricMagic
 
13
21 december 2020 om 00:37
Dat zegt echt niet alles hoor dat Ramos rechtsback heeft gespeeld. Ramos was namelijk ook een uitstekende rechtsback. Anders had iemand anders wel gespeeld.
 
Lierse1997
 
9
21 december 2020 om 00:42
Puyol was toen al wat ouder er wat trager, dat zou toch iets minder logisch geweest zijn. En ik vind hem persoonlijk ook niet de beste ooit. Daarvoor is hij te lang te wild geweest, maar de laatste 3-4 jaar is hij wel echt gewoon uitzonderlijk goed. Beste Spaanse verdediger samen met Puyol vind ik wel persoonlijk, dan hangt het er wat af van welke smaak je houdt en meestal toch ook of je meer sympathie hebt voor Barca of real.
 
ViscaCatalunya
 
3
21 december 2020 om 00:46
Zo'n gebalanceerde post, daar kan ik me alleen maar in vinden.
 
Toensie87
 
2
21 december 2020 om 18:16
Nee dat had Puyol niet gekund. Sommige spelers hebben dat in zich om op verschillende plekken te kunnen spelen en sommige weer niet. Jouw argument dat als hij een betere CB was dat hij dan wel Puyol en Pique had vervangen slaat natuurlijk nergens op aangezien Ramos eerst een rechtsback was en Mourinho Ramos heeft omgetoverd tot een CB. Het is logisch dat de duo die ook de CL heeft gewonnen (pique-puyol) en met elkaar week in , week uit spelen dan bij Spanje centraal achter in staan. Ramos is als speler gewoon completer dan Puyol en dat is een feit, de techniek die Ramos beheerst , hebben sommige buitenspelers niet eens, de aanwezigheid en impact die hij op z'n team heeft. Tel daarbij de feit dat Puyol nooit zo lang heeft gepiekt bij Barca als Ramos nu bij Real en dat constant op hoge niveau, Puyol was met z'n 34e al met pensioen waarbij Ramos nog super fit is en een van de beste is ter wereld op zijn positie momenteel. Puyol was de laatste 2 seizoenen voordat hij met pensioen was al op en op de bank, hij speelde bij elkaar in 2 seizoenen 11-12 La Liga wedstrijden, moet je nagaan en toen was meneer Puyol 32. Ramos is de verdediger met de meeste doelpunten op zijn naam en qua prijzen ontwijken ze elkaar nauwelijks waarbij Puyol 1 la liga meer heeft en 1 copa del rey en Ramos 1 CL meer heeft, tel daarbij het feit dat Ramos nog aan het spelen is en ook qua prijzen in de long run Puyol achter zich kan laten. Maar iedereen heeft zoals Lierse hier zei zijn eigen clubliefde en zijn natuurlijke voorkeur, alleen valt het mij op dat mensen geen "mening" mogen hebben, omdat jij hier op in gaat en het meteen wil laten blijken als een feitelijk iets, waarbij ik je even netjes hier boven uitleg , met cijfertjes erbij waarom Ramos on par en zelfs in de long run echt wel als een van de beste ter wereld gezien zal worden.
 
Fan2016
 
3
21 december 2020 om 05:21
Ik vind dat je Blind dan tekort doet.
 
ViscaCatalunya
 
0
21 december 2020 om 18:23
Interessante analyse, maar dat neemt niet weg dat Puyol simpelweg een betere verdediger was. Natuurlijk scoort Ramos veel doelpunten. Maar als we dan toch de statistieken erbij halen hij kan op dat vlak niet tippen aan Koeman. Puyol wordt in Spanje volgens mij terecht als de beste Spaanse centrale verdediger gezien. Ramos biedt aanvallend meer maar Puyol maakte minder fouten en had minder overtredingen nodig.
 
Ligadream
 
2
21 december 2020 om 11:07
Zonder twijfel. In het verleden pake Ramos veel kaarten maar heeft daarmee Real veel punten laten winnen. Maar hoe hij nu speelt is echt volwassen, sportief meer dan top voor zijn leeftijd en ziet he spel zo goed. Ramos zou letterlijk overal kunnen spelen, zlefs als diepe spits. Je moet er eens op letten hoeveel keer hij mee vooraan schuift wanneer Real aanvalt.
 
Juga
 
1
21 december 2020 om 12:27
Beckenbauer?
 
GramozMorina
 
1
21 december 2020 om 16:34
Met alle respect, maar Ramos komt niet eens in de top 20. Echt niet. Die snul pakt rode kaarten alsof het niks is. Maakt veel fouten.
 
InsideRMadrid
 
65
20 december 2020 om 22:56
Nu 4 Laliga wedstrijden op rij gewonnen. Alle credits gaan naar Zidane, die toch echt iets heeft om weten te zetten in het team. Real speelde echt heel goed in de eerste helft, flitsend. Wat is Benzema toch ook een super ster, ik hoop dat hij de Pichichi kan worden. Een nieuwe Laliga titel staat hoog op het verlanglijstje van Zizou. De Fransman heeft overigens zo goed als zijn hele selectie weer tot zijn beschikking, en vandaag deden Odegaard en Hazard nog niet eens mee en Fede kon nog niet basis. Luka Modric op deze leeftijd is nog zo geweldig, ik snap wel dat Mourinho hem wil hebben maar met dit niveau moet je Modric nog een jaar laten blijven, ik zou ook niet weten wie we anders zouden moeten aantrekken. Laliga we komen er weer aan! Maak er een mooie nieuwe week van Madridistas
 
DeLinksbuiten
 
12
20 december 2020 om 22:58
Woensdag spelen we weer!
 
SergioRamosHM
 
2
21 december 2020 om 09:40
Toch ook gewoon nog een kritiekpunt en dat is Varane en in mindere mate Vazquez. Varane is zooo gigantisch slecht bezig, je kan mij toch niet vertellen dat er niemand is die dat momenteel beter kan? Elke tegengoal die valt is Varane wel bij betrokken. Vazquez kan ik enigszins begrijpen gezien Vinicius en Asensio nog geen bejaarde voorbij komen maar ik zou dan toch liever Valverde of Odegaard erbij zien. Vazquez verpest echt zo ontiegelijk veel.
 
DeLinksbuiten
 
41
20 december 2020 om 22:57
Jezus die sliding van onze Capitan maakte het wel hoor, Varane had klungelig lopen rommelen en was het 2-2 geworden. Dat is het verschil!! Voor de rest moeilijke pot maar wel weer +3 en dit is het verschil tussen Real en Barça in mijn ogen, Hala Madrid!
 
STORING
 
36
20 december 2020 om 22:57
Piew wat een wedstrijd. Real begon uitstekend dan zie je dat ze onwijs goed kunnen zijn. Geen woorden meer voor Benzema en Modric. De passing en positionering van Kroos blijft ook absolute wereldklasse. Maar Real maakt het zichzelf weer onnodig moeilijk en kwaliteit op de vleugels blijft echt een grote tekortkoming. Ik had verwacht dat Real vroeg kon wisselen en de oude garde kon rusten maar Eibar kwam onnodig weer in de wedstrijd. De verdedigende actie van Ramos in de 91ste minuut was echt werelds. 4 overwinningen op rij laat zien dat Real weer helemaal back is.
 
SocioFan1
 
12
20 december 2020 om 23:22
Absoluut, die jongens zijn echt werelds. Modric pff en 35 jaar. Wat wel gek is, dan zie je die jongens ballen, aan de bal, de rust maar het tegenovergestelde gebeurd bij jongens als Casemiro, Varane, Mendy en een Vaz. Gek contrast in dit team soms.
 
Real Madr!d
 
60
20 december 2020 om 22:57
Sergio Ramos. De beste verdediger ter wereld. Geen discussie. Hoe die op het eind voorkwam dat Eibar 2-2 kon scoren. Wereldklasse. Verder pleit ik ervoor om Asesnio nooit meer speelminuten te geven. Heeft geen nut en je speelt dan met 10 man. Verder maak ik me zorgen om Casemiro en Varane had wederom weer een stink wedstrijd. Dramatisch die Varane. Laat Alaba maar komen. Ramos terug op rechts en Alaba op links. Verder had je in de eerste helft er 5 moeten maken. Tweede helft weer onnodig moeilijk. Geinig dat Vazquez de 1-3 maakt en toch blijf ik het vinden dat die niks te zoeken heeft in de basis. 12 punten gepakt uit 4. Weer verder weg van Barca. Lekker. Op naar Granada. Oh die handsbal van Ramos? Ja, daar kan je een penalty voor geven, eerlijk is eerlijk. Kwam Real goed weg.
 
DeLinksbuiten
 
33
20 december 2020 om 22:59
Asensio is na zijn zware knieblessure helaas nooit meer de oude geworden. Ik weet nog dat die in de supercopa 17/18 2 keer fantastisch scoorde tegen Barça. Helaas is het hem niet geworden en loopt hij er verwijfd bij.
 
Real Madr!d
 
17
20 december 2020 om 23:09
Of wat dacht je van die goal tegen Sevilla in de Uefa SuperCup? Het is triest en jammer om Asensio zo te zien spelen. Er zit werkelijk waar 0 vertrouwen in dat lichaam. Zidane probeert het met alle liefde en daar geef ik hem ook props voor. Maar de realiteit is dat je met Asensio met 10 man speelt. Viel weer slecht in en leverde alles in.
 
Toensie87
 
11
20 december 2020 om 23:11
Helaas Asensio is de Jese Rodriquez 2.0 geworden, die is na zijn knie blessure echt drama en verdient ook geen plek meer in het team dat heb ik ook aangegeven meerdere malen samen met isco mag hij echt verkocht worden en hopelijk kunnen we Alaba op pikken en mag Varane ook de bank opwarmen, wat is die man toch een drama. Die handsbal kon gegeven worden, maar de scheidsrechters in Spanje zijn drama, vorige wedstrijd heeft Real 2 penalties moeten krijgen en daar werd ook niet naar gekeken en de wedstrijd van Barca tegen Levante in de laatste minuut werd er ook een bal tegen de hand geschoten van Umtiti en ook die werd niet gegeven. Het is gewoon gokken, ze zijn zo inconsistent. De ene moment krijg je voor duidelijke penalties niks en de volgende keer voor een briesje een penalty.
 
ViscaCatalunya
 
6
21 december 2020 om 00:30
Beiden waren immens gehyped. Asensio was nooit zo heel goed als hij werd afgeschilderd. En nu is hij niet zo slecht als hij wordt neergezet.
 
Lierse1997
 
12
21 december 2020 om 00:43
Asensio was wel echt heel goed hoor. Zeker in de champions league echt een aantal heel goede potten gespeeld.
 
ViscaCatalunya
 
0
21 december 2020 om 10:06
Ik stel ook niet dat hij niet goed was, maar volgens Marca en andere sportkranten was hij al meteen een toekomstig gouden bal winnaar. Er zijn voorbeelden te over van soortgelijke spelers die een terugval meemaakten.
 
Toensie87
 
2
21 december 2020 om 14:10
Gehyped ? Jij hebt vast geen wedstrijden gekeken van ze, want dan kon je niks anders stellen dat mits zij die vorm hielden en niet geblesseerd waren zij top spelers zouden worden. Jese Rodriquez had Bale naar de bank verwezen en dan hebben we het niet over Bale van nu , maar Bale in zijn 1e jaar bij Real die toen wereld top was.En Asensio scoorde in elke competitie bij zijn debut en kijk maar even de wedstrijden terug van Barca in de Super Coppa waar hij een plaag was voor Barca en even vanaf 20-30 meter onmogelijke goals heeft gemaakt.Dat Marca beide een ballon dor speler noemde , zo ver wil ik zelf niet gaan , omdat je daarvoor jezelf echt meerdere jaren moet bewijzen en dan 1 jaar grote prijzen moet pakken, maar het was duidelijk dat beide heten echt wel spelers waren die zouden horen bij de wereld top.Maar ben benieuwd vind jij of kan jij dat ook zeggen over Ansu en vooral Puig dat die ook gehyped worden en overhyped zijn, of zijn die dan wel de hype waard.
 
ViscaCatalunya
 
0
21 december 2020 om 18:26
Ansu wordt ook geyped. Je moet altijd afwachten hoe een speler zich ontwikkelt. Jese is een voorbeeld maar Bojan net zo goed.
 
SergioRamosHM
 
0
21 december 2020 om 09:43
Hier dezelfde gedachten al is Casemiro een ander verhaal. Die heeft er even uitgelegen en al is zijn passing nog niet alles, verdedigend staat hij wel erg sterk. Als je ziet hoeveel hij opvangt.
 
Ligadream
 
0
21 december 2020 om 11:09
Alaba bakt er ook niet veel van bij Bayern. Ik snap wel dat hij niet meer als linksback wil spelen, maar daar was hij toch veel beter dan centrale verdediger.
 
10_Alex_10
 
16
20 december 2020 om 22:58
Onnodig open wedstrijd van RM! Bryan ga ik voortaan zeker in de gaten houden! Dit is een groeibriljantje! Benz was on fire net als Modric. Ramos sterk terug gevochten! Rm heeft het zich wel onnodig moeilijk gemaakt hoor! Het had Het in de 1e helft Gewoon moeten afmaken....
 
SosuhZV
 
8
20 december 2020 om 22:59
De 5e Beatle of de zoon van Johan Cruyff? Kan in ieder geval voetballen die jongen
 
RM1335
 
2
20 december 2020 om 23:54
Ha ha, ja dat was de vraag van de avond bij Bein USA, lachen man!
 
SosuhZV
 
7
21 december 2020 om 00:07
Ray Hudson en Phil Schoen om 9 uur zondagavond. Beter ga je het niet krijgen
 
Lierse1997
 
11
20 december 2020 om 23:03
Met Bryan heeft Sevilla echt wel goud in handen inderdaad. Al moet hij wel werken aan zijn eindproduct, nog geen enkel doelpunt of assist. Dat kan een probleempje worden.
 
SosuhZV
 
39
20 december 2020 om 22:58
Een meer typische Real Madrid wedstrijd dan deze ga je niet zien. Eerste 20 min absoluut geweldig voetbal met de beste nr9 op aarde Karim Mostafa Benzema en Luka Modric die weer 22 lijkt. Dan Eibar met een wereldgoal en wordt het typisch billenknijpen het laatste kwartier. Mega kans weer voor Eibar op het eind gered door Ramos en dan een super verdiende goal voor Vazquez op de counter. Hala Madrid mooie week madridistas
 
maxpayne
 
23
20 december 2020 om 22:59
Weet iemand wie bepaald wie King of the Match wordt? Benzema wint deze award nooit merk ik terwijl hij bijna wekelijks uitblinkt. Nu weer met een goal en twee assists.
 
SosuhZV
 
56
20 december 2020 om 23:02
Benzema mag niet meer moedoen om die award dat zou oneerlijk zijn voor de anderen
 
blink182
 
22
20 december 2020 om 22:59
Wat een lekkere sliding van Ramos! Wat zou het frustrerend voor hem zijn om steeds de fouten van prutsers als Case en Varane te moeten herstellen. Belangrijke 3 punten! Hala Madrid!
 
SocioFan1
 
11
20 december 2020 om 23:16
Het is echt bizar geworden. Varane, Case en een Marcelo naast Ramos zou echt een ramp zijn. Gelukkig doet Mendy defensief zijn ding maar man wat Varane en Case soms doen zeg. Frustrerend.
 
SergioRamosHM
 
4
21 december 2020 om 09:52
Casemiro een prutser noemen is wel erg kort door de bocht. Dat zou hetzelfde zijn om Kaka een prutser te noemen op basis van zijn laatste jaren. Casemiro is net terug van een blessure en een wedstrijd met of zonder Casemiro is goed zichtbaar. Verdedigend sterk, alleen aan de bal moet hij weer even inkomen. Varane is wel al te lang ondermaats.
 
Lierse1997
 
19
20 december 2020 om 22:59
Wat was modric geweldig die eerste 20 minuten, ik kreeg echt terug flashbacks naar de exceptionele speler die hij vroeger was. Verder een uitstekende 20 eerste minuten, daarna zoals gewoonlijk een inzakking. Toch ook wel leuk om te zien dat kroos en Modric terug hun niveau halen. Casemiro was wel weer relatief zwak, en dat toch al een hele tijd.
 
DeLinksbuiten
 
12
20 december 2020 om 23:00
Kroos is zo ongelofelijk goed heh, niet normaal
 
Lierse1997
 
10
20 december 2020 om 23:04
Inderdaad, hij is niet de snelste of defensief de sterkste maar wat kan die man voetballen. En nog steeds “maar” 30.
 
Toensie87
 
17
20 december 2020 om 23:14
Weet echt niet wat er aan de hand is ik verbaas me de afgelopen tijd van wat ik zie , maar heeft Modric zijn paspoort vervalst, want die man kan toch echt niet 35 jaar oud zijn? Hij lijkt met de jaar beter te worden en tikt sinds de corona break in maart zijn oude niveau weer aan. Ook Kroos waar ik heel kritisch op was heeft zich herpakt en verdient een pluim voor zijn spel, het enige wat nog beter en meer kan is dat hij vaker balletjes mag steken want hij heeft de visie daarvoor en dat deed hij dus ook bij Rodrygo.
 
Lierse1997
 
7
20 december 2020 om 23:19
Ik moet zeggen dat ik vorig jaar vreesde dat hij de kant van Marcelo opging want hij was echt even zwak, maar hij heeft zich zeker dit jaar geweldig herpakt. Hetzelfde geldt voor kroos, al ben ik het met je eens dat hij meer die passes moet proberen. Al moeten de loopacties er ook zijn natuurlijk.
 
Toensie87
 
1
20 december 2020 om 23:32
Hij begon minder vorige seizoen, maar was na de Corona break samen met Ramos en Benz de uitblinkers van Real en gaat dit seizoen gewoon dood leuk door met zijn belachelijke niveau, zelfs in de slechte wedstrijden/periode van Real dit seizoen was Modric by far samen met weer Benz de beste spelers aan de kant van Real. Kroos had vandaag 1-2 keer een speler makkelijk kunnen wegsturen en in de 1e helft verontschuldigde hij zich ook door zijn hand op te steken en dat heeft hij ook vorige wedstrijd 1-2 niet gedaan, als wij hier meer gebruik van maken dan word het spel niet zo voorspelbaar, want zowel Rodrygo als Benz hebben een goede loopactie.
 
DaryaSaid
 
48
20 december 2020 om 23:00
En dat sommige mensen hier zeiden dat De Jong beter was dan Modric ??.. dat is pas een middenvelder! Wat een speler en dat laat hij al jaren zien.
 
ModricMagic
 
6
20 december 2020 om 23:01
Wat maken we het onszelf weer ontzettend lastig. Zei ik na de 0-2 nog dit gaat eindelijk een relaxte potje worden maar wat zat ik mis haha. Waar je zelfs 1-6 voor had moeten staan houd je ze steeds in leven. Het zit ook niet mee dat de tegenstander weer een ontzettende mooie goal maakt. Waar Benzema de 0-3 op zijn schoen had. Dan had je ze helemaal kapot gespeeld. Maar goed winnen is winnen en het zit er goed in met name de eerste 20m. Met Hazard enz wordt het nog veel beter.
 
blink182
 
16
20 december 2020 om 23:06
“Met Hazard enz wordt het veel beter”. Ja dit zeggen we al 1,5 seizoen lang. Ik heb geen hoge verwachtingen meer laat ik het daarbij houden.
 
Toensie87
 
2
20 december 2020 om 23:34
Dat moet je ook niet hebben en hopelijk worden we positief verrast. Hij is weer terug en traint al 4-5 dagen mee en ik verwacht hem tegen Granada op de bank. Laat hem maar eerst 3-4 wedstrijden op rij spelen en ik verwacht dan geen assist of doelpunten van hem en hopelijk komt de vertrouwen terug en blijft hij voor nu gewoon fit.
 
RM1335
 
2
20 december 2020 om 23:58
Getuige de beelden van de laatste twee trainingen ziet hij er gretig en vooral afgetrained uit. Ik was daar wel door verrast, zo fit als hij leek. Dus hopelijk is dat een positief teken.
 
Toensie87
 
1
21 december 2020 om 00:07
Dat is hij al vanaf Oktober (afgetraind en gretig), alleen tijdens trainingen word je niet continue omver geschopt door een tegenstander en dat is waar je je zorgen om moet maken bij Hazard. De tegenstanders weten dat hij blessure gevoelig is en zoeken ook zijn enkels op en bij elke sliding houd hij en wij ons adem in omdat je dan bang bent dat hij er weer vanaf druipt, daarom is het belangrijk dat hij weer 3/4 wedstrijden speelt en wedstrijd ritme op doet, niet al te veel willen en verwachten van hem en hopelijk is hij dan tegen februari met de CL weer top fit en vol met vertrouwen. Ik heb toevallig gisteren een compilatie van die man gezien en hij kan me toch lekker voetballen als hij het op z'n heupen heeft, dat weet iedereen ook maar toch jammer voor ons en voor zich zelf dat hij nu 1,5 jaar loop te sukkelen met blessures.
 
SergioRamosHM
 
0
21 december 2020 om 09:53
Wanneer Hazard speelt zie je meer klasse dan Vinicius, Asensio, Rodrygo en Vazquez samen. Altijd dreigend. Helaas door blessures nooit een lange reeks kunnen zetten.
 
LukaModric.10
 
2
20 december 2020 om 23:02
Typisch Real om het bijna weg te geven. Dan speel je een lekkere eerste helft met veel kansen. Dan vergeet je jezelf te belonen en de wedstrijd te beslissen. Vervolgens ben je slordig (Vazquez) en krijg je een doelpunt tegen waardoor het spannend blijft. Echt waar om moe van te worden. Iedereen speelde een goede wedstrijd behalve Vazquez, Asensio en Carvajal. Oowja en Bryan Gill is een heerlijke speler, leek wel Cruijff.
 
SocioFan1
 
8
20 december 2020 om 23:03
30 punten? Gewoon 29p hoor! Anyway, was weer onnodig stressen. Veel kansen missen. En weer ontstaat er bij sommige spelers enig onzekerheid, vooral na die 1-2. Snap dat gewoon niet. Steeds dezelfde spelers. Streskippen aan de bal (Casemiro, Varane, Mendy en Vaz). Je maakt het onnodig zo moeilijk. En het scoren gaat al moeizaam. Gelukkig staat een Benzema voorin, alhoewel hij ook meer had kunnen scoren. Maar mooi om te zien dat Benz zich meer als een echte spits is gaan gedragen. Op het eind, Vaz moest Benz wegsteken maar doet dat niet, meteen erna laat Benz zien hoe dat moet en scoort Vaz netjes. Wel was het veel te laat, hadden het allang al op slot moeten gooien. Wel prima, ook dat gerouleer is Zidane in gaan zien dat het met deze selectie nadelig is geworden, vanwege de zwakke breedte en gemis van kwaliteit. Prima, 3 punten binnen en verder. Modric held, again!
 
Jsmooth
 
7
20 december 2020 om 23:14
Ik ben het voor de rest eens met je tekst. Maar wat bedoel je precies met 'mooi dat een benzema zich als een echte spits gaat gedragen'? Dat doet hij toch al jaren? Heeft altijd goede stats is altijd de onbetwiste spits geweest. Wie aan de spits positie van real dacht afgelopen 5 jaar (of langer), dacht aan benzema.
 
SocioFan1
 
7
20 december 2020 om 23:19
Ja uiteraard. Dat is hij. Alleen nu zie je hem ook echt meer achter die laatste linie zitten loeren op steekballetjes. Normaal komt hij continue in de bal, naar de zijkant e.d. en nog steeds maar minder. Vandaag weer, zie je hem echt als een spits balletjes vragen achter de verdediging. De 0-1, de afgekeurde goal. Vorige match, de kopgoal. Dat is nu meer nodig want er is zowat niemand anders die anders fatsoenlijk gaat zitten scoren.
 
blink182
 
12
20 december 2020 om 23:22
Benz scoort nu meer en is vaker in de penalty box te vinden dan voorheen. Eindstation zegmaar. Dit is wat Sociofan bedoelt.
 
Toensie87
 
12
20 december 2020 om 23:06
Super blij met de 3 punten en super belangrijk ook, omdat we de "grote" wedstrijden hebben gehad en de jongens hier met dezelfde instellingen aan de wedstrijd zijn begonnen. Daarnaast moeten we de druk op Atletico blijven opvoeren en dat doen we hier ook vandaag. De eerste 20 min was de beste voetbal van Real die ik in jaar (misschien wel meer) heb gezien, jammer genoeg dat het niveau daarna is gezakt, maar begrijpelijk omdat dezelfde 11 nu al 5 wedstrijden op rij bijna 90 minuten spelen in een korte tijd. Respect en een dikke pluim voor het team en Zidane, ze spelen gemotiveerd en strijden zoals het elke wedstrijd moet, ook al lukt het niet je moet altijd blijven vechten. Modric, Benz, Ramos, Kroos speelde echt uitmuntend en bizar dat alle 30+ zijn en daarnaast wedstrijd in wedstrijd uit 90 minuten. Naast alle lof 2 dingen waar ik mij Dood aan heb geirriteerd. Varane en Casemiro, waarbij Casemiro zich een beetje heeft herpakt in de tweede helft met zijn intercepties, maar Varane jongens.... Die man kan toch echt niet meer in de basis, verliest duels, dekt telkens lucht, zo had Eibar makkelijk 1-2 doelpunten kunnen maken omdat meneertje niet weer wat door dekken of verdedigen betekend. En het ergste is als Varane aan de bal is, dan weet je gegarandeerd dat het balverlies betekend. Ook de laatste kans van Eibar ik kan met 1000% garanderen dat als Ramos daar niet stond dit een doelpunt was geworden, want zo een blok heb ik Varane nooit zien maken. Het andere waar ik mij zo erg aan heb geirriteerd is Sierd, jongens dit kan toch niet meer en dit is toch totaal onprofessioneel... die man laat Keer op Keer zijn haat en afgunst tegenover Real Madrid horen. Waarom betaal ik een abbonement bij Ziggo om iemand 90 min te horen zeiken en janken tegenover mijn team, wat is er met de petitie gebeurd van vorig jaar die we allemaal hadden getekend, hij mag echt opzouten.
 
RM1335
 
9
20 december 2020 om 23:26
Ziggo? Dat is bagger van de ergste soort, daar kan ik met goed fatsoen niet naar kijken.
 
Toensie87
 
5
20 december 2020 om 23:36
haha helemaal mee eens, maar heb helaas weinig andere keus, streamen wil ik niet omdat je telkens van die links hebt waarbij het vastloopt en of dat het niet meer werkt. Ik moet zeggen dat ik Wietse wel een oke commentator vind en niet begrijp waarom hij b.v. niet paar Spaanse duels pakt. Sierd is de grote man daar bij Ziggo en dat begrijp ik en dat hij wedstrijden als de Classico, of de grote wedstrijden van Real doet daar kan je er niet om heen, maar hij mag echt ver wegblijven van dit soort wedstrijden, verpest echt je avond met zijn gezannik.
 
SergioRamosHM
 
2
21 december 2020 om 09:56
Helemaal met je eens wat Sierd betref. Ik haat die vent, echt belachelijk dat hij iedere keer weer zijn afgunst aan Real mag wijten.
 
RM1335
 
4
20 december 2020 om 23:20
Als wij voetballen zoals we de eerste 20 minuten deden, is er geen team ter wereld dat tegen ons is opgewassen. Maar ja, je moet naar die 90 minuten hè? Die tegengoal zat er goed in en toen bleven we maar kans op kans missen. Drie punten in de tas en op naar woensdag. ¡Hala Madrid!
 
Toensie87
 
2
20 december 2020 om 23:26
Mee eens met de kanttekening dat we ook de kansen moeten afmaken en in de counter toch echt wel de spelers betere keuzes moeten gaan maken. Alleen deze wedstrijd al zijn er 2-3 counters geweest waarbij je met alle gemak van de wereld de tegenstander kapot had gemaakt maar er worden rare keuzes gemaakt of het spel word onnodig vertraagd, dat moet echt anders. En als we de eerste 20 min zelfs 70 minuten kunnen volhouden dan kunnen we van elk team winnen, maar vergeet ook niet dat dit Eibar is en tegen de grotere teams zoals Bayern en Liverpool je niet zo makkelijk en vrij mag voetballen.
 
xmelissa
 
0
21 december 2020 om 08:38
Dit was weer een typische Real wedstrijd. Eerste 20 minuten werkelijk fenomenaal. Alles lukte, alles ging goed. En dan krijg je een wereldgoal om de oren en dan worden er een paar onzeker aan de bal. Dat is jammer. Zo laat je Eibar onnodig terugkomen in de wedstrijd die je in de eerste helft had kunnen beslissen. Ramos, Benzema en Modric.. wat kan ik daar nog over zeggen? Vooral laatstgenoemde is met zijn 35 jaar helemaal opgebloeid. Ik maak me wel zorgen om de vorm van Casemiro. Het is al weken niks met die man. Als Fede weer een hele pot kan spelen zou ik hem willen zien op de plek van Casemiro. Lekker hoor, dat je hier Barcelona nog verder op afstand zet. Op naar de volgende, vamos!
 
Ligadream
 
1
21 december 2020 om 11:11
Benzema is de meest underrated spits ooit. Heel jammer want telkens weer bewijst hij hoe goed hij wel is.