Karsdorp en Kluivert krijgen wegwijs: 'Een echte prof die erg hard werkt'
Vrijdag, 13 juli 2018 om 13:07

AS Roma bereidt zich momenteel voor op de start van het nieuwe seizoen en dat doet de Italiaanse topclub met drie Nederlandse spelers in de gelederen. Justin Kluivert heeft zich deze zomer namelijk aangesloten bij de club van Kevin Strootman en Rick Karsdorp. Laatstgenoemde speler is blij dat de voormalig Ajacied heeft getekend bij de Romeinen.

"Justin is mijn kamergenoot tijdens het trainingskamp in de voorbereiding. We kunnen met elkaar praten in onze eigen taal en leren elkaar zo beter kennen. Kevin Strootman helpt ons allebei veel, omdat wij nog wat jonger zijn", zegt de verdediger vrijdag via de officiële kanalen van Roma. Karsdorp zegt veel te hebben aan de meer ervaren Strootman.

"Kevin is een echte prof die erg hard werkt tijdens de training en in het krachthonk. Hij heeft zelf ook blessures gehad, dus hij weet hoe je daarmee om moet gaan en wat je in de sportschool moet doen om weer helemaal fit te worden en te blijven", aldus de voormalig Feyenoorder, die zichzelf ziet als een nieuwe speler bij Roma, aangezien hij door blessureleed vorig seizoen slechts één competitieduel meespeelde.

"Ik moet alles nog laten zien. Het voordeel is wel dat ik de club inmiddels goed ken en ongeveer weet wat trainer Eusebio Di Francesco wil. Ik wil nu aan iedereen laten zien waar ik toe in staat ben en de club terugbetalen voor het vertrouwen dat ze in me gehouden hebben. Twee dingen zijn heel belangrijk: fit blijven en zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Zoals ik me nu voel, moet dat haalbaar zijn."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
1
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
9
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
12
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
protheus
 
4
13 juli 2018 om 13:13
Wat voor blessure had karsdorp dan? Een jaar eruit gelegen. Hopelijk krijgt die niet opnieuw een terugslag anders is het strootman2.0
 
Kuyt007
 
7
13 juli 2018 om 13:23
Kruisband dacht ik
 
M.Pjanic
 
6
13 juli 2018 om 13:37
Kruisbandblessure. Maar tijdens zijn revalidatie/rentree weer geblesseerd/beschadigingen opgelopen aan diezelfde knie.
 
Mosta man
 
8
13 juli 2018 om 13:30
Dit is nou het verschil tussen topspelers en normale spelers. Normale spelers gaan de krachthonk in om geen blessure te krijgen en topspelers doen dat om beter te worden.
 
Japser
 
5
13 juli 2018 om 13:43
Denk dat voor Karsdorp eerst een prioriteit is om fit te worden en te blijven en dan weer beter te worden. En krachthonk maakt niet altijd een speler beter. Sommige verliezen daardoor hun wendbaarheid en snelheid. Hangt een beetje van je positie af. Cristiano gaat ook veel het krachthonk in, maar is daarmee ook een andere type speler geworden dan 10 jaar terug. Van een man van de acties naar een kneitergoede afmaker.
 
Mosta man
 
6
13 juli 2018 om 14:29
Je hebt deels gelijk @Jasper, het ligt wel aan je trainingschema. Als je de krachthonk ingaat en je doet plyometrische oefeningen, dus alles explosief en zoveel mogelijk met eigen gewicht dan word je sterker sneller maar dat gaat niet ten koste van je wendbaarheid. Als je 80 of 90 kilo gaat squaten op een tempo ja dan verlies je wel je wendbaarheid. Kijk maar naar ronaldo die gaat volgens mij elke dag de krachthonk in maar die lijkt met de dag behendiger te worden en dat op zijn leeftijd. Ja het is biologisch gezien normaal dat hij vroeger soepeler was hoe ouder je wordt hoe meer been je maakt ipv kraakbeen desondanks vind ik hem aardig soepel voor zijn lengte en leeftijd. Een type Babel of Bale waren vroeger zeer snel en behendig maar sinds ze de krachthonk ingaan zijn ze stijver geworden en bonkiger, dat ligt waarschijnlijk aan hun trainingschema en vele blessure bij Bale dan. Dus ja en nee.
 
WillemHolder
 
0
13 juli 2018 om 14:41
Heel mooi ongeschreven dit! Complimenten hiervoor. Ik heb dit soort discussies ook altijd hoe je als voetballer het beste kunt trainen in de sportschool. Vooral plyometrische oefeningen zorgen ervoor dat je sterk wordt, maar ook behendig en explosief. Een topspeler zou dit als extra kunnen gebruiken om meer resultaat uit zichzelf te halen.
 
Bossie
 
2
13 juli 2018 om 16:52
Ik denk dat ze bij zo'n club op dit niveau precies weten wat voor soort krachttraining moet gedaan worden door welke speler. Daarom wordt er nog wel eens kwaad gereageerd als de speler buiten de club om extra krachttraining gaat doen.