Karsdorp verklaart: 'Hij heeft me ervan overtuigd naar Roma te gaan'
Zondag, 9 juli 2017 om 13:27

Rick Karsdorp is zondag gepresenteerd bij AS Roma. De van Feyenoord overgekomen verdediger vertelde tijdens de eerste persconferentie niet te kunnen wachten om van start te gaan. "De vakantie duurde te lang", lachte Karsdorp, die voor een minimumbedrag van veertien miljoen euro naar Italië is vertrokken. Via bonussen kan dat oplopen tot negentien miljoen.

Karsdorp tekende eerder al een contract voor vijf seizoenen in het Stadio Olimpico. Hij is tot dusver de duurste aankoop van Roma; eerder versterkte de club zich al met Federico Fazio, Maxime Gonalons, Héctor Moreno, Mário Rui, Juan Jesus, Lorenzo Pellegrini en Bruno Peres. Karsdorp is erop gebrand te 'bewijzen' hoe graag hij voor Roma wilde spelen en liet ook weten dat Kevin Strootman een grote rol speelde bij de transfer.

"Het is voor mij belangrijk dat Kevin Strootman hier speelt. Hij heeft me ervan overtuigd hierheen te komen", vertelde Karsdorp. "Iedereen heeft mij een warm welkom gegeven. Bij Feyenoord werden we afgelopen seizoen voor het eerst in achttien jaar kampioen. Ik ga er alles aan doen om dat ook hier voor elkaar te krijgen." Vorig seizoen eindigde Roma als tweede, met een achterstand van vier punten op Juventus.

Voorlopig zit Karsdorp echter in de lappenmand. De 22-jarige back kampt sinds april al met een meniscusprobleem. Daarom ging hij eerder deze maand onder het mes en door de operatie ontbreekt Karsdorp tijdens wedstrijden in de voorbereiding. Naar verwachting staat hij vier weken aan de kant na de operatie aan de meniscus van zijn rechterknie. "Mijn herstel bekijken we van dag tot dag. Het doel is om aan het begin van het seizoen fit te zijn."

"Ik ben blij en trots dat we Rick vandaag hebben gepresenteerd", vult technisch directeur Monchi aan. "Hij is een rechtsback van Europees niveau, die door grote clubs het hof werd gemaakt. Hij is hier vandaag dankzij de inspanningen van Roma en zijn wens om naar ons te komen. Het is een van de aankopen waarover ik het meest content ben. We hebben een fantastische spelers binnengehaald, voor nu en voor de toekomst."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
De.TheKing
 
8
9 juli 2017 om 13:34
Zonde dat hij heel de voorbereiding mist. Zeker nu er 3 spelers zijn die als rechtsback uit de voeten kunnen.
 
Branquinho
 
2
9 juli 2017 om 13:55
Wie dan? Peredes is weg. Florenzi is niet echt een rechtsback.
 
Acl17
 
5
9 juli 2017 om 14:10
Peres en Florenzi kunnen wel degelijk als rechtsback spelen
 
AjaxxxLove
 
4
9 juli 2017 om 14:26
Florenzi heeft de afgelopen jaren vaak genoeg rechtsback gespeeld hoor. Ik denk wel dat Karsdorp Peres de baas kan zijn op die positie. Verdedigend is Peres echt niet sterk en kan volgens mij beter uit de voeten verderop het veld.
 
Venezuela
 
1
9 juli 2017 om 15:26
Ik denk wel dat Peres Karsdorp overklast als RM in een 3-5-2 oid.
 
Rickstersss
 
1
9 juli 2017 om 17:54
Peres is velen malen beter dan Karsdorp in de aanval en verdedigend is Karsdorp ook zeer matig, kon het in de Eredivisie compenseren met snelheid maar in de Serie A staat hij wekelijks tegenover spelers als Dybala, Higuain en Mertens.
 
Rickstersss
 
0
9 juli 2017 om 17:55
Er bestaat geen speler die Peredes heet. Paredes is weg maar dat is een middenvelder. De rechtsback is Peres en die is er wel nog.
 
AsRoma8
 
7
9 juli 2017 om 14:27
Karsdorp is onze enige fatsoenlijke rechtsback.
 
siepie
 
7
9 juli 2017 om 13:34
Wel zonde dat hij nu de voorbereiding mist. Het zal daardoor toch een stuk moeilijker worden om een basisplaats af te dwingen.
 
Simpatico
 
7
9 juli 2017 om 13:36
We gaan het zien Rick. Ik ben enorm benieuwd of je het gaat halen. Je merkt hier toch op de fora dat menig persoon enigszins sceptisch is. Dus overtuig ons allemaal maar! Succes
 
Clover
 
3
9 juli 2017 om 13:42
Komt ook omdat er 2 goede rechtsbacks zijn (al is er een geblesseerd de komende maanden). Iedereen hier gunt Ricky een mooie carrière dus dit zou een mooi onderdeel er van kunnen worden. Daar zal het in ieder geval niet aan liggen.
 
Baardgrasmus
 
4
9 juli 2017 om 13:46
Maar als ik het goed begrijp is die Braziliaan niet zo goed en mag die weg, terwijl die andere speler meer een middenvelder is en vooral uit nood rechtsback stond. Ik weet het verder ook niet, zie Roma eigenlijk nooit spelen. Daarnaast zou het gek zijn om een derde rechtsback voor dit bedrag aan te trekken als je niet overtuigd ben van zijn waarde. Dat doet denk ik Man City of Chelsea nog niet eens.
 
Branquinho
 
15
9 juli 2017 om 13:59
Peredes is al weg als het goed is naar Zenit, Florenzi is geen echte rechtsback en dan heb je Karsdorp. Dus al die negativiteit op dit forum over de toekomst van Karsdorp slaat nergens op, maar dat wordt altijd gedaan bij Feyenoorders die naar het buitenland gaan. Ook gaat Roma geen 14-19 miljoen betalen voor een 2e back of een bankzitter. Zolang hij maar aan het begin van het seizoen fit is komt het helemaal goed. De trainer heeft ontzettend veel vertrouwen in hem, aangezien hij hem koopt met een blessure.
 
Clover
 
2
9 juli 2017 om 14:05
Ik dacht alleen na over de opties die Roma heeft naast Karsdorp. Bedoel het niet negatief. Florenzi zou inderdaad op andere posities uit de voeten kunnen en wanneer dat niet zo is en toch liever op zijn positie speelt dan veranderd dat niets aan het feit dat Florenzi blessure gevoelig is dus speeltijd krijgt Karsdorp sowieso.
 
Venezuela
 
1
9 juli 2017 om 15:27
Paredes is een middenvelder. Je bedoelt denk ik Peres, maar die is er gewoon nog.
 
FCBogarde
 
2
9 juli 2017 om 13:37
Hij zit zeker bij een prachtige club ! Alleen rugnummer 26 belooft niet veel goeds. Zeker nu hij de voorbereiding ook geblesseerd is...
 
Baardgrasmus
 
13
9 juli 2017 om 13:44
In Italië zijn rugnummers vrij onzinnig, daar zijn hoge cijfers niet ongebruikelijk, tot aan 99 en 88 aan toe (hoewel die laatste liever wordt gemeden volgens mij vanwege nare associaties). Ik zou daar in ieder geval niet te veel conclusies aan verbinden, dat hij geblesseerd begint is zorgwekkender. Al begint de competitie daar pas over anderhalve maand, dus wie weet is hij op tijd terug.
 
Branquinho
 
3
9 juli 2017 om 13:57
Zoveel geld heeft Roma niet om 14-19 miljoen te betalen voor een bankspeler. Het komt gewoon goed met Karsdorp, een beetje vertrouwen mag ook echt wel. Valt me op dat Feyenoord spelers zodra ze naar het buitenland gaan worden afgebrand op dit forum.
 
M_Chamakh
 
2
9 juli 2017 om 14:15
Toen Karsdorp met Feyenoord tegen Roma speelde had hij ook rugnummer 26.
 
maurootje
 
1
9 juli 2017 om 14:11
Foute instelling Karsdorp. Je moet/wilt toch naar club gaan waar jij graag wilt spelen? En niet omdat iemand anders je daartoe overtuigt? Ook als club zijnde zou ik dit niet erg waarderen.
 
sweque
 
1
9 juli 2017 om 15:22
Maar het is ook weer niet alsof de droomclub van karsdorp voor de deur stond. Of denk je dat real hem had willen hebben of een manu? Als een club als roma zich meldt ga je daar over na denken en dan ks het handig een landgenoot hebt die je de ins en outs van de club verteld. Bevallen die, wordt hij enthousiast. Ik heb ook niet altijd zin in een bepaald feestje/conventie of een wedstrijd, maar achteraf is het dan alsnog leuk. Beetje zelfde principe hier.
 
KirkHammster
 
2
9 juli 2017 om 14:19
Prachtige club. Prachtig tenue. Goede selectie. Maar wel een bijna leeg stadion iedere thuiswedstrijd.
 
Rickstersss
 
0
9 juli 2017 om 17:56
Dat laatste is in heel Italië zo. Meeste clubs hebben ook overdreven grote stadions.