Keeperstwist tussen ex-Ajacieden kan losbarsten: 'Voor PEC is het erg fijn'
Zaterdag, 8 juli 2017 om 15:57

Mickey van der Hart heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij PEC Zwolle, zo meldt de club zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De 23-jarige doelman staat daardoor tot medio 2019 bij de Blauwvingers onder contract. Van der Hart geeft met de verlenging aan dat hij klaar is voor de concurrentiestrijd met de teruggekeerde Diederik Boer.

Van der Hart is opgetogen over zijn contractverlenging. "Hier in Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het doet mij dan ook goed dat de verlenging is rondgekomen en ik hier langer onder contract sta", vertelt de keeper, die vorig seizoen alle 34 Eredivisieduels speelde, op de clubwebsite. "Ik ben klaar voor de strijd om een basisplaats en heb veel zin en vertrouwen in het komende seizoen."

Gerard Nijkamp, technisch directeur bij de Eredivisionist, is ook in zijn nopjes met de nieuwe verbintenis: "Met deze contractverlenging ben ik zeer verheugd. Mickey heeft in de twee jaar dat hij hier speelt een sterke ontwikkeling doorgemaakt en ondanks zijn relatief jonge leeftijd al veel wedstrijden op het hoogste niveau gekeept."

Nijkamp verwacht dat Van der Hart in een felle strijd gaat belanden met de 36-jarige Boer, die deze zomer terugkeerde naar de Overijsselse hoofdstad na drie seizoenen Ajax. "Met Diederik Boer gaat hij nu de strijd aan wie zich dit seizoen eerste doelman van PEC Zwolle mag noemen", aldus de sportbestuurder. "Voor de club is het daarbij erg fijn om de komende jaren twee Eredivisie-waardige sluitposten onder contract te hebben."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
10
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
35
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Baardgrasmus
 
0
8 juli 2017 om 16:04
Als ik hem zie in de samenvattingen denk ik altijd dat het een enorme prutser is. Maar ja, de trainers werken elke dag met hem, die zijn opgeleid om dit soort dingen in te schatten en zullen toch vast wel wat in hem zien. Het is met keepers natuurlijk ook anders dan met voetballers. Als je als voetballer ineens een fractie sneller bent geworden zal dat heel veel effect hebben en kan je daar heel veel profijt van hebben. Als je als keeper vijf cm hoger kan springen is dat wel een voordeel, maar als je onzeker bent heb je er nog niets aan. Mentale vorm is veel belangrijker, een keeper die blaakt van het zelfvertrouwen kan prima met 10 kilo overgewicht zijn wedstrijden spelen, als voetballer zal dat toch anders zijn denk ik. Als vd Hart straks zonder twijfel tussen de palen staat kan het ineens helemaal anders zijn, keepers kunnen ineens een enorme groei doormaken ben ik van overtuigd. Lamprou was afgelopen seizoen heel goed bezig, maar hij is nog steeds even klein als toen bij Feyenoord, ik denk dat vertrouwen daarin een belangrijke rol speelt.
 
consy
 
1
8 juli 2017 om 16:11
Een zwarte dag voor PEC Zwolle. Ik snap echt niet waar het vertrouwen nog vandaan komt van de technische staf voor die prutser, ja hij heeft zichzelf ontwikkeld maar van een hele slechte keeper naar een slechte keeper wordt je niet echt veel beter van. Ik durf zelfs te zeggen dat als we een Warner Hahn hadden vorig jaar we al 2 maanden eerder veilig waren geweest. Hopen op een verdwaalde club uit de tweede bundesliga die een bod doet en dan meteen weg ermee.
 
memphisdepay
 
1
8 juli 2017 om 16:22
Ik snap het ook niet maar er zijn ook niet zo heel veel goede keepers in Nederland! Elk jaar zie je weer keepers en dan vraag je je af hoe kan die in hemelsnaam zijn geld verdienen met profvoetbal Zwarthoed, Kurto, ten Rouwelaar, van der Hart, Nienhuis, Lamprou, Rochet, Marsman, Verhoeven etc.
 
Klich
 
0
8 juli 2017 om 16:41
Nou moet ik zeggen dat hij in de eerste seizoens helft zeer slecht was maar dat was heel PEC, met een waardeloze verdediging, die het helemaal kwijt was. Toen PEC begon te draaien draaide van der Hart ook telkens beter. Het sneue vind ik als van der Hart een blunder gaat maken, dat de fans beginnen te zeuren want Boer heeft alle krediet en kan zich veel meer veroorloven. Dus vond het niet zo hele goede zet om direct een concurrentiestrijd te beginnen in de media.
 
Sempros
 
3
8 juli 2017 om 16:44
We zullen zien, het is ook moeilijk in te schatten hoe scherp Diederik nog is na een paar jaar op de bank te hebben vertoefd. Talent heeft Mickey zeker, ik hoop dat Diederik een mentor voor hem kan zijn, hem wat meer rust, ervaring en uitstraling bij te brengen.
 
doelmannetje
 
1
8 juli 2017 om 17:51
Nou dat is niet zo moeilijk als die boer een beetje getraind heeft, dan staat die in de goal.