Kees Jansma verrast door 'truttige tweet' van PSV-directeur Toon Gerbrands
Zaterdag, 9 november 2019 om 18:41

Kees Jansma merkt dat Mark van Bommel lijdt onder de crisis bij PSV. De oefenmeester oogt 'chagrijnig, een beetje onzeker' en stelt zich kwetsbaar op, stelt Jansma zaterdagavond bij FOX Sports. PSV incasseerde donderdag een 4-1 nederlaag tegen LASK Linz in de Europa League en wist de afgelopen vijf officiële wedstrijden niet in winst om te zetten.

Jansma erkent dat hij voorheen lovend was over de uitstraling van Van Bommel: als beginnend trainer kwam hij zowel op trainingen als voor de camera 'heel goed' over. "Maar nu krijgt hij te maken met zijn eerste zware tegenslag. Belangrijke spelers doen niet mee en de selectie blijkt iets minder breed dan vooraf werd aangenomen. Nu er meerdere partijen achter elkaar zijn verloren, zie je dat ieder mens kwetsbaar is. Hij dus ook", stelt de analist.

Jansma werd vrijdag verbaasd door een tweet van algemeen directeur Toon Gerbrands en vindt dat Van Bommel er een stokje voor had moeten steken. Gerbrands schreef dat er 'duidelijk veel emotie en betrokkenheid' is van 'allerlei kanten' naar aanleiding van de teleurstellende resultaten. "Intern voelt iedereen de urgentie. Er wordt echt alles aan gedaan om het tij te keren. Hoe lastig het ook voelt, maar we hebben juist nu alle steun nodig", voegde Gerbrands toe.

"Hij laat toe dat de directeur van de club een tweet stuurt waarin staat: 'Blijf allemaal achter ons staan'", reageert Jansma. "Ik kan me heel goed voorstellen dat je als trainer aangeeft dat je daar niet op zit te wachten. Ik denk niet dat het in overleg is gegaan, maar ik vond het eerlijk gezegd een beetje een truttige tweet. Ik zou het als trainer niet accepteren. Je moet het wel met elkaar overleggen." Tafelgenoot Arnold Bruggink is niet alleen kritisch op het voorkomen van Van Bommel, maar ook over zijn keuzes als trainer. Volgens de oud-spits haalt Van Bommel ondanks de blessures 'niet genoeg' uit zijn ploeg.

De oefenmeester heeft in zijn ogen een voorkeur voor spelers die hij zelf 'degelijk' en 'betrouwbaar' acht. "Ik denk dat je daarmee veel vrijheden weghaalt bij spelers. Dan denk ik aan Bruma en Érick Gutiérrez, terwijl hij graag afscheid wilde nemen van Hirving Lozano. Ik denk dat Gutiérrez vele malen beter kan dan hij nu laat zien. De vrijheid wordt eruit gehaald, en daar ben je als trainer wel verantwoordelijk voor. Hij houdt van spelers als Michal Sadílek en daar is niks mis mee. Pablo Rosario en Ritsu Doan stelt hij ook gauw op, omdat dat in zijn ogen betrouwbare spelers zijn. Die kan hij kneden en sturen."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
0
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
49
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Benzema.
 
21
9 november 2019 om 18:49
Ach schei toch uit Jansma. Het is juist goed dat Gerbrands naar de supporters communiceert. Dat het zo ver moet komen is toch echt de fout van van Bommel zelf.
 
wve
 
3
9 november 2019 om 19:05
Ik zie niet in wat hij fout doet. Met dit materiaal mag je blij zijn dat je maar 8 punten achter staat op ajax. Hij doet niet de inkopen. Hij moet er iets van maken en dat is best lastig met dit team. Daarbij is 8 punten achter ajax die halve finale champions league hebben gespeeld. Die met een beetje pech 4-4 speelt tegen chelsea echt niet slecht. Kijk naar die verdediging dat is een drama. En dan raak je je twee beste spelers die alleen echt scoren vermogen hebben kwijt voor een aantal weken. Dan ben je ineens heel erg afhankelijk van een jongen van 17 jaar die in een zeer emotionele periode zit. Kortom ik vind dat hij het nog redelijk doet en vind het verwachtingspatroon vanaf het begin van dit seizoen al te groot van zogenoemde kenners en supporters.De enige rede dat ze vorig jaar mee konden was door opportunistisch voetbal te spelen met luuk de jong.
 
Benzema.
 
11
9 november 2019 om 19:10
Je doet net of PSV een selectie van het niveau van RKC heeft. Ajax heeft een betere selectie, maar het verschil in kwaliteit is lang niet zo groot als jij denkt. Het verschil zit hem voornamelijk in de trainers. Waar Ten Hag er een geoliede machine van gemaakt heeft, heeft van Bommel geen idee hoe hij zijn spelers moet laten renderen.
 
wve
 
5
9 november 2019 om 20:09
Dat maak jij er er van. Psv is geen Cl niveau waar ajax dat wel is. Klaar dan sta je 8 punten achter met een matig team vergeleken ajax.En dan heb ik het over nu. Met malen en bergwijn is het niveau nog niet op cl niveau maar wel hoger b
 
Andres13
 
8
9 november 2019 om 20:31
Wat heeft Ajax in vredesnaam met PSV te maken? Die spelen maar 2x in het seizoen tegen elkaar. Het gaat erom dat PSV normaal gesproken moet winnen van de andere 16 clubs.
 
TrebleX
 
5
9 november 2019 om 20:33
Precies. Erik ten Hag heeft een idee en die brengt hij over aan de speler. Ook zet Ten Hag zijn spelers op de juiste plek en speelt pressie voetbal. Ik zit nog steeds te zoeken wat Van Bommel probeert te spelen.
 
Azb100
 
3
9 november 2019 om 22:33
Zowel psv als ajax kunnen op een klote dag ook uit bij utrecht, az of feyenoord verliezen. Maar zeker thuis moeten alle punten gepakt worden en uit mogen er niet ye veel slippertjes gemaakt worden. Dat heeft niets te maken met hoe goed ajax is in vergelijking met psv, des te meer hoe goed psv is tegenover de rest van de eredivisie. En ik vind PSV de laatste tijd erg zwak ogen. Ook tegen de teams waar normaal de punten gepakt moeten worden en hier mag je van bommel op afrekenen. Wat jansma hier zegt over gerbrands slaat echt kant nog wal. Dus de trainer moet de algemeen directeur aan gaan sturen tegenwoordig?
 
P. Jansen
 
2
9 november 2019 om 23:40
* Ajax heeft een betere selectie, maar het verschil in kwaliteit is lang niet zo groot als jij denkt*dit meen je niet. Is wel een belediging voor Ajax deze opmerking. PSV heeft maar 1 speler die het Ajaniveau heeft: Malen. Bergwijn niet, Mo niet, Bruma helemaal niet, Doan ook niet en de rest helemaal niet. Sorry. Het kwaliteitsverschil met Ajax zijn 8 punten minder en 3 flinke nederlagen op rij.
 
Nuenenaar
 
1
9 november 2019 om 19:24
Een Bezema, zoeken naar een negatieve invalshoek terwijl die er niet is. Ben blij dat er eindelijk eens een club en directeur is die openkaart speelt. Verfrissend en wil ik vaker zien.
 
Master D
 
2
10 november 2019 om 01:01
Laat Gerbrands lekker zelf uitscheiden met zijn goedkope nikszeggende tweet. De enige reden waarom hij hem stuurt is om naar buiten toe de indruk te wekken dat men heel hard aan het werk is. Terwijl er ondertussen al weken niks veranderd en hijzelf vooral met een boek ter eer en glorie van hemzelf bezig is. Gewoon een excuustweet niet minder en niet meer.
 
tisjeboymax0
 
3
9 november 2019 om 18:50
Ik neem aan dat deze tweet vooral gericht is aan het buitensporige internetgedrag van sommigen. Gerbrands heeft daartoe alle recht en ik zie niet hoezo Van Bommel hierover mee hoeft te beslissen.
 
Paauwer
 
10
9 november 2019 om 18:51
Volledig eens met Bruggink, hij legt de vinger precies op de juiste plek wat betreft de gedachtegang van Van Bommel.
 
Benzema.
 
5
9 november 2019 om 19:05
Precies. Hier wordt altijd geroepen dat alle spelers op Bergwijn, Malen en Ihattaren na pure middelmaat zijn, maar dat is niet zo. Van Bommel haalt er gewoon veel te weinig uit.
 
triometMSN
 
1
9 november 2019 om 19:54
Nog zo een mooi voorbeeld is Pereiro waar hij te weinig uit heeft gehaald. In zijn eerste seizoen aan het begin roepen: “Ja als je zo een jongen vertrouwen geeft...” Vervolgens loopt het niet en speelt hij de rest van het seizoen of met Luuk op 10 of Nog erger, 3(!) verdedigende middenvelders
 
KritiKaster
 
4
9 november 2019 om 19:58
Hij stelt achterin en op het middenveld het liefst spelers op die dezelfde kenmerken hebben als die hijzelf als speler had; hard werken, opdrachten uitvoeren, niet nadenken, geen creativiteit. Zes van dat soort spelers is echter wel behoorlijk te veel van het goede en daarmee kan je de andere vier niet goed in stelling brengen.
 
Dr. Duck
 
0
10 november 2019 om 07:59
Exact. Het gemis van de belangrijke voorhoede spelers is groot, maar hoe psv speelt heeft voor een grot gedeelte met de keuzes van v bommel te maken. Daarbij hoort hoe spelers gemotiveerd en gedemotiveerd raken. Donderdag brengt hij een jeugdspeler in om het tij te keren. Dat is de enige wissel die hij toepast. Dag motivatie van mitroglu en pereiro. Het benoemen van aanvoerder en blijven opstellen van Rosario...dag motivatie van Elke middenvelder die er is. Het opstellen van Doan en in verleden van ihataren op rechtsbuiten. Dat zelfvertrouwen bruma en gakpo. Hendriks toch weer de voorkeur geven boven guti, sadilek linksback... Zoet mag blijven staan, unerstall zelfs geen 2e keeper. Baumgartl 3 wedstrijden opstellen als linker ce trale verdediger en dan slachtoffer voor schwaab omdat die beter functioneert. Bij de aanstelling van v bommel had ik hoge verwachtingen. Wie weet komt het nog, maar dan zal er wat moeten veranderen in zijn gedachtengangen. Zeker zijn slogan...je moet hetzelfde blijven doen...daar mag wel een beweging in komen. Same input = same result
 
AmazingNinja
 
4
9 november 2019 om 19:22
Wat is er precies mis met die tweet? Vind het alleen maar goed dat een algemeen directeur met de achterban communiceert. Logische oproep na die dreigementen op twitter.
 
triometMSN
 
3
9 november 2019 om 19:49
“De oefenmeester oogt 'chagrijnig, een beetje onzeker' en stelt zicht kwetsbaar op” Ik wist niet eens dat dat kon... Met Bruggink ben ik het wel eens. Van Bommel leeft nog in de Zuid-Afrika-bubbel waar hij een goede WK speelde en hij denkt dat een blok van 2 verdedigende middenvelders heilig is. Stelt ook het liefst spelers op waar hij zichzelf mee kan identificeren. Hardwerkende, A-technische leeghoofden.
 
MartijnGerbrands
 
3
9 november 2019 om 19:56
Betrouwbare spelers als Sadilek, Rosario en Doan? Als die te kneden zijn door v Bommel, dan is v Bommel niet zo goed in kneden. Oke, Doan moeten we nog even wat tijd geven. Betrouwbaar qua presteren zijn ze in ieder geval niet.
 
PSV_Roma
 
2
9 november 2019 om 19:59
Zou niet weten wat er mis is met de tweet van Gerbrands, is weer een voorbeeld van 'zeiken om het zeiken' van Jansma. Ben het ook niet eens met Bruggink, denk dat iedere trainer wel bepaalde spelers heeft waar hij een bepaalde voorkeur voor heeft, is normaal en niks mis mee. MVB heeft de Jong aardig laten renderen vorig seizoen, is mede zijn verdienste. Ook Lozano deed het goed, net als Bergwijn. Dit seizoen is de selectie zwakker, door verkoop van de drie beste spelers (Lozano, Angeliño en de Jong). Nu er van de huidige selectie twee van de beste drie spelers (Malen, Bergwijn en Ihattaren) geblesseerd zijn blijft er een middelmatige selectie over. Daarbij komen nog een paar schorsingen. Het voortdurend schuiven met spelers is ook geen optie. Enige die nu echt eens moet banken is Zoet.
 
foubi
 
6
9 november 2019 om 20:40
Van Bommel moet uitkijken dat hij geen Frank de boer 2.0 wordt. Die alleen maar met kneedbare jongens kan omgaan en saai voetbal speelt.