Keihard oordeel over viertal Ajacieden; louter lof voor 'beste speler'
Woensdag, 28 oktober 2020 om 13:44

In navolging van Johan Derksen is ook Henk Spaan niet bepaald te spreken over het optreden van Perr Schuurs tegen Atalanta. Volgens de columnist van Het Parool maakte de centrumverdediger een angstige indruk tegenover Duván Zapata. De Colombiaanse spits tekende na rust voor twee treffers namens Atalanta, waardoor Ajax uiteindelijk slechts genoegen moest nemen met een punt: 2-2.

Spaan neemt naast Schuurs nog een tweetal Ajacieden op de korrel. "En toen kwam Zakaria Labyad er ook nog in, nadat aankoop Sean Klaiber had laten zien dat hij in Europa niet kan meekomen", zo schrijft de Ajax-watcher in zijn analyse over het treffen met Atalanta van dinsdagavond. "Van Labyad wisten we het al. Over Schuurs zullen we het helemaal niet hebben. De nieuwe Matthijs de Ligt kwam een echte spits tegen die Zapata heette. Vandaar dat Schuurs maar vaak naar voren ging, op de vlucht voor Zapata."

Slechts één Ajacied speelde wél soeverein tegen Atalanta

Aan de kant van Ajax voldeed slechts één speler tegen Atalanta.Lees artikel

Volgens Spaan was er aan de kant van Ajax ook 'goed nieuws': "Lassina Traoré speelde in veel opzichten aardig. Hij was sterk in duels, versierde een penalty en scoorde. Wat wil je nog meer? Winnen natuurlijk." Er volgt gelijk weer een kritische noot. "Of dat ooit zal kunnen met Dusan Tadic op tien, vraag ik me sinds dinsdag af. In tegenstelling tot Traoré was hij zwak in duels. Of hij een directe tegenstander had, was onbekend. Ik zag hem zelden achter een man aanlopen. De teamgenoot die dat allemaal moest oplossen was Ajax' beste speler: Davy Klaassen." De middenvelder krijgt als rapportcijfer een 8 van Spaan.

Ondanks het volgens Spaan moeizame optreden tekende Tadic vanaf de strafschopstip voor de 0-1 van Ajax. Traoré wist nog voor het rustsignaal de voorsprong van de bezoekers te verdubbelen. In het eerste kwartier van de tweede helft trok de trefzekere Zapata de stand weer gelijk in Bergamo. Ajax staat derhalve na twee duels in de groepsfase van de Champions League op één punt.

Meer nieuws
   
19:30
19:30
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
23
   
19:00
19:00
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
0
   
18:39
18:39
De Gelderlander weet waar nieuwe Vitesse-eigenaar mogelijk vandaan komt
25
   
18:24
18:24
Ajax rondt komst van nieuwe keeper met status van toptalent af
10
   
17:55
17:55
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (106)

 
lucas1234
 
49
28 oktober 2020 om 14:05
Schuurs liet verdedigend inderdaad wel wat steken vallen, maar wat is die Zapata een beest zeg. Verliest geen enkel duel, is razend snel en maakte 2 goede goals. Het is dat hij een paar keer de verkeerde keuze maakte toen hij weg was bij Schuurs anders had hij nog vaker kunnen scoren. Schuurs moet zich absoluut nog verbeteren, om goed tegen dergelijke tegenstanders te spelen, want gisteren was het zeker niet goed genoeg.
 
Betweter
 
24
28 oktober 2020 om 14:09
Ik kijk de Italiaanse competitie eigenlijk nooit, dus die Zapata kwam wel als een verrassing. Elke lange bal had ie onder controle, met schuurs in z’n nek. In Nederland bestaan dit soort spitsen nauwelijks dus ik snap dat Schuurs het lastig had. Vergelijkbaar toen met Pelle, de verdedigers kennen dat soort grote gasten niet.
 
ninjakai
 
14
28 oktober 2020 om 14:31
Alleen loper er met Traore en Brobbey al twee van dat soort gasten rond. Mindere balbehandeling, maar kracht en snelheid hebben ze beide. Dus Schuurs heeft meer dan zat oefenmateriaal. Schuurs is het gewoon niet.
 
Benzema.
 
21
28 oktober 2020 om 15:13
Pff wat een vergelijking. Een belediging ten opzichte van Zapata. Die is zo veel meer dan kracht en snelheid. Traore gaat nooit bij dat niveau in de buurt komen.
 
SpeedyAFC
 
8
28 oktober 2020 om 15:58
De 29 jarige Zapata wordt op transfermarkt een waarde van 45 miljoen euro toegekend. Zulke spitsen hebben we in Nederland inderdaad allang niet meer.
 
Diego_Forlan
 
4
28 oktober 2020 om 14:09
Razend snel is wat overdreven. Echter wel een uitstekende spits die vrij compleet is
 
lucas1234
 
37
28 oktober 2020 om 14:14
Zeker snel voor iemand met zijn postuur, hij sprintte vrij gemakkelijk weg bij Schuurs en Blind. Spelers die heel veel sneller zijn, hebben ook niet meer de bouw om de kopduels te winnen die Zapata wint.
 
pinko
 
6
28 oktober 2020 om 15:52
Blind snel? Ben je soms blind? Het ontbreken van snelheid is juist zijn handicap. En met babyface Schuurs een gemankeerd duo. De achilleshiel van Ajax tegen betere tegenstanders dan in de Eredivisie. Ajax had sowieso een RCV moeten halen die kan verdedigen, want dat vak beheerst Blind ook niet....
 
lucas1234
 
30
28 oktober 2020 om 16:02
@pinko ik denk dat je zelf wat blind bent... lees mijn reactie nou nog eens
 
bobje99
 
7
28 oktober 2020 om 14:49
Het moment ergens in minuut 87 was tekenend voor de verdediger schuurs. Zapata, een prima spits maar niet echt bekend om zijn dribbel en explosiviteit rent Schuurs in de 16 vanuit stilstand voorbij alsof hij er niet staat. Dit is echt onvergefelijk op dit niveau op zoon cruciaal moment in de wedstrijd.
 
Clarkkent2
 
12
28 oktober 2020 om 16:06
Ik vind dit heel apart. Hoe kun je nou een verdediger van 20 jaar oud, die pas dit seizoen echt een vaste plek heeft in Ajax 1, zo snel afschrijven. Valt me echt tegen van Spaan en vele reageerders. Perr Schuurs is het grootste talent van Limburg na van Bommel en maakte Foruna kampioen op zn 17e. Die jongen heeft echt heel veel talent. Nummer 1 fout die er gemaakt wordt is denken dat hij een slot op de deur is. Perr Schuuurs is een voetballende inschuivende verdediger. Dus als er al iets mis gaat bij Ajax is het dat hij samen met Blind staat, ook al geen keiharde laatste man. Verder wil ik erop wijzen dat Frankie de Boer op zn 20e ook nog weleens een mannnetje liet lopen of zn momentjes had. Dat is niet alleen met de jaren beter geworden, maar met een beest als Stam naast zich waerd ie zelfs wereldtop. Gun deze jongen ook zn ontwikkeling ipv hem helemaal afmaken. En misshien moet ten hag naast hem een Martinez zetten of in elk geval een meer type slot op de deur.
 
Unknown007
 
4
28 oktober 2020 om 17:30
Peer zien we elke week dezelfde ofuten maken. 80% van de wedstrijd gaat het prima met zelfs een paar leuke acties naar voren, maar hij staat ook een paar keer per wedstrijd kompleet verkeerd. Tegen Zapata heeft hij zeker 5 van deze momenten gehad. Dat kan niet. Ajax heeft de nodige aankopen gedaan de afgelopen jaren in de verdediging, maar geen van alle heeft zoveel kansen gehad als Perr. Als je dan ziet dat Botman het goed doet in Frankrijk, heb je gewoon een verkeerde keuze gemaakt als Ajax.
 
Oortap
 
4
28 oktober 2020 om 15:16
Bij Schuurs worden juist de zwaktes blootgelegd bij sterkere tegenstanders, maar ook gewoon foutjes door concentratieverlies. Die jongen kan echt wel wat, maar moet echt meedogenlozer worden in duels. Ik vind het persoonlijk niet kunnen dat de zogenaamde slot op de deur achterin (Blind beschouw ik als de voetballende verdediger) zovaak zijn man kwijt is. Je hoopt stiekem dat wanneer het niveau omhoog gaat hij dat ook doet, maar lijkt eerder andersom te zijn. De Ligt was als broekie op zn 17e tegen Lyon en Man Utd echt niet zo slap in de duels.
 
lucas1234
 
4
28 oktober 2020 om 15:27
Zeker! Maar het is ook gewoon wat slimmer spelen. Als je merkt dat je niet het duel kan winnen neem je een stapje terug zodat je de tegenstander kan opvangen zodra hij aan de bal komt. Schuurs vloog er elke keer weer in, en verloor continu het kopduel of draaide Zapata weer bij hem weg. Waardoor hij weer uit positie stond. De Ligt had veel meer duelkracht dan Schuurs maar vind ik ook gewoon een slimmere speler, en was al heel erg volwassen voor zijn leeftijd.
 
gdoxu
 
27
28 oktober 2020 om 14:06
In het algemeen was het centrum van de verdediging instabiel. De focus gaat naar Schuurs omdat hij de mandekking op Zapata deed, maar Blind speelde ook totaal niet sterk en van hem wordt de coaching verwacht. Sterker nog, ik leg meer schuld bij Blind dan bij Schuurs. Atalanta speelde het vertrouwde spelletje en Ajax paste zich lichtelijk aan. Daarom vond ik het niet vreemd dat het middenveld niet optimaal functioneerde, vooral Tadic
 
Sirius
 
6
28 oktober 2020 om 15:54
Maar Blind is ook geen leider achterin. Daar waar Schuurs een leider naast zich nodig heeft omdat hij nog relatief onervaren is, heeft Blind een leider naast zich nodig om z'n tekortkoming (afwezigheid van snelheid) op te vangen. Nu heb je twee verdedigers die zich beiden aan elkaar aan moeten passen en daardoor in rollen terechtkomen die voor hen eigenlijk niet zijn weggelegd.
 
manodedios
 
95
28 oktober 2020 om 14:06
Een ding ben ik eens, wat een zegen dat ze op het eind Klaassen nog even hebben opgepikt. Door 85% hier zwaar onderschat, ziet het spel goed en snel, raakt de bal 1x, brengt body mee heeft een volle gastank. Eigenlijk nu al onmisbaar.
 
DavidDein
 
18
28 oktober 2020 om 14:19
En dan waren er nog mensen die beweerden dat van de Beek vele malen beter was dan Klaassen, omdat het Ajax waar Klaassen destijds in speelde van een lager niveau was waardoor Klaassen beter leek dan hij daadwerkelijk was. Nou ik zie het niet hoor... Klaassen kent z'n taak en voert deze uit en is daarnaast uitstekend in de passing. Nu is Donny uiteraard wel wat aanvallender ingesteld, maar hij had vrijwel niets wat je van een Ajax-nummer 10 verwacht, enkel scorend vermogen. Op de controlerende positie vond ik hem van een lager niveau.
 
Kolbeinn_Sigi
 
18
28 oktober 2020 om 14:20
Hij is zo belangrijk op dat middenveld. Loopt alles dicht en vertekend heel veel. Echt een hele goede aankoop. Verder jammer dat Kudus er niet is want dan had je nog een stuj beter middenvelder. Ben niet kapot van Gravenberch, vind hem nog niet klaar voor dit niveau als basisspeler. Ik was onder de indruk van Ten Hag tegen Liverpool wat betreft strijdplan, maar gisteren sloeg hij in mijn ogen echt de plank mis met 4 aanvallers.
 
masterapie
 
21
28 oktober 2020 om 14:43
De vier aanvallers hebben het toch zeker de helft van de wedstrijd prima gedaan. Waar ik vooral van baal is dat Ten Hag nooit een alternatief plan lijkt te hebben. Waarom met 0-2 op jacht blijven gaan naar de 0-3, het was Tottenham all over again. Schakel gewoon direct terug naar een 4-2-3-1 en laat die gasten maar komen, met Neres en Antony op de flanken heb je zat snelheid om te counteren en Atalanta blinkt niet uit in positiespel.
 
DaanHessels
 
5
28 oktober 2020 om 14:59
Ik geef je 100 gelijk ik begrijp dat je de druk moet houden op zo een ploeg maar bij de 2-1 had je 6 / 5 Ajacieden in de 16 van de tegenstander. Omgekeerde wereld je staat 2-1 voor in een uitwedstrijd soms vraag ik me af of ze dat dan beseffen want ze speelde als of ze achter stonden of gelijk stonden.
 
Kolbeinn_Sigi
 
3
28 oktober 2020 om 16:56
Ja zat ik ook te denken. Bij 2-0 moet je gas terugnemen en counteren. Dat kan ajax echt goed maar dit sleog nergens op met een Schuurs die stom in hun zestien stond.
 
Rick1o1
 
17
28 oktober 2020 om 14:20
Ja ik denk dat we nu echt wel kunnen stellen dat Klaassen een toevoeging is. Ik zie hem niet meer uit de basis verdwijnen
 
manodedios
 
8
28 oktober 2020 om 14:26
Ik vind VD Beek overigens wel meer getalenteerd en denk dat hij het verder schopt dan Klaassen. Maar denk ook dat de eeuwige vergelijking wat vergezocht is. En misschien is Klaassen op dit moment in deze rol wel waardevoller voor Ajax.
 
Lothar_NL
 
0
28 oktober 2020 om 15:40
Een verrijking is hij zeker niet. Hij komt in dit soort wedstrijden dikwijls telaat omdat hij te traag is. Een vaste speler voor het Nederlands elftal zal hij nooit worden.
 
Zlatan65
 
21
28 oktober 2020 om 14:26
Ik neem elk woord daarover terug. Heb me enorm verkeken op de toegevoegde waarde van Klaassen in dit elftal. Is nu al haast niet meer weg te denken. Zeker een aanwinst.
 
MRB-Vlogs
 
31
28 oktober 2020 om 14:06
Eerlijk gezegd was dit de eerste keer dat ik Klaiber zag spelen. Na een beetje onhandig begin zette hij toch een paar keer goed van zich af. Wat dat betreft was het niet goed, maar zag ik wel punten waarom hij gehaald is. Prima als back(-up), mits hij dus stabieler wordt. Maar ik zou ook wat zenuwachtig zijn als je van FC Utrecht naar de CL gaat.
 
myvision
 
9
28 oktober 2020 om 14:33
Niet mee eens. Klaiber past totaal niet in een voetbalmachine wat Ajax wil zijn. Hij wordt overgeslagen, als hij de bal heeft, dan gaat hij niet voor snelheid. Mazraoui zat tegen rood aan hoor, maar met Klaiber speelde Ajax sowieso met 10 man. Ik snap nog steeds niet waarom Ajax Dest voor een in mijn ogen prikkie heeft laten gaan. Die had je er gisteren goed bij kunnen hebben.
 
AvdVen
 
35
28 oktober 2020 om 15:02
Ik snap dat jullie bij Ajax gewend zijn aan hoge transferbedragen, maar 20/25 miljoen voor je reserve-rechtsback 'een prikkie' noemen, dan ben je wel echt de realiteit uit het oog verloren.
 
Sirius
 
2
28 oktober 2020 om 16:02
Maar die voetbalmachine wat Ajax wil zijn heeft behoorlijke zwakke punten. Het begint al bij het centrale duo. Zowel Blind als Schuurs zijn geen leiders achterin en moeten elkaars zwakke punten opvangen. Blind is te traag voor zoveel ruimte in z`n rug en Schuurs is nog te onervaren om geen leider naast zich nodig te hebben. Dan ga je naar het middenveld en dan moet je concluderen dat er wel weinig creativiteit op het middenveld is. Dan is het geen wonder dat het middenveld tussen kant en wal zit op CL niveau. Voorin hebben ze die spelers wel, maar dat is dan ook de enigste linie. Verder zorgt Dest wellicht voor een snellere balcirculatie op de rechterflank, maar die gaat de problemen echt niet compenseren en zal het verschil niet zijn tussen winnen, gelijkspelen of verliezen. Ajax zal elke wedstrijd in de Champions League vol geconcentreerd moeten zijn om niet afgetroefd te worden op z'n eigen zwakke punten.
 
misseva88
 
8
28 oktober 2020 om 15:39
Ik vind het ook een beetje gemakkelijk om Klaiber aan te pakken, vond hem ook wel een redelijke indruk maken. Mazraoui deed het niet veel beter.
 
Rikkkiee
 
24
28 oktober 2020 om 14:09
Ik vind het allemaal heel makkelijk maar waarom wordt Blind niet harder aangepakt? Wat is die man echt verschrikkelijk slecht zeg. Veel te traag en komt gewoon overal tekort. Gisteren ook totaal geen vat op Zapata. Hopelijk verdwijnt hij ook snel uit Oranje en met name van de linksbackpositie. Leuk tegen Emmen en RKC maar komt voor een hoger niveau echt te kort
 
myvision
 
34
28 oktober 2020 om 14:28
Ongenuanceerd. Blind is en blijft voetballend fenomenaal. Tegen Liverpool heb ik ook niets gehoord dat hij zo traag was. Tegen Feyenoord, tegen Emmen, tegen Real Madrid...hij is altijd bruikbaar en belangrijk. Tegen Italie kwamen de goals via Blind tot stand in Oranje. En bij Ajax, maar ook Oranje, willen we voetbal zien. En dan kan je wel zo ontzettend goed willen verdedigen, maar als je niet scoort via mooie aanvallen zoals die via Blind worden opgezet, dan win je sowieso nooit.
 
Zytto34
 
19
28 oktober 2020 om 14:51
Blind wordt altijd enorm onderschat. Dat hij fysiek (lengte en snelheid) tekort komt is duidelijk, maar qua verdedigen en voetballend vermogen is het gewoon een topper. Zo'n sprintduel als gister verliest hij een paar keer per seizoen. Dat weet je, maar je weet ook dat hij de overige 89 minuten niet verzaakt en dat hij de rest van het seizoen altijd een 7 speelt. Dan neem je zo'n foutje voor lief, want Schuurs en ook De Ligt maken er over een heel seizoen veel meer. By far de beste centrale verdediger in de Eredivisie.
 
DaanHessels
 
1
28 oktober 2020 om 15:08
Wat het probleem bij Ajax gister vooral was dat het middenveld makkelijk werd overgeslagen door atalanta waardoor de verdedigers van Ajax vaker in een 1 vs 1 kwamen en Blind is een goede verdediger maar 1 vs 1 tegen een snelle Spits word het voor hem ook lastiger en Schuurs is nog vrij onervaren dus dat die tegen een goede spits 1 vs 1 komt is gewoon heel lastig voor die jongen. Ajax had misschien iets meer aan de rem moeten trekken dat de ruimtes wat kleiner werden op het middenveld of desnoods een extra man er bij voor de verdedigers. Want ze zijn helaas gepakt uit de omschakeling en Atalanta kwam er bijna niet doorheen als hun het spel moesten maken al moet ik er wel bij zeggen ze net als liverpool soms wel gevaarlijk uitzag.
 
ViscaCatalunya
 
3
28 oktober 2020 om 15:25
Blind is de slimste speler van Ajax. Net als een speler als Pique is het knap dat hij het zo ver heeft geschopt. Hij positioneerde zich gisteren wel slecht. En een speler in voorgaande beweging is sowieso moeilijk bij te halen.
 
Sirius
 
3
28 oktober 2020 om 16:09
Maar wat heb je aan een "voetballend fenomeen" achterin als hij te traag is met zoveel ruimte in z'n rug? Leuk dat hij dan een bal geweldig kan inspelen, maar je geeft de tegenstander de gelegenheid om maximaal gebruik te maken van de kracht van een gemiddelde aanvaller, namelijk pure snelheid. Natuurlijk kan Blind uitstekend voetballen, maar hij is in eerste instantie een verdediger en daar schiet hij tekort. In Oranje hetzelfde. Met alle respect hoor, maar bij hoeveel tegendoelpunten moet een speler betrokken zijn om daar eens objectief naar te kijken? Telkens die excuses dat hij fantastisch kan voetballen, maar wat heb je eraan als je bij minimaal(!) 60 procent van de tegendoelpunten betrokken bent? Niets tegen Blind verder hoor die ontzettend nuttig kan zijn als z'n gebrek aan snelheid gecompenseerd kan worden, maar dat was gisteren gewoon niet het geval.
 
Ravel
 
5
28 oktober 2020 om 15:02
Blind was helemaal niet zo slecht gister jij kunt ook overdrijven, overigens was hij ook niet heel goed. Btw je weet dat Zapata Schuurs z'n man was?
 
NJfromVOL
 
58
28 oktober 2020 om 14:09
Ik vind het zo jammer dat zo`n geweldige, attractieve en vermakelijke wedstrijd wordt ondergesneeuwd door verschillende figuren die allemaal hun zegje willen doen en vooral ook even de negatieve elementen eruit willen lichten. Het is verder ook jammer dat resultaat zo verschrikkelijk belangrijk wordt gemaakt, want even los van het resultaat, zag je gisteren 2 positief ingestelde ploegen die wilden voetballen en zich ook uit lastig situaties probeerden te voetballen ipv de bal weg te rossen. Ik heb gisteren gewoon een hele leuke wedstrijd gezien, waar inderdaad links-rechts wat fouten werden gemaakt, maar dat is onderdeel van de aumusementswaarde.
 
Betweter
 
8
28 oktober 2020 om 14:11
Eens! Al vond ik dat voetballende gedeelte van Atalanta tegenvallen hoor. Gomes zorgde voor het voetballende gedeelte, de rest speelt hem lang op Zapata. Wat overigens ook prima is natuurlijk.
 
NJfromVOL
 
12
28 oktober 2020 om 14:15
Nou nou, de eerste ca. 25 minuten was Atalanta zeer sterk en ging de bal snel van voet naar voet en werd de ruimte gevonden en benut. Toen zag je echt dat dit een sterk team is.
 
myvision
 
18
28 oktober 2020 om 14:24
Klopt NJ, Ajax werd echt in het zadel geholpen met die makkelijk gegeven pengel. Daarna zag je dat Ajax nog steeds behoorlijk tempo kon spelen. Beide clubs zijn een uithangbord voor de CL vind ik: geen giga budgetten, ontzettend veel talent en voetballend vermogen, aanval is de beste verdediging. Ik snap het dat je als neutrale supporter (waarschijnlijk had je toch iets meer gehoopt op een Nederlandse overwinning) hier van kan genieten.
 
myvision
 
10
28 oktober 2020 om 14:20
Helemaal met je eens NJ. Dat komt waarschijnlijk door het scoreverloop. Mensen doen ook een beetje over Atalanta alsof het nu ineens weer weinig voorstelt ofzo, terwijl het gewoon de kwartfinale CL haalde en zij hoeven niet ieder jaar hun sterkste spelers te verkopen. Als je na twee wedstrijden CL een van de beste ploegen ter wereld (liverpool) en een van de best voetballende ploegen van de CL (atalanta) op een dergelijke manier weerstand kan bieden, dan is er weinig mis met dit Ajax. Ze hebben ook nog gewoon alle kans om te overwinteren in de CL.
 
NJfromVOL
 
7
28 oktober 2020 om 14:29
Atalanta is gewoon een sterke ploeg; met een beetje pech verlies je, maar andersom is winst ook gewoon mogelijk. Omdat ik niet die verbondenheid heb met Ajax als al de Ajax-supporters, zit je toch anders te kijken en -zoals gezegd- ik heb me vermaakt, hoewel ik kan voorstellen dat je als supprter wat teleurgesteld bent. Ik denk wel dat overwinteren een behoorlijk lastige wordt, maar dan moet je iig de volgende wedstrijden winnen.
 
Zlatan65
 
9
28 oktober 2020 om 14:34
Overwinteren is helemaal niet behoorlijk lastig. `gewoon` thuis winnen van Atalanta en je hebt het zelf in de hand.
 
Kevin1989
 
6
28 oktober 2020 om 15:25
@zlatan65 ‘gewoon’ tussen aanhalingstekens zegt genoeg denk ik. Atalanta kan je zeker niet onderschatten, in mijn ogen gewoon een behoorlijke kluif, uit of thuis. Thuis/ uit spelen lijkt me nu sowieso wat minder invloed hebben gezien je geen publiek hebt.
 
masterapie
 
3
28 oktober 2020 om 14:34
Was gewoon een heerlijke pot voetbal op hoog niveau! In elke wedstrijd worden wel fouten gemaakt dus het is makkelijk om analist te zijn. Uiteindelijk had ik van tevoren getekend voor een 2-2. Atalanta heeft gewoon een perfecte combinatie in huis qua spelersmateriaal en een trainer die tactisch goed begrijpt hoe hij resultaat kan boeken, was erg onder de indruk van de directheid in het spel van de Italianen.
 
SpeedyAFC
 
4
28 oktober 2020 om 16:02
Het is helaas mode om elke keer maar iets negatiefs te vinden. Vooral van de oudere voetbal journalisten zoals Derkssen en Spaan komt alleen nog maar kritiek. In de laatste minuten van de wedstrijd valt Anthony geblesserd uit. Nog twee minuutjes te gaan en waren alle andere vleugelspitsen al in actie gekomen. Waarom moet dan voor die twee minuutjes nog Labyad even afgekraakt worden door Spaan? Alsof dat ook maar iets uitgemaakt heeft.
 
OtterReelick
 
4
28 oktober 2020 om 14:15
Het probleem van het centrum is dat er geen mandekker staat. Blind en Schuurs zijn uitstekende opbouwers,maar ze missen een zuivere verdediger naast zich. Een centrum met Schuurs,botman .blind linkshalf was ideaal geweest.
 
carlo35
 
3
28 oktober 2020 om 15:50
@otterreelick, Schuurs is een verdediger van 20 jaar oud met een bult talent. Ik ben er zo goed als van overtuigd dat Schuurs dit jaar gaat doorbreken. Maar zulke jonge jongens maken nu eenmaal fouten in het leerproces om een volledige en ervaren prof te worden. En dat valt dan bij verdedigers ook nog eens extra op, ziet er altijd penibeler uit dat een jonge gast die in de aanval 6 x 5 mtr overschiet. Dit is daarbij ook het business model van Ajax, jonge spelers opleiden en vroeg laten ruiken (indien geschikt). En dan verkopen voor een aardige prijs. Ik vind het centrum Schuurs - Blind prima qua niveau en ook nog een complementair. Maak me over Schuurs dan ook geen zorgen en vind Botman naast Schuurs juist een te onervaren duo.
 
myvision
 
18
28 oktober 2020 om 14:17
Ik vind dat de focus teveel op Schuurs komt te liggen, terwijl beide goals toch echt tot stand kwamen door laconiek optreden van Neres en Gravenberch. De beste verdediging begint in de aanval. Neres was belangrijk bij de tweede Ajaxgoal hoor, maar hij speelde heel ongelukkig. Ik had die graag eerder gewisseld zien worden, hij had een soort anti-magneet in zijn schoen. Gravenberch was in terug verdedigend opzicht niet goed. Had Schuurs die 0-3 maar binnengeveegd zeg, dan was er niets meer aan de hand geweest. Ik vind dat we hem nog wat crediet moeten geven. Dit is leergeld, al kan dit onnodige gelijkspel je wel duur komen te staan. Daarbij vind ik ook dat we op de positieve punten in deze wedstrijd moeten focussen: Traore is echt de revelatie, Antony is eigenlijk al onmisbaar en wat had ik die graag tegen Liverpool er bij gehad, Tadic op het middenveld vond ik minder geslaagd maar dan weten we dat ook voor de volgende keer.
 
aardbei
 
4
28 oktober 2020 om 14:24
Wat mij betreft was de eerste helft gewoon prima en ga je rusten met een comfotabele 0-2 voorsprong. Dan weet je op voorhand dat Atalanta alles of niets zal spelen, dus ik snap niet dat TH geen aanvaller wisselde voor iemand als Martinez. Martinez is snel en kan je kort op een man zetten. Ideaal op een spits als Zapata en dan had je bovendien Blind naar het middenveld kunnen doorschuiven ipv Tadic. Dat Tadic dan eventueel Traore vervangt is prima, maar dan bouw je wel meer zekerheid in op het middenveld. Desnoods ook nog Alvarez erbij en dan gewoon 4-4-2 met 2 snelle spitsen als Neres en Anthony. We staan 2-0 voor in de belangrijkste uitwedstrijd in deze poule en dan nog blijft TH naief aanvallend spelen. Echt waar, echt een gemiste kans en geeft wel aan dat TH voor de Europese top gewoon niet compleet genoeg kan denken.
 
myvision
 
2
28 oktober 2020 om 14:31
Alvarez is wat mij betreft wel even klaar, maar inderdaad, hij had met de kennis van nu het in de rust wat steviger moeten neerzetten. Aan de andere kant, als je dan ineens verliest, dan had Ten Hag nooit zo verdedigend moeten wisselen. Je gaat het nooit meer weten. Want ook in de tweede helft, vooral op het einde, werd Ajax nog gevaarlijk zat met deze aanvallende tactiek. Ik vond vooral Klaiber zijn brevet van onvermogen afgeven, die snapt niets van dit snelle Ajaxspel.
 
aardbei
 
0
28 oktober 2020 om 15:17
Het is inderdaad makkelijk praten achteraf, maar het is ook wel een beetje zoals vrijwel elke Europese topclub zo'n wedstrijd dan op slot gooit. Zakelijk, punten in de tas, next. Het is gewoon wel een beetje naief, zeker tegen je belangrijkste tegenstander. Grote kans dat je met Atalanta gaat strijden om het 2e ticket (naast Liverpool), dus dan waren 3 punten bij hen wel heel erg waardevol geweest. Nu kan het nog steeds natuurlijk, gewoon zorgen dat je thuis minimaal gelijk speelt (niet hoger dan 1-1) en dan maar hopen dat je dezelfde resultaten haalt als zij.
 
GoudseKaas
 
6
28 oktober 2020 om 14:27
Met al jouw punten eens. Men moet zich ook afvragen hoe Zapata continu in 1op1 situaties tegen Schuurs kwam. Dat heeft te maken met de verdedigende mindset van heel het team. De zwaktes bij ons lagen gisteren voornamelijk op het middenveld, doordat Tadic en Gravenberch verdedigend vrijwel niets brachten (ze stonden vaak ook te diep). Het gevolg hiervan was dat Klaassen dat goed probeerde te maken, met als gevolg daarvan dat Klaassen ook meer uit positie liep. Het resultaat was ontzettend grote gaten tussen aanval en verdediging waarbij ze heel eenvoudig Zapata konden bereiken.
 
Zlatan65
 
5
28 oktober 2020 om 14:31
Ze denken nog dat er iemand met de kwaliteiten van De Ligt achterin loopt en verdedigen daar ook naar Maar dat lukt met het duo Schuurs Blind natuurlijk niet. Ik vond trouwens dat Gravenbech de 2e helft wel sterk speelde. Ook veel aanvallen onderschept.
 
GoudseKaas
 
3
28 oktober 2020 om 14:34
Gravenberch goed? Dan heb ik echt een andere wedstrijd gezien. Ik zag voornamelijk een Gravenberch die in de omschakeling op zijn dooie gemak terugliep en die in balbezit vaak verkeerde beslissingen nam (te lang lopen met de bal, actie maken terwijl hij de bal eenvoudig over kon spelen naar een medespeler). Hij speelde imo te veel zijn eigen wedstrijd om te laten zien hoe goed hij wel niet kon voetballen, totaal niet functioneel en in teambelang gedacht.
 
masterapie
 
4
28 oktober 2020 om 14:38
Wat me stoort is dat er niet is nagedacht over dit scenario dat je 0-2 voor zou staan met de rust. Er is daarna de verkeerde keuze gemaakt om voor de 0-3 te gaan en daarmee Atalanta de vrijheid en ruimte te geven die ze goed hebben benut. Na de 1-2 had je zelfs nog kans om aanpassingen te doen maar ook dat werd nagelaten. En ben het helemaal met je eens dat het onzin is om Schuurs zo af te maken. Zeker bij de 2-2 Blind voor mij de hoofdschuldige, die stapt onnodig in terwijl ze in een overtalsituatie stonden.
 
ehvvoetbalstad
 
4
28 oktober 2020 om 14:17
Volgens Schuurs was Mané de beste aanvaller ter wereld. Hij legt daarmee de lat wel hoog want na zijn optreden tegen Zapata kan hij niet anders zeggen dat dat Zapata buitenaards is. Als Ajax een goed verdedigingscentrum had gehad dan hadden ze gewonnen. Nu hadden ze Schuurs en Blind. Ja dan wordt het moeilijk tegen snelle tegenstanders. Iedereen die zit af te geven op Baumgartl en Boscagli ziet nu dat Schuurs geen haar beter is.
 
myvision
 
15
28 oktober 2020 om 14:22
Hahaha, wat een afgunst. Het gaat nu even niet over PSV kerel. Schuurs speelt inderdaad tegen de beste aanvallers van de wereld, vriend Baumgartl niet. Dat is op dit moment het verschil tussen die twee.
 
j3ro3ntj33__
 
8
28 oktober 2020 om 14:31
Schuurs heeft in zijn kleine teen meer talent dan die twee spelers bij elkaar hebben. Hun hebben het moeilijk tegen spelers als Jorge Molina en Openda.
 
Kevin1989
 
1
28 oktober 2020 om 15:34
@ehvoetbalstad laat je niet zo kennen joh. Schuurs speelde een slechte wedstrijd maar is in mijn ogen wel een talentvolle verdediger. We gaan zien waar hij eindigt. Ook geen fan van die vergelijkingen (van twee kanten niet). Baumgartl en boscacli spelen in een totaal ander elftal, misschien had schuurs het ook wel moeilijk gehad tegen een Openda wanneer die bij PSV zou spelen. Ik ben blij dat Roger Smith ook ziet dat baumgartel niks is. Teze heeft me positief verrast en ik hoop op een nieuwe CV in de volgende transfer window.
 
GoudseKaas
 
3
28 oktober 2020 om 14:21
Waarom moet het negatieve altijd maar worden uitgelicht? Misschien kan het ook gewoon zijn dat Zapata een topper (in wording) is en hij gewoon een hele goede wedstrijd speelde. Nu kan Schuurs er blijkbaar niets van en is de CL te hoog voor hem gegrepen, alleen maar omdat hij een moeilijke avond had tegen Zapata. Dat kan toch gebeuren? Dat gebeurt alle verdedigers wel eens, ook een Ramos of Virgel. Ik lees nergens hoe het kan dat Zapata heel vaak 1 op 1 stond tegenover Schuurs. Je kan na een minuut of 15 wel inzien dat het handig is om dubbele dekking op die Zapata te houden zodat hij geen ruimte krijgt.
 
Ravel
 
3
28 oktober 2020 om 15:12
Dan heb je d'r weinig kaas van gegeten. Zapata een topper gaat wel heel ver, gewoon een prima fysieke spits met veel drive. Schuurs maakt gewoon heel vaak cruciale fouten het ziet er verdedigend gewoon zeer kwetsbaar uit bij hem. Met een dubbele dekking wordt je bovendien nog kwetsbaarder want hun gevaarlijkste man Gomez is op z'n assist na grotendeels uitgeschakeld die geef je dan vrij ruimte. Plus dan heb je ook nog illisic bepaald geen koekebakker. Dus die dubbele dekking lijkt me niet heel handig.
 
TILBURG013
 
3
28 oktober 2020 om 15:50
Nou als je ziet dat Zapata er al 3 in heeft liggen in de CL dit seizoen met 2 assists en dat in 2 wedstrijden. Ook in de Serie A weer lekker bezig. Vorig seizoen 18 goals en 7 assists in 28 wedstrijden dan ben je gewoon een topper. Bv een Lautaro martinez wordt gehypet maar Zapata haalt veel betere stats in dezelfde competitie..
 
Ravel
 
0
28 oktober 2020 om 18:29
Je kan m`n post erop nakijken maar ik heb iig Martinez nergens gehyped . Tuurlijk is echt prima spits ik zou erg blij zijn als Ajax zon spits zou hebben maar om nu te gaan doen alsof Schuurs hier tegen een pakweg Lewandowski, Ronaldo of Messi staat te spelen gaat allemaal wel erg ver. Je kan gewoon objectief vaststellen dat Schuurs zowel deze wedstrijd als de vorige wedstrijd meerdere cruciale fouten maakt die je gewoon hele dure en belangrijke wedstrijden kosten.
 
j3ro3ntj33__
 
11
28 oktober 2020 om 14:26
Beste mensen, Ik zie al de hele dag topics voorbij komen waarbij de spelers van Ajax onderuit gehaald worden. Hierbij hebben wij blijkbaar niet in de gaten dat we afgelopen week spelen tegen de huidige kampioen van Engeland, en de CL winnaar van het seizoen daarvoor. En deze week komen we gewoon uit tegen Atalanta Bergamo, Afgelopen 4 jaar: nummer 4 van Italië, nummer 7 van Italië en de laatste 2 seizoenen zelf geëindigd als nummer 3 van Italië, een van de topcompetities in Europa. We spelen hier niet tegen een clubje uit Hongarije, Polen of wat dan ook. Logisch dat we niet zo even tegen zulke clubs winnen. En ja Ajax wil graag aan gaan sluiten bij de top, maar dit gaat niet in 1, 2, 3 of 4 seizoenen met het huidige verschil. Je zult hier zeker een seizoen of 7/8 voor nodig hebben. Wij hebben talenten rondlopen als Schuurs, Gravenberch, Traore etc.. Waar zulke spelers in Engeland/ Spanje/ Italië pas op hun 25e worden gebracht, gaan wij er hier in Nederland vanuit dat zulke spelers op hun 19e even spitsen als Mane en Zapata zonder moeite gaan afstoppen. Misschien is het iets om als Nederlandse pers ook eens een keer positieve punten te zien in plaats van altijd dit negatieve gezeik na een Europese wedstrijd.
 
Ravel
 
0
28 oktober 2020 om 15:17
Misschien omdat Ajax gewoon minimaal gelijk had moeten spelen tegen Liverpool en gister een 2-0 voorsprong na rust weggeeft. Dat je niet van te voren had gedacht dat je na twee rondes CL in deze poule tegen de sterkste tegenstanders zes punten had kunnen hebben betekent toch niet dat je hier niet kritisch over mag zijn? We hebben `t hier over topsport.
 
j3ro3ntj33__
 
2
28 oktober 2020 om 15:37
@ravel, Er zit een verschil tussen kritisch zijn en mensen met de grond gelijk proberen te maken. De helft wat er word gezegd is zwaar overtrokken en gewoon klinkklare onzin. Als ik zie dat er vanmorgen een topic was waarin gezegd werd dat Traore gisteren een van de slechtste van het veld zou zijn. Gewoon pure opmerking om die man in een slecht daglicht te zetten en hem naar de grond te halen, want hij heeft een paar foutjes gemaakt maar was gewoon zeer goed aan het spelen. Altijd zijn wij in Nederland (en niet alleen bij Ajax) alleen maar negatief, of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen, altijd wat te klagen.
 
Ravel
 
0
28 oktober 2020 om 18:41
Ok ik moet zeggen dat ik daar ook niet altijd erg blij van wordt. Maar op basis van argumenten die ik toch ook gewoon ertussen zie zitten vind ik dat er behoorlijk wat zaken benoemd kunnen worden. Kritiek op Traore als voorbeeld ja dat snap ik wel, ga ik zover om 'm af te schrijven nee. Heeft ie 't gister goed gedaan ja, als je uitgaat van zijn betrokkenheid bij de goals (wat zijn belangrijkste rol is) , nee als je ziet hoeveel duels hij eigenlijk verliest en hoe wild en ongecontroleerd het er soms uitziet. Dus er valt zeker wat over te zeggen en als je een stapje terugneemt zie je gewoon dat kritiek op Ajax bv voortkomt uit het feit dat ze d'r gewoon heel goed op staan en de verwachtingen hoger zijn. Dus dat er wel degelijk een positieve kant achter zit. Bovendien dit is toch ook een forum waar je discusieeert over voetbal. Maar in de basis wel eens het gaat vaak wel erg over de extremen en zie weinig toenadering in standpunten dat zou ik zeker toejuichen.
 
Zlatan65
 
6
28 oktober 2020 om 14:28
Waarom Klaiber afbranden? Het is zeker geen topper. En van opbouw is bij hem nauwelijks sprake aangezien elke bal risicoloos breed of terug gaat. Maar verder deed hij wat hij moest doen. Waaronder een paar nuttige overtredingen.
 
RayanBou
 
5
28 oktober 2020 om 14:35
Volgens mij heeft labayad 3 min gespeelt??? Waarom heeft hij het over hem heel opvallend.
 
DNSDKR
 
6
28 oktober 2020 om 14:36
Papegaaitje leef je nog? Ja meneer, ik ben er nog! Mijn naam is Henkie Spaan! Wat een onzin! Wat een napraterij! Schuurs speelde echt niet verkeerd, maar 1 tegen 1 is niet de sterkste kant van al onze verdedigers. Blind ging toch echt veel opzichtiger de fout in dan Schuurs gisteren. Klaiber viel echt niet verkeerd in, was ook fel en Henkie vergeet ook en passant dat deze gozer nog nooit in de CL heeft gespeeld. Deed het niet verkeerd. En Labyad heeft 5 minuten gespeeld! Wat moet je daar nou van vinden? Beetje een hetze aan de gang tegen een paar spelers. En deze zogenaamde journalist doet daar gewoon aan mee...
 
masterapie
 
4
28 oktober 2020 om 14:41
't stukkie in de krant moet weer vol. Hoe makkelijk dan om de nadruk te leggen op het negatieve. Hierboven wordt 't mooi omschreven, we spelen tegen de verrassing van de CL van vorig jaar die ook nog eens een zeer unieke en lastig te bespelen tactiek hanteren. Vervolgens speel je daartegen zeer terecht gelijk en het glas is halfleeg. Ik kan niet anders zeggen dan dat er een prima resultaat is behaald, waar wellicht meer in had gezeten maar er is echt niet gefaald. Sowieso is Blind de schuldige aan de 2-2 en niet Schuurs. Snap nog steeds niet waarom Blind die altijd zo goed is in het positioneren van zichzelf in een overtalsituatie besluit om in te stappen en daarmee Zapata vrij baan te geven.
 
Sirius
 
0
28 oktober 2020 om 16:18
Maar speelt overschatting daarin geen rol? Dit is verre van het Ajax van twee jaar geleden, maar als je ziet hoe hard Ajax de laatste tijd word aangepakt krijg ik het idee dat mensen als Spaan en Driessen verwachten dat Ajax er nog wel even 5 tandjes bij kan schroeven. Dit is het gewoon momenteel. Meer dan de helft van de basis verloren in de afgelopen twee seizoenen en buiten misschien twee spelers allemaal sterkhouders. Sinds wanneer mag een 20-jarige onervaren verdediger geen fouten meer maken? De kritiek op Ten Hag is vaak ook vreemd. Natuurlijk is de man ook niet perfect en maakt hij fouten, maar hij word nu al meer dan een jaar afgerekend op het feit dat hij toch wel wat verdedigende stootkracht inbouwt. Ja, dat gaat ten koste van het voetbal, maar dit Ajax is te kwetsbaar om in verdedigend opzicht te steunen op de huidige verdediging en de hoge lijn die Ajax hanteert met die verdediging.
 
Cas1
 
2
28 oktober 2020 om 14:59
ik heb het al vaker geschreven. Ajax is machtig in Nederland, daarbuiten stellen we weinig voor. Dit geldt zeker ook voor de andere ploegen. Het Nederlands elftal, zelfde laken en pak. We zijn beter geworden, maar de concurrentie is nog beterderderder geworden. Blind bijvoorbeeld super in Nederland, maar zowel qua spel als ook wat inzicht Europees zwaar onvoldoende. Tadic wordt een daggie ouder. Promes presteerde dankzij Zyech, maar ook ongeschikt Ten Hag kon een extra middenvelder brengen ipv een aanvaller las en hoorde ik. Tja zou kunnen, mar toen Advocaat het deed en Robben eruit haalde voor een extra middenvelder Bosvelt (of all people) was dat wel het stomste dat je kon doen. Dus het had gekund, maar als het dan mis was gegaan dan had je de kenners moeten horen. Hoe kan je dit doen, het ging zo goed voorin enz. Persoonlijk zou ik wel Martinez of Alvarez hebben ingebracht voor Gravenberch. Ik vond het gisterenavond goed, maar je zag vorige week dat hij na de 60ste? of 70ste minuut op was. Hij zou het niet redden 90minuten. begrijpelijk pas 18. Maar door een verdedigend ingesteld middenvelder in te brengen (of blind op het middenveld en Martinez achter) hield je je systeem in tact en had je meer verdeigende kwaiteit in je team
 
Sirius
 
0
28 oktober 2020 om 16:24
Dat is wel erg negatief (de eerste zin). Als je kijkt naar de middelen die de Nederlandse clubs hebben, doen we het echt niet zo slecht als voetballand. Het is maar in welk daglicht je die stelling plaatst. Kunnen we wel verwachten dat Ajax en PSV hoge ogen gooien in Europa over een lange termijn? Natuurlijk niet. De middenmoot van de top competities hebben vaak al een duurdere selectie. Als Utrecht bijvoorbeeld een keer verliest van een Franse middenmoter spreken we er schande van, maar die Franse middenmoter heeft meer middelen dan FC Utrecht. Natuurlijk zitten er weleens flaters tussen, maar er zitten ook weleens uitschieters naar boven bij.
 
Cas1
 
0
28 oktober 2020 om 16:59
Ik heb totaal geen rekening gehouden met geld. puur en alleen prestaties en verwachtingen Volgens mij zijn wij het namelijk volledig eens.
 
beesbnac
 
3
28 oktober 2020 om 15:02
Ik snap oprecht niet waarom iedereen zo gigantisch negatief is. Heb gisteren een geweldig leuke wedstrijd gezien. Ajax speelde tegen een halve finalist van vorig jaar én de nr 3 van Italië die bijna 100 doelpunten wisten te scoren. Net doen alsof het vreemd is dat je kansen en goals tegen krijgt tegen dit soort teams kan ik niet begrijpen. Voetbal is een sport van fouten, wat het spelletje weer leuk maakt. Enige wat ik Ajax kan verwijten is dat ze de voorsprong niet met hand en tand verdedigen.
 
Cas1
 
0
28 oktober 2020 om 17:04
Dat heeft te maken met 1. de voorsprong bij rust 2. met verwachtingen 3. Een perspectief vertekend beeld van onze kwaliteit tegenover de kwaliteit van een ander. 4. Het feit dat vorig jaar Tottenham terug kwam uit verloren positie 5. Dat er tegen Liverpool meer in had gezeten. (oa bal van Tadic op de doellijn) . Bovendien was in mijn ogen, ik was en ben de enige geloof ik, die schreef dat het geweldige trio van Liverpool 0,0 kansen kon creëren en daarom werd gewisseld 6. teleurstelling
 
juweel
 
1
28 oktober 2020 om 15:03
wat mompelt die spaan nu over labyad, die kwam er alleen in omdat anthony er geblesseerd af moest en dat was volgens mij in de 90e minuut, Klaiber deed wat hij moest doen, als het je eerste CL wedstrijd is dan zal je niet die opbouwende back zijn waar ajax op moet draaien, nee dan doe je je werk en dat probeer je zo goed mogelijk te doen. maar goed, afbranden van spelers is altijd makkelijk
 
Grouster
 
2
28 oktober 2020 om 15:05
Schuurs aanpakken is wel zo makkelijk, hij had een zeer goede tegenstander. De goals kwamen voornamelijk uit de omschakeling. Ik vond Blind daarentegen de fout in gaan bij de 2-0.. in de eredivisie kan het nog, maar in de Champions League komt hij snelheid en kracht te kort. Elke bal achter de verdediging levert een peniebele situatie op. Lekker met Schuurs en Martinez achterin en Blind op het middenveld. Tadic speelt de vedette en ligt vaker op de grond dan dat hij iets doet... Hij moet gewoon in de spits spelen, zijn beste positie. Op het middenveld lopen ze hem aan alle kanten voorbij en omschakelen doet hij niet.
 
 
1
28 oktober 2020 om 16:14
Zelfs in de eredivisie kan het niet altijd. Je zag bijvoorbeeld dat Groningen met 2 diepe spitsen speelde waardoor Schuurs en Blind vaak 1 tegen 1 stonden. Het is gebleken dat dat zelfs tegen groningen gevaarlijk kan zijn.
 
Pascal_2809
 
0
28 oktober 2020 om 15:13
Haha rikkie toch... blind verschrikkelijk slecht noemen getuigd van weinig voetbalverstand.. Ja hij is niet 1 van de snelste maar zijn gevoel voor positie is fantastich en ook zijn inzicht! Vergeet ook niet dat hij perr schuurs bij de hand moet nemen die regelmating bang en onzeker oogt , dit zal helaas niet veranderen als hij geen wedstrijd zonder foutjes zal maken ( tegen liverpool waar de goal uitkwam en gister weer ) deze jongen mist gewoon wat zelfvertrouwen. Zo blijft het nog even onwennig allemaal met een traore die goed speelde maar onrustig kan overkomen, gravenberg die regelmatig zijn actie iets tever doorvoert en neres die nog in vorm moet komen en antony ook zijn juiste momenten nog moet kiezen. We zijn allemaal wat verwend door ajax afgelopen jaren, maar dat die gasten kunnen voetballen is geen discussie over mogelijk nu nog de juiste vorm en afstemming!
 
Joga_Bonito10
 
1
28 oktober 2020 om 15:22
Aangezien ze zoveel scouten in Zuid-Amerika: kennen we geen type Sanchez scouten? Groot, sterk, snel. Gewoon een sloopkogel die alles wat er doorheen komt onschadelijk maakt. Hoeft niet eens een inspeel pass te hebben. Laat dat allemaal maar aan Blind over. Ik was eerst voorstander voor de komst van een echte 9, maar zowel Lassina als Brobbey mogen van mij serieuze kansen krijgen komend 1,5 jaar. We spelen sinds Dolberg al zonder echte spits en eerlijk is eerlijk: zelfs zonder spits presteren we. Zolang je vleugels goed bezet zijn is er weinig aan de hand. We moeten een beetje naar het volgende toe: stel je voor het team van 2018/2019 met aankopen als Martinez, Klaassen , Kudus , Promes en Antony. Dan heb je een kern van circa 16 man dat zo ontiegelijk sterk is. Dan kan je pas echt praten over structureel de groepsfase overleven. Ik weet dat het lastig is omdat Ajax nu eenmaal een “transferhaven” is en je hebt nu eenmaal de opbrengst van eventuele verkopen nodig om dergelijke aankopen te doen. Maar met echt goede scouting zou het wel mogelijk moeten kunnen zijn. De rest van je selectie vul je dan aan met de grootste talenten uit de eigen jeugd (Jong Ajax en de A1/0-19). Aankopen als Klaiber, Labyad e.d. zullen dan ook niet meer nodig zijn. Magallan, Alvarez en Marin aankopen moet je dan eigenlijk ook niet meer overkomen, maar goed dat blijft altijd een gok en ingecalculeerd risico.
 
janter
 
0
28 oktober 2020 om 15:23
Ik hoop dat TH nu direct stopt met het opstellen van Schuurs, voordat we na volgende week al weten dat we niet verder komen in de CL. Zonder Schuurs en met Martinez hadden we gisteren gewonnen en tegen Liverpool ook een resultaat eruit gesleept. Heilig van overtuigd. Het had nog erger kunnen aflopen met Ajax gisteren. Oh jah en Zapata is best een goede aanvaller, maar geen topmateriaal hou op.
 
j3ro3ntj33__
 
1
28 oktober 2020 om 15:46
@janter, Jij wilt tegen Zapata gaan spelen met Blind (1,80) en Martinez (1,78) in het centrum gaan spelen? Ik ben blij dat ETH het voor het zeggen heeft en niet jij. Daarbij is Schuurs gewoon een meer dan prima verdediger. Mag een verdediger wel nog 1 á 2 foutjes maken in een wedstrijd ? want op 2 momenten na was hij gewoon goed !
 
janter
 
0
28 oktober 2020 om 23:22
Hahaha foutjes? Foutjes? Nu lul je gewoon uit je nek, want menig persoon ziet dat hij grove fouten maakt ja. Die kosten ons punten. Verder doel je op lengte. Als 1 ding niet giga belangrijk is, al doen mensen dat graag, dan is het wel lengte. Wat heb je nou aan een lange persoon als Schuurs als ie er in gaat als een lief poesje? Nou precies, niks. Zapata kan wel lang zijn, Martinez is bikkelhard als het moet. Die is slim genoeg om zijn lichaam goed in te zetten. Is geen lengte voor nodig.
 
j3ro3ntj33__
 
0
29 oktober 2020 om 08:15
Hij maakt fouten, maar tegen Mane heeft hij in 75 minuten letterlijk 2 keer Mane er doorheen laten komen. Daaruit komt letterlijk geen een kans, alleen een mislukte voorzet waaruit Tagliafico heel ongelukkig een eigen doelpunt scoort. Tegen Atalanta had hij het op het begin moeilijk omdat Gomez continu vanuit het middenveld mee mocht opkomen, dan word het moeilijk om 2 personen te dekken. Waar iedereen zegt dat hij met die kop goal er naast zat, hebben zij niet goed gekeken. Want hij stond namelijk bij een andere speler. Achter Zapata stond nog een verdediger (ik geloof Blind) die juist wegloopt van zijn man, dat probeert Schuurs te herstellen, maar haalt dat niet. En sinds wanneer is lengte niet giga belangrijk?
 
Broodje Eend
 
1
28 oktober 2020 om 15:30
Ik ben wel klaar met al die negatieve reacties. Ja, het is jammer dat een voorsprong weggegeven wordt, maar laten we wel wezen: ajax speelt uit, tegen een zeer goede tegenstander, een tegenstander die een spel speelt wat juist tegen ploegen als Ajax effectief is, Ajax speelt weer met een behoorlijk aantal jonge jongens, etc etc. Ajax speelt gelijk. Prima uitslag. Spel kon hier en daar beter, soms wat onzekerheid. Wat maakt het uit? Hoezo verwacht iedereen opeens dat Ajax iedereen van de mat speelt in Europa? Het is punten sprokkelen, liefst met leuk spel. Ik ben positief gestemd in elk geval.
 
 
0
28 oktober 2020 om 16:11
Mee eens. Daarnaast moet je gewoon eerlijk zijn dat Ajax (eigenlijk ook vorig jaar al) aanvallend gewoon beter staat dan verdedigend. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Atalanta. Daarnaast komt dit niet alleen door de verdedigers maar ook door de aanvallers en middenvelders. Met een middenveld met Klaassen, Gravenberch en Tadic, denkt Klaassen altijd, Gravenberch soms en Tadic zelden aan verdedigen. Als je dan ook nog aanvallers hebt zoals Neres en Antony ben je aanvallend wel heel sterk, maar wil er verdedigend wel eens een gaatje vallen. En waar de aanvallers kunnen falen zonder echte gevolgen, is dat voor de verdedigers vaak lastiger. Maar de open strijdwijze van beide teams zorgde wel voor een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.
 
Arno_P
 
1
28 oktober 2020 om 15:44
Schuurs was inderdaad ongelukkig gisteravond maar in het begin had De Ligt ook vaak moeite om het bij te benen. Een naastgelegen probleem is Blind die opbouwend sterk is maar voor de rest zoveel heeft ingeleverd, fysiek, snelheid en goed coachen want ik zie hem alleen maar andere mensen een man geven en zelf dekt ie lucht. Mazraoui had ook geen beste avond en Klaiber was helemaal een patatje (alle ballen terug op Onana). Tadic op het middenveld kan echt niet, die ontwijkt continue de duels en als ie aangeraakt wordt is het gelijk drama?? Anthony en Neres zijn wel erg gevaarlijk op de flanken en Traoré speelde met zijn hart op de tong ging overal met volle passie voor! Klaassen is gewoon goed, past gelijk in het team en verzaakt nooit. Versnelt het spel waar het kan en behoudt ook de rust wanneer dit nodig is.
 
Soccerfan_1
 
1
28 oktober 2020 om 16:55
In het begin ja. Niet anderhalf jaar lang. Schuurs ontwikkeld zich niet. Blijft maar dat makke schaap wat zich zo aan de kant laat zetten. Zit helemaal niks van vuur in.
 
Djoa_N-Deef
 
0
28 oktober 2020 om 16:06
Arme, arme Henk. Tis ook niet niks als je iedere week een column moet schrijven. Negativisme leidt blijkbaar tot clicks en reacties. Vorige week kon Traoré er niets van. Nu is hij de held. Schuurs nu de schlemiel (je moet wat schrijven) en over twee jaar gaat ie voor veel geld weg en dan had Henk het allemaal voorzien. Zucht.
 
riqui8
 
1
28 oktober 2020 om 16:11
Ik kon een paar weken geleden de transfer van Klaiber beter begrijpen dan die van Klaassen. Klaiber werd duidelijk als 2e rechtsback gehaald, speelde bij Utrecht zoals de backs van Ten Hag ook spelen. Logische transfer. Klaassen werd echter gehaald als 1e keus middenvelder en kwam daarvoor ongelofelijk tekort. Was meedere klassen minder dan Donny van de Beek en echt niet het niveau dat Ajax moet nastreven als je wil aanhaken bij de Europese top. Mijn god wat zat ik ernaast. Doet nu in de eerste twee Europese wedstrijden toch vrij aardig mee (understatement, niet happen). Klasse zet van Overmars en co!
 
Sirius
 
0
28 oktober 2020 om 16:28
Zo vreemd is het toch niet? Klaassen was ook bepalend voor Ajax tijdens de succesvolle Europa league campagne drie jaar geleden. Hij is natuurlijk geen nietsnut die niet kan voetballen.
 
Soccerfan_1
 
0
28 oktober 2020 om 16:54
En toch mis ik Klaassen op 10. Zijn doelpunten kunnen we zo goed gebruiken. Die krijg je nu niet
 
 
0
28 oktober 2020 om 16:31
Ik vind dat als je de heer spaan als ajax watcher betiteld je er ver naast zit. We hebben hem enige tijd niet mogen horen maar de laatste dagen is hij weer vol ornaat aanwezig en alleen maar negatief. Wat is dit toch met dit land.
 
AFCA74
 
1
28 oktober 2020 om 16:33
Wel makkelijk scoren over de rug van Schuurs Hij is geen de Ligt en noem anders even een aantal verdedigers op die dit veel beter zouden doen. Tadic al 1.5 jar een drama en J Labyad en Claiber niet Ajax waardig. Iig niet in Europa. Verder gewoon balen dit weer.
 
sebasjuh
 
0
28 oktober 2020 om 16:38
Ach ja die lievelingetjes van ten Hag voegen inderdaad niets toe en ik vind het onbegrijpelijk dat daar zoveel geld aan is besteed. Dan kan je echt beter eigen jeugd de kans geven die zijn echt niet slechter. Denk dat een Noa Lang meer had toegevoegd met zoveel speelminuten dan een Labyad. Maar Labyad is gewoon op geen enkele positie goed genoeg voor Ajax en als je hem moet inbrengen weet je al genoeg dat het niets meer wordt.
 
Soccerfan_1
 
0
28 oktober 2020 om 16:53
Klaiber maakt z’n debuut in de CL. Laat die gast ff met rust ja. Veel slechter dan mazraoui kan hij het niet doen. Schuurs was dramatisch. En Gravenberch....kan iemand die jongen vertellen dat hij niet steeds mee naar voren moet vliegen .
 
Fortfit
 
0
28 oktober 2020 om 17:09
Ben het roerend eens met Spaan betreft tadic. In alles zag je dat het geen middenvelder is of ooit zal worden. Verder speelde Gravenberch veel te naïef (te diep eindigen) en had weer ouderwets veel balverlies. Zo ontstond er een gapend gat op t middenveld en dit gebeurde gedurende de hele wedstrijd. Het voetballende verschil tussen klaiber en mazraoui is idd dag en nacht.