Kevin-Prince Boateng hoopt bij Barcelona op recordreeks uit 2016/17
Zaterdag, 26 januari 2019 om 10:55

Barcelona wacht vier dagen na het bekerdebacle in en tegen Sevilla (2-0) opnieuw een uitduel. De Catalanen verloren de laatste twee wedstrijden op verplaatsing, al waren beide in de Copa del Rey. De laatste overwinning van Girona in LaLiga dateert van 25 november, toen Espanyol (1-3) werd verslagen. Opta blikt vooruit op het duel in het Estadi Montilivi, zondagmiddag vanaf 16.15 uur.

O Girona heeft in drie ontmoetingen met Barcelona in LaLiga niet één zege geboekt: één remise, twee nederlagen en 3.66 tegendoelpunt per wedstrijd.

O Girona leed tegen Barcelona de grootste nederlaag op het allerhoogste niveau in Spanje: 6-1 in februari van vorig jaar, mede door een hattrick van Luis Suárez.

O Girona verloor elk van zijn twee Catalaanse thuisderby's in LaLiga tegen Espanyol en Barcelona én scoorde niet één keer: respectievelijk 0-2 en 0-3.

O Barcelona won elk van de laatste zeven competitieduels. Dat is de beste huidige reeks van welke club dan ook uit de top vijf competities van Europa.

O Girona daarentegen boekte niet één overwinning in de laatste zeven wedstrijden in LaLiga (vier remises, drie nederlagen), na drie zeges in de vier voorgaande duels (één remise).

O Barcelona is de enige club in LaLiga die dit seizoen geen enkel punt heeft laten liggen door tegengoals die in het laatste half uur vielen.

O Luis Suárez heeft minimaal vijftien competitiegoals gemaakt in elk van zijn laatste zeven seizoenen: vijf met Barcelona en twee met Liverpool.

O Kevin-Prince Boateng was in 2016/17 namens UD Las Palmas goed voor tien treffers. Dat is een persoonlijk record voor de aanvaller in eenzelfde seizoen op het allerhoogste niveau (Bundesliga, Premier League, Serie A en LaLiga).

O Geen enkele verdediger gaf dit seizoen in LaLiga meer assists dan Jordi Alba van Barcelona: zes stuks.

O De trainer van Girona, Eusebio Sacristán, won slechts één van zijn acht officiële wedstrijden tegen Barcelona (twee remises en vijf nederlagen): een 1-0 zege met Real Sociedad in LaLiga in april 2016.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Luux
 
4
24 januari 2019 om 18:37
Gaat ie in een half jaar natuurlijk nooit halen, tenzij ie 1 op 1 gaat lopen. Vermoed dat hij niet veel aan spelen toe gaat komen
 
The_best-1
 
4
24 januari 2019 om 19:05
Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk Messi is voor de voetbal wereld. Je zag hoe Barcelona gisteren speelde echt als een natte krant. Ik hoop dat Messi gaat schitteren zondag en 3 punten meenemen naar Barcelona. Ik heb als nog alle vertrouwen in dat Messi Sevilla gaat uitschakelen.
 
Tim2509
 
2
24 januari 2019 om 19:22
Oh ik ben het zeker met je eens. Maar vergeet ook even niet wie er gister allemaal nog meer niet aanwezig waren. Suarez, dembele, coutinho, busquets en Jordi alba. Dat is natuurlijk wel even een jasje uit doen. Daarentegen is het niet met woorden uit te drukken hoe goed en belangrijk Messi is.