Ki-Jana Hoever tekent eerste contract bij Liverpool: 'Ik moet nog veel leren'
Woensdag, 31 juli 2019 om 17:09

Ki-Jana Hoever heeft woensdag een nieuw contract bij Liverpool getekend, zo maakt de Champions League-winnaar bekend via de officiële kanalen. Voor de zeventienjarige verdediger, die een klein jaar geleden werd overgenomen van Ajax, is het de eerste professionele verbintenis uit zijn loopbaan. Voor hoeveel jaar Hoever zich aan Liverpool heeft verbonden is niet bekendgemaakt, maar de club spreekt van een long-term contract.

Hoever beleefde zijn doorbraak toen hij afgelopen seizoen in de FA Cup in mocht vallen tegen Wolverhampton Wanderers. Met zijn 16 jaar en 354 dagen werd hij destijds de op-twee-na jongste debutant uit de clubgeschiedenis. Optredens in de Premier League namens Liverpool bleven vooralsnog uit, maar in de voorbereiding kwam hij in alle zes vriendschappelijke wedstrijden die de Engelse grootmacht tot nu toe speelde in actie.

"Ik ben erg blij dat ik hier heb mogen tekenen. Ik moet realistisch zijn. Ik hoop dat ik dit seizoen wat minuten kan maken in de hoofdmacht, maar ik weet dat ik waarschijnlijk meer wedstrijden zal gaan spelen bij de Onder-23. Ik ga gewoon hard trainen bij het eerste om te laten zien wat ik kan en als de kans zich voordoet, zal ik er klaar voor zijn. Daar hoop ik op", laat de rechtsback weten in een reactie.

"Ik moet nog steeds veel leren. Ik ben nog steeds pas zeventien, dus ik moet gewoon zo doorgaan om de dingen die ik kan verbeteren te verbeteren. De club laat veel vertrouwen zien door mij dit contract aan te bieden. Ik ga proberen om de club trots te maken en om te laten zien wat ik kan. Ik hoop niet dat dit mijn laatste jaren hier zullen worden."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
2
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
15
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
FR-LFCDirk
 
29
31 juli 2019 om 17:36
Alexander Arnold was 19 toen hij basisspeler werd en Joe Gomes 21 toen hij ook basis speelde, beide verdediger en beide niet mid tot eind twintig. Dus kansen als verdediger zijn er zeker.
 
FcExclusief
 
4
31 juli 2019 om 17:24
Prima speler, maar gaat het niet redden bij Liverpool. Het was bij Ajax al geen toptalent, maar je weet nooit hoe zo'n jongen zich op kort termijn gaat ontwikkelen.
 
jaxiegoon
 
48
31 juli 2019 om 17:36
Je spreekt jezelf tegen. Hoe weet jij dat hij het niet gaat redden als je nooit weet hoe iemand zich op korte termijn gaat ontwikkelen. Hij was geen toptalent volgens jou, maar heeft dus bij Liverpool dusdanig veel laten zien dat hij zijn debuut heeft mogen maken. Dat laat dan toch zien dat hij zich op korte termijn (Ajax-Liverpool) uitstekend heeft ontwikkeld?
 
daveke
 
1
31 juli 2019 om 17:25
Een goed signaal van Liverpool. Hij gaat Trent AA er niet zomaar uitspelen. Maar wie weet over een paar jaar. Ik zie het niet gebeuren maar dat zou wat zijn drie nederlanders achterin basisspeler bij Liverpool
 
DybaJuve
 
8
31 juli 2019 om 17:32
Zou mooi zijn als hij bij Liverpool kan uit groeien tot basisspeler. Dan heb je toch alweer steeds meer Nederlandse spelers rondlopen bij Europese topclubs. Alleen weet ik eerlijk gezegd van hem niet hoe goed hij is, op de ene wedstrijd dat ik hem heb zien spelen na.
 
Sammerens
 
2
31 juli 2019 om 18:28
Wel leuk dat dit nieuws als 'Breaking news' gebracht wordt in het Sky Transfer Center. Lekker doorgaan daar voor Hoever en tijdig zien te signaleren indien het hem daar niet gaat worden, zodat je dan tijdig op een treetje lager kan starten.
 
Stephanvan der Heiden
 
1
31 juli 2019 om 19:40
Ben benieuwd hoe ver die komt. Tegen Lyon nu valt het nog mee, mist denk de ervaring momenteel, maar zie hem wel doorbreken eigenlijk.
 
WesleyZan
 
0
31 juli 2019 om 20:41
Heeft de tijd nodig. Pakt minuten mee in de voorbereiding en kan zo ontwikkelen. Leert waarschijnlijk onwijs veel en bij het niet lukken in 1e instantie de weg van Ake volgen.