Ki-Jana Hoever vindt razendsnel na vertrek bij PSV nieuwe werkgever
Vrijdag, 27 januari 2023 om 14:01

Ki-Jana Hoever gaat de rest van het seizoen uitgeleend worden aan Stoke City, meldt de BBC vrijdagmiddag. Hoever kwam eerder dit seizoen in actie voor PSV, waar hij slechts acht wedstrijden in actie kwam in alle competities. De Eindhovenaren waren ontevreden over de ontwikkeling van de 21-jarige verdediger en lieten hem vroegtijdig terugkeren naar Wolverhampton Wanders. Die club verhuurd hem nu aan Stoke City.

Stoke city staat op dit moment achttiende in de Championship en heeft behoefte aan versterking in de achterhoede. Slechts vijf clubs op het tweede niveau in Engeland werden vaker gepasseerd dan the Potters. Hoever maakte in Engeland al vlieguren bij Liverpool en Wolverhampton Wanderers. Bij laatstgenoemde club staat hij nog onder contract tot medio 2025. De kans lijkt niet groot dat de geboren Amsterdammer nog een nieuwe kans gaat krijgen in het shirt van the Wolves, daar de club voor de tweede keer voor een verhuur kiest.

Het Eindhovens Dagblad wist maandag te melden dat Hoever erg goed in de groep lag en dat zijn houding juist is geweest. Rik Elfrink, PSV-watcher namens de krant, vermoedt dat de komst van Fábio Silva naar PSV gerelateerd is aan het plotselinge vertrek van Hoever. Silva wordt gehuurd van Wolves, terwijl Hoever terugkeert naar Engeland. Het is nog onduidelijk of PSV korting heeft gekregen met het tijdelijk aantrekken van Silva. De huursom van Hoever bedroeg naar verluidt 2,2 miljoen euro.

Hoever doorliep bijna de volledige jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok in augustus 2018 op zestienjarige leeftijd om een Engels avontuur aan te gaan. Hij had nog geen professioneel contract en was daardoor goedkoop op te pikken door Liverpool. Vanaf december 2018 mocht hij met het eerste elftal meetrainen en in januari 2019 maakte hij zijn professionele debuut voor the Reds. In 2020 werd hij opgepikt door Wolverhampton, dat een slordige tien miljoen euro betaalde voor de verdediger.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
13
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
89
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
25
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
DeEchteAjacied
 
26
27 januari 2023 om 14:08
Wat werd er meer van deze jongen verwacht zeg. Deed het bij Liverpool in de jeugd echt niet onaardig, een paar goede wedstrijden bij Wolves, en bij PSV was hij systematisch de slechtste op het veld. Hopen dat hij zijn carriere nieuw leven in kan blazen bij Stoke. Heb destijds gezegd dat Ajax hem van Liverpool moest huren toen hij daar aan de deur klopte. Maar goed dat ik geen scout ben...
 
Eindtovenaar10
 
13
27 januari 2023 om 14:13
Ook bij de jeugdelftallen van Oranje best goed gedaan. Zonde. Maar hij positioneel en daardoor ook verdedigend erg zwak en breng niet zo danig veel aanvallend.
 
Bram psv84
 
10
27 januari 2023 om 14:08
Vrees dat deze jongen er niet gaat komen. Geen harde werker en komt ook niet bijzonder gemotiveerd over. Vervelende combi als je talent ook niet zo overweldigend is...
 
29er
 
6
27 januari 2023 om 14:16
slim, kan hij zijn rood/wit gestreepte shirtje houden
 
Heung-plus-son
 
3
27 januari 2023 om 14:16
Ik heb zelden een verdediger gezien bij psv die zo slecht kan verdedigen. In een 532 ofzo zou die misschien nog kunnen, maar dit was zonde van de huurcentjes. Gegokt en verloren op naar de volgende huurtransfers haha
 
PSVMANUNITED
 
2
27 januari 2023 om 14:31
Gelukkig speelt Stoke City met vijf verdedigers, dus dan komt hij als wingback te voetballen, een rol die hem wel veel beter past denk ik. Is ook redelijk snel, dus met zestig meter voor zich kan hij misschien wel een impact maken. Voor de rest eens met je eerste zin. Kan er denk ik niet één bedenken.
 
cuco10
 
3
27 januari 2023 om 15:00
Behich gaat er denk ik wel overheen. Maar verder eens met jullie.
 
TheOracle
 
0
27 januari 2023 om 16:53
Past goed in rijtje met Lato en Behich
 
Rijnstad
 
0
27 januari 2023 om 14:16
Grappig, bij de FC Afkicken podcast werd al voorspelt dat dit de volgende move van de Wolves / Ki-Jana zou worden en hoe onverstandig dat eigenlijk is en daar ben ik het helemaal mee eens. Wat heeft zo'n jongen die bij PSV uiteindelijk (bij lange na) niet aan de bak kwam nou te zoeken in de CL waar alleen maar kleerkasten in het veld staan. Hij moet zich voetballend ontwikkelen, niet fysiek, zijn uithoudingsvermogen en snelheid vond ik bijvoorbeeld punten die wél positief opvielen. Hij zou prima passen bij RKC en Excelsior, maar dat zal hij wel te min vinden en die kunnen/willen hoogstwaarschijnlijk zijn salaris niet ophoesten. Doodzonde dat een ogenschijnlijk groot talent nu ten onder gaat aan zijn eigen salaris.
 
OREELY
 
1
27 januari 2023 om 14:16
kan goed voetballen (laat het niet vaak meer zien jammer genoeg). maar mentaal en inzet is echt ver beneden peil van wat ik heb gelezen. bij wolves was hij echt een buitenbeentje, die trainer was hem echt helemaal zat. zonder inzet kom je er gewoon niet.. weet ook niet precies wat stoke aan hem heeft. verdedigend is het gewoon zwak
 
Metalhead
 
1
27 januari 2023 om 14:18
Nou, mooi voor hem, kan hij daar verveeld voor zich uit gaan zitten staren op de bank. PSV heeft hem echt wel kansen gegeven, zeker in de voorbereiding maar al heel snel bleek dat deze jongen zichzelf een gearriveerde vedette vindt en dan hoef je niet hard te werken als je maar bij een provincieclubje voetbalt. Ik hoef hem hier in Eindhoven in elk geval nooit meer terug te zien. Denk ook niet dat dat gaat gebeuren want de kans dat deze jongen met deze mentaliteit gaat slagen in het profvoetbal is echt heel erg klein.
 
friestho
 
1
27 januari 2023 om 14:19
Wat een rare huur. Hoever kan totaal niet verdedigen en heeft geen fysiek, wat moet je dan in de championship? Ik zie Hoever over een paar jaar echt bij VVV spelen, met alle respect. Totaal geen inzet en gaat het niet redden.
 
MT87
 
5
27 januari 2023 om 15:39
Bij deze jongen zou je zeggen dat het goed is dat hij vroeg uit Nederland is vertrokken. Met Liverpool op zijn CV trappen clubs er toch maar mooi in. Zouden ze bij Stoke dan echt geen wedstrijdje PSV hebben gekeken? Een slechtere rechtsback bij onze club kan ik me niet herinneren.
 
LinkinPark13
 
1
27 januari 2023 om 17:18
Hoe dan? Ik vraag me oprecht af hoe jongens als Hoever prof kunnen worden, want ik zie jongens in de topklasse die meer kunnen dan deze jongen.