Kieft onder de indruk: 'De snelheid van Ronaldo en het postuur van Zlatan'
Maandag, 23 november 2020 om 22:05

Erling Braut Haaland vestigde afgelopen zaterdag alle aandacht op zich. In de ochtenduren werd de talentvolle aanvaller van Borussia Dortmund en het nationale elftal van Noorwegen uitgeroepen tot de winnaar van de Golden Boy-award en 's avonds maakte hij vier doelpunten in 32 minuten in de 2-5 zege op Hertha BSC. Dit seizoen staat de teller al op 15 goals in 12 officiële duels en niemand maakte ooit meer doelpunten in zijn eerste 22 Bundesliga-wedstrijden: 23. Het oude record stond op naam van levende legende Uwe Seeler (20).

Wim Kieft kreeg maandagavond bij Veronica Inside de vraag van wie hij momenteel het meest geniet, van Zlatan Ibrahimovic of Haaland. "Van alle twee", benadrukte de oud-aanvaller in het televisieprogramma. "Haaland is natuurlijk sensationeel. De meeste spitsen van zijn fysiek hebben geen diepte in hun spel en hij is ook nog eens razendsnel, niet normaal. Als je dat dus hebt… Meestal zijn het van die aanspeelpunten die een bal vasthouden. Maar deze jongen heeft het gewoon allemaal."

"Hij heeft de snelheid van Ronaldo en hij heeft het postuur van Zlatan", somde Kieft op. "En hij kan het gewoon allemaal. Je kan je niet voorstellen dat hij zich niet doorontwikkelt tot een van de allergrootsten. Hij is pas twintig jaar, maar ik voorzie dat, als hij niet zwaargeblesseerd raakt, hij een van de allergrootsten in het hedendaagse voetbal wordt."

Highlights | Hertha BSC - Borussia Dortmund | 'Haaland-show' in Berlijn

Kieft kan ook genieten van Ibrahimovic, die dit seizoen tien doelpunten in zes Serie A-duels maakte en daarmee op 39-jarige leeftijd topscorer van de Italiaanse competitie is. "Als je zo ambitieus bent hè", uitte de oud-aanvaller zijn bewondering. "Dat heeft Cristiano Ronaldo ook en ik hoop dat Haaland dat ook krijgt. Dat je het elke wedstrijd wil laten zien. Dat doen Ronaldo en Zlatan nu. En Zlatan is ook nog eens vier jaar ouder dan Ronaldo."

Ibrahimovic scoorde zondag in de 1-3 zege van AC Milan op Napoli tweemaal en staat nu al op tien goals. Daarmee is de aanvaller verreweg de oudste speler ooit in de Italiaanse competitie die na acht speelronden, waarvan hij er slechts zes speelde, in de dubbele cijfers zit. Het oude record was van de toentertijd 29-jarige Silvio Piola in 1942/43.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
marieke90
 
82
23 november 2020 om 22:24
Ik had altijd gedacht dat messi het langer zou volhouden omdat ronaldo het van zijn explosiviteit en atletische vermogen moest hebben en messi van zijn voetballend vermogen en dat verlies je niet zo snel,messi zonder snelheid zou nog steeds een pirlo rol kunnen krijgen,maar moet eerlijk zeggen dat messi vies tegenvalt en dat al een tijdje...
 
afc34-
 
47
23 november 2020 om 22:35
Als je 4km loopt per wedstrijd benadeel je je team enorm. Barca heeft gewoon niet de spelers om dit vedettegedrag op te vangen. Sterker nog, hij zou met zijn ervaring een voorbeeld moeten zijn, maar niets is minder waar. Messi is voor mij de beste speler ooit, maar wat hij nu laat zien kan echt niet.
 
tyuin
 
7
24 november 2020 om 04:28
Messi is wel echt een verwend nest, dat is erg zonde gezien zijn kwaliteiten. Dit zie je ook bij Argentinie en ik betwijfel of hij elders gaat vlammen als hij niet de man is waar alles om draait. Geweldenaar natuurlijk en ik denk dat een vol Camp Nou die zijn naam scandeerden echt wel een hoop had gescheeld.
 
SocioFan1
 
12
23 november 2020 om 22:43
Vind het wat te makkelijk. Het is mentaal, Messi kan niet meer alles geven en wil gewoon weg. Is het professioneel, misschien niet maar toch. James (tuurlijk minder maar ook werelds) was ook echt op bij Real leek het, wandelde er maar wat bij maar onder Carlo bij Everton zie je nieuwe energie bij hem, met vertrouwen en een nieuwe uitdaging. Dat is exact wat Messi ook naar verlangt, heel simpel.
 
Arsenallz
 
33
23 november 2020 om 23:11
Pfoe. Wat weet jij goed wat Messi exact naar verlangt. Onzin dus. Je hebt geen idee. Messi sjokt al veel langer over het veld maar dat wist hij te compenseren met goals. Nu dat er vanaf is verlangt hij ineens naar een andere omgeving? Gebrek aan mentaliteit lijkt het eerder op. Liet zelfs toen hij fit was sowieso al snel zijn koppie hangen.
 
SocioFan1
 
12
23 november 2020 om 23:20
Oh wat weet jij na enkel wat selectieve beelden te zien dat het klaar is met hem zeker. Je hebt toch wel meegekregen dat hij weg wilde of niet soms? Je hebt toch wel mee gekregen dat hij aardig vermoeid is geraakt vanwege dat alle problemen aan hem zouden liggen. Je hebt toch wel meegekregen dat hij boos was dat Suarez op een sneue manier weg moest. Hij is er duidelijk klaar mee en dat spiegelt zich naar het veld, dat is zo duidelijk als wat. Of wil je zeggen dat hij opeens niet meer kan scoren? Dat hij niet meer datgene kan brengen wat hij jaar in jaar uit deed? Man wat een onzin zou dat zijn. De disrespect naar Messi is belachelijk en lachwekkend. Maar nee, hij voelt zich top hoor, op z`n gemak alleen kan het niet meer op het veld, amahoela. Vorig jaar gewoon dik 25 goals (in laliga) en evenveel assist maar nee hij heeft zijn skills en alles verloren op het vliegveld tijdens de zomervakantie. Belachelijk en dat zeg ik als Real fan.
 
tommy1981
 
6
24 november 2020 om 00:01
het is ook een fysiek iets, Messi is klein van postuur en die zijn nou eenmaal sneller opgebrand dan langere spelers, klinkt misschien raar maar ga de spelers maar eens na met vd vaart en Sneijder als perfecte voorbeeld. Ik haal dit o.a. ook vanuit de vechtsport wereld waar zwaargewichten veel langer meegaan dan lichtgewichten.
 
marieke90
 
10
24 november 2020 om 00:50
Van Persie is een stuk langer dan Sneijder en die was ook helemaal op in zijn laatste seizoen,moest 3 dagen bijkomen van een wedstrijd.
 
SocioFan1
 
3
24 november 2020 om 00:58
Tuurlijk kan dat een factor zijn. Pure atleten, fysiek goed gebouwde spelers kunnen wellicht langer mee op topniveau. Maar spelers als de namen die je noemt die konden het gewoon niet meer op brengen. Wilden er niet meer alles voor geven. Bedoel Modric is nog steeds werelds en top op 35 jarige leeftijd. Di Natale in Italie was ook weergaloos op een late leeftijd. Robben en Ribery (nu nog bij Fiorentina) waren ook werelds op 35 jarige leeftijd in Munchen, Giggs eveneens op een late leeftijd nog top en noem maar op. Genoeg voorbeelden van spelers die klein, behendig waren maar gewoon lang doorgingen. Het is ook een mentaal iets en ik denk gewoon dat Messi niet meer de ambitie heeft om alles te geven nu bij barca, dat het vaatje daar leeg is en hij daar gewoon weg wil. Je kan niet een jaar terug nog dikke cijfers neerzetten en dat hij het nu opeens niet meer kan. Was hij nou 36 a 37 jaar oke, maar hij is nu 33 jaar.
 
ellanio
 
5
24 november 2020 om 01:32
Nou.. Zit wel wat in imo. Messi is de enige speler ooit die tot tweemaal toe is gestopt bij het nationale elftal. Denk dat je dat niet op barca problemen kan schuiven
 
InsideRMadrid
 
7
23 november 2020 om 22:55
Erling is echt een bijzondere spits, deze mag Florentino echt niet laten lopen, stel je voor zeg Mbappe samen met Haaland en daarachter Odegaard en Fede in het nieuwe Bernabeu. Terecht dat hij Golden Boy is geworden, echt een uniek talent dit
 
Chappacino
 
4
23 november 2020 om 23:02
Dan zul je wel flink moeten betalen denk ik, om die samen op hun top binnen te halen.
 
ConchaEspina
 
1
23 november 2020 om 23:38
Hangt ervan af. Voor hetzelfde kan je Mbappe gratis ophalen in 2022 en als de clausule klopt, 75 miljoen voor Haaland. 75 miljoen voor die twee toppers zou pure diefstal zijn.
 
real8madrid
 
0
24 november 2020 om 01:04
Klopt, niet onoverkomelijk echter denk ik. Mbappe kost komende zomer allicht rond de 150 miljoen. Haaland heeft in 2022 ook nog maar een contract voor een jaar en zal dus ook voor een gereduceerde som op te halen zijn. Sommige media spreken zelfs van een clausule van 75 miljoen die dan in werking treedt, dat zou helemaal een koopje zijn. Zelfs al kosten ze je samen 300 miljoen... Dat zou het nog waard zijn, die twee dan koop je de beste voorhoede de komende 10-15 jaar.
 
WQSMilan
 
7
23 november 2020 om 23:03
Ik zou zeggen bel Florentino op en zeg het hem. En als je toch bezig bent doe hem dan ook de groeten van mij ??
 
Support19
 
0
24 november 2020 om 00:50
Ik zie hem graag bij Real Madrid, maar is hij haalbaar qua financiƫn op het moment? Zou hem wel liever in de Premier League willen zien, maar aangezien het dan wss City wordt, wordt je daar ook niet echt vrolijker van.
 
barcalover123
 
26
24 november 2020 om 05:13
Toch bijzonder. Artiekel over Haaland en alle reacties gaan weer over het wandelen van Messi..
 
PoetryInMotion
 
6
24 november 2020 om 10:31
Komt natuurlijk ook een beetje omdat alle reacties eerder een reactie zijn op marieke90 dan op dit artikel. Maar oke over Haaland dan: nu al een geweldenaar, helemaal terecht de Golden Boy en gaat (mits er niet een andere afkoopsom in z'n contract staat) voor meer weg dan de transfersom van Dembele.