'Kjell Scherpen vind ik op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax 1'
Maandag, 8 februari 2021 om 16:53

Alfons Groenendijk verwacht dat Maarten Stekelenburg de eerste keeper van Ajax wordt zolang André Onana geschorst is. De clubloze trainer vindt Kjell Scherpen nog niet klaar voor een vaste basisplaats in de hoofdmacht van de Amsterdammers, terwijl hij Stekelenburg hoog heeft zitten. Groenendijk heeft in het verleden bij Ajax samengewerkt met de 38-jarige keeper en heeft veel vertrouwen in hem. "Hij is een prima keeper", zegt Groenendijk bij Voetbal International. "Hij heeft alles en kan het met zijn ervaring goed invullen."

Stekelenburg maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Everton naar Ajax, waar hij de stand-in werd van Onana. Doordat de Kameroense keeper door de UEFA voor twaalf maanden geschorst is vanwege het overtreding van de dopingregels, moet Erik ten Hag een nieuwe eerste keeper aanwijzen. Groenendijk zou voor Stekelenburg kiezen als hij het voor het zeggen zou hebben in de Johan Cruijff ArenA. "Ik vond hem in potentie een van de allerbesten die ik ooit heb gezien", aldus Groenendijk, terugdenkend aan zijn tijd bij Ajax. "Hij had alles, maar in het buitenland werd hij dan toch vaak tweede keeper. Ik heb het nooit zo begrepen."

"In de potentie is hij een van de allerbesten", benadrukt Groenendijk. "En daarom heb ik er ook vertrouwen in dat, ondanks dat hij al wat ouder is, hij Ajax 1 door moeilijke wedstrijden heen kan slepen." De oud-speler van Ajax vindt niet dat Ten Hag moet kiezen voor Scherpen. "Hem vind ik op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax 1", zegt hij. "Dat heeft ook te maken met de wedstrijden die ik van Jong Ajax gezien heb. Hij is nog geen rustpunt. Dat kan hij wel worden, maar dat moeten we ook nog zien. Hij kan zeker keepen en is absoluut een groot talent. Dat heeft ook bij Emmen laten zien, waardoor Ajax het vertrouwen had om hem te halen. Dat zegt ook iets."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
8
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
Bossie
 
22
8 februari 2021 om 17:00
De instelling van Stekelenburg is niet zo best. Stak nog wel eens een sigaret op . Toen Vermeer onder de lat stond en hij dus gepasseerd werd , wilde hij maar al te graag weg ipv de strijd aan te gaan. En zat blijkbaar liever op de bank in het buitenland dan ergens als 1ste keeper aan de slag gaan
 
falcao1984
 
15
8 februari 2021 om 17:16
Het is tegenwoordig not done verklaard dat klopt, maar hoe anders was dat vroeger met al die rokende en zuipende spelers. Voor een keeper zie ik roken wel wat minder problematisch als een veldspeler, die 10 km. per wedstrijd loopt.
 
Ferrol1982
 
20
8 februari 2021 om 17:42
Cruijff en van Hanegem rookten als ketters en zij stonden toch ook niet symbool voor een sporter met een niet zo beste instelling? Dat argument slaat dus als een tang op een varken. En dat hij destijds weg wilde was ook te verklaren. Hij werd gepasseerd, na op wereldtoneel van grote waarde geweest te zijn voor het Ned elftal. Snap het dus ergens wel.
 
voetbalfreak
 
4
8 februari 2021 om 18:46
Destijds dacht men dat roken niet slecht was...
 
Bossie
 
7
8 februari 2021 om 19:25
Ja inderdaad sorry , dat was de tijd dat de meeste voetballers na hun loopbaan een sigarenwinkel begonnen . Inderdaad dat was in de zelfde periode toen de Steek speelde
 
London Calling
 
8
8 februari 2021 om 18:16
Het verhaal over de concurrentie strijd met Vermeer klopt in het beste geval maar half. Zo wie zo moest hij daarvoor nog de concurrentie aan gaan met Lobont en Diculica (en ik denk dat ik er nog een vergeet). Vervolgens raakte hij onder van Basten kortstondig zijn basisplaats kwijt en moest hij de concurrentie aan met Vermeer en heeft hij die strijd ook gewonnen. Speelde vervolgens een prima jaar met een aantal cruciale reddingen op het WK en hij ging uiteindelijk pas 2 jaar na die concurrentie strijd weg. Vervolgens ging hij naar Roma om eerste keeper te worden. Alleen verdween hij, o.a. door een aantal blessures, na ongeveer anderhalf jaar uit de basis. vervolgens ging hij naar Fulham, juist om aan spelen toe te komen wat in eerste instantie ook lukte. Alleen fulham degradeerde en hij raakte zijn basis plaats kwijt. vanaf dat moment raakte zijn carriere in het slop. Dat is ook de enige keer geweest dat hij de concurrentie niet aan wilde gaan omdat hij geen zin had om in de championship genoegen te moeten nemen met een reserve rol. Zijn keuze voor southhampton was er vervolgens een om aan spelen toe te komen en ook bij Everton wist hij dat hij in ieder geval het eerste half jaar zou spelen omdat Pickford een blessure had. Maar op dat moment was Stekelenburg al 34. Dan heb je ook niet heel veel opties meer. Ik vind ook niet dat je een 34 jarige die in de subtop van de PL als reserve keeper gaat spelen mag vergelijken met jongens van begin of midden twintig die zo iets doen.
 
Bossie
 
2
8 februari 2021 om 19:24
Gentenaar en Vonk waren de andere keepers . Stekelenburg raakte in 2009 geblesseerd waardoor Vermeer de kans kreeg . Ik geloof dat het in die tijd was , toen Steek weer fit was dat hij regelmatig liet horen dat hij erg wilde . Uiteindelijk kreeg hij onder Jol weer een basisplaats en is daarna vertrokken . Die tijd had geloof ik Vermeer een blessure .
 
London Calling
 
1
9 februari 2021 om 16:05
Jol heeft toen direct aangegeven dat Stekelenburg eerste keeper zou worden en zelf heeft Stekelenburg over die perdiode onder van Basten laten weten nooit een vertrek te hebben overwogen.
 
chandler
 
13
8 februari 2021 om 17:01
Dat was toch al bevestigd dat stekelenburg op doel zou komen?
 
NJfromVOL
 
16
8 februari 2021 om 17:28
Ja, vd Sar had dat meteen aangegeven. Groenendijk doet een beetje interessant dat hij voor Stekelenburg zou kiezen ... deze visionair...
 
tjaah
 
9
8 februari 2021 om 17:37
Interessant doen? Hem word wat gevraagd en geeft gewoon antwoord.
 
NJfromVOL
 
25
8 februari 2021 om 17:48
Ook als iemand iets gevraagd wordt, kan hij daarbij interessant doen. Het een sluit het ander niet uit. Quote: "alfons Groenendijk verwacht dat Maarten Stekelenburg de eerste keeper van Ajax wordt zolang André Onana geschorst is. De clubloze trainer vindt Kjell Scherpen nog niet klaar voor een vaste basisplaats in de hoofdmacht van de Amsterdammers, terwijl hij Stekelenburg hoog heeft zitten." HIj had ook kunnen zeggen: "sar heeft gezegd dat Stekelenburg 1e keeper zou worden, dus het is raar iets anders te verwachten" PS. Ik geef je maar 1x antwoord.
 
Ajaxenschede
 
53
8 februari 2021 om 17:03
Juist nu kan je Scherpen het vertrouwen geven en kijken hoe zijn niveau ervoor staat als hij meerdere wedstrijden mag blijven staan, mocht het dan nog niet zijn wat ervan gehoopt is kan je altijd Stekelenburg er nog inzetten en Scherpen van de zomer verhuren om nog een extra keeper erbij te halen. Maar als hij nu al geen kans krijgt dan zit hij blijkbaar wel heel ver van het Ajax1 niveau af en kan je hem net zo goed verkopen.
 
puntnaarachter
 
15
8 februari 2021 om 17:25
Klinkt allemaal heel romantisch, maar denk dat Ajax nu niet meer in de positie is om iemand een kans te geven. Tot nu toe heeft die gewoon geen zekere indruk gemaakt in Ajax 1. Ajax moet dit jaar kampioen worden, en de CL geleden ontvangen. Met een Hallar die aangekocht is en een flink salarishuis is CL missen wel echt een flinke knauw op de begroting. Tel daarbij op dat Onana ook niet voor de hoofdprijs meer gaat vetrekken, en ik momenteel alleen Gravenberch zie als een speler die echt flinke waarde vertegenwoordigd. Neres valt gewoon flink tegen, Antony doet het goed, maar zie hem ook niet voor een fiks bedrag vetrekken en de vorige spelers zijn oud of gewoon niet zo heel goed. Ik zou als ik Ajax was gewoon voor zekerheid gaan en niet hopen dat Scherpen het opeens gaat oppakken. Gewoon kampioen worden en dan verder kijken hoe je het keepersprobleem gaat oplossen.
 
Diego_Forlan
 
17
8 februari 2021 om 17:44
Ben toch wel benieuwd naar de beweegredenen waarom Antony niet voor veel geld zal verkassen. Die gast is 20, komt voor het eerst in een europese competitie en staat bovenaan qua assists en heeft er ook al 8 inliggen. Een heerlijke dribbel gecombineerd aan rendement en eigenlijk totaal geen aanpassingstijd nodig gehad. Ik vind hem voor Nederlandse begrippen een openbaring en als hij zich doorontwikkeld en ook in de CL zijn stempel gaat drukken dan zal hij echt wel op z'n minst voor een Bergwijn a Lozano achtig bedrag verkocht worden
 
puntnaarachter
 
2
8 februari 2021 om 17:49
Ik bedoelde het misschien verkeerd. Ik bedoel dat ik Antony na dit seizoen niet voor veel geld zou zien vetrekken. Dus stel je wordt geen kampioen omdat Scherpen een paar ballen uit zijn handen laat vallen, dan heb je de kans dat je volgend jaar geen CL hebt. Dit zal ook de spelerswaarde laten dalen. Dan kan je transfersommen boven de 50 miljoen wel vergeten. Daarom is het gewoon belangrijk dat Ajax CL blijft voetballen. Niet alleen voor de inkomsten, maar ook voor de waarde van de spelers
 
Ajaxenschede
 
3
8 februari 2021 om 17:50
De meeste spelers van Ajax vertegenwoordigen nog genoeg waarde, het zullen van geen bedragen van minimaal 60mln gaan worden wat ik bij een Gravenberg verwacht, maar genoeg spelers die nog rond de 20mln kunnen gaan opbrengen. En verder maakt mij het ook niet uit of ze Scherpen nu wel of niet een kans geven, ik volg Jong Ajax niet intensief genoeg om te vertellen hoe hij het daar doet, maar als hij blijkbaar na een vol jaar eredivisie en twee jaar bij de selectie van Ajax1 zitten nog steeds significant minder is dan een 38 jarige keeper die nou niet bepaald bekend staat als iemand die leeft voor de sport, dan is het misschien beter om van de zomer afscheid te nemen van Scherpen en een andere talentvolle keeper een kans te geven in Jong Ajax.
 
London Calling
 
7
8 februari 2021 om 17:39
Je kan Scherpen toch wekelijks in de KKD zien. En zij zien hem ook nog op de trainingen. Iedereen wijst naar Onana waar dat goed ging en die ook fouten maakte in de Kkd. Maar dan ga je er aan voorbij dat Onana ook toen al fantastische reddingen had. Dat mis ik eigenlijk volledig bij Scherpen. We moeten niet iemand de kans gaan geven om te zien hoe het uit pakt maar omdat hij een kans verdient en dat is bij Scherpen nog niet het geval.
 
Ajaxenschede
 
2
8 februari 2021 om 17:56
Ik volg Jong Ajax niet genoeg om daar echt op te oordelen, maar als hij na een vol jaar eredivisie en twee jaar bij Ajax nog steeds een stuk minder is dan de 38 jarige Stekelenburg dan kan hij beter(tijdelijk) vertrekken om in Jong Ajax in ieder geval een talent neer te zetten die wel duidelijk stappen maakt.
 
Liefhebber16
 
5
8 februari 2021 om 17:57
@ London Calling, ik moet zeggen dat ik scherpen zich wel goed zie ontwikkelen. Het klopt dat Onana toen al meer spectacel was, maar dat was wel in een jong ajax wat überhaupt met enorme ups en downs speelde. Scherpen speelt met name in de subtop, en heeft ook minder kansen om zich zo te laten zien. Scherpen moet zich inderdaad nog ontwikkelen dat hij ook 100% doelpunten gaat voorkomen, maar veel 80-90% kansen om het zo te zeggen pakt hij wel.
 
London Calling
 
3
8 februari 2021 om 18:56
@liefhebber16 Ik zie Scherpen ook wel beter worden in jong. Alleen heb ik niet het idee dat daar nou direct de volgende eerste keeper van Ajax staat. Of in iedergeval nog niet, veel keepers breken zo wie zo pas iets later echt door dan veld spelers. Natuurlijk moet ajax talenten een kans geven, maar die moeten ze wel zelf verdienen. En eigenlijk zie ik dat bij Scherpen nog niet.
 
Liefhebber16
 
3
8 februari 2021 om 19:03
@ London Calling, dat ben ik normaal gesproken zeker met je eens! Maar ik vind dit wel een uitzondering, en ik vind bij een blessure / afwezigheid dat bij vergelijkbaar niveau het talent de voorkeur moet krijgen. Dus opzich vind ik niet dat scherpen nu verdiend om eerste keeper te zijn, maar ik vind wel dat scherpen het verdiend om boven stekelenburg te staan. Vooral ook omdat het nu een lange termijn ding is, stel dat onana een maand eruit lag, dan zou ik een keuze voor stekelenburg meer snappen.
 
pinko
 
0
8 februari 2021 om 19:42
Asjebieft zeg. Scherpen was in de bekerwedstrijd tegen FC Uitrecht een voortdurende bron van onrust. Hij doet het redelijk goed in de Kkd, maar is nog lang niet klaar voor het grote werk; als dat ooit gebeurt. Hij lijkt in bepaald opzicht wat op Schuurs: groot, fysiek dik in orde, alleen jammer van dat jonge juffer imago. Schuurs wordt `m niet, en bij Scherpen heb ik hetzelfde gevoel. Beiden aardige jongens, maar te slap voor de top.
 
PdeB
 
6
8 februari 2021 om 17:03
Aankomend half jaar sowieso gebruiken om te kijken of Scherpen goed genoeg is. Stekelenburg heeft niet de toekomst en het is maar de vraag of Onana over een jaar op zijn oude niveau terug keert.
 
BJP79
 
3
8 februari 2021 om 18:09
Stekelenburg is niet veel beter als Scherpen zou zelf voor Scherpen kiezen denk maar zie ze niet elke dag op de training. Scherpen is echt wel goed geworden in de lucht. Over de grond wat minder maar dat is Stekelenburg ook. Ga wel zien wat het word maar als je hem nu de kans niet geeft kan je hem net zo goed weg doen.
 
Liefhebber16
 
26
8 februari 2021 om 17:03
Ik vind wel dat er wat te positief over stekelenburg gepraat wordt. Het is dat boadu hands maakt, maar anders maakt stekelenburg een gruwelijke blunder. De keuze tussen stekelenburg en scherpen lijkt mij geen van groot verschil, want ik ben van mening dat scherpen zich goed ontwikkeld. Vertrouwen kan veel doen met zo'n jonge jongen, en dat kan helpen bij de laatste stappen. Scherpen kan nog groeien en stekelenburg niet, in traditionele ajax filosofie zou ik zeggen scherpen voor de leeuwen.
 
BJP79
 
1
8 februari 2021 om 18:10
Volledig eens.
 
Arends
 
0
11 februari 2021 om 13:50
helemaal met je eens.
 
Beastman
 
4
8 februari 2021 om 17:19
Denk dat Eth toch voor de ervaring van Stekelenburg kiest. De reflexen zal ie niet meer zo hebben maar wel wat meer autoriteit in de zestien, schreeuwen als ie uitkomt, leiderschap naar verdedigers etc. Scherpen is meer timide nog, en zijn blunders oa v Utrecht maar ook in Jong Ajax hebben hem ook niet geholpen er goed op te staan bij Eth denk ik.
 
Belle
 
2
8 februari 2021 om 17:27
Ik vind het een hele lastige kwestie, Stekelenburg heeft de laatste jaren eigenlijk vrijwel niets laten zien en overal op de bank gezeten dus het klopt dat hij op leeftijd is en daardoor meer ervaring heeft maar de ervaring als eerste doelman dateert ook wel weer van jaren terug, terwijl wat Scherpen recent heeft laten zien nou ook weer niet denderend is geweest. Word een lastige keuze voor Eth en ik denk dat het nog best een tijdje zou kunnen schommelen tussen beide keepers totdat er een definitieve keuze is gemaakt.
 
ErikdeBosz
 
2
8 februari 2021 om 18:15
Maakte anders een prima indruk tegen AZ. Scherpen heeft nog nooit een prima indruk achtergelaten.
 
Arends
 
1
11 februari 2021 om 13:52
Dan wordt het tijd dat je wedstrijden gaat kijken van jong ajax.
 
Orgullo
 
7
8 februari 2021 om 17:31
Als je nu een jonge jongen vol talent op de bank laat zitten voor een routinier op leeftijd die de laatste 4 jaar niets noemenswaardigs heeft laten zien kan je hem afschrijven. Als ik Ajax was zou ik Scherpen de kans geven, vond Stekelenburg ook niet heel bijzonder tegen AZ, maakt gewoon een fout in die pot en heeft geluk dat Boadu hands maakte.
 
London Calling
 
4
8 februari 2021 om 17:43
Maar als hij niet goed genoeg is, is het ook niet erg om hem af te schrijven toch? Zij kunnen hem wekelijks in de KKD zien spelen en dagelijks op de training. Dan kun je toch inschatten of hij goed genoeg is of niet. Hij moet een kans verdienen op basis van zijn kwaliteiten, niet omdat hij een jonge speler is.
 
Orgullo
 
2
8 februari 2021 om 17:57
Tja, dan zou ik dat wonderlijk vinden. Kerel was vorig jaar bij Emmen echt erg goed. Als je dan investeert in zo'n jonge keeper en er staat een ander jong talent naast die de concurrentiestrijd wint a la. Het is anders als je een compleet over the hill, 38-jarige veteraan de voorkeur geeft die de laatste 4,5 jaar de bank heeft warmgehouden bij Everton. Dan geloof je dus echt niet in Scherpen en was het een miskoop.
 
London Calling
 
0
8 februari 2021 om 18:51
Dat kan toch? Zo goed was hij bij Emmen ook niet. Er waren ook toen al meer dan genoeg mensen die zich afvroegen wat Ajax met hem moest. Scherpen is gehaald als goedkoop talent in dezelfde categorie waar Ajax er jaarlijks een paar van haalt Giovanni, Rasmussen, Jensen etc... Misschien mag je Pierie daar zelfs ook wel bij rekenen. Die waren zelfs nog duurder ook dan Scherpen maar niemand die daar iets over roept. Wordt het wat, prima, dan heb je goedkoop een leuke speler, maar 3 van de 4 of meer halen het niet. Net zoals bij de overige spelers uit jong Ajax.
 
TheRoscoe
 
1
8 februari 2021 om 17:35
lol men doet ook niet eens een beetje moeite om te laten lijken dat ze objectief zijn, tuurlijk raadt die Stekelenburg aan en natuurlijk is dat gebaseerd op hun verleden.
 
bart1978
 
1
8 februari 2021 om 18:43
Ik vond Stekelenburg altijd een hele goede keeper maar zijn leeftijd en gebrek aan speeltijd zie je toch overduidelijk. Hij is veel minder vast en oogt ook onrustig vind ik. Dat gezegd hebbende, hij heeft wel een streep voor op Scherpen en Kotarski op basis van zijn ervaring. Die 2 zijn nog niet klaar voor het 1e in mijn ogen. Juist in deze drukke periode en met de onrust die er toch is nu rond Onana en Haller kan dit belangrijk zijn. Ik gun het hem ook wel om eerlijk te zijn. Zou een mooie afsluiting zijn van zijn carrière.
 
 
2
8 februari 2021 om 20:05
Toen Onana in het eerste van Ajax kwam was hij ook nog niet goed genoeg. Onana heeft in korte tijd hele grote stappen gemaakt. Wie weet kan Scherpen deze stappen ook maken. Daar kom je maar op 1 manier achter.
 
Arends
 
0
11 februari 2021 om 13:55
Klopt maakte blunder op blunder bij jong ajax, en zie is wat een topper Onana nu is. Ik heb ook het idee dat sinds ajax gaat uitgeeft de supporters roepen koop maar een vervanger i.p.v. het vertrouwen uit te spreken in talenten. Als een talent een paar fouten maakt dan is die al geen Ajax materiaal meer, jammer want een talent leert door fouten te maken. Ik hoop wel dat Scherpen een aantal wedstrijden gaat keepen, en ben benieuwd hoe goed Stekelenburg nog is, die heeft toch al jaren niet echt meer gekeept.